منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   حلويات (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=86)
-   -   مسااااعدة..الكيكة دائما معجنة:(( (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=145550)

salamalikum 21-10-2007 10:28 PM

مسااااعدة..الكيكة دائما معجنة:((
 
السلام عليكم

مشكلتي الدائمة و المتكررة انه عندما اعمل الكيك تطلع كيكتي مش مستوية من الداخل تماما-معجنة-:29: :29:

طبعا طريقة اني ادخل خشبة او سكينة ما بتزبط معي..لانه لما اطلعهم من الكيكة يكونوا ناشفين بس الكيكة معجنة:( :( ..وايضا علامة ابتعاد الكيكة عن اطراف الصينية

البارحة عملت كيكة و خليتها في الفرن المسخن سابقا على حرارة 200 لمدة ساعة و 20 دقيقة..وطلعت معجنة من الداخل:11: ..

ملاحظة:فرني على الكهرباء

ماالحل????

زوجه محبوبه 21-10-2007 11:37 PM

حاولي انك تغطي الكيكه
بصينيه من فوق لما تدخليها الفرن
علشان تستوي على اقل من مهلها
علشان ماتطلع معجنه من جوه
وحاولي انك ماتفتحين عنها الا بعد عشر
دقائق بالكثير حتى ماتخرب عليك
ان شاء الله اني افدتك

jeans 21-10-2007 11:50 PM

طبعا من الاساسي انك تنخلين الدقيق مرتين او ثلاث مرات علشان تنفش معاك الكيكه

وبعدين كميه البكنق بودر لازم تكون متناسبه مع الطحين علشان تنتفخ الكيكه مضبوط

وبعدين تسخنين الفرن من قبل لا تدخلين الكيكه وتخلين الحراره 180 ولا تفتحين الفرن الا بعد ما تنخبز

ان شاء الله اكون افدتك

اختك بالله
جينز

Wingz_of_Hope 22-10-2007 03:23 AM

و أيضاً أختي يجــب ان تتأكدي من قوامــه ما يكــون غليظ جداً ..

درجة حرارة الفرن ما لازم تكون عالية كتير 175 درجة مئوية تمام..

و ما تفتحي الفرن عليها لكي لا يهبط..و يعجن


و إن شاء الله نكون قدرنا نفيدك

مبتسمة وكلي جروح 22-10-2007 06:11 AM

الكيكه بالفرن لمدة فقط 40 دقيقه فلماذا تركتيها ساعه واكثر!

سلامات يا قلبي 22-10-2007 06:20 AM

المشكلة بس في درجة حرارة الفرن كثير مرتفعة

salamalikum 22-10-2007 01:10 PM

شكرا للجميع على الردود...

انا لاافتح على الكيكة ابدا قبل 40 دقيقة.

يعني 200 كثير ..حاولت مرة على 180 ونفس المشكلة...

طيب اعطوني قاعدة كم اخليها في الفرن ???و على اي حرارة????

لاني فعلا اصابني اليأس:29: :29:

جراح لن تندمل 22-10-2007 02:10 PM

بقولك الحل وبعدها ادعيلي

اولا حطي البيض والفانيلا واخلطيها بمضرب البيض اليدوي وبعدها السكر وبعدين الزيت وبعدين المقادير الجامده وهذا كله بمضرب اليد لان الكهربائي يخليها معجنه

واذا كيكه جاهزة خطي بيض وفانيلا واضربيها وبعده زيت وبعدين ماء وبعدين دقيق

وبعد ماتخلطينها حطيها بصينيه مدهونه بطحينه او زيت ودقيق او زيت لحاله عشان ماتلصق ودخليها الفرن الي مسخن من قبل حرارته 200 او 180 كله عادي وترى حتى انا فرني كهرباء وخليها بالفرن 20 او 30 دقيقه افتحيه تاكدي من لون الاطراف واذا حمرت او صفرت طفي الي تحت وشغلي الي فوق وخليها تحمر وطلعيها بس خليها تبرد وبعدين شيليها من الصينيه وقطعيها ولا تحطين فوقها اي خليط وهي حاره عشان ماتهبط


بعدها ادعيلي

salamalikum 22-10-2007 02:49 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جراح لن تندمل
بقولك الحل وبعدها ادعيلي

ان شاء الله بدعيلك قبل و بعد ماأقرأ..واذا زبطت او مازبطت الكيكة:d

[COLOR=""]ودخليها الفرن الي مسخن من قبل حرارته 200 او 180

الاخوات الي قبلك قالوا انه الحرارة عالية

20 او 30 دقيقه

بس!!!

