![]() |
شاورما روح....هتعجبكم من ايدياتي
السلام عليكم ورحمة الله كيف حالكم حبيباتي اليوم جبتلكم شاورما بس بطريقة جديدة طريقة 2010هههههههههه المهم لو جربتوها صدقوني طعمتها حلوة وهتعجبكم وساهلة بالنسبة لي.... ماراح طول عليكم وخليكم مع الطريقة: تاخدي دجاج (صدر او مخلط )وتضعي في الطنجرة شوية زيت وحاجة بسيطة بصل مفروم والدجاج طبعا وملح وتوم وتخليه يقلي عالنار وتزيدي شويه ماء لما يلزم الامر وفي الاخير لما قريب ينضج اضيفي ملعقة زبادي طبعا خالي من اي شي وشويه ليمون (حسب الرغبة) وفلفل اسود شويه وبهاراتك اللي تحبيها وكذلك انا انضيف في شويه كركم يعطي لون حلو وتغطيها وتخليها تنضج وتكوني انت مجهزة في صحن علي غير طريق فلفل حلو مكعبات صغيرة جدا وطماطم مكعبات وتشيلي منا حشوته الوسطيه وزيتون وشويه بصل اخضر فرش يكون مقطع مكعبات صغيرة جدا لما ينضج اللي في الطنجرة تضعي خليط الخضار عليه وتغميه يعني تسكري عليه وتخليه ولما يبرد خلطي معاه شويه شطة (احنا نقولولها هريسة) وكذلك تكوني مجهزة العجينة بصراحة انا في العجينة دائما بتكون عيني ميزاني بس تقريبا عجينتي تتكون من: كوبين ونص دقيق + ملعقة كبيرة خميرة خبزة (بيرة) + ملعقة صغيرة خميرة بينكنج باودر + ملح + ملعقتين صغيرتين سكر+ حفنة حليب بودرة + ربع كوب زيت + تلاتة ارباع الكوب ماء دافي للعجن. *ملحوظة: هذه العجينة تنفع للبيتزا وتكون ممتازة انا استخدمها ايضا في البيتزا طبعا تقومي بعجن المقادير السابقة وتصبح عجينتك متماسكة مع بعض تغميها عشان تتخمر وتخليها ترتاح وبعد ساعة تعالي اعجنيها مرة ثانية وغميها ونص ساعة ترتاح وتعالي اعجنيها مرة ثانية وبعدين نصف ساعة وتعالي اعجنيها مرة اخيرة وخليها نص ساعة. تعالي بعدين للعجينة واعمليها دوائر دوائر تكون دوائر متوسطة (وهنا كل وحدة ورغبتها) وخلي الدوائر ترتاح شوية وبعدين خودي الدائرة وافرديها كالتالي: http://img13.imageshack.us/img13/705...108jk3965x.jpg وبعدين حطي الخلطة اللي جهزتيها (الحشوة) وحطي عليها مايونيز او جبنة سائلة او جبنة كرفت مخلوطة مع زبادي(كل وحدة ورغبتها) انا من قبل استعملت الجبنة والزبادي ولكن المرة هذه استعملت المايونيز كالتالي: http://img132.imageshack.us/img132/4...10bdtsdnjq.jpg ثم افردي الدائرة الاخرى وغطي بيها الحشوة من فوق مع الحرص علي الصاق اطراف القرصين المفرودين وتغطيه الحشوة جيدا كالتالي : http://img249.imageshack.us/img249/6...100rrrozv6.jpg تم تتركيها تخمر جيدا علي دقيق مرشوش ومغطاة من فوق بقماش وبعدين تقلبي الكسكاس عالنار احنا بالليبي انسموه كسكاس مانعرفش في بلدكم ايش يسمى ولكن هو زي الطنجرة ومن تحت يكون محفر ان شاءالله تكونوا عرفتوه المهم بتاخذي الكسكاس وتقلبيه على النار وتكون نار متوسطه تميل الي الضعف وتضعي دوائرك عليها وتترك حتي تنضج من الجهتين واخيرا وليس اخرا يكون هذا شكلها : http://img186.imageshack.us/img186/6...10e9ltkper.jpg اتمني ان تنال الاعجاب للجميع وصحتين وعافيه |
شكلها يجنن والله دماااار
تسلم يدك وزنى زايدا دا الاسبوع وانا زعلانة:( |
اقتباس:
لا حبيبتي ماتزعلي لازم منها في الريجيم مرة مرة يزيد وخاصة اذا كان في مناسبات يابنوتة وان شاءالله تعوضي الاسبوع ده لي لقاء معاك في نحو الرشاقة واشكرك على المرور |
ما شاء الله في قمة الروووعة
شهيتيني عليها وأنا ميتة جووووووع سلمت يمناكِ ويعطيكِ العااافية يا رب طلب صغير: يا ريت صورة للكسكاس :28: تحيــــــــــــاتي |
رهيبة ماشاء وشكلها يفتح النفس ماشاء الله تبارك الله
|
اقتباس:
والكسكاس دقائق اصورة وانزله ليك ان شاءالله |
تسلم ايدكي
فكرةجميلة والله بس سؤالي ما ينفعيش اعملها في الفرن ولما تستوى من تحت وفوق افتح الشواية من فوق عشان تجيب لون اصل اعملها ع العيون البوتجاز صعبة شوية ممكن تنفتح مني وانا بقلبها |
يسلم ايديكي شكلها يجنن بس بدي اسال ياريت تنزلي صورة الكسكاس الي خبزتي به ومشكورة ياشيف روح هههه
|
الكسكاس هو نفسه التاوه؟ او الشوايه ؟
قيد التنفيذ الطبخه على فكره ابداع والله يا روح |
توني انتبه فيه نقط صغار غامقه ع العجين بعد ما استوى .. هي من الكسكاس
استوعبته خلاص اجدد اعجابي بالأكله اسويها بس بالسندويتش العادي او القرص العربي كمان احشي وخلاص اقدم بس هذي جديده |
الساعة الآن 04:29 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©