![]() |
وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/4a6r9...7ooto047wc.gif وصفة اليوم صنية الارز بالفراخ بالبطاطس بالحوايج ...و كبدة اسكندراني.. و ملوخية ...و الحلو موز باللبن http://www.66n.com/pics/hosted/dahlg...yzr4ctzari.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/p08et...4jqcwjztwf.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/n7uks...2ijit4ixlb.jpg فراخ بالأرز و البطاطس في الفرن مقادير الفرخة 1 فرخة صحيحة حوال كيلو و نصف + زبدة + زيت + ملح + فلفل + مستكة + زعتر جاف مقادير الأرز 2 1/2 كوب أرز مصري + بصلة كبيرة + ملح + فلفل اسود + مستكة +قليل من الماء + مكعب ماجي الأرز الأبيض مقادير البطاطس 2 حبه بطاطس مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت الإعداد ورق ألمونيوم الطريقة أولا الفرخة -نحضر الفرخة و تشق من الظهر http://www.66n.com/pics/hosted/sznxo...cl88e7v05t.jpg -نحضر صنية و نضع فيها الزبدة و الزيت حتي يسخنوا نضع المستكة حتي تذوب -نضع الفرخة و تحمر من الجهتين لحين الحصول علي لون ذهبي جميل http://www.66n.com/pics/hosted/y6xqx...sa7hfaqbeu.jpg -ترفع من علي النار و ترش بالملح و الفلفل الأسود من جميع الجهات http://www.66n.com/pics/hosted/gtzto...xatoeaxqh4.jpg -و يوضع علي الأرز ثانيا الأرز .... كان أول مرحلة بدأت في إعدادها ثم الفراخ ثاني مرحلة -نحضر حلة نضع بها السمن او الزيت و فص مستكة -نغسل الأرز و يصفي من الماء جيدا -نقطع البصلة و نضع عليها ملح و الفلفل اسود و تدعك جيدا -يخلط الأرز بالبصلة و يقلب جيدا في طبق خارجي -يضاف الأرز إلي السمن و يشوح http://www.66n.com/pics/hosted/nr1we...qymts2xzpa.jpg -نصع القليل من الماء و عليها مكعبات الأرز الأبيض ( حسب التعليمات الخاصة بكل كوب أرز ) http://www.66n.com/pics/hosted/xvb9t...9ss4xl8p5u.jpg -و يقلب الخليط حتي ذوبان المكعبات -و نغطي علي الأرز حتي يغلي -ثم نوطي عليه النار و نضع الشياطة -و نضع ماء كلما احتاج الأمر -المطلوب الحصول علي أرز قريب إلي النضج ( و ليس تام النضج ) ثالثا البطاطس -تقشر و تقطع مكعبات و تشطف و نضع عليها ملح و فلفل اسود و رشة زيت ذرة و تقلب -التحضير -نحضر صنيه كبيرة الحجم نغطي القاع بورق الألمونيوم http://www.66n.com/pics/hosted/mq91f...54c3tba1xn.jpg -نضع مقدار الأرز كله في القاع http://www.66n.com/pics/hosted/pkqtb...mh6nncxzyc.jpg -و نضع البطاطس النيه المكعبات http://www.66n.com/pics/hosted/w28pv...c4n8m8fzrh.jpg - ثم نضع الفرخة http://www.66n.com/pics/hosted/5vnyl...hmnjhewkoq.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/41wyb...b2ke14sadm.jpg -و نرش علي الوجه الزعتر الجاف و تغطي بالورق الفويل باحكام http://www.66n.com/pics/hosted/7f81e...2p7kcdm1dj.jpg -تدخل فرن ساخن في الوسط لمدة ساعة و نصف تقريبا -( لان الفرخة كانت قريبة للنضج ) -و تقدم -ملاحظاتي .. بعد تمام النضج قطعت الفراخ الي اربعة و رفعت الفراج علي أركان الصنيه و فتحت الجريل علي الصنيه لانه الأرز اللي تحت الفرخة احسست انه زاد علي السوا من الماء البسيط اللي نزل من الفرخة فاردت تجفيفه عن طريق الجريل و كانت النتيجة رائعه ) http://www.66n.com/pics/hosted/uhgbj...9ot35ow8yx.jpg إضافتي الحوايج المقادير مقدار من الكبد و القوانص + بصلة + مستكة + ملح و فلفل اسود + مكعب مرقة دجاج + فص حبهان الطريقة -نحضر حلة نضع بها الزيت و فص المستكة حتى تسخن -نضع البصلة المقطعة صغير حتى يصبح لونها ذهبي http://www.66n.com/pics/hosted/5cv0y...v3ckmc37kw.jpg -نضع القوانص مقطعة مكعبات ة و تحمر http://www.66n.com/pics/hosted/z1ohg...t9jjz2fgfk.