![]() |
حلويتنا فى ليبيا الحبيب
حبيبنا فى منتدانا الغالى كل عام وانتم والامة الاسلامية بخير
ليبيا بلد عربى كبير جميل واصيل ربما لا يعرفه الكتير المطلوب التعريف باليبيا من خلال اطباق ليبية فالطعام لغة سهلة قريبة يفهمها الجميع فيااخوتى واخواتى اللبيين وغير البيين ارجو منكم الدخول والمشاركة وبما اننا على ابواب عيد الفطر فاسنكتفى باطباق الحلو كل عام وانتم بخير مع حبى:17: |
السلام عليكم
ايه معقولة :confused ولا رد واحد الكل مطنش:25: ووولالالالا مشغولين بالاكل:d
على العموم انا مش زعلانة منكم وصحة وهنا مع حبى:17: |
االسلام عليكم
المقروض الليبى
تتعدد جنسيات هدا الطبق وهو صنف من اصناف الحلويات العربية فامنه التونسى ومنه المغربى والجزائرى واليوم اقدم لكم المقروض الليبى المقادير 5 اكواب دقيق السميدينة الناعمة 1 كوب دقيق ابيض عادى 2 كوب زيت درة ملعقة كبيرة سمن ملعقة كبيرة بيكنج بودر نصف كيلو تمر وممكن نزيد شوية ماء دافى للعجن قطر او شيرة او شربات الطريقة اولا نضع المقادير الجافة اولا الدقيق السمدينة والخميرة تم نضيف الزيت والسمن ونعجن جيدا نغطى الخليط ونتركه على جنب نجهز التمر ودلك بنزع النوى وطحن التمر وطبعا نختار نوع جيد من التمر وبعد ماتطحنيه تضيفى عليه شوية زيت زيتون او اى زيت فقط للترطيب وشوية قرفة وتعجنيه جيدا تم تشكليه على هيئة اسطوانات طويلة فى سمك الاصبع طبعا الاصبع الرجالى وليس النسائى بعدين تقسمى خليط الدقيق والزيت الى 6 اقسام تاخدى القسم الاول وتفصلى فى طبق اخر على حدا وتصبى عليه القليل من الماء الدافى وتعجنى وممكن تزيدى كمية الماء لو العجينة يابسة المهم ماتكترى ولو حيتى انك كترت الماء والعجينة طرية كتير ضيفيلها شوية من خليط الدقيق والزيت واعجنى بعدين شكليها على هيئة اسطوانة غليضة نوعا ما وبايدك اصنعى حفرة طولية فى نصف الاسطوانة تم ضعى التمر واغلقى مجددا وساوى الاسطوانة وبواسطو سكين حاد غير مشرشراقطعى الاسطوانة بالعرض الى قطع متساوية طبعا قطع وليس شرائح وبواسطة المنقاش ننقش وجه كل قطعة ونصفها فى صينية الفرن متقاربة وليست متلاصقة ونكرر نفس العملية مع باقى الاقسام اى قسامخليط الدقيق والزيت ثم نضعه فى فرن متوسط الحرارة وبعد ان يخرج مباشرة يسقى بالقطر او الشيرة او الشربات البارد ويتم سكب كمية وافرة من القطر واتركيه فى القطر لمدة يوم كامل تم اخرجيه من القطر ورشى عليه سمسم ابيض وقدميه ملاحظة القطر يجب ان لا يكون خفيف ولاتقيل وممكن نضيف عليه شوية عسل نحل وكل عام وانتم بخير مع حبى:17: |
للاسف ما نعرف شي عن المطبخ الليبي
بانتظار وصفاتك وان شاء الله راح نطبقها شكرا لك يالغاليه |
االسلام عليكم
شكرا حبيبتى الغالية ام خالد على مرورك الكريم وساتابع بادن الله كتابة الوصفات من داخل المطبخ اللبيى كل عام وانتم بخير مع حبى :17:
|
هلا حبيبتي تابعي واحنا معك
ننتظرك يا غالية |
السلام عليكم
حبييبتى ريما شكرا على مرورك الغالى احبائى فى منتدانا الغالى كل عام وانتم جميعابخير
اليوم سامحونى مش هاقدر اكتب شى للا نى كان عندى عزومة والحمدالله مرت بدون ضحايا اشوفكم بكرة بادن الله مع حبى :17: |
االسلام عليكم
السلام عليكم احبائى جيبالكم اكتر الحلويات شعبية فى ليبيا هو الكعك الحلو و الكعك المالح
