منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=120391)

ام من شبرا 12-03-2007 09:53 PM

الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le
 


غاليتى : لى لى

يسعدنى اقدم لك طريقتى الخاصه فى عمل الكشرى و هى كالتالى

المقادير :

3 كوب ارز ( و يفضل الارز المصرى ) مغسول و منقوع لمدة نصف ساعه ثم يصفى من الماء
2 كوب عدس اسود مسلوق نصف سليق و مصفى جيدا ( نسميه عندنا عدس بجبه) و يفضل البلدى لا المستورد و لاكن ان كان و لابد فلا بأس
حوالى ثلث كوب شعريه مكسرة صغير
نصف كوب حمص شام مسلوق
2 بصله متوسطة الحجم مقطعه دوائر رفيعه
نوعين من المكرونه المسلوقه فى ماء مملح : اسباجتى و مرمريه ( اصغر حجم فى المكرونه ) بمقدار كوب و نصف لهما معا

مقادير الصلصه المشطشطه هى :

نصف كيلو عصير طماطم - بصله صغيرة - 5 فصوص ثوم صغيرة - ملح - كمون - شطه - 2 ملعقة طعام خل ابيض


يلا بينا نبدأ الطبخ :

اولا : نحمر البصل فى مقدار مناسب من الزيت

ثانيا : بعد ان يذبل البصل و قبل ان يتغير لونه ( يعنى بعد حوالى دقيقه و نصف ) نضيف الشعريه الى البصل لتتحمر معه فيصلان فى نفس الوقت معا الى اللون المطلوب ( و لاكن احرصى الا يحترقا فى الزيت )

ثالثا : نضيف العدس و الارز المصفيان و الملح و نقلب باستمرار لمدة دقيقه حتى يتشوح الجميع معا فى الزيت ثم نضيف مقدار مناسب من الماء بحيث لا يزيد ارتفاعه عن سطح الخليط عن مقدرا 2 سم و نغطى الحله و نتركه حتى يغلى و قبل ان يتشرب الماء تماما نهدىء النار عليه تماما و نتركه لمدة ثلث ساعه
تقريبا ثم نختبر سواه بعد هذه المده ( انا عن نفسى بقلب الكشرى فى منتصف هذه مده التسويه حتى اضمن سواه من الداخل كما الوجه و اتركه لباقى المدة ليكتمل سواه على النار .

نيجى بقى للصلصه : نبدا فيها اثناء سوا الكشرى

نحمر البصل فى كميه مناسبه من الزيت
و قبل ان يحمر لونه نضيف الثوم المدقوق لمدة ثوانى قليله مع التقليب بأستمرار حتى لا يحترقوا و بعدما يصير لونهم وردى نضيف الخل و نغطى لمدة 3 ثوانى ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الكمون و الشطه بالمقدار الذى يناسبك منها ( و لكن انصحكى الا تكثر ى منها خصوصا لو كانت شطة سودانى ) علشان ما تدعيش عليا و نتركهم حت يتسبكوا جميعا و يصلوا للقوام المضبوط ثم نطفى عليه

بعد تمام سوا الجميع نغرف الكشرى فى اطباق ثم نزين الوجه بالحمص و المكرونه المسلوقين و رش ملاعق مناسبة من الصلصه فوق الوجه

كما يمكنك عمل بعض الاضافات المشهيه لاضافتها فوق وش وجه الطبق بعد الغرف

3 فصوص ثوم مدقوقه جيدا يضاف لها رشة كمون + ثلث كوب خل ابيض ( دقة ثوم )
شرئح بصل محمرة فى الزيت و مصفاه جيدا .

يارب تعجبك الطريقه و النتيجه .... و مافشلك فى اول طلب منى

دعواتى بالسعاده و الصحه ،،،

ام من شبرا

KOLK_ABOD 12-03-2007 10:01 PM

ماشاء الله ماشاء الله على الكشري المصري
واحلى مافي الوصفه الصلصه المشطشطه <............. الاسم مشهي كثير

مضاوي55 12-03-2007 10:02 PM

اممممممم

الله يسلمك وعافيك يا الغاليه ..

تحياتي ..

moonlight2007 12-03-2007 10:06 PM

نم نم نم نمممممممممم

شكله يجنن


عندي سؤال كم تحطي كمون؟؟

ام من شبرا 12-03-2007 11:26 PM

اسعدنى مروركن جميعا

kolk abod
مضاوى 55
moon light

و بالنسبة لسؤالك يا قمرايه انابحط تقريبا ملعقة شاى صغيره من الكمون

و اى استفسار انا تحت الامر


ام من شبرا

rima 13-03-2007 02:33 AM

جزاكي الله خيرا

ام من شبرا 13-03-2007 02:23 PM

مشرفتنا العزيزه

اسعدنى مرورك

و جوزيتى كل الخير .....