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/d79fz...yujhoj6o19.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/qtxss...49g4fkcxxt.jpg -نضع مقدار من الماء و مكعب مرقة الدجاج http://www.66n.com/pics/hosted/0hjx0...a9yoqueh5u.jpg -تترك علي النار حتى نضج القوانص -نضع عليها مقدار الكبد المقطعة و تترك حتى النضج و حتى جاف المياه http://www.66n.com/pics/hosted/d1w50...ds430d73up.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/3ofq9...8sa265uu6m.jpg -و تحمر و نطفي عليها -تضاف القوانص و الكبد بعد تمام النضج علي وش صنيه الارز بالفراخ بعد نضجها كبده اسكندراني المقادير مقدار من القلب شرائح + مقدار من الكبدة شرائح + بصلة كبيرة + ثوم مفري + كمون مطحون + مكعب مرقة دجاج + طماطم مكعبات + فلفل اخضر مكعبات + ملعقة صلصة طماطم الطريقة -نحضر حلة نضع بها زيت و نضع عليها القلوب فقط ( كانت مجمدة ) .. عادة عند شراء كبدة من عند الجزار لابد من وضع قلوب او كلاوي مع الكبده و كان حظنا كان معا قلوب http://www.66n.com/pics/hosted/cr1np...xvmygjhv5z.jpg -تشوح حتي زوبان القلوب من التجمد http://www.66n.com/pics/hosted/5x69e...2ns0os3okc.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/pajuh...twtnh6oqdk.jpg -نضع البصلة و الثوم و الكمون و يشوحوا مع القلوب http://www.66n.com/pics/hosted/ga4on...sbjfwi79it.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/ktjxd...yfsftixlk8.jpg -نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي و نوطي علية http://www.66n.com/pics/hosted/mwxnf...l16nb50n33.jpg -بعد نصف ساعة نتذوقه لو كان اقترب من النضج نصع مكعب المرق و يترك ليغلي شوي حتي ذوبان الكعب و لو كان غير ناضج ممكن ان نزود المياه بالقدر المعقول -ثم نضع الكبد حتي تنزل مياهها و تشربها http://www.66n.com/pics/hosted/h6byz...mmlifv3cfp.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/ap1jf...iy3la2q7d8.jpg -و تشوح نضع الطماطم و الفلفل البارد و يشوحوا علي نار عالية http://www.66n.com/pics/hosted/o4e4o...26q5fnyy0c.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/7y25v...9rg8yhyj8v.jpg -نضع ملعقة الصلصة و يقلبوا حتى الغليان و تقدم http://www.66n.com/pics/hosted/7ix9v...6zztqe37xy.jpg ملوخية خضراء المقادير كيلو ملوخية خضراء + مرق لحم او فراخ + مكعب مرقة دجاج + حبه طماطم صحيحة + ثوم مدقوق + كسبرة جافة + ملح و فلفل اسود+زبدة الطريقة -تقطف الملوخية و تغسل الأوراق و تجف في الهواء -تفرم في الكبه حتى تنعم -في حلة نغلي مقدار المرق و نضع مكعب مرقة دجاج لضبط الطعم -نضع علي المرق حبة طماطم مقطوعة من علي فقط صحيحة http://www.66n.com/pics/hosted/y9y5l...naeqhwe284.jpg -و تترك الشوربة لتغلي -ناخد 2 كبشة من الشوربة نضعها علي الملوخية المفرية في طبق جانبي و تقلب بالشوكة للتخلص من التكتل الموجود بها http://www.66n.com/pics/hosted/52juo...83hkrv633z.jpg -نقلل من مقدار المرق في حلة صغيرة جانبيه -نضع مقدار الملوخية علي المرق المغلي و تقلب http://www.66n.com/pics/hosted/xbr0r...6v9dz1oe6s.jpg -حتي الحصول علي القوام المطلوب و اذا احتجتي مرق خدي من المقدار اللي المجنب من المرق -اول ما تغلي الملوخية نطفي عليها -التقلية http://www.66n.com/pics/hosted/vfcoh...oxi4elk5el.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/1un40...oni65ollms.jpg -في طاسة صغيرة نضع الثوم المفري و ملح و فلفل و الكسبرة الجافة ( المطحونة حديثا للحصول علي افضل نكهه ) و يحمروا في الزبد حتي تلون قطع الثوم الصغير الي اللون الذهبي -و توضع علي وجه الملوخية -و لا تغطي ولا تقلب الا عند التقديم http://www.66n.com/pics/hosted/ncw4s...d7lul94erg.jpg الحلو موز باللبن http://www.66n.com/pics/hosted/c6699...3fd1okg0ai.jpg المقادير 1 1/2 كوب لبن حليب بارد + عدد 6 موزة + 2 م /ط سكر ابيض عادي + نقط من عصير الليمون + عدد 3 م /ك كريمة مخفوقة + شيكولاته سائلة للتزين الطريقة -في الخلاط نضع مقدار اللبن البادر و عليه السكر و نخلط جيدا -نضع الموز و يخلط -نضع الكريمة المخفوقة و يضرب -في النهاية نضع نقط من الليمون و يخفق -في الكوب نضع الشيكولات السائلة ( انا استخدمت صوص الشيكولاته الخاصة بالايس كريم ) و يجمل بها الكوب -يصب الخليط في الكوب و تكون النتيجة رائعة -ملاحظة .. -بخصوص الكريمة صراحة كانت متبقية عندي مخفوقة ( كريم شانتيه انا بشتريها بالكيلو من درب البرابرة ) و لكن بعد ذلك - اصبحت اضع اللبن البارد في الخلاط ثم الكريمة بودر حوالي 2 م/ط و اخفق لمدة دقيقة ثم اضع السكر و الموز و الليمون و بالهنا و الشفا تحياتي |
ممممممممم ،، يا عيني يا عيني
ده الحاجات التحفة دي ما شاء الله الله أكبر عليك تسلم الأيادي |
ما شاء الله اطباق رووووووووووووووووووووووعه
تسلم ايديكي يارب |
سلمت يداك
اخيرا وجدت وصفة الفراخ المصرية :d يعطيك العافية |
رهييييييييييييييييب والله روعة
موضوع مميزززززززززززززززز وتستاهلي تسلم الايادي يا غالية وجزاكي الله خيرا |
ما شاء الله روعة روعة روعة ..
|
|
رووووووووووووووعه
مشكوووووووره على الطبخات اللي تفتح النفس |
تسلم ايدك على الطبخات
تبدو لذيذةةةةةةةةةةةة |
تسلم ايديك اكله روعه
|
روووووووووووعة ما شاء الله عليج .. شهيتيني بالملوخية ...
سؤال: شو هو القوانص؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟.. يعني الكلى؟؟؟ |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي علي مرورك الطيب العطر جزاكي الله كل خير تحياتي |
ماشاء الله ....تبارك الله ...
رائعة ....رائعة......رائعة .... يعطيكِ ربي العافية يا أختي العزيزة مستكة - مستكة على هذه الطبخات والوصفات التي تفتح الشيهية .. |
يمنع الكتابة بغير اللغة العربية
مشرفة/ مستكة_مستكة |
وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااا
ماشاء الله كل اكله احسن من الي قبلها بس الملوخيه ووووووووووووووووووااااااااااااااااااااااااا خلاص انا ماقدر اتحمل اصلا انا في بلاد مافي فيها ملوخيه وانا اعشق الملوخيه الله يصبرني بس من جد تسلم الايادي ... |
فعلا طبخة لذيذة جدا اختى الكريمة مستكة
بالهناء والشفاء كان لى سؤال اذا سمحتى :" بخصوص الطماطم التى وضعتيها فى مرقة الملوخية " اول مرة اسمع ان هذة الطريقة!!!!!!!!!! لماذا تضعى هذة الحبة من الطماطم ؟؟؟؟ وهل تنزع من المرقة او الملوخية وقت التقديم ؟؟؟؟ بارك الله لك ... وشكرا مقدما دائما متبعاك عشان اتعلم منك الاكل بتعنا المصرى " شدى حيلك " وعلمينا كمان :) |
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورين الاخوة و الاخوات indienne moonlight2007 rima مشكورة حبيبتي علي التميز barcha123 بنت حابر !ام خالد! dandy666 babylady علي المرور الطيب العطر جزاكم الله كل خير تحياتي |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم جزاك الله كل خير علي المرور الطيب القوانص هي المعده الخاصة بالفرخة تحياتي |
