منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   أريد طريقة للبشامل (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=154278)

المصرية 27-01-2008 11:52 PM

أريد طريقة للبشامل
 


تحيه طيبه مني لكم
أخواتى الفنانات فى المطبخ بسم الله ماشاء الله عليكم تجوعو الشبعان:d
انا عندى طلب صغير جدا
انا عايزه اعرف طريقة البشامل
لان امى ربنا يخليها يارب مريضه والمصريه اصبحت هى الطباخه الان بركولى تحقق المراد وبقيت بدخل المطبخ
ده انا عليا نفسسسسسسس ولا ماء القمر:d
طبعا ماء القمر دى قدوتى ونفسى اكون زيها
نرجع تانى للموضوع لان مامتى ربنا يخليهالى يارب بتعمل البشامل سميين جدا لدرجه انك مش تقدرى تاكلى اى حاجه فيها بشامل غير معلقه او اتنين من الحاجه ونفسك تتسد:15: من التقل وهم اخواتى وهى بتحبه كده ومن زمان وهى بتعمله كده حتى البشامل منها بيكون لونه اصفر ليس ابيض زى اللى انتو بتعملوه
انا عايزه طريقه للبشامل تكون خفيفه وسريعه
لمبتدائات المطبخ بالتفصيييل الممل +حتى البهارات اكتبو اسمها
وتسلمولى ياحبايبى ومنتظره ردكم:cool:







الإشراف: تم تعديل العنوان

indienne

shera 28-01-2008 12:06 AM

السلام عليكم يا اختى انا لست ماهره فى فن الطبخ ولكن انا بعرف اعمل الباشميل الطريقه هى 1 \معلقتين دقيق 2\ ثلاث معلاق سمنه ثم تحمريهم مع بعض وبعدين تضيفى كيس اللبن ولو عندك مرقه لحم او دجاج اللى تفضلي هوتفضلى تقلبى حتى يغلظ قوام البشاميل وتضيفى اى شئ من البهارات الملح الفلفل الكمون الحبه البركهوهى ديه الطريقه بتاعتى ويارب اكون افدتك ويارب حد من الشاطرينيفدنا جميعا والسلام عليكم

دلوعة أحومي 28-01-2008 12:07 AM

أهلين حبيت أساعدك
عندي طريقه سهله جدآ
ضعي في الخلاط شوي دقيق وحليب سائل وشوي
ملح وفلفل أبيض واي نوع من الجبن واخلطيهم مع بعض
ثم اسكبيها في قدر وضعيها على النار وحركي الى أن تصلي الى القوام
الي تريده.

المصرية 28-01-2008 12:13 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة shera (المشاركة 1710557)
السلام عليكم يا اختى انا لست ماهره فى فن الطبخ ولكن انا بعرف اعمل الباشميل الطريقه هى 1 \معلقتين دقيق 2\ ثلاث معلاق سمنه ثم تحمريهم مع بعض وبعدين تضيفى كيس اللبن ولو عندك مرقه لحم او دجاج اللى تفضلي هوتفضلى تقلبى حتى يغلظ قوام البشاميل وتضيفى اى شئ من البهارات الملح الفلفل الكمون الحبه البركهوهى ديه الطريقه بتاعتى ويارب اكون افدتك ويارب حد من الشاطرينيفدنا جميعا والسلام عليكم

[color=FF1493]
لا انتى فنانه مش شاطره بس
لكن ياحبوبه دى نفس طريقة ماما يعنى بردو سمينه واستخدمتى سمنه فيها
بسسس بردو فنانه:22:[/color]

المصرية 28-01-2008 12:15 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دلوعة أحومي (المشاركة 1710559)
أهلين حبيت أساعدك
عندي طريقه سهله جدآ
ضعي في الخلاط شوي دقيق وحليب سائل وشوي
ملح وفلفل أبيض واي نوع من الجبن واخلطيهم مع بعض
ثم اسكبيها في قدر وضعيها على النار وحركي الى أن تصلي الى القوام
الي تريده.

