![]() |
عندي مشكله مع البطاطس المقلي ممكن مساعده
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتي انا زوجي يحب البطاطس المقلي ولكن المشكله لما اقليه في الزيت مايطلع مقرمش يطلع كأنه مطبوخ وانا سمعت انو فيه بطاطس مخصص للقلي هل هذا صحيح طبعا انا ابغى البطاطس العادي لانو احنا مانحب البطاطس الامريكاني المقطع والجاهز اللي ينحط بالفريزر اتوقع فهمتوا قصدي. |
هو في طبعا بطاطس للقلي
جربي وضع البطاطس في ماء ساخن وخل قبل قليها مباشرة ، بتفرق |
مشكوره حبيبتي على الرد بس البطاطس حق القلي تقصدين المقطع الجاهز يعني
|
السلام عليكم
اختي انا استعمل البطاطس العادي اللي انا اقشرم من الصندوق و يطلع معاي كريسبي لان ولدي الصغير يحبة كذا ..... قشري البطاطس و قطعية طوال ( اصابع ) و انقعية بماء و ملح قبل قلية بشوي ( حوالي 5 دقايق ) بعدين سخني الزيت و صفي البطاطا من الماء و حطية بالزيت و لا تقصرين النار علية و خلية لحد ما يصير اشقر و يطلع مقرمش مره ........... انا هذي طريقتي اتمنى تضبط معاك ... |
بعدين يا عزيزتي لما تشتري البطاطا لا تكون بيضة من الداخل هذه بتكون حلوة حقة طبخ مو قلي
|
اذاتبينه مقرمش قطعي شرايح رقيقة جدا واقليه لين يصير اشقر
|
انا سمعت ان البطاطس الي تكون قشرتها بيضاء هي الي تكون خاصة بالقلي..
|
بسم الله الرحمن الرحيم بصي يا ستي احنا هنا في مصر لما بنروح نشتري الخضار بنطلب بطاطس تحمير هي زي البطاطس العادية بالضبط لكن انا مش عارفة الفرق فين ؟؟ المهم في حالة وجود بطاطس عادية عندك هديكي الحل و ان شاء الله تضبط معكي قشري البطاطس و قطعيها صوابع و ضعيها في ماء بخل حضري حلة بها مقدار من الماء و اتركيه يغلي و ضعي عليه مقدار من الملح و ضعي عليه البطاطس مصفاه من الماء بالخل و ارتكيها علي النار لمدة 2 ق فقط ( ليس المطلوب ان تسلق ) وترفع و تصفي تماما من الماء و تقلي بالزيت الحار علي طول و ستجدي النتيجة رائعة لو تركتيها بعد السلق مدة ممكن لونها يتغير اللي قالي هذه الوصفة صاحب محل خضار :27: :27: و اصبحت الان العميلة سهلة و لا ضرورة من شراء البطاطس الخاصة بالتحميري و هي طبعا اغلي و ليس المقصود شراء البطاطس الجاهزة ( النصف مقلية ) :29: :29: اعتقد اننا اتطورنا بقي فيه بطاطس للطبخ و بطاطس اللتحمير :23: :23: اتمني ان اكون افدتك تحياتي |
الله يجزاكم خير ويسعدكم دنيا واخره شكرا على الردود
|
اضافة الى ما ذكرته الاخوات قللي الكمية في المقلاة لكي لا تتعجن البطاطا من داخلها . جربي ضعي نصف الكمية التي اعتدتِ على وضعها وستلاحظين الفرق.
|
مرحبا اختي
اول شي انقعي البطاطا بماء دافي و خل وملح بعدين اقليها نص قلية دوب يعني تصير بيضة مش مستوية تماما يعني بعدين احفظيها بالفريزر ولما تجمد خااااااااالص طلعيها واقليها مباشرة في زيت سااااااااااااااااااااخن وبتطلعلك زي المفرزنة تحياتي جربيها وماراح تندمي |
نعم في بطاطا خاصة للقلي
وهي لاتختلف بالشكل عن البطاطا العادية بس يجي على الكرتون خاص للقلي |
الله يجزاكم خير ويسعدكم دنيا واخره شكرا على الردود
|
شوفي فيه ملاحظه بسيطه
قطعي البطاطس عريض شوي ولما توضعيه في الزيت لاتحركيه نهائيا الى ان يحمر ثم اخرجيه وبالعافيه |
منكن نستفيد
|
انا بدلك على طريقتي وهي ان تستخدمي البشاره وتبشري البطاطس بعد التقشير طبعا واستخدمي فتحة البشاره الكبيره من الجانب ثم اغسليها وحمريها وحاولي اثناء التحمير ان تباعدي الشرائح عن بعضها بملعقة التحمير وبعد التحمي وبعد ان تبرد البطاطس انثري عليها الملح.ميزة البشاره انها تعطيكي شرائح مقرمشه جربيها و ادعي لي ربنا يسهل لي ولادتي.....
|
اتمنى يا فراوله انك تجربين طريقتي وتتحل مشكلتك
|
الله يجزاكم خير جميعا والله يسهل ولادتكnoon02 ويجعله من مواليد السعاده ويجعله من حفظت كتاب الله بنت كانت او ولد.
|
الساعة الآن 08:11 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©