منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   شاورما روح....هتعجبكم من ايدياتي (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=206173)

روح2001 11-04-2010 12:22 PM

شاورما روح....هتعجبكم من ايدياتي
 
السلام عليكم ورحمة الله
كيف حالكم حبيباتي
اليوم جبتلكم شاورما بس بطريقة جديدة
طريقة 2010هههههههههه

المهم لو جربتوها صدقوني طعمتها حلوة وهتعجبكم وساهلة بالنسبة لي....

ماراح طول عليكم وخليكم مع الطريقة:


تاخدي دجاج (صدر او مخلط )وتضعي في الطنجرة شوية زيت وحاجة بسيطة بصل مفروم والدجاج طبعا وملح وتوم وتخليه يقلي عالنار وتزيدي شويه ماء لما يلزم الامر وفي الاخير لما قريب ينضج اضيفي ملعقة زبادي طبعا خالي من اي شي وشويه ليمون (حسب الرغبة) وفلفل اسود شويه وبهاراتك اللي تحبيها وكذلك انا انضيف في شويه كركم يعطي لون حلو
وتغطيها وتخليها تنضج وتكوني انت مجهزة في صحن علي غير طريق فلفل حلو مكعبات صغيرة جدا وطماطم مكعبات وتشيلي منا حشوته الوسطيه وزيتون وشويه بصل اخضر فرش يكون مقطع مكعبات صغيرة جدا
لما ينضج اللي في الطنجرة تضعي خليط الخضار عليه وتغميه يعني تسكري عليه وتخليه ولما يبرد خلطي معاه شويه شطة (احنا نقولولها هريسة)
وكذلك تكوني مجهزة العجينة بصراحة انا في العجينة دائما بتكون عيني ميزاني بس تقريبا عجينتي تتكون من:
كوبين ونص دقيق + ملعقة كبيرة خميرة خبزة (بيرة) + ملعقة صغيرة خميرة بينكنج باودر + ملح + ملعقتين صغيرتين سكر+ حفنة حليب بودرة + ربع كوب زيت + تلاتة ارباع الكوب ماء دافي للعجن.

*ملحوظة: هذه العجينة تنفع للبيتزا وتكون ممتازة انا استخدمها ايضا في البيتزا

طبعا تقومي بعجن المقادير السابقة وتصبح عجينتك متماسكة مع بعض تغميها عشان تتخمر
وتخليها ترتاح وبعد ساعة تعالي اعجنيها مرة ثانية وغميها ونص ساعة ترتاح وتعالي اعجنيها مرة ثانية وبعدين نصف ساعة وتعالي اعجنيها مرة اخيرة وخليها نص ساعة.
تعالي بعدين للعجينة واعمليها دوائر دوائر تكون دوائر متوسطة (وهنا كل وحدة ورغبتها)
وخلي الدوائر ترتاح شوية
وبعدين خودي الدائرة وافرديها كالتالي:

http://img13.imageshack.us/img13/705...108jk3965x.jpg

وبعدين حطي الخلطة اللي جهزتيها (الحشوة) وحطي عليها مايونيز او جبنة سائلة او جبنة كرفت مخلوطة مع زبادي(كل وحدة ورغبتها) انا من قبل استعملت الجبنة والزبادي ولكن المرة هذه استعملت المايونيز كالتالي:

http://img132.imageshack.us/img132/4...10bdtsdnjq.jpg

ثم افردي الدائرة الاخرى وغطي بيها الحشوة من فوق مع الحرص علي الصاق اطراف القرصين المفرودين وتغطيه الحشوة جيدا كالتالي :

http://img249.imageshack.us/img249/6...100rrrozv6.jpg

تم تتركيها تخمر جيدا علي دقيق مرشوش ومغطاة من فوق بقماش وبعدين تقلبي الكسكاس عالنار احنا بالليبي انسموه كسكاس مانعرفش في بلدكم ايش يسمى ولكن هو زي الطنجرة ومن تحت يكون محفر ان شاءالله تكونوا عرفتوه
المهم بتاخذي الكسكاس وتقلبيه على النار وتكون نار متوسطه تميل الي الضعف وتضعي دوائرك عليها وتترك حتي تنضج من الجهتين واخيرا وليس اخرا يكون هذا شكلها :

http://img186.imageshack.us/img186/6...10e9ltkper.jpg

اتمني ان تنال الاعجاب للجميع وصحتين وعافيه

بنت مكة2008 11-04-2010 12:30 PM

شكلها يجنن والله دماااار

تسلم يدك

وزنى زايدا دا الاسبوع وانا زعلانة:(

روح2001 11-04-2010 12:35 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت مكة2008 (المشاركة 2396737)
شكلها يجنن والله دماااار

تسلم يدك

وزنى زايدا دا الاسبوع وانا زعلانة:(

تسلمي يارب

لا حبيبتي ماتزعلي
لازم منها في الريجيم مرة مرة يزيد وخاصة اذا كان في مناسبات يابنوتة
وان شاءالله تعوضي الاسبوع ده لي لقاء معاك في نحو الرشاقة

واشكرك على المرور

سحب77 11-04-2010 01:01 PM

ما شاء الله في قمة الروووعة

شهيتيني عليها وأنا ميتة جووووووع

سلمت يمناكِ ويعطيكِ العااافية يا رب

طلب صغير: يا ريت صورة للكسكاس :28:

تحيــــــــــــاتي

سحابة الصحراء 11-04-2010 01:22 PM

رهيبة ماشاء وشكلها يفتح النفس ماشاء الله تبارك الله

روح2001 11-04-2010 01:25 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2396766)
ما شاء الله في قمة الروووعة

شهيتيني عليها وأنا ميتة جووووووع

سلمت يمناكِ ويعطيكِ العااافية يا رب

طلب صغير: يا ريت صورة للكسكاس :28:

تحيــــــــــــاتي

تسلمي حبيبتي
والكسكاس دقائق اصورة وانزله ليك
ان شاءالله

أنين الدنيا 11-04-2010 01:27 PM

تسلم ايدكي

فكرةجميلة والله

بس سؤالي ما ينفعيش اعملها في الفرن

ولما تستوى من تحت وفوق افتح الشواية من فوق عشان تجيب لون

اصل اعملها ع العيون البوتجاز صعبة شوية ممكن تنفتح مني وانا بقلبها

ام لؤي34 11-04-2010 01:55 PM

يسلم ايديكي شكلها يجنن بس بدي اسال ياريت تنزلي صورة الكسكاس الي خبزتي به ومشكورة ياشيف روح هههه

مشكلتي اصدق 11-04-2010 02:03 PM

الكسكاس هو نفسه التاوه؟ او الشوايه ؟
قيد التنفيذ الطبخه على فكره

ابداع والله يا روح

مشكلتي اصدق 11-04-2010 02:08 PM

توني انتبه فيه نقط صغار غامقه ع العجين بعد ما استوى .. هي من الكسكاس

استوعبته خلاص

اجدد اعجابي بالأكله

اسويها بس بالسندويتش العادي او القرص العربي كمان

احشي وخلاص اقدم بس هذي جديده


الساعة الآن 04:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©