بوبو80 13-03-2007 02:27 PM

ام من اجدع ناس "شبرا"

تسلم ايديكي اكيد الكشري بتاعك احلى من كشري "ابو طارق" نفسه:22:

غاية الحب 13-03-2007 03:05 PM

شكرا لك على الوصفه
لكن مافي صور :d

LeLe 14-03-2007 02:28 AM

أم من شبرا والله أنك :22:


أنشالله بخلص الرجيم وبجربه أكيد ..

ألف شكر والله يسعدك دنيا وأخره ..

RoOoD 14-03-2007 02:51 AM

http://www.up07.com/upload-45/wh_24443899.gif


واااااو صراحـهـ جذبني الاسمـ ..

وخاصة اني اعشق الكشري المصري ..

شكلهـ يشهي والله وبطني قامت تصوصو ..

ان شاءالله اول اكلهـ بجربها بعد الرجيم مايخلص ..

تسلم يدكـ ياعسل والله يعطيكـ العافية ..

بس سؤال صغنن ( حمص شام ) حمص ولا بليلهـ !؟

لأني احط بليله بالكشري بتاعي ..

والله يوفقكـ ويسعدكـ دنيا وآخرهـ ويسكنكـ الفردوس الاعلى انتي ومن تحبي ..



http://www.up07.com/upload-45/wh_24443899.gif

ليتني اسلى 14-03-2007 12:31 PM

الله يعطيك العافيه حبيبتي أم من شبرا

( إدي الخباز خبزك لو أكل نصه ):22:

بس لي إستفسار أنا أعمله بالرز العادي لان الارز المصري بيتهري بسرعه معاي:30:

سؤالي كم كأس ماء لكل كأس أرز مصري ؟

farah_ch1 15-03-2007 07:06 PM

مشكووووووورة

ام من شبرا 16-03-2007 12:14 AM

ما اجمل تفاعلكن مع الكشرى حبيباتى

بو بو 80 ..... مش عارفه ليه حاسه ان انت كمان شبراوى يا جميل .... ؟

غاية الحب ....... صور مره واحده .... ده احنا لسه فى kg بس ان شاء الله اتعلمها و ابقى اصور لكم الوصفات

le le حبيبتى ربنا يعينك على الرجيم ..... بس مش عاوزين نبوظه .....

الأب الحنون 16-03-2007 12:29 AM

الله يعطيك العافيه

ام من شبرا 16-03-2007 12:43 AM

ما اجمل تفاعلكن مع الكشرى حبيباتى

بو بو 80
..... مش عارفه ليه حاسه ان انت كمان شبراوى يا جميل .... ؟

غاية الحب ....... صور مره واحده .... ده احنا لسه فى kg بس ان شاء الله اتعلمها و ابقى اصور لكم الوصفات

[COLOR="red".....]le le [/COLOR]حبيبتى ربنا يعينك على الرجيم ..... بس مش عاوزين نبوظه .....

ام من شبرا 16-03-2007 12:59 AM

حبيبتى rood .....المقصود هو حمص الشام و ليس البليله .... ما احلى دعائك .... ربنا يجزاكى اضعافه

ليتنى اسلى ..... طبعا الارز المصرى هو الانسب فى عمل الكشرى ... انقعيه لوحده مدة ربع او ثلث ساعه و لما تيجى تضيفى الميه اجعليها لا ترتفع عن مقدار ثلاث اصابع من يدك عن سطح الكشرى حتى لا يتعجن
. ( فقلة الميه يمكن معالجتها باضافة القليل حتى يكتمل السوا اما زيادتها فتجعله يهترىء و لا يمكن معالجتها ) يا رب اكون قدرت اوضح قصدى .... جربى و طمنينى .....

حبيبتى فرح .... الشكر موصول لمرورك الكريم

الاب الحنون .... بارك الله فيك

عمرو 20-03-2007 02:35 PM

جزاك الله خيرا

مستكة_مستكة 20-03-2007 06:26 PM

تسلم الايادي


اكلة مصرية 100%

تسلم الايادي

تحياتي

ام من شبرا 04-04-2007 12:47 AM

الاخ عمرو
مشرفتنا العزيزه مستكه مستكه
شكرا لمروركم
جزاكم الله كل الخير


الساعة الآن 05:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©