بسم الله الرحمن الرحيم
مشكورين الاخوة و الاخوات صائمه لله rawan_dima samar84 رقة بالنسبة لحبه الطماطم .. صراحة قال عليها الشيف اسامة السيد و فعلا تعطي نكهه مميزة للملوخية و تنزع عند التقديم بس انا ما شلتها كنت اتجنب غرفها و اي سؤال انا تحت الامر تحياتي |
تسلم الآيادي يا أخت مستكه فعلا رائع ما قدمته يديك وليس مستغرب من جانبك فكل ما تقدميه رااااااااااااااائع |
تسلم ايديك اكله روعه
مشكوووووووره على الطبخات اللي تفتح النفس جزاك الله خيرا يا مستكه واللهم اشف مرضانا ومرضى المسلمين جميعا اللهم آميـــن |
اقتباس:
مشكورة عزيزتي علي كل هذا التشجيع جاكي الله كل خير تحياتي |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم جزاك الله كل خير علي المرور الطيب العطر تحياتي |
تسلم يدينك
|
يعطيك الف عافيه امممممممممممممممممممممم جوعتيني
تسلم ايدكي حبيبتى |
تسلم اديكى حبيبتى
الاكل المصرى يفتح النفس فى اى وقت يعنى انا دلوقتى شوفى الساعه كام .. و فتحتى نفسى على طبق ملوخيه و على فكره انا كمان احيانا بأضيف طماطم مقشره و مقطعه صغير على الشوربه و هى بتغلى لكن لا اتركها تغلى كثير يدوب دقيقه واحده قبل ما اطفى النار و بعدين اضيف الملوخيه و بتبقى طعم الطماطم حلوه جربى اكلها مع الملوخيه و شوفى ايه رأيك و لك كل الشكر |
بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة جمانه الخليج مشكورة علي مرورك الطيب العطر اختي الكريمة اخت اطياف جزاكي الله كل خير علي مرورك العسل اختي الكريمة ام من شبرا ... مشكورة حبيبتي علي مرورك ... و هجرب الطريقة الخاصة بالملوخية تحياتي للجميع |
بسم الله ماشاء الله....إيه الحلاوه دي
|
اقتباس:
مشكورة حبيبتي علي مروك الطيب العطر تحياتي |
تشكررررري اوي اوي على الاكل الحلو ده............ايه رايك فيه وانا بتكلم مصري بصراحه ابغى اقول انه الذ واجمل واطعم طبخ ذقته في مصر طبعا مش من المطاعم اقصد ستات البيوت انا كنت مااحب الباميه ابد ابدا وبعد ماذقته من وحده معرفه مصريه حبيته بس كل مااكله في بيتنا اقول في نفسي فينيك ياام فلان وفين الباميه الحلوه اللي بتعمليها ولا الحمام المحشي الله الله الله كنت اكله زي مايعملوا في الافلام المصريه واقطعه بايدي وانا طبعي اكل بملعقه وشوكه بس مع الاكل المصري بالايدين الاكل اللي قدامي ينسيني البرستيج وكله كوم وصينية البطاطس والملوخيه كوم تاني يالللللللللللللللللللللللللللللللللللللللهوي ياعالم ياهوه انا حاسه اني بتوحم وانا مش حامل بس انا حبيتك من اول طبخه يامسكته يااحلى مستكه انا حابه اكل عندك قصديييييييييي اتعرف عليك انا ساكنه بجده لو انت قريبه الحقيني وابعتيلي حلت ملوخيه بالفراخ لاني كمان شويه حعييييييييييييييييييييط |
مشكوووووووووووووووووووووورة
|
تسلمي
|
اقتباس:
مشكورة عزيزتي علي كلامك الجميل فعلا الاكل المصري له طابع خاص به ... و بيكون شهي :22: :22: و ممكن اي ست بيت تقوم بإعداد هذه الاطعمة و اذا احتجتي اي وصفة انا تحت الامر و للاسف انا بالقاهرة بس ممكن ابعتلك حلة ملوخية البريد السريع :29: :29: مشكورة مرة ثانية تحياتي |
اقتباس:
جزاكي الله كل خير علي المرور الطيب العطر تحياتي |
اقتباس:
تحياتي |
الله يسلم الايادي على هالطعامه :22: ربي يسعدك حبيبتي مستكه ويعطيك العافيه |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي جزاكي الله كل خير علي المرور الطيب العطر تحياتي |
الساعة الآن 02:49 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©