![]() |
وسع وسع للبصارة
ساعات كتير الواحد بيحس بالزهق من كل انواع الاكل :18: و يبقى نفسه فى حاجه (حرشه )( مشطشطه ) قولوا اللى تحبوه ... المهم هو ده الله حصل معايا امس .. دخلت المطبخ دعبست شويه لقيت فول مدشوش قلت بس هو ده :23: :23: اقولكم الاول على المقادير نقول نصف كيلو فول مدشوش ( للى ما يعرفهوش ) فول ناشف بدون القشره و بيكون كل حبة فول مقسومه نصفين بقدونس مغسول و مفرى بصل مقطع صغيرا ثوم مدقوق زيت ملح شطة كمون عصير ليمون الطريقه نغسل الفول جيدا و نسلقه فى كميه من الماء تكفى لغمره جيدا لانه بيأخذ سوا شويه و ممكن نزود الميه لو احتجنا اثناء السلق و نراعى التسويه على نار متوسطه حتى لا يلتصق و نقلب فيه كل فترة فى هذه الاثناء نحمر البصل المقطع صغيرا فى الزيت ثم ننشله من الزيت و نحتفظ بالزيت بعد تمام سوا الفول و يراعى بقاء بعض مويته فيه نضربه فى الخلاط بعد ان يبرد او نصفيه من مصفاه و يراعى ان يكون قوامه معتدل ليس بالجامد و لا بالخفيف فأذا احتجتى تضيفى شوية ميه اثناء الضرب لضبط القوام لا بأس ثم نضع هذا الخليط فى قدر و نرفعه على نار متوسطه و نضيف له الثوم المفرى و البقدونس ( و ممكن تضربى البقدونس مع الفول فى الخلاط ) و نضيف الملح و الشطة و الكمون و بعض من البصل المحمر و نحتفظ بالبعض الاخر للتجميل و نضيف الزيت الذى تم تحمير البصل فيه سابقا و نستمر بتقلب المزيج حتى يبدأ بالغليان و نتركه يغلى مدة 3 دقائق على النار مع استمرار التقليب ثم نرفعه من على النار و بالمغرفه نصب فى اصباق مسطحة ثم نزين الوجه بالبصل المحمر و نتركه حتى يهدأ و عند الاكل نرش بعض من قطرات عصير الليمون فوق الوجه و ما تنسيش المخلل ليمون او خيار و البصل يا سلام على البصل مع البصاره مش قلت لكم اكلة حرشه و بألف هنا و شفا و اوصيكم بمشروب غازى بعد الاكل ليساعد على الهضم :d |
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بسم الله الرحمن الرحيم ماشاء الله تبار الله ده الاكل ولا بلاش حقيقى جيل الايام دى خلانا زهقنا من النواشف من شبرا برده :17: :23: :22: |
جزاك الله خيرا فتحتى نفسى و خلتينى كانى اشم رائحتها الان لو قلت لك لم اكل البصارة من كام سنه مش هتصدقينى بس بصراحه روعه
|
تسلم الايادي
|
مشكورة عزيزتي علي الاكل المصرية 100%
تحياتي |
أكلة عريقة من أم عريقة :22:
بصراحة أنا مش جيه أشجع البصارة (مش بحبها) :( ،، لكن جيه أشجع أهل منطقتنا :17: :17: ربنا يبارك فيك و جزاك الله خيراً |
أختي ليش ما تحطين صورتها... لأني ما عرف شكلها .. ولا مرة ذقتها...؟؟؟
مشكووووووووورة |
و
عليكم سلام الله و رحمته و بركاته اختى بلبل حيران فعلا هو ده الاكل و الا بلاش و سبحان الذى وضع فى هذه الاكلات الشعبيه البسيطة كافة المواد المهمة لتغذية الجسم مثلها مثل الكثير من الاكلات المكلفه الاخرى فالحمد لله على نعمه و على فكره انا برده لسه احسب على جيل الايام دى :d شكرا لى مرورك حبيبتى |
ا
ختى baby lady و جزاك الله مثله حبيبتى ما تقلقيش اكيد هاصدقك :) لانه انا نفسى كتير اوى بانسى الاكله دى بالسنين مش عارفه ليه بس ياله شدى حيلك و قومى جهزيها دلوقتى و اعمليها مفاجاه :23: و اشكر لك مرورك الطيب حبيبتى |
ام خالد تسلمى حبيبتى من كل سوء و يكرم مرورك الطيب |
الشكر موصول لك مشرفتنا العزيزه مستكه - مستكه و ما هذا الا نقطة فى بحر ابداعاتكم حبيبتى و الشكر كله لتشجيعك |
حبيبتى sun of me يسلم مرورك و تشجيعك يا غاليه حقيقى بفرح قوى :23: لما باشم ريحة شبراويه فى المنتدى جزاك الله كل الخير |
اختى الحبيبه al ameer اوعدك حبيبتى بأذن الله اعيد عملها مره اخرى فى اقرب فرصه بس مضطرة استنى اجازة زوجى الاسبوع القادم ان شاء الله علشان يصورها و ينزلها اصل انا ما ليش فى موضوع الصور لسه بس انت ابقى تابعى الموضوع و ان شاء الله تجربيها و تعجبك و اشكر لك مرورك الكريم و تفاعلك |
اقتباس:
والله خاطري أذوقها .. بعد ما سمعت الردود .. .. إن شاء الله لما تسوينها مرة ثانية ..:d :d ,,,,,,,,,,,,,,,,,, اعزميني,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:d :d ههههه:17: :17: الله يحفظج .. يا رب .. ويحقق لج أمانيج .. آمين |
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
تسلم يديكِ على هذه الوصفة اللذيذة ..وإن شاء الله بطبقها لأني من عشاق الفول .....ودمت بحفظ الله وتوفيقه ... |
مشكورة غاليتي
الظاهر إنها تشهي |
صورة البصارة!!!!!!!!!!!!!!
