طريقة عمل السمبوسه ؟(بترجاكم ادخلو) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 09-09-2007, 05:22 AM
  #1
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
icon48 طريقة عمل السمبوسه ؟(بترجاكم ادخلو)

السلام عليكم
كل سنه ومنتدانا واخواتى فى الله بخير وصحه وطيبين
بخصوص شهر رمضان الكريم
انا عايزه اعرف منكم
طريقة عمل السمبوسه(الجبن_اللحم_الفراخ)..............بالتفصيل ويا سلام يا(أم انس) لو بالصور
يا جماعه انا عمرى مادخلت مطبخ لا بدخل لما بعمل شاى وقهوه
يعنى بصراحه كده عايزه كل حاجه عن السمبوسه بالتفصيل الممل يمكن ربنا يرضى عنى وادخل المطبخ على اديكم:14: :14: :14: :14:
بصراحه فى حاجات كتير اخدتها من هنا وان شاء الله هاعملها ............يعنى هاعملها ............يعنى ولاول مره (المصرية)هاتدخل مطبخ وكل حاجه هانزلها فى المنتدا بالصور
ولو مانزلش حاجه تاكدو انى مادخلتش المطبخ

...............................المصريه منتظراكم ياأهل المنتدا الكرام لاتبخلو بالرد.......................................
وكل رمضان واحنا متجماعين
__________________
قديم 09-09-2007, 08:55 AM
  #2
أم تـوتي
عضو مثالي
 الصورة الرمزية أم تـوتي
تاريخ التسجيل: Sep 2007
المشاركات: 301
أم تـوتي غير متصل  
هلا وسهلا بالمصرية ما حبيت أطلع ومارديتش عليك لاني مش شاطرة في السمبوسه
ورمضان كريم..
قديم 09-09-2007, 09:19 AM
  #3
ayad88
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 116
ayad88 غير متصل  
تاخذين بصلة وتفرميها وشويه ثوم وتقليها بقليل جدا من الزيت بعدين تضعين اللحمة المفروفه وتقلبي حتى تستوي اللحمة.تخرج من على النار.. تكونين فارمة شوي بقدونس وكزبرة.. تقلبينهم مع بعض وتبداي الحشو..
اذا تفضلي الزيت قليل تسلقي اللحمة في ماء ثم تتخلصي من ماء السلق بعد نضج اللحم..وثم تضعي البصل المفروم نيء ثم تقلبي ..وبعدها ترفعينة من على النار وتضعي البقدونس والكزبرة..والسلام
قديم 09-09-2007, 09:22 AM
  #4
ماء القمر
شيف المنتدى المتألقة
 الصورة الرمزية ماء القمر
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 5,724
ماء القمر غير متصل  
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

ابشرى يالغاليه

غالى والطلب رخيص

اقوووووووووووووووووول

لاتحرقى مفاجأتى لكم فى هذا الشهر الفضيل

ولاتحرمونى من دعواتكم مرتبتلكم حاجه الله يتتممها ويجعلها خالصه لوجهه الكريم

وانتظرينى وبالصور ان شاء الله

الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى
__________________
قوس قزح

مماينتشرولايصح
(لاتقولو قوس قزح,فإن قزح شيطان,ولاكن قولوا:قوس الله,فهو أمان لأهل الارض من الغرق)
ضعفه السخاوى وقال الألبانى:حديث موضوع[السلسله الضعيفه2/264]
فلايصح المنع من قول قوس قزح

من رسائل الشيخ محمدصالح المنجد من قناه المجد
قديم 09-09-2007, 11:59 AM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة افتحي هذه الروابط و ان شاء الله تستفيدي

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

http://www.66n.com/forums/showthread...E3%C8%E6%D3%DF

تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 09-09-2007, 12:50 PM
  #6
أم شا هين
عضو مثالي
 الصورة الرمزية أم شا هين
تاريخ التسجيل: Aug 2006
المشاركات: 1,243
أم شا هين غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هذي طريقتي اللي اسوي بها سمبوسة الجبن ...
تراها رووعة ... وكل من ذاقها طلب مني طريقتها ...

المقادير ....
- اقراص سمبوسة ( سويتز ) .
- جبن سايل ... أو حسب الرغبة .
- لبن .
- دقيق أبيض .

الطريقة ....
- نحشي اقراص السمبوسة بالجبن ونلفها مثلثات ونثبت طرفها بالعجين ...
نغمس السمبوسة في اللبن ثم نشيلها من اللبن ونغمسها بالدقيق لين تتغطى كلها ...
- نقلي الأقراص في الزيت لين يصير لونها ذهبي ...