مقادير الكعك الحلو 2 كوب زيت درة 1 كوب ماء 1 كوب سكر عادى ملعقة كبيرة ينسون ملعقة كبيرة خميرة البيكنج بودر ملعقة صغيرة مش مليانة خميرة النشادر وادا غير متوفر مش مهم 4 كوب دقيق الطريقة الزيت والماء والسكر مع بعض فى العجانة وتحمرى الينسون الصحيح يعنى مش مطحون فى ملعقة زيت وتضيفيهم للمقادير فى العجناة تم ضيفى الدقيق والخمائر واعجنيه كويس تم شكليه على شكل الحلق وسويه فى الفرن وخلاص خلصنا وبالهنا والشفا الكعك المالح 1 كوب زيت زيتون 1 كوب زيت درة 1 كوب ماء ملعقة كبيرة كمون الشمر ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة خميرة بيرة ملعقةصغيرة بيكنج بودر 4 ونصف كوب دقيق الطريقة انك تحطى السوائل مع بعضها تم اضيفى الدقيق والخميرة والملح والشمر وتعجنى كويس جدا تم تشكليها على شكل حلق وتشرشرى شويى بالسكين حطى فى فرن متوسط وبالهنا والشفا جربوه سهل جدا ومقاديره متوفرة دائما ونتيجة حاوة مع حبى:17: |
بسم الله الرحمن الرحيم
تسلم الايادي و في انتظار المزيد جزاكي الله كل خير و كل عام و انتم بخير ارق التحيات مستكة_مستكة |
االسلام عليكم
حبيبتى مستكة شكرا على ردك الرقيق وجزاك الله خيرا اشوف الردود قليلة على موضوعى الظاهر انه موضوع :confused:
اكن انا مش هاياس ابجدا للانه لالالالالالالالا ياس مع الحياة ولالالالالالالالالالالالالالالالالالا حياة فى من انادى هاهاهاهاهاها معلش اضحك معاكم ده بس غيزى بس معلش احبكم مهما تعملوا مع حبى:17: |
مشكوووووووووووووووووورة عزيزتي على الوصفات الحلوة والسهلة
وكل سنة وإنتي طيبة والله يعيده عليكم بخير وسلامة |
السلام عليكم
شكرا حبيبتى على مرورك الكريم وكل عام وانت بخير مع حبى:17:
|
السلام عليكم
مشكورة حبيبتى مروة على الوصفات الحلوة وانا ليبية وح نشارك معك ببعض الحلويات الليبية وندعو الجميع لمعرفتها وتجربتها |
اول نوع حلو هو
الغريبة الليبية وهى سهلة جدا ولذيذة ان شا الله 1كوب سمن 1كوب زيت نصف كوب سكر او كوب الا ربع دقيق حسب العجينة بحيث تكون العجينة لينة وتتشكل دوائر تقريبا كيلو دقيق مع نصف ملعقة صغيرة بيكنغ بودر نعجن العجينة باطراف الاصابع حتى يتشرب القيق كل السوائل وتتكون معك عجينة لا تلتصق فى اليد وطرية تشكل دوائر او اصابع كما ترغبين ويمكنك اضافة بعض المكسرات المجروشة للعجينة والفانيليا اذا احببتى ويسخن الفرن قبله بفترة اى عند تجهيز الغريبة يكون الفرن ساخنا لوضعها وبعد فترة بسيطة من وضعها فى الفرن ستلاحظين تشققها من فوق وهذا هو شكلها تكون مشققة وتترك فى الفرن حتى يصبح لونها ذهبيا او مائل للاحمرار تكون قد نضجت وتؤكل بالهناء والشفاء واتمنى ان تعجبكم وساعود بالمزيد |
االسلام عليكم
شكرا اختى الحبيبة على مرورك ومشاركتك الرائعة وانا كمان ساعطيكم وصفة جميلة لااحد اشهر الحلويات الليبية وهى الدبلة
وهى انك تاخدى كوب ماء طبعا فارغ من الماء وتحطين ملعقة سمن وعلى السمن تكسرى بيضة وبقية الكوب ماء العطر وهو كاماء الزهر وان لم يوجد فاماء عادى من الصنبور وملعقة صغيرة من البكنج بودر وتحطيهم فى طبق عميق وتحطى عليهم 2 ونصف كوب دقيق وتعجنى لمدة 10 دقائق ولو شفتى العجينة طرية زيد كمية الدقيق المفروض تكون عجينة قاسية شوية وخليها ترتاح ساعة وبعدين تقسمى العجينة الى كرات بحجم المشمش وتحطيها على فوطة منثور عليها النشاء وتغطيها بالنيلون تخدى الكورة الاولى وتفرديها شريط طويل ورقيق جدا اما بالعصا اوبمكينة فرد وتقطيع الكرونة ثم تخدى الشريط وتلفيه بطريقة حلزونية وتلصقى الاطراف ببعضها وتقليها تم تحطيها فى الشربات وترشيها بالسمسم وتكليها بالهناء مع حبى :17: |
الساعة الآن 10:03 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©