![]() |
طريقة عمل كوسا بالبشامل...المصريه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته أخواتى وحبيايبى انا بس عايزه اكله سمعت عنها ياما لكن عمر أمى ماعملتها واحب اعملها وأكون اول من عملها فى البيت بس انا عايزه سرعه فى الرد لانى ان شاء الله هاعملها بكره السبت ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــ عايزه كوسه بالبشامل اتمنى منكم الرد |
والله ياحياتي ودي أخدمك
ودخلت الموضوع طيرران أحسبك نزلتي الأكلة يلا أن شاء أهل الخبرة يردون تحيااااااااااااتي |
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
عزيزتى اتعلمت من ام زوجى الله يحفظها هذى الصينيه تقطع الكوسا شرايح وتسلقها ثم ترصها فى الصينيه وتحط فوقها لحمه مفرومه بالبهارات والبصل مطقطقه(محمسه) وبعدها بشميل وجبنه وتحمرها وبالهناء والعافيه اتمنى اكون افدتك وتكون هذى الى فى بالك الله يعطيك العافيه لك فائق احترامى |
اقتباس:
بس انا فاكره بنت معايه فى كليه بتقولى انها بتحمر الكوسه فى شوية سمنه طيب بنقطعها شرايح طويله ولا زى السلطه معلش انا معنديش خبره اتمنى منك الرد |
ادخلي على هذا الرابط اختي
وان شاء الله تستفيدين منه http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=155567 قوالب الكوسا (( بالخطوات مصوره )) للأخت شموخ الحب تقبلي تحياتي |
انا عندي طريقة دايم اسويها وان شاء الله تعجبك
قطعي الكوسة شرائح طولية وما تكون نحيفة ولا سميكة وسط يعني بعدين قطعي بصلة شرائح وتكون تكفي كمية الكوسة اللي عندك وحمريها بشوية زيت ولما يتغير لونها وتبتدي تستوي رشي عليها فلفل اسود وملح واذابتحبي ال ماجي حطي عليها وبعد كده رصيها في الصينية وحطي اللحمه المفرومة والجاهزة طبعا مستوية بالبصل معصجة وبعدين حطي الباقي من الكوسا وغطيها بكمية وفيرة من البشاميل اللذيذ وبالهنا والشفا علي قلبك |
اقتباس:
انتى بتحمرى الكوسا مع البصل وكمان ممكن ابدل بدل اللحمه فراخ مفرومه لان اللحمه المفرومه غير متوفره الان وانا هاعملها بكره اتمنى الرد |
اقتباس:
بس يااختى اللى انا عايزاها غير دى التانيه شكلها مختلف خالص طبعا شكرا لمساعدتك |
المقادير :
5حبات كوسا متوسطة الحجم 1بصلة كبيرة 4/1 كيلو لحم مفروم دهن قليل 3كوب ماء + 6ملاعق كبيرة حليب باودرأو ما يعادل 3كوب حليب سائل 6ملاعق كبيرة غير ممتلئة دقيق أبيض ملح حسب الرغبة+فلفل أسود+كمون+بودرة زنجبيل طريقة التحضير : 1/ تقشر الكوسا وتقطع حلقات بسمك 2/1سم في صينية حسب الكمية. 2/ توضع الكوسا بعد تقطيعها في وعاء وتغطى بالماء المغلي مع قليل من رشة الملح وتترك على نار عادية حتى تذيل أو مايعادل من الوقت8-10دقائق. 3/ تقطع البصلة صغيراً وتحمر في قليل من الزيت ثم يضاف فوقها اللحم المفروم وتعصج جيداً حتى تجف ماؤها ثم تتبل بـ2ملعقة صغيرة فلفل أسود+2/1ملعقة صغيرة زنجبيل+1ملعقة صغيرة كمون, ثم توضع جانباً. 4/ تصفى الكوسافي مصفا وتترك جانباً. 5/ يحضر البشامل بوضع الحليب مع الدقيق و2/1ملعقة صغيرة ملح وفلفل أسود , في الخلاط ويخلط جيداً حتى يدمج, بعد ذلك توضع في وعاء على النار على أن تحرك باستمرار حتى يغلظ قوامها تماماً.. ولا مانع من إضافة الدقيق المذاب في قليل من الماء إذا احتاج الأمر..حتى نحصل على القوام الكريمي تماماً. 6/ ندهن الصينية بمقدار كوب من البشامل ونرش قليلاً من اللحم المعصج نرص حلقات الكوسا جيداً حتى الفراغات الصغيرة ثم نغطيها بما تبقى من البشامل ويسوى سطحهاونرش قليل من جبنة الشيدر كرفت أو المزريلا. 7/ تزج في الفرن لمدة عشر دقائق ثم يحمر الوجه. 8/ تقدم ساخنة أو دافئة وتعتبر من المقبلات منقول |
اقتباس:
ان شاء الله بكره هاعمله واصوره وانزله المنتدا لكن انا مش متوفر عندى حاليا لحمه مفرومه ممكن افرم فراخ يارب تردى عليا لو تعرفى |
يوة اختي ممكن فراخ وممكن تكون عندك مسلوقة وتنسليها وتحطيها مع الكويسة
وعن استفسارك نعم تحمري الكوسة مع البصلة المشوحة |
بسم الله الرحمن الرحيم
احضري الكوسه و اكشتيها بالسكينة و قطعيها بالطول و نصف الكوسة قطعيها نصفين اي الكوسة الواحدة تطلع 4 اجزاء ضعي ماء علي النار و اول ما يغلي ضعي الكوسه ( اضافة الكوسه علي الماء المغلي لانها من الخضار الذي ينبت اعلي الارض و هذ معلومة اخذتها من الشيف اسامة اي ان البطاطس بما انها تنبت تحت الارض عند سلقها توضع في ماء بارد ثم تسلق ) بعد ما تغلي الكوسة تصفي في مصفاه فعلا بعض الاشخاص تشوح الكوسه في الزبد او السمن و بيكون طعمها روعه لكن بتكون ثقلية شوي ** نجهز اللحم المفروم اما بتحمير البصل و وضع اللحم المفروم النئ و يشوح حتي ينزل ميته او نضع اللحم المفروم النئ علي قليل من الزيت يشوح حتي يتغير لونه ثم نضع البصل و يشوح او نضع اللحم المفروم النئ و البصل علي نار هادئه بدون اي اضافات حتي ينزل ميته و يشربها في الثلاث طرق نضع مكعب مرقة دجاج + فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + ورق غار لاعطاء النكهه الطيبة للحم ثم نضع طماطم مبشورة و ملعقة صلصة ليكون اللحم المفروم احمر و كده اللحم المفروم جاهز ** اعتقد انها افضل طعاما باللحم المفروم عن الدجاج فانا لم اجرب الدجاج ** نبدأ تجهيز الباشميل نحمر القليل من الدقيق و يكون مقدار الدقيق مساوي لمقدار الدهن زيت كان او سمن او زبد و يحمر حتي يكون ذهبي اللون و يضاف اليه اللبن و يقلب حتي يغلط قوامه و يضاف اليه الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب و من الممكن اضاف اي جبن حسب الرغبة او من الممكن وضع الدقيق و اللبن و بيضة في اناء و يقلبو و يصفوا في قدر علي النار و يلقلب الخليط حتي يغلط قوامه و من الممكن اضافة مكعب مرقة دجاج و القليل من الماء و حين الحصول علي القوام المطلوب نضع رشة ملح و فلفل ابيض و رشة جوزة الطيب ** نحضر طبق بايركس يفضل لانه بيكون شكله اظرف عند التقديم ترص رائح الكوسة بعناية لتغطي القاع و نرش عليها ملح و فلفل اسود نضع اللحم المفروم يغطي الكوسة و نضع 2 م/ك باشميل ثم نرص باقي الكوسه و ترش بالملح و الفلفل الاسود و نصب عليها باقي الباشميل يغطي السطح تماما تدخل الفرن في القاع لمدة 10ق ثم ترفع في الرف اللي في الوسط لمدة 20:30ق من الممكن ان تضعي علي وجه الصنة بيضة مخفوقة او جبن موتزريلا او قطع من الزبد او رشة بقسماط حسب الرغبة اتمني ان اكون افدتك تحياتي |
انا هاعملها دلوقتى وصورها ونزلها:d
|
لسه فى الفرن
ادعو تطلع بالسلامه |
طلع طاجن الكوسه بالبشامل من الفرن
:14::14::14::14::14::14: والنتيجه وااااااااااااااو هانزلها فى موضوع خاص |
[blink]في الانتظاااار:22::22:[/blink]
|
الحمدلله على السلامة (الكوسا )
. . . . |
للاسف يابنات
دلت الصور :oوالله اكسفت انزلها روحت مسحه الصور |
الساعة الآن 03:51 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©