باين عليها خفيفه لكن حبيبتى متاكده انها فى النهايه هاتبقى بشاميل
يارب تكون كده فى الاخر بخاف انا:d

مياااااااااا 28-01-2008 12:23 AM

انا اسويها نفس اختي شهيرا مع اختلافات بسيطه يعني احط زيت بدال السمنه واسخن الحليب قبل مااضيفه وغير كذا اضيف جبنه موزريلا وبيضه الى بيضتين

المصرية 28-01-2008 12:38 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مياااااااااا (المشاركة 1710580)
انا اسويها نفس اختي شهيرا مع اختلافات بسيطه يعني احط زيت بدال السمنه واسخن الحليب قبل مااضيفه وغير كذا اضيف جبنه موزريلا وبيضه الى بيضتين


أختى ممكن الطريقه بالترتيب
لانى لاادرك شيئ عن المطبخ
ارجوكى بالترتيب واحده واحده ممكن

ترستال 28-01-2008 12:50 AM

تحية طيبة اختى فى الله طريقة عمل البشاميل المقادير: المقادير:

3 كأسات ماء
4 ملاعق حليب بودره
ملعقة نشاء
3 ملاعق طحين
3 ملاعق زيت
مكعب ماجي
ملعقتان جبن سائل أو حبتان جبن مثلثات
شريحتان جبن شيدر
ملعقة زيت طعام






الطريقة:

تخلط جميع المقادير في الخلاط
ثم توضع على النار حتى تثقل المقادير لعمل طريقة اخرى
1 كأس حليب بودرة
2 كأس ماء
3 ملاعق كبيرة دقيق أبيض
نصف كيس جبن مازرولا
الطريقة
يوضع الحليب والماء والدقيق في الخلاط

ثم يوضع على نار هادئة مع التحريك المستمرالى أن يثخن المقدار

ثم نضع جبن المازرولا ويحرك قليلا ليمتزج مع الخليط

ثم يسكب على أي طبق يعمل به الباشميل





مع التحريك المستمر
وبالهنا والشفا

روزبري 28-01-2008 12:53 AM

اهلين اختي
عندي طريقة مررررررررة لذيذه وسهله جربيها وادعي لي
الطريقة
تحطي ثلاث ملاعق زيت مع ثلاث ملاعق دقيق وتحركيهم على النار بعدين تحطي ثلاث اكواب مويه كل كوب تحطي فية
ملعقتين نيدو مليانه بس كل مره تصب كوب وتحركي بعدين تحطي الكوب الثاني وهكذا وشوي ملح وفلفل اذا تحبي
بس مررررررررره لذيذه لدرجه احب اكلها كذا
وبالعافية على قلوبكم

مياااااااااا 28-01-2008 01:00 AM

انت تامري امر حبيبتي


شوفي لازم تحطي ببالك الكميه اول شئ يعني انا راح اعطيكي مقادير للصينيه الكبيره واذا كنتي راح تعمليها في صينيه صغيره خوذي نصف المقدار

اربع ملاعق طحين

خمس ملاعق زيت

اربع كاسات حليب ( كل كاسه نضع فيها ملعقتين حليب نيدو ونملي الكاسه موياء )

3 الى 4 بيض

نصف كوب او ثلاثة ارباع جبنة موزريلا او حسب الرغبه

ملح ,,فلف,,اجي ابيض


الطريقه

نضع الحليب في قدر على النار الى ان يغلي ثم نضعه على جنب بعد ذلك نضع الزيت في قدر ونعمل على تسخينه ثم نضع عليه الطحين ونحرك جيدا راح تتكون عندك عجينه سايله جدا ثم نقوم بوضع الحليب والتحريك بسرعه حتى لاتتكون عندك كتل وعندما تغلظ قوامها نطفئ النار ونتركها خمس دقائق ثم نضع عليها البيض ونحركه جيدا ثم البهارات ( ملح _ اجي _فلفل) ثم الجبن وومكن تذوقيها وتشوفي اذا ناقصها حاجه والا لا وبالهناء والعافيه واي سؤال انا في الخدمه

مستكة_مستكة 28-01-2008 01:30 PM

بسم الله الرحمن الرحيم



اختي الغالية

يا رب يخلي لك امك و يعطيها الصحة و العافية

بالنسبة للباشميل

انا اقوم بعمل طريقة اسمها ( كريم باتيسير ) خفيفة بدون اي دهون




المقادير


بتتحكمي فيها حسب الكمية


لكن اقولك لك مقاديري


اول خطوة


6 مرعق كبار دقيق ( انا صراحه بنخله )

1 بيضة ( و ممكن الاستغناء عنها )

