![]() |
العجة المصرية من ايد sa33 اتفضلوا و(صور)
[COLOR="SeaGreen"]حفاظا منى على أكلاتنا المصرية الأصيلة والمتميزة ( والخفيفة على جيب الكل:22:) جيت لكم النهارده بأكلة مصرية جميله ونفسى الكل يجربها ويدعى لى
المقادير: أربع بيضات بصلة متوسطة الحجم مبشورة فص ثوم مهروس عصير طماطمتين فلفلة خضراء مقطعة مكعبات بقدونس أخضر مفروم ملح وفلفل وشطة وكمون ملعقتين سمن وملعقتين زيت وأترككم مع صورة للمقادير [http://up3.m5zn.com/get-8-2008-akmpqy4p6op.jpg/COLOR] http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qdej2q10xbu.jpg الطريقة: نشوح البصلة مع الفلفل الأخضر على النار مع السمن والزيت حتى تصفر ثم نضيف الثوم ونشوحه معاهم http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vxaqg6pkzxw.jpg ثم نضيف التوابل ونقلب http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg ثم نضيف عصير الطماطم ونقلب http://up3.m5zn.com/get-8-2008-j3upsfpqbx5.jpg ثم نضيف البقدونس ونقلب http://up3.m5zn.com/get-8-2008-eapxzxgftq4.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4e2vjmadgcn.jpg ننزل الخليط من على النار ونتركه ليبرد وفى هذه الأثناء نكسر البيض فى طبق غويط ونقلبه بالمضرب اليدوى قليلا http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qgszssxq5ep.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-mkkqlgf9qjn.jpg نضيف الخليط السابق على البيض ونقلبهم http://up3.m5zn.com/get-8-2008-se8eolv29li.jpg نضبط الطعم بالملح والفلفل ثم نحضر صينية فرن ونمسح قاعها بالسمن ثم نضع فيها خليط العجة وندخلها الفرن حرارة 180 لمدة 15 دقيقة http://up3.m5zn.com/get-8-2008-1lasj1wxpji.jpg ولما تطلع من الفرن تكون بهذا الشكل وريحتها روعه http://up3.m5zn.com/get-8-2008-dvhxuee98v5.jpg وبالهنا والشفا وكنت عاملة جنب العجه كشرى أصفر دى صورته لكن طريقته هبقى أنزلها لكم مره تانيه وبالهنا والشفا http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4i72wsiw0c3.jpg |
شكلها روووووووووووووعة نانا بعملها بس من غير ما اشوح الخضار يعني كله ني مع البيض بعدين اقليه بالزيت على شكل اقراص ، يتهيأ لي طريقتك اطعم حنجربها ان شاء الله ويعطيك العافية .
|
يسسسسسسلمو
شكلها بيجنن يعطيكي العافيه |
يديكي العافيه تسلم الايادي
|
روووووووعة:22:
سلمت يداكِ وبالعاااااافية عليكم لكِ تحياتي |
اقتباس:
|
مدام آلاء
ملك نفسى سحب 77 أشكركم جزيلا على الكلام الحلو والتشجيع وانتظرونى قريبا فى أكله جنااااااااااااااااااااااااااااااان |
تسلم ايدك
|
تسلم ايدك
|
تسلم الايادي يا حبيبتي
|
تسلم ايدك و بالعافية عليكم
|
|
مشكورة عالطبق اللذيذ ده وانا من زمان نفسي اتعلم العجة واللحين عرفتهه وراح اطبقها
جزيتي خيرا.. |
تسلم ايديكي حبيتي
|
ماشاء الله ...تبارك الله ...
تسلم أيديك أختي الكريمة ..من جد وصفة رائعة ومشهية ..والرائحة بالإيحاء وصلت .. وفي إنتظاز وصفتك الجيدة ؛؛ الله يحفظك بما حفظ السموات والأرض ومن تