منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مساعدة لحفلة أختي , نوران تطلبكم (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=167817)

-نوران- 11-07-2008 05:56 AM

مساعدة لحفلة أختي , نوران تطلبكم
 
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

من ليلة أمس و أنا حيرانة فقلت ماليش غيركم أستشيركم

أنا إن شاء الله عايزة أعمل حفلة مفاجأة لأختي الوسطية

بمناسبة تخرجها من الثانوية , و إن شاء الله أعملها في نفس يوم وصولها من السفر بإذن الله

أنا حتى الأمس كنت عادي و أخطط و أعمل قوائم للمشتروات و بدأت ببعضها

لكن تبقت الكثير من المواد أحتاج أروح كارفور لإشتريها

المهم كلمت خالتي عشان تاخذني هي و زوجها في الغد إن شاء الله

( طبعا إنتم عارفين إني جديدة هنا يعني لو رحت لوحدي أضيع )

المهم سألوني إيه اللي ناوية أعمله في الحفلة

قلتلهم

فطاير جبنة
فطاير بيتزا
فطاير النقانق بالأورغانو
ميني توست بالبرجر البيبي و صوص الجبنة
بيتزوا دوار الشمس
سمبوسة
الكيكة المالحة
سلطة فتوش
الحلا الخطير بتاعي
و تورتة
و تشيز كيك أو كيكة القرفة
و طبق مقرمشات ( شيبس )
و مشروبات

أول ما سمعوني قالولي احنا داخلين فرن و لا ايه ؟
ايه كل المعجنات دي ؟ و فين الأكل الرئيسي ( العشا )

قلتلهم مفيش عشا , دي حفلة و البوفيه بتاعها بيكون معجنات و حلويات

قعدوا يتضحكوا و يقولوا انتِ مفكرة الناس حتقتنع بالفطاير
و ايه تشيز كيك و أكل الدلع ده ؟

و قعدوا يتمسخروا ساعة على قائمة الطعام

قلتلهم أنا عاملة الأكل اللي أختي بتحبه و عندنا احنا متعودين على المعجنات في الحفلات

فكملوا ضحكهم علي

و قالوا المفروض تعملي فخذتين لحم مشوي مع رز عنبر و تورتة بس
أما باقي الهبل ده لأ !!!!

أنا بصراحة مش مقتنعة إن حفلة نجاح يكون فيها لحمة و رز !!!!

قعدوا يمكن ساعتين يقنعوني و يقولوا الناس هنا بتحب الأكل
و البوفيه الدلع بتاعك حيضحكوا عليه

قلتلهم يضحكوا أنا المهم عندي أختي

يعني بالذمة البنت تفرح إزاي ؟؟ باللحمة و الرز ؟؟ يعني ايه الجديد
و بعدين خواتي الإتنين بياكلوا اللحمة غصب

قلت أتحجج بإني مش بعرف أطبخ الحاجات دي , فقالولي اشتريها و احنا نعملها

في النهاية حسيت بالضيق و مش عارفة أعمل ايه ؟؟

يعني حفلة نجاح فيها تقريبا 12 شخص أو أكثر قليلا
ما علاقة الرز و اللحم بالموضوع ؟؟

و هل فعلا الطاولة سيكون شكلها مثل المخبز ( الفرن ) ؟؟

أنا متضايقة لدرجة إني فكرت ما أعزمهمش , لكن المشكلة إن الخبر حيوصلهم في نفس الدقيقة من جدتي و خالتي التانية

لكن الكلام حسيته طالع منهم مش من العادات في الحفلات

مستنية ردودكم , محتارة أعمل ايه

-نوران- 11-07-2008 06:02 AM

و طبعا أنا من كل صنف كنت ناوية على كمية محترمة , لكن الآن شككوني في نفسي
و أنا أساسا مبتدئة في المطبخ يعني المفروض يراعوني في كلامهم

حاسة إني حطيت الموضوع في القسم الغلط , لو المشرفين عايزين ينقلوه يتفضلوا

ام جمون 11-07-2008 06:06 AM

اول الف مبروك على نجاح اختك وثانين يوصلو سلامه
اقولك حاجه سوي الى انتي تبيها بدون اخذ راي احد فهمتي كلامي ولا تشاوري احد من الى راح يجو للحفله ورحي للسبماركات وقضي الحاجات 00000000وهذا الى عندي
وبتوفيق اختي نوران00000000000

ام جمون 11-07-2008 06:08 AM

اقول اختي نوران لا تتحطمي ولاشي هذي الناس متعرف كيف تتصرف
واسف على القسوه مني000000000000000000000

-نوران- 11-07-2008 06:13 AM

لا مش قسوة و لا حاجة
أنا ما قلتلش لأي حد على الأطعمة إلا هم لأنهم سئلوني و أنا أساسا كنت حشتري معاهم
لأن معرفش أتصرف لوحدي في البلد لأني جديدة هنا و زي ما إنتِ عارفة بلدي خليجي و مش متعودة أخرج لوحدي
بس حاسة بضيق أنا أقولهم على حاجات متعبة و عمايلها صعبة على مبتدئة مطبخ و هم يحطموني كده و عايزين يقلبوا الحفلة على مزاجهم
تسلمي حبيبتي على الرد السريع

soo_soo 11-07-2008 06:14 AM

اول شي مبروك تخرج اختك..

ثاني شي خليكي وسط.. يعني مو لازم رز و لحم

و لا يكون اغلبه كيك و حلويات..

يعني اعملي الفطاير اللي قلتي عليها و الميني توست و البيتزا و السمبوسه و السلطه :22:

و اعملي زياده ساندوتشات خفيفه و بطاطس :28:

و خففي شوي من الحلويات و الكيك بدل 4 انواع خليها 2

-نوران- 11-07-2008 06:34 AM

مش عارفة حبيبتي سوسو

الفطاير أحسها نفس السندويتشات لكن بشكل أحلى و أذوق
حفكر في الإقتراح ده , لكن من كلامهم شكلهم لا سندويتشات و فطاير حتقنعهم
احترت
تسلمي حبيبتي على مرورك الطيب

cutiepie 11-07-2008 06:35 AM

بالعكس..انا اشوف الاصناف اللي رح تعمليهم..اكثر من رائعة...

و خصوصا لما يتبقى منها حاجة..ممكن تنقنقوا عليها (مثلا وجبة بعد الساعة 1 :25::25:)

انت عاملة حفلة لبنات ..و حركات الرز و اللحمة مارح يتقبلوها الجميع..بيحسوها رسمي شوية..

و تعملي جنبها عصيرات كوكتيل و ليمون بالنعناع..
و ميني شاورما..

احنا بعزايم البنات بنميل للفطائر...و الاكل الخفيف..مثل اللي اقترحتيه..

و كمان عشان ما تتعبي..ياست البيت
:14::14:


و مبارك نجاح اختك يا نوارن...



http://up.x333x.com/uploads/a060af5741.gif



http://up.x333x.com/uploads/a060af5741.gif


http://up.x333x.com/uploads/a060af5741.gif

-نوران- 11-07-2008 06:49 AM

حبيبتي كيوتي
فعلا فعلا فهمتيني و فهمتي قصدي
الحفلة فعلا لبنات و أهم شيء أختي
الحفلة فيها 7 بنات و 5 أمهات يعني حركات اللحمة غريبة فعلا
لكن شكيت من كلام خالتي إن زوجها حيحضر بالذات إن معظم الموجودات محارم له ما عدا وحدة كبيرة في السن
بس إن شاء الله إن شاء الله الجيش حيستدعوه زي ما بيعملوا دايما لأنه شغال فيه مهندس
فكرة الشاورما حلوة عجبتني ممكن أعملها بالبيتي بان الجاهز أو بعيش شباتي لو لقيت وقت أعمله
كنت بفكر أشتري مشروبات غازية بس في ورانا محل عصاير طبيعي بيعملها أمام عينك حشتري زجاجتين واحدة عناب و واحدة كوكتيل منه و زجاجة بيبسي للي حابب و أعمل ليمون بالنعناع في البيت يطلع لذيــــــذ إن شاء الله

-نوران- 11-07-2008 06:49 AM

نسيت أشكرك يا حبيبتي ^_^
و ربنا يبارك فيكِ

cutiepie 11-07-2008 07:06 AM

لا شكر على واجب ياقمر...
و لا تنس ِ الصور..:28::28::28:.و الا رح ازعل

أنين الدنيا 11-07-2008 07:09 AM

هقولك بلاش الرز

اعملي مثل الاطباق اللي عملتليها بس جنبها شندوتشات شاورما لحمة وشندوتشات شاورما دجاج وشندوتشات كفتة

وبيتزات دي الموالح......... اذا مش عايزة شندوتشات ممكن تعملي كنتاكي وبجانبها الفطائر والبيتيه (معظم الناس بصراحة بتروح للموالح اكتر من الحلويات )


والحلو زي ما تحبي

ام ولدها 2 11-07-2008 07:10 AM

انصحك لا تردي عليهم كلامك صحيح ميه الميه والي حتعمليه بالمره حلووووووو ومناسب جدا واذا حاولو معاك تغيري قولي انا هذا الي اقدر عليه واستطاعتي
وفكره الشاورما بالمره حلووووووه وممكن تضيفي ورق عنب وخلي نوع واحد بيتزا مو 2 وكمان الكيك سوي اتنين وخلي الحلا الخطير بتاعك

وبالتوفيق حبيبه قلبي

ترستال 11-07-2008 07:39 AM

عليكم السلام ورحمة الله وبركاته
مبروك النجاح وعقبال الدكتوراهفطاير جبنة
فطاير بيتزا
فطاير النقانق بالأورغانو
ميني توست بالبرجر البيبي و صوص الجبنة
بيتزوا دوار الشمس
سمبوسة
الكيكة المالحة
سلطة فتوش
الحلا الخطير بتاعي
و تورتة
و تشيز كيك أو كيكة القرفة
و طبق مقرمشات ( شيبس )
و مشروبات

أرى المعجنات افضل مثل راى الاخوات الافاضل وقائمتك ممتازة جدا
وممكن جاتوه بيتى بكريمة الخفق تكون رووعة بمناسبة النجاح وتقبلى مرورى

-نوران- 11-07-2008 07:48 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 1896993)
لا شكر على واجب ياقمر...
و لا تنس ِ الصور..:28::28::28:.و الا رح ازعل

إن شاء الله , بإذن الله مش حنسى
و حعرضهم في موضوع بس لم أخلص بإذن الله
:d شكرا على المرور العسل يا عسل :d

-نوران- 11-07-2008 07:51 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنين الدنيا (المشاركة 1896996)
هقولك بلاش الرز

اعملي مثل الاطباق اللي عملتليها بس جنبها شندوتشات شاورما لحمة وشندوتشات شاورما دجاج وشندوتشات كفتة

وبيتزات دي الموالح......... اذا مش عايزة شندوتشات ممكن تعملي كنتاكي وبجانبها الفطائر والبيتيه (معظم الناس بصراحة بتروح للموالح اكتر من الحلويات )


والحلو زي ما تحبي

حعمل شاورما دجاج إن شاء الله أما الباقي مش بعرف أعمله و مش عايزة أجرب في الناس :d
ممكن أقلي شوية كنتاكي ( كوكي و أحط معاهم صوص ) بس لما أشوف ميزانيتي لأنها قربت تخرب :d
تسلمي يا حبيبتي

-نوران- 11-07-2008 07:53 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام ولدها 2 (المشاركة 1896997)
انصحك لا تردي عليهم كلامك صحيح ميه الميه والي حتعمليه بالمره حلووووووو ومناسب جدا واذا حاولو معاك تغيري قولي انا هذا الي اقدر عليه واستطاعتي
وفكره الشاورما بالمره حلووووووه وممكن تضيفي ورق عنب وخلي نوع واحد بيتزا مو 2 وكمان الكيك سوي اتنين وخلي الحلا الخطير بتاعك

وبالتوفيق حبيبه قلبي

تسلمي يا حبيبتي ^_^
ورق العنب مش بعرف أعمله :d لسه خام في المطابخ:15:
إن شاء الله أعمل بنصايحك

-نوران- 11-07-2008 07:55 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ترستال (المشاركة 1897004)
عليكم السلام ورحمة الله وبركاته
مبروك النجاح وعقبال الدكتوراهفطاير جبنة
فطاير بيتزا
فطاير النقانق بالأورغانو
ميني توست بالبرجر البيبي و صوص الجبنة
بيتزوا دوار الشمس
سمبوسة
الكيكة المالحة
سلطة فتوش
الحلا الخطير بتاعي
و تورتة
و تشيز كيك أو كيكة القرفة
و طبق مقرمشات ( شيبس )
و مشروبات

أرى المعجنات افضل مثل راى الاخوات الافاضل وقائمتك ممتازة جدا
وممكن جاتوه بيتى بكريمة الخفق تكون رووعة بمناسبة النجاح وتقبلى مرورى

الله يبارك فيكِ
تسلمي يا حبيبتي على التشجيع
حبتدي شغل من دلوقتي ححشي السمبوسة
و بعد ساعة ساعتين أنزل أشتري باقي الأغراض لوحدي إن شاء الله
الدنيا أمان الصبح و الناس هنا لسه نايمين :d
شكرا على المرور

cutiepie 11-07-2008 08:24 AM

نوران نصيحة ما تقليش حاجة في البيت..اولا,, تصير ريحتك و ريحة البيت قلي...

و بالاضافة...المقالي ما يصلح تعمليها قبل بوقت..لا نها رح تصير لينة و ما رح تقرمش...بينما الباقي ممكن تعملية و تدخليه داخل فرن دافئ..و تحتها.ورق نشاف عشان ما يتكون تحتها ماء...

-نوران- 11-07-2008 08:40 AM

عندك حق يا كيوتي
فعلا ريحة الزيت ممكن تعملي مشكلة
خلاص نلغي فكرة الكنتاكي

السمبوسة ممكن أعملها في الفرن صح ؟؟
أو أعملها النهاردة و أحطها في الفريزر و بكرة إن شاء الله أسخنها ؟؟

أنا محتاسة , عايزة أعمل عجينة العشر دقايق بس محتارة أحشيها دلوقتي و أحطها في التلاجة و أخبزها بكرة إن شاء الله و لا أعملها كلها بكرة ؟؟

تسلمي كيوتي , تعبتك معايا

cutiepie 11-07-2008 10:56 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة -نوران- (المشاركة 1897021)
عندك حق يا كيوتي
فعلا ريحة الزيت ممكن تعملي مشكلة
خلاص نلغي فكرة الكنتاكي

السمبوسة ممكن أعملها في الفرن صح ؟؟
أو أعملها النهاردة و أحطها في الفريزر و بكرة إن شاء الله أسخنها ؟؟

أنا محتاسة , عايزة أعمل عجينة العشر دقايق بس محتارة أحشيها دلوقتي و أحطها في التلاجة و أخبزها بكرة إن شاء الله و لا أعملها كلها بكرة ؟؟

تسلمي كيوتي , تعبتك معايا


لا عادي يا حبيبتي خذي راحتك...السمبوسة ممكن تعمليها في الفرن..و تقلبيها على الجانب الاخر بعد ان تشقر..

و عجينة العشر دقائق اعمليها (بس لا تحشيها عن ما تتشرب الحشوة و تخرب عليك)..و خليها بالثلاجة..تطلع طررية مرة...و خيال جربتها..لاني قبل شهر كنت رح اعمل غدا فطائر..و غيرت رأيي ..و عملتها من بكرة...طلعت مثل اللي في المخابر و احلى...بس لا تنسي تغطيها عشان ما تأخذ ريحة الثلاجة...و كمان جهزي الحشوات (كل الانواع من دجاج او زعتر او جنة الخ)..عشان بكرة يكون عليك فقط تشكيلها و خبزها..و السلطات كمان اعمليهم..بسلا تخلطيهم الا و قت التقديم و لا تحطي ال dressing عليهم..عشان ما يذبلوا.

رسيـــل 11-07-2008 04:21 PM

السلام عليكم ..

فكرتك ممتازة .. وفكرة بسيطة لإرضاء جميع الأطراف ..أعملي قبلها بيومين صينية لزانيا ولا اثنين حسب عدد المدعوين وحطيها في الفريزر ..يوم الحفلة طلعيها من بدري وحطيها في الفرن نص ساعة قبل التقديم ..

اللزانيا لها جماهير عريضة داااائما



مبروك نجاح اختك وعقبالك

جداوية و أفتخر 11-07-2008 04:34 PM

يا قلبي مبرووووووووووووووووك لأختك و توصل بالسلامة


لكن فكرتك حلوة و رائعة <<<<<<<<< قولي أفا عليك أفكار نوران ما تكون حلوة ؟؟


أهم شيئ لا تنسين تعزميني <<<<<< وحدة ملقوفة

مهره 11-07-2008 04:52 PM

عزيزتي نوران..

المشكلة أن الكبار لا يقتنعون بالطعام الخفيف .... وبمعنى أدق (لا يملأ عينهم .. ويعتبرونه أكل عصافير ;))


اقتراح الأخت رسيل حلو .. يعني كأنكِ مسكتي العصا من النصف .. وأنا كنت أنوي ان أقترح عليكِ عمل صينية معكرونة بالباشاميل بحشوة الدجاج .. حيث ستكون صنفاً لذيذا ويملآ العين .. وفي نفس الوقت لن تستغرق منكِ وقتاً طويلاً خاصةً أن قائمتكِ عمرانة ما شاء الله وتحتاج لوقت لتجهيزها ;)


موفقة إن شاء الله .. ومبارك لأختكِ على النجاح.

مدام الاء 11-07-2008 04:55 PM

الف الف مبروك
القائمه الي محضريتها ما شاء الله ممتازه واحنا النساء غالبا في الحفلات نعمل متل هاي القائمه بس بدل الفتوش اعملي تبوله....ولا تسمعي لأحد....الرز واللحم غير مفضل في حفلات الصبايا...اذا كمان بتقدري اضيفي اليبرق أو الدوالي اذا بتعرفيه...تحياتي لك

ضي النبراس 2 11-07-2008 05:11 PM

السلام عليكم

اهلا اخت نوران


انا بعد كنت حنصحك

بمكرونة بالباشميل

وفي عندي طريقة سباغتي بالتونه لذيذه بشكل وماتاخذ معك 10 دقائق

دايم اسويها لزوجي لما اصحى للغداء متأخر

اذا حابه تعمليها قوليلي

وابشري بالمقادير

وشكرا

أميرات 11-07-2008 07:41 PM

الف مبروك نجاح اختك عزيزتي نوران .. وعقبال ما نفرح بنجاحك و تخرجك ان شاء الله ..

فيك تعملي مكرونه بالباشامل .. او كشري .. بالنسبه للبصل المقلي تقدري تقليه قبل بيوم و تحتفظي فيه

يالثلاجه بس لا تنسي تحطي تحته ورق نشاف و تغلفيه تمام ..

بالاضافه الي المعجنات و الحلويات ..

وبالعافيه ..

مهره 11-07-2008 08:44 PM

يا سلام عليكِ يا أميرات .. شهيتيني للكشري والله ;) .. شكلي سوف أعمله غداً إن شاء الله.


اقتراح الكشري جيد جداً يا نوران ... وسريع كذلك .. شرط أن تنقعي العدس والأرز في ماء بشكل منفصل طبعاً ولمدة لا تقل عن نصف ساعة إلى ساعة إلا ربع تقريباً .. وهكذا لن يستغرق وقتاً طويلاً في الطبخ.

gawlp 12-07-2008 07:39 AM

ماشاء الله تبارك الله ..

الله يعطيك العافية يا نوران ...كل هذا ومو عاجبهم ؟؟؟؟

إقتراح رسيل وضي النبراس روووعة ..

وبالتوفيق حبيبتي الله يكون في عونك ,,,

زي ما قالت كيوتي لا تنسي>>>>:28:

ملَك شادي 12-07-2008 02:45 PM

ههههههههههه صراحة قصة اللحمة والرز نكتة بحق وحقيقي

حفل نجاح ورز ولحمة؟؟؟حتكون حركة بلدي بصراحة

الرز واللحمة في الاعراس

العقيقة

عزومات الاعياد

اما حفلة نجاح

!!!


عذرا بس شكل خالتك زوقها غرييب

او شكلها من الجيل القديم بتاع اللحمة والرز الي لما يشوف المعجنات بيقول

ايه دة الاكل ؟؟؟
دة اكل ولا زينة :d
ماتردي عليها ابدا

والله لو انا حد حيعملي مفاجاة حفلة نجاح او شي متل هيك

والاقي رز ولحمة حروح عالبيت هههههههه


افكارك حلوة لكن وازني

يعني اعملي اشياء شوية معجنات وشوي حجات اخرى


معجنات بيتزا تشييز كيك

فتوش

بطاطا مقلية

كبة

ممكن ورق عنب

مكرونة بالباشاميل
سمبوسك


هيك يعني تنويع

بس لو بتعملي لحمة ورز

مشكلة

شكل خالتك نفسها بالرز واللحمة كتير هههه

موفقة ولما تعمملي البوفيه ورينا اياه اوكي
قال رز ولحمة قااااال:24::(

sweet2244 12-07-2008 03:07 PM

الاخوات كفوا ووفوا كنت حضيف لك المكرونه وخلاص اضافوها الاخوات وورق العنب اشتري جاهز مو لازم تسويه في البيت
عموما حبيت ابارك لك بنجاح اختك وتوصل بالسلامه ان شاء الله

-نوران- 13-07-2008 09:03 AM

آهلا حبايبي
طلع تخريفة الرز و اللحمة من زوج خالتي و خالتي لما جت البيت تساعدني لأني مش بعرف أعمل الكيكة الأسفنجية قالتلي إياكِ تسمعي كلامه , أنا كنت بشجعه أمامك بس عشان ما يزعلش مني .
و إحنا حلينا الموضوع و عملنا عشا على الساعة 6 و نص كنت اختي لسه واصلة المطار من ساعة و كان عشا محترم من جدتي و الحفلة على 8 و نص
كانت حلوة جدا
و شكرا للجميع على ردودهم و مساعدتهم
يرجى إغلاق الموضوع لأني حنزل صور الحفلة اليوم أو بكرة بإذن الله

cutiepie 13-07-2008 09:13 AM

اجل تخريفة...:d


بانتظار التقرير ال:28:


الساعة الآن 12:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©