1/2 كيلو لبن حليب

الطريقة

في طبق جانبي

نضع الدقيق و اللبن و البيضة و يقلبوا و يصفوا بمصفاه داخل قدر

او

ممكن يخلطو في الخلاط للتأكد من عدم وجود اي كتل و يوضعوا في قدر



المهم

يوضع الخليط كله علي نار هادئه مع التقليب المستمر


انا اقلب بالمضرب السلك


ستلاحظين بداية تكتل الخليط

تكوني من البداية وضعة بجانبك اما لبن( انا احب اضافة لبن ممكن يكون تقريبا 1/2 كيلو ) او ماء ( و احب ايضا اضافة القليل من الماء مع اللبن )


و تبدائي تزيد السائل اي كان

و تقلبي حتي الحصول علي قوام متوسط

ساعات لما بتكون الكمية كبيرة لا تسعفني يدي في التقلب

و يتكل الخليط ... و تكون حوسة ما بعدها حوسة


و بكل بساطة اضع الخليط علي اجزاء بالخلاط الكهربائي مع اضافة القليل من السائل

و اخفقه علي اجزاء

و الجزء المخفوق يوضع في قدر جديد


بعد الانتهاء من خفق الخليط كله

نضع القدر الجديد بالخليط المخفوق علي النار

ستلاحظي انه اصبح كريمي و شكله لذيذ يفتح النفس

المهم

اتركي الخليط علي النار حتي يغلي للتأكد من نضج الدقيق

و طبعا مع التقليب المستمر

و في اي وقت شعرتي انه غليظ ضيفي سائل


ثم نطفئ النار


نضع عليه ملح + فلفل ابيض ( او فلفل اسود ) + رشة جوزة الطيب


و يقلب جيدا


و اثناء شغلك في تحضير باقي الوجبة اذا شعرتي ان الباشميل كون قشرة علي السطح

ضيفي القليل من الماء و قلبي بسرعة سيرجع الخليط كما كان


بعض الاضافات


**في اشخاص تضيف مكعب مرقة دجاج علي الخليط اثناء طهيه


**في اشخاص تضع جبن مبشور بعد طهيه


**في اشخاص تضيف مكعب زبدة مع طهيه

**في اشخاص تضيف القليل من الكريمة اللباني بعد طهيه

**في اشخاص يضيفون البيض بعد الطهي و بعد ما يبرد شوي حتي لا تطهي البيضة بفعل السخونة

** فس اخاص تضيف قشطة ( قشطة وش اللبن ) بعد الطهي


****

انا افضل وضع البيضة في البداية لضمان نضجها بشكل صحي و آمن

و النتيجة جميلة


و اي سؤال انا حاضرة

تحياتي

الهدى10 28-01-2008 03:28 PM



انا طريقتي للبشاميل سهلة وحلوة وخفيفة

اخذت طريقة الشيف اسامة السيد


هو انك تحطي ما يقارب فنجال الشاي زيت

وتضعيها على النار بس تكون النار هادية

وتحطي عليها ما يقارب 6 ملاعق طحين

وتحطيها على الزيت وتقلبيهم

وتجيبي كاس حليب سائل

وتضعيهم عليهم وتخلطيها لحد ما تتماسك وتحطي عليها رشة مله وبارات بيضاء


وشوفي طعم ولا احلى وخفيفة لاني ما احب الباشيمل ثقيلة

بالعافية

جويرية22 29-01-2008 12:18 AM

معالق دقيق ونقلبهم في السمنة لغاية ما يصفروا
و بعدين نحط عليهم كوبايتين لبن و ملح وفلفل


خايفة أكلمك
أنتي عارفة المقص :)
أن شاءالله تكوني بخير

المصرية 29-01-2008 03:24 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ترستال (المشاركة 1710621)
تحية طيبة اختى فى الله طريقة عمل البشاميل المقادير: المقادير:

3 كأسات ماء
4 ملاعق حليب بودره
ملعقة نشاء
3 ملاعق طحين
3 ملاعق زيت
مكعب ماجي
ملعقتان جبن سائل أو حبتان جبن مثلثات
شريحتان جبن شيدر
ملعقة زيت طعام






الطريقة:

تخلط جميع المقادير في الخلاط
ثم توضع على النار حتى تثقل المقادير لعمل طريقة اخرى
1 كأس حليب بودرة
2 كأس ماء
3 ملاعق كبيرة دقيق أبيض
نصف كيس جبن مازرولا
الطريقة
يوضع الحليب والماء والدقيق في الخلاط

ثم يوضع على نار هادئة مع التحريك المستمرالى أن يثخن المقدار

ثم نضع جبن المازرولا ويحرك قليلا ليمتزج مع الخليط

ثم يسكب على أي طبق يعمل به الباشميل





مع التحريك المستمر
وبالهنا والشفا


كريمه انتى طريقتين مره واحده
الاتنين شكلهم خفيف وتسلم الايادى
ربنا يخليكى والله مش عارفه اشكرك ازاى
شكرا ليكى

المصرية 29-01-2008 03:26 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة روزبري (المشاركة 1710629)
اهلين اختي
عندي طريقة مررررررررة لذيذه وسهله جربيها وادعي لي
الطريقة
تحطي ثلاث ملاعق زيت مع ثلاث ملاعق دقيق وتحركيهم على النار بعدين تحطي ثلاث اكواب مويه كل كوب تحطي فية
ملعقتين نيدو مليانه بس كل مره تصب كوب وتحركي بعدين تحطي الكوب الثاني وهكذا وشوي ملح وفلفل اذا تحبي
بس مررررررررره لذيذه لدرجه احب اكلها كذا
وبالعافية على قلوبكم


تسلم الايادى وطريقتك سريعه فعلا
شكرا ياغاليه
ان شاء الله هاجربها
ولازم اجبها للمنتدى تتذوقو تلميذتكم شاطره اد ايه فى المطبخ

المصرية 29-01-2008 03:29 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مياااااااااا (المشاركة 1710645)
انت تامري امر حبيبتي


شوفي لازم تحطي ببالك الكميه اول شئ يعني انا راح اعطيكي مقادير للصينيه الكبيره واذا كنتي راح تعمليها في صينيه صغيره خوذي نصف المقدار

اربع ملاعق طحين

خمس ملاعق زيت

اربع كاسات حليب ( كل كاسه نضع فيها ملعقتين حليب نيدو ونملي الكاسه موياء )

3 الى 4 بيض

نصف كوب او ثلاثة ارباع جبنة موزريلا او حسب الرغبه

ملح ,,فلف,,اجي ابيض


الطريقه

نضع الحليب في قدر على النار الى ان يغلي ثم نضعه على جنب بعد ذلك نضع الزيت في قدر ونعمل على تسخينه ثم نضع عليه الطحين ونحرك جيدا راح تتكون عندك عجينه سايله جدا ثم نقوم بوضع الحليب والتحريك بسرعه حتى لاتتكون عندك كتل وعندما تغلظ قوامها نطفئ النار ونتركها خمس دقائق ثم نضع عليها البيض ونحركه جيدا ثم البهارات ( ملح _ اجي _فلفل) ثم الجبن وومكن تذوقيها وتشوفي اذا ناقصها حاجه والا لا وبالهناء والعافيه واي سؤال انا في الخدمه

ايوه كده انا فهمت :d
شكرا ياغاليه ولما اجربها هادخل اقولكم الطعم اد اييه مبدع
بدام من وصفاتكم ياحلوين
وشكرا ياغاليه والله ماقصرتى
وتعبناكى معانا:d

المصرية 29-01-2008 03:32 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 1711173)
بسم الله الرحمن الرحيم



اختي الغالية

يا رب يخلي لك امك و يعطيها الصحة و العافية

بالنسبة للباشميل

انا اقوم بعمل طريقة اسمها ( كريم باتيسير ) خفيفة بدون اي دهون




المقادير


بتتحكمي فيها حسب الكمية


لكن اقولك لك مقاديري


اول خطوة


6 مرعق كبار دقيق ( انا صراحه بنخله )

1 بيضة ( و ممكن الاستغناء عنها )

1/2 كيلو لبن حليب

الطريقة

في طبق جانبي

نضع الدقيق و اللبن و البيضة و يقلبوا و يصفوا بمصفاه داخل قدر

او

ممكن يخلطو في الخلاط للتأكد من عدم وجود اي كتل و يوضعوا في قدر



المهم

يوضع الخليط كله علي نار هادئه مع التقليب المستمر


انا اقلب بالمضرب السلك


ستلاحظين بداية تكتل الخليط

تكوني من البداية وضعة بجانبك اما لبن( انا احب اضافة لبن ممكن يكون تقريبا 1/2 كيلو ) او ماء ( و احب ايضا اضافة القليل من الماء مع اللبن )


