محشى كرنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

المواضيع المنقولة قسم تنقل فيه المواضيع المكررة والمخالفة لقوانين المنتدى ويتم تنبيه الاعضاء على ذلك من خلال الموضوع ذاته

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 10-02-2012, 01:41 PM
  #1
الشيف مونى
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Feb 2012
المشاركات: 2
الشيف مونى غير متصل  
محشى كرنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهرده جيبالكم طريقة بسيطة جدا لمحشى الكرنب للمبتدئات والعرايس وكل اللى مش بتعرف تعمله
المكونات
طبعا كرنبه
مقادير الخلطه
كيلو طماطم
بصلتين متوسطين
حزمتين كسبرة خضرا وحزمتين بقدونس
7 كوبايات رز
توابل للخلطة /فلفل-ملح-رشة شطة-بهارات-قرفة-كمون-كسبرة ناشفة
طريقة الخلطة
نغسل الرز كويس
نحط البصل والطماطم ع النار شوية وبعدها البقدونس
نطفى النار ونضيفلهم الرز ونقلب ويعدها نحط التوابل ونقلب
نيجى بقى للكرنبه
هتشيلى ورقة ورقة من الكرنبة وتحطيهم على الترابيزة
وقبلها تكونى مجهزة حلة كبيرة فيها ميه ومعلقتين كمون وفصين توم دى اللى هنسلق فيها ورق الكرنب
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/121.jpg

نغطيها ونسيبها تغلى ولما تغلى نحط فيها كل ورقة لوحدها لمدة نص دقيقة او اقل عشان متتقطعش منك فى اللف
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/220.jpg

ونشيلها ونحط اللى بعدها وهكذا لغاية مايخلصو
انا عنت الورق فى بولا فى التلاجه عشان مش هحشيه فى نفس اليوم
نيجى بقى للتقطيع
هتجيبى الورقة وتفرديها على طبق وتقطعى العرق التخين اللى فى النص
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/321.jpg

بعد كده هتلفى الورقة على شكل اسطوانة
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/422.jpg

وهتقطعى الاسطوانة دى
طبعا الكلام ده هتطبقيه على كل الورق
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/524.jpg

هتجيبى اى جزء من اللى انتى قطعتيه من الاسطوانة
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/620.jpg
هتفرديها هتطلعلك ورقة طويلة
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/720.jpg
هتقطعيها عشان تاخدى كل ورقة من اللى قطعتيها وتبدأى تحشيها
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/820.jpg
هتجيبى الورقة وتفرديها على الطبق اللى هتحشى عليه ولازم وانتى بتحشى عروق الورقة تكون بالعرض زى كده
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/919.jpg
تجيبى كمية الخلطة اللى انتى حباها وتحطيها على طرف الورقة
فيه ناس بتحب تحط كتير وناس لاء
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1015.jpg
تمسكى الخلطة بالورقة وتضغطى عليهم وتلفى عشان يبقى الصوبع متماسك
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1115.jpg
وتكملى لف
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1214.jpg
وتحطى الصوابع فى الحلة بشكل دائرى او بالشكل اللى يريحك
انا كنت فارشة الحلة ورق الكرنب الاخضر اللى بيبقى على الوش بس الخطوة دى
على حسبك انتى يعنى ممكن نستغنى عنها
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1314.jpg
وهكذا لغاية ماتخلصى الحلة بس سيبى فيها مسافة عشان الشوربة وعلى فكرة غالبا الكرنبة بتعمل حلتين واحدة متوسطة وواحدة صغيرة
نيجى بقى للسواء هتسخى الشوربة اللى هتسقى بيها الكرنب
وهتحطى الحلة ع النار وتحطى على الوش معلقة زبدة وتغطى الحلة لمدة 10 دقايق
وبعدها تحطى الشوربة بعد ماتكون غليت تحطى لغاية ماالشوربة تبقى فوق
الكرنب
وبعدها تحطى طبق على وش الكرنب يكون قد الحلة
الخطوة دى مهمة عشان الطبق بيكبس الشوربة مع البخار وتخلى الكرنب يستوى كويس
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1413.jpg
وتسيبيه على نار هادية لمدة ساعة ونص ممكن اقل او اكتر انتى لازم كل شوية تكشفى عليه وتحطى الشوكة فى واحدة وتشوفيه استوى ولا لاء
وبالهنا والشفا
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1513.jpg
قديم 10-02-2012, 02:36 PM
  #2
ظل انثى
عضو مميز
 الصورة الرمزية ظل انثى
تاريخ التسجيل: Aug 2011
المشاركات: 508
ظل انثى غير متصل  
ماشاء الله دايم اتابع مطبخك الله يقويكي وعطيكي العافيه ويفرح قلبك من محبين الكرنب بقوووووووووه للامام دائما
قديم 10-02-2012, 07:53 PM
  #3
Arab-pearl
مستشارة طبية
تاريخ التسجيل: Aug 2011
المشاركات: 577
Arab-pearl غير متصل  
ماشاءالله شكله لذيذ جدا يسلمو ايدك
قديم 10-02-2012, 09:59 PM
  #4
انتظار الفرج
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية انتظار الفرج
تاريخ التسجيل: Jan 2010
المشاركات: 2,935
انتظار الفرج غير متصل  
تسلم لنا هاليدين
الله يعطيكِ العافية
__________________

إذا كثُر الاستغفار في الأمة وصدَر عن قلوبٍ بربّها مطمئنة دفع الله عنها ضروباً من النقم، وصرَف عنها صنوفًا من البلايا والمحن،
{وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُعَذّبَهُمْ وَأَنتَ فِيهِمْ وَمَا كَانَ اللَّهُ مُعَذّبَهُمْ وَهُمْ يَسْتَغْفِرُونَ}
قديم 10-02-2012, 10:36 PM
  #5
بنت مكة2008
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بنت مكة2008
تاريخ التسجيل: Apr 2009
المشاركات: 7,516
بنت مكة2008 غير متصل  
تسلم الاياااااادى >>> احب الكرنب بالعاافيه عليكم
__________________
ياررب ارح قلبي وعوضني خير
قديم 10-02-2012, 10:45 PM
  #6
توفي
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية توفي
تاريخ التسجيل: Dec 2008
المشاركات: 1,646
توفي غير متصل  
يسلمووووووووووووووووووو

من سنوات وانا اتمنى اسوي هالطبق
لكن شكل المشروع قريب

انا مشكلتي لما اجي افك ورق الكرنب يتكسر
واتحطم .......

الله يجزاك كل خير
__________________
حسبُنا الله سَيؤتِينا اللهُ مِن فَضلِه اِنا الى الله رَاغِبُون ’
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] معطلة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:00 AM.


images