[/COLOR]

بعدها ادعيلي

الله ييسر امورك و ينولك مرادك وشكرا

اغصان مائله 22-10-2007 03:20 PM

الدقيق لاتحطي اكثر من كوب ونصف لانه اذا كان كثير مايستوي بسرعه

hosam87 22-10-2007 04:16 PM

انا عندى مقادير كيكة والله اختى عمرها ما خيبت معى

لى عودة واقللك على المقادير
والطريقة ودرجة حرارة الفرن
وكم المدة اللى تتركيها فى النار

سلام مؤقت

Sun_of_me 22-10-2007 04:48 PM

الله يجزى الجميع كل خير ،،، طبعاً و على رأسهم صاحبة الموضوع لأن أنا كمان بتحصل معايا نفس القصة

مهما ضربت فيها علشان يدخل هواء و مش تهبط من جوا برضه بتطلع معجته و هابطة

ياريت حد يفيدنا بالأسباب الممكنة و كمان كام معلقة بيكنج باودر على كوب من الدقيق ؟؟؟؟؟

Wingz_of_Hope 22-10-2007 05:22 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Sun_of_me
الله يجزى الجميع كل خير ،،، طبعاً و على رأسهم صاحبة الموضوع لأن أنا كمان بتحصل معايا نفس القصة

مهما ضربت فيها علشان يدخل هواء و مش تهبط من جوا برضه بتطلع معجته و هابطة

ياريت حد يفيدنا بالأسباب الممكنة و كمان كام معلقة بيكنج باودر على كوب من الدقيق ؟؟؟؟؟


أنا أحط 4 ملاعق صغيرة لكاستين و نصف دقيق..

salamalikum 22-10-2007 05:49 PM

اغصان مائله
انا اتبع الوصفة بالحرف الواحد

hosam87

انتظرك على احر من اليأس

Sun_of_me

يعني في الهوا سوا...
ان شاء الله نلاقي الحل

Wingz_of_Hope

شكراا على المساعدة

في الانتظااار ...لطريقة بالتفصيل المملل...

كم المدة التي تخفقين فيها كل مكون في الكيكة??بأي ترتيب???

Wingz_of_Hope 22-10-2007 06:52 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة salamalikum



Wingz_of_Hope

شكراا على المساعدة

في الانتظااار ...لطريقة بالتفصيل المملل...

كم المدة التي تخفقين فيها كل مكون في الكيكة??بأي ترتيب???


هذه مقاديري لمعظم الكيكات اللي بعملها..

2 1/2 كاسة دقيق..

أحيانا أنخل الدقيق و أحيانا لا و أخلط جميع المقادير الجافة معها..من بيكغ باودر و لو أردت إضافة قرفة أو كاكاو إلخ ..

4 بيضات+فانيلا..أضربهم منيــح ثم أضيف عليهم كاسة سكــر و نصف كاسة زيت ذرة..

بعدها أضيف الدقيق تدريجيا مع إضافة 3/4 كوب حليب..

و فقط أضعها بالصينية و بالفرن على درجة حرارة 175 و يعتمد مدة بقاءه على حجم الصينية..لكن أكثر شي
يقعد 40 دقيقة.

لو أردت أي توضيح تاني أنا حاضرة

دمت

hosam87 22-10-2007 07:39 PM

السلام عليكم
حبيت اقولك طريقة الكيكة


احممممممممممم احممممممممم

نبتدى

1- 3كوب دقيق
2-2كوب سكر
3-واحد علبة زبادى
4-كوب سمن
5-واحد كوب سفن
6-3م/ص بيكنج بودر
7-1/2م ص فانيليا
8-6بيضات كبار



نيجى للطريقة

1-نضع السكر والسمن مع بعض ونضرب المضرب الكهربائى
2-نضع البيض ونضرب جيدا ومعه الفنيليا
3-نضع الزبادى ونضرب شوى بعدين نحط السفن
4- نيجى لاهم خطوة الدقيق انخلى الدقيق جيدا حتى يدخله الهواء
ثم انزعى منه معلقتين وحطيهم على جنب واخلطى معهم البيكنج بودر
وضعى باقى الثلاث اكواب على الخلطة واضربيها جيدة
بعدان تتاكدى من مزج الخليط
ضعى الدقيق بالبيكنج بودر واحذرى لا لاتضربيها كتير حتى لاتفقد الهواء
يعنى بسرعة
ضعيها فى منتصف الفرن على
درجة حرارة180 لمدة نص ساعة
ملحوظة
هذه المقادير تصلح لصينية كبيرة