وصاحبت الموضوع حتستنى زوجها عند عودته من شغله فى اجازتةعلشان يصور البصارة؟؟!!!!! يخوفى يصور قتيل على العموم سلمتى ام من شبرا ياريت طريقة الفول النابت وشوربة العدس |
تسلم الايادي ..
|
اختى الغاليه الامير تأنسى و تنورى حبيبتى :17: :23: و لو تأمرى اوصلها على جناح السرعه ربى يسعدك و يكرمك |
غاليتى صائمة لله
اشكر لك مرورك العطر و ان شاء الله لو جربتيها تعجبك .. و ابقى قوليلى رأيك ايه و تسلمى يا رب من كل سوء |
اختى الحبيبه عشق عبادى
الشكر كله موصول لك استاذتنا جزاك الله كل الخير |
الاخ الفاضل yasir essa
اشكر لك مرورك الكريم و ان شاء الله اكتب لك طريقة الفول النابت و هى سهله جدا لكن قيمتها الغذائيه عاليه جدا و كذلك شوربة العدس رغم انها اكله تنفع بالشتاء اكثر من فصل الصيف دمت بكل خير |
حبيبتى امووووووووووووووورة
شكرا لمرورك الطيب و تسملى من كل سوء يا رب |
ساعات كتير الواحد بيحس بالزهق من كل انواع الاكل :18:
و يبقى نفسه فى حاجه (حرشه )( مشطشطه ) قولوا اللى تحبوه ... المهم هو ده الله حصل معايا امس .. دخلت المطبخ دعبست شويه لقيت فول مدشوش قلت بس هو ده :23: :23: اقولكم الاول على المقادير نقول نصف كيلو فول مدشوش ( للى ما يعرفهوش ) فول ناشف بدون القشره و بيكون كل حبة فول مقسومه نصفين http://www.alsowr.com/get-5-2007-hta02g4d.jpg بقدونس مغسول و مفرى http://www.alsowr.com/get-5-2007-nqkdtkze.jpg بصل مقطع صغيرا http://www.alsowr.com/get-5-2007-imkrhzjo.jpg ثوم مدقوق http://www.alsowr.com/get-5-2007-9h2yo8ye.jpg زيت ملح شطة كمون عصير ليمون الطريقه نغسل الفول جيدا و نسلقه فى كميه من الماء تكفى لغمره جيدا لانه بيأخذ سوا شويه و ممكن نزود الميه لو احتجنا اثناء السلق و نراعى التسويه على نار متوسطه حتى لا يلتصق و نقلب فيه كل فترة فى هذه الاثناء نحمر البصل المقطع صغيرا فى الزيت ثم ننشله من الزيت و نحتفظ بالزيت http://www.alsowr.com/get-5-2007-9cvhbu0c.jpg بعد تمام سوا الفول و يراعى بقاء بعض مويته فيه نضربه فى الخلاط بعد ان يبرد او نصفيه من مصفاه و يراعى ان يكون قوامه معتدل ليس بالجامد و لا بالخفيف فأذا احتجتى تضيفى شوية ميه اثناء الضرب لضبط القوام لا بأس ثم نضع هذا الخليط فى قدر و نرفعه على نار متوسطه و نضيف له الثوم المفرى و البقدونس ( و ممكن تضربى البقدونس مع الفول فى الخلاط ) و نضيف الملح و الشطة و الكمون و بعض من البصل المحمر و نحتفظ بالبعض الاخر للتجميل و نضيف الزيت الذى تم تحمير البصل فيه سابقا و نستمر بتقلب المزيج حتى يبدأ بالغليان و نتركه يغلى مدة 3 دقائق على النار مع استمرار التقليب ثم نرفعه من على النار و بالمغرفه نصب فى اصباق مسطحة ثم نزين الوجه بالبصل المحمر و نتركه حتى يهدأ و عند الاكل نرش بعض من قطرات عصير الليمون فوق الوجه و ما تنسيش المخلل ليمون او خيار و البصل يا سلام على البصل مع البصاره http://www.alsowr.com/get-5-2007-3uzqsg8k.jpg http://www.alsowr.com/get-5-2007-ls7ze7p9.jpg مش قلت لكم اكلة حرشه http://www.alsowr.com/get-5-2007-6wzog22x.jpg و بألف هنا و شفا و اوصيكم بمشروب غازى بعد الاكل ليساعد على الهضم |
صور البصارة
اخيرا عشنا وشفنا صور البصاره
ليه كل المدة دى طبعا عمال ما اقنعتى زوج حضرتك ان البصاره للتصوير بس فين بقى يا ستى الفول النابت والعدس اكيد فيها شهر عمال يقتنع انه يصوره من غير ما ياكله سلمتى ام من شبرا وسلم اهل شبرا كلهم |
:17:السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعتذر لكى اختى ام من شبرا اناغير قصدى انك كبيره فى السن انا برده يعتبر نفس الجيل انما من النادر نلاقى حد بيفكر فى الاكلات دى:22: شبرا والشرقيه |
يعطيك العافيه على الكله المصريه الحلوه
|
اختى بلبل حيران
لا اعتذار و لا حاجه حبيبتى و اسعدنى جدا مرورك على الموضوع مرة اخرى بس زعلت النهارده لما لقيت ان الصور مرفوعه .. ان شاء الله نحاول ننزلها تانى جزاك الله كل الخير |
اختى المتعبه
اشكر لك مرورك الكريم و اسأل الله ان يريح قلبك و يسعدك دنيا و اخرى |
الساعة الآن 05:39 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©