و تبدائي تزيد السائل اي كان

و تقلبي حتي الحصول علي قوام متوسط

ساعات لما بتكون الكمية كبيرة لا تسعفني يدي في التقلب

و يتكل الخليط ... و تكون حوسة ما بعدها حوسة


و بكل بساطة اضع الخليط علي اجزاء بالخلاط الكهربائي مع اضافة القليل من السائل

و اخفقه علي اجزاء

و الجزء المخفوق يوضع في قدر جديد


بعد الانتهاء من خفق الخليط كله

نضع القدر الجديد بالخليط المخفوق علي النار

ستلاحظي انه اصبح كريمي و شكله لذيذ يفتح النفس

المهم

اتركي الخليط علي النار حتي يغلي للتأكد من نضج الدقيق

و طبعا مع التقليب المستمر

و في اي وقت شعرتي انه غليظ ضيفي سائل


ثم نطفئ النار


نضع عليه ملح + فلفل ابيض ( او فلفل اسود ) + رشة جوزة الطيب


و يقلب جيدا


و اثناء شغلك في تحضير باقي الوجبة اذا شعرتي ان الباشميل كون قشرة علي السطح

ضيفي القليل من الماء و قلبي بسرعة سيرجع الخليط كما كان


بعض الاضافات


**في اشخاص تضيف مكعب مرقة دجاج علي الخليط اثناء طهيه


**في اشخاص تضع جبن مبشور بعد طهيه


**في اشخاص تضيف مكعب زبدة مع طهيه

**في اشخاص تضيف القليل من الكريمة اللباني بعد طهيه

**في اشخاص يضيفون البيض بعد الطهي و بعد ما يبرد شوي حتي لا تطهي البيضة بفعل السخونة

** فس اخاص تضيف قشطة ( قشطة وش اللبن ) بعد الطهي


****

انا افضل وضع البيضة في البداية لضمان نضجها بشكل صحي و آمن

و النتيجة جميلة


و اي سؤال انا حاضرة

تحياتي

انتى جبتى كل الطرق:d
بسم الله ماشاء الله طول عمرك فنانه
بس انا افضلها خفيفه يعنى ممكن اجرب طريقه بس بدون بيض ولا زبده
وممكن ابدل اللبن الطبيعى بى نيدو
والله تعبتك معايه لكى جزيل الشكر
ياغاليه
ألف شكر ليكى
وتسلم الايادى

المصرية 29-01-2008 03:35 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الهدى10 (المشاركة 1711315)


انا طريقتي للبشاميل سهلة وحلوة وخفيفة

اخذت طريقة الشيف اسامة السيد


هو انك تحطي ما يقارب فنجال الشاي زيت

وتضعيها على النار بس تكون النار هادية

وتحطي عليها ما يقارب 6 ملاعق طحين

وتحطيها على الزيت وتقلبيهم

وتجيبي كاس حليب سائل

وتضعيهم عليهم وتخلطيها لحد ما تتماسك وتحطي عليها رشة مله وبارات بيضاء


وشوفي طعم ولا احلى وخفيفة لاني ما احب الباشيمل ثقيلة

بالعافية

واااااااااااااو
انتى سهلتيها فى عينى لدرجه انى بفكر ادخل اعملها دلوقتى:22:
شكرا ياغاليه باين عليها فعلا خفيفه وسهله
اجرب وادخل اقولك
واجيب ولاد اخواتى يشكروكى:15::15::15:
ميرسسسسسى

المصرية 29-01-2008 03:38 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جويرية22 (المشاركة 1711964)
معالق دقيق ونقلبهم في السمنة لغاية ما يصفروا
و بعدين نحط عليهم كوبايتين لبن و ملح وفلفل


خايفة أكلمك
أنتي عارفة المقص :)
أن شاءالله تكوني بخير

المقص ده حبيبنا :d

عموم طريقتك سهله لكن نشيل السمنه ونحط زيت
السمنه هاتبقى تقييله
والف شكر ياعروسه اعقبال مانجيلك فى فرحك:14::14:


الساعة الآن 12:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©