[
يعنى ممكن تجربى نصفها فى صنية متوسطة
ويارب تعجبك
والله على طول بتطلع نافشة

أم شا هين 22-10-2007 09:15 PM

أهلين أختي

تأكدي من تاريخ البيكنك بورد وكذلك من البيض ولا تفتحي الفرن ألا بعد مرور عشر أوربع ساعة

وأن شاء الله تنجح معك

!!حنيين!! 22-10-2007 11:28 PM

تصدقي عاد نفس المشكلة حصلت

معي اليوم وطلعت الكيكة تفشل

بس مش كل مرة كذا لكن غالياً

والمشكلة اني اتبعت اغلب النصائح الي ردو لك بها الاخوات

يعني ما افتح الفرن وتركتها 35 دقيقة وضربتها بالخلاط كويس

والبكنج بودر كان لسة شاريتة يعني صلاحيتة كويسة

بس ما ضبطت., الله واعلم ايش السبب!! نفسي اعرف مثلك!!!

Wingz_of_Hope 23-10-2007 01:29 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حنيين1
تصدقي عاد نفس المشكلة حصلت

معي اليوم وطلعت الكيكة تفشل

بس مش كل مرة كذا لكن غالياً

والمشكلة اني اتبعت اغلب النصائح الي ردو لك بها الاخوات

يعني ما افتح الفرن وتركتها 35 دقيقة وضربتها بالخلاط كويس

والبكنج بودر كان لسة شاريتة يعني صلاحيتة كويسة

بس ما ضبطت., الله واعلم ايش السبب!! نفسي اعرف مثلك!!!


طيب أختي قوليلنا على مقاديرك و ما تفعلينه بالزبط..و لو الصينية كبيرة طبيعي يظل رفيع ..

جراح لن تندمل 23-10-2007 01:43 AM

اقتباس:

يعني ما افتح الفرن وتركتها 35 دقيقة وضربتها بالخلاط كويس
بكل بساطه لاتضربينها بالخلاط جربي بمضرب اليد وادعيلي

انا عندي براون مالتي كويك وبرضو تفشل بس يوم جربت يدي ضبطت

salamalikum 23-10-2007 08:28 PM

hosam87

شكرا على رجوعك...

واحد علبة زبادى

شو حجم العلبة?????

طيب ممكن اضيف كاكاو و بتزبط????
السفن اب ممكن ابدله بعصير او حليب???

1-نضع السكر والسمن مع بعض ونضرب المضرب الكهربائى
2-نضع البيض ونضرب جيدا ومعه الفنيليا
3-نضع الزبادى ونضرب شوى بعدين نحط السفن


يعني نضيف على خليط السكر والسمن البيض و الفنيليا ولا نخفق البيض و الفنيليا لحالهم اول وبعدين نضيف الخليطين لبعض???

لاتضربيها كتير حتى لاتفقد الهواء
يعني كم دقيقة???:25:

salamalikum 23-10-2007 08:30 PM

أم شا هين

حنيين1

Wingz_of_Hope

جراح لن تندمل

شكرا على مروركم

hosam87 23-10-2007 11:34 PM

شكرا على رجوعك...
العفو حبيبتى انا بالخدمة


شو حجم العلبة?????


والله بشوفهاللك كام جرام وارد عليكى
بس انا بالسعودية واستخدم زبادى المراعى


طيب ممكن اضيف كاكاو و بتزبط????
ضيفى مع الدقيق
بس اهم حاجة تخلين شوية الدقيق بالبيكنج بودر لحالهم فى الاخر


السفن اب ممكن ابدله بعصير او حليب???


بتهيقلى السفن تدخل فيها هو ا اكثر
ممكن تستخدمين فانتا برتقال او ميرندا
المهم مياه غازية

يعني نضيف على خليط السكر والسمن البيض و الفنيليا ولا نخفق البيض و الفنيليا لحالهم اول وبعدين نضيف الخليطين لبعض???


بصى حبيبتى
انتى الاول تضربين السمن والسكرمع بعضوبعدين اكسرى عليهم البيض
ما تضربيهم لحالهمولا شى
اضربيهم على السمن والسكر بس اضربيهم كتير


يعني كم دقيقة???

بصى يعنى تقريبا نص دقيقا بالكتير
بس حاولى يكون بسرعةيدوب تضربى عشان الدقيق بالبيكنج بودر يتمزج مع الخليط بسرعة


اى استفسار انا فى الخدمة


الساعة الآن 03:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©