وبس ..
شفتوا يا سهل طريقتها
اضمن لكم سمبوسة تقرمش وما كأنها مقلية في الزيت ...
وترى تقدرون تحطون الحشوة دجاج أو لحم أو خضار ...
بس أهم شي قبل القلي تغمسونها في لبن ودقيق ..

وعليكم بألف عافية ...
__________________
قديم 10-09-2007, 02:54 AM
  #7
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
بسم الله ماشاء الله
انا بشكر كم على الرد ام توتى يكفينى ردك والله يخليلك توتى يارب ونورتى الصفحه ياقمر
بالنسبه لى آيه اسمى زى اسمك والطريقه التانيه اللى كتبتيها احس انها افضل واخف وصحيه وفعلا اشكرك على ردك وربنا مايحرمنى منك
بالنسبه للابله الاستاذه(ماء القمر).............بجد كنت متوقعه ردك هذا انى هاشوفها وبالصور
ألف شكر يا ابلتنا
وبالنسبه للابله مستكه كنت منتظره دخولك لكن فى الاخر اعطيتنى روابط بس يكفينى مجهودك وردك عليا بس مش هتنازل انك تعملى موضوع عن السمبوسه بالصور
وبالنسبه للابله ام شاهين بجد بجد وصفك رائع وان شاء الله هاجربه وممكن اصورها وانزلها هنا فى المنتدا الغالى
انتظرونى فى هذا الشهر

........................وهاتكون اول مره اعمل حاجه فى حياتى.........................
ومستنيا ابداعات باقى الاعضاء
__________________
قديم 10-09-2007, 03:08 AM
  #8
jeans
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية jeans
تاريخ التسجيل: May 2006
المشاركات: 4,360
jeans غير متصل  
هههههههه

يحليلك يالمصريه

ان شاء الله الاخوات يفيدونك وتسوين السمبوسه وصدقيني اذا ذقتيها ما راح تتركينها ههههههههه

من حلاوتها وطعمها

الله يلحقنا الشهر الكريم واياكِ
__________________


قديم 10-09-2007, 08:22 AM
  #9
روز الشرقية
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روز الشرقية
تاريخ التسجيل: May 2007
المشاركات: 534
روز الشرقية غير متصل  

انا ما عندي صور

لكن راح احاول اكتب لك اغلب الحشوات اللي اسويها....

*حشوة الماش
(الماش نوع من البقوليات موجود في السوبر ماركت جهة البقوليات) وطعمه لذيذ بالسمبوسة
تسلقينه في الماي حتى ينضج
بعد ما ينضج تصفينه وتضيفين له بقدونس وبصل مفروم
وتضيفين له ملح وشوية ليمون وفلفل اسود وبهار حسب الرغبة
لكن يستحسن انه ما تكثرين بهار لانه يخرب طعم الماش


*حشوة الدجاج
تاخذين صحن صدور الدجاج الجاهز وتسلقينه
بعدين تقطعين الدجاج صغير
على نار هادئة تحمصين البصل حتى يذبل ضيفي له جزر مبشور وبقدونس مفروم
وضيفي لهم الدجاج وحطي ملح وبهار حسب الرغبة
بعدين ضيفي لهم ثلاث ملاعق مايونيز+ثلاث ملاعق جبن سائل



*حشوة البيتزا
(لذيذه وما تاخذ وقت)
جبن موزاريلا مبشور
زيتون مقطع شرائح اخضر+اسود
فلفل اخضر مقطع مكعبات
طماطم مقطع مكعبات

تخلطينهم مع بعض وتلفين السمبوسة


*حشوة الجبن
جبن كيري
بقدونس مفروم

تخلطينهم مع بعض
وبس بس طعمها جنااااااان




هاذي بعض الحشوات اللي استخدمها برمضان بكثرة
وان شاء الله تستفيدين منها.....
__________________

تعبانة يا يمة من جد تعبانة
واحوالي يا يمه ما اظنها تسرك
تعالي ردي عن قلبي احزانه
محتاجه يا يمه ابكي على صدرك

((لا تبخلوا بالدعاء لأمي ولجميع مرضى المسلمين بالشفاء))

قديم 10-09-2007, 11:55 AM
  #10
أم شا هين
عضو مثالي
 الصورة الرمزية أم شا هين
تاريخ التسجيل: Aug 2006
المشاركات: 1,243
أم شا هين غير متصل  
لا شكر على واجب هذا من واجبنا نحن أخوات منتدنا وبيتنا الثاني


واي شي انتي محتاجه له نحن في الخدمه (((أطلب تجد )))


تحيااااااااااااااتي لك ِ بدوم الصحه والعافية

أختيِ أم شاهين
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 03:46 AM.


images