سلق الخرشوف
6 حبات الخرشوف او حسب عدد الاسرة + عصير ليمونة + ماء للسلق
الصلصة
1/2 كيلو لحم مفروم نيء+ بصلة كبيرة + عدد 4 طماطم بدون قشر +1م/ك صلصة طماطم +عدد 1 مكعب مرقة + 1م/ك بهارات ( حسب الرغبة ) + 1/2 م/ص جنزبيل( حسب الرغبة )
الباشمل
3م/ك دقيق + كيلو لبن حليب ( او حسب الحاجة ) + بيضة + ملح + فلفل ابيض + رشة جوزة الطيب + جبن مودزريلا
الطريقة
اولا" نحضر الخرشوف و نشيل اوراقه ثم ننظفه من الداخل بالملعقة و ينظف من الخارج بالسكينة تم يوضع في ماء بارد معصور عليه ليمونة و يوضع علي النار للسلق 1/2 سليق ( لا يكون تام النضج )
ينشل من الماء و يصفي اما نستعمله علي طول او يحفظ في طبق في الفريز لحين الاستعمال
يرص في صنيه مدهونة زيت
الصلصة
طريقتي قليلة الدسم
نحضر حلة نضع فيها البصلة مقطعة مكعبات صغيرة و نضع عليها اللحم المفروم و يترك علي نار هادئة حتي تنزل مياهه و يشوح في الدهن اللي بينزل منه ثم نضيف له مكعب المرقة( انا بكتفي بالملح الموجود لاني لا احب الاكثار في الملح ) و عصير الطماطم و يترك حتي يتسبك في الاخر نضيف صلصة الطماطم و البهارات
نحشي الخرشوف باللحم المفروم
الباشمل
طريقتي قليلة الدسم
نحضر طبق غويط نضع فيه مقدار الدقيق و البيضة ( بعض الطرق توضع البيضة في الخر لكني افضل ان تنضج ) و 1/2 كيلو لبن و يقلب بالمضرب السلك و يصفي
يوضع علي النار و يقلب لحين الحصول علي قوام متماسك يخفف باللبن لحين الحصول علي القوام المطلوب ثم يترك ليغلي ( لا يكون علي نار عاليه) و نطفي عليه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب
و يوضع علي الخرشوف و يرش عليه الجبن المودزريلا
(يوضع القليل من اللحم المفروم حوليه و من الباشمل ايضا )
يدخل الفرن حتي يحمر الوجه
و بالهناء و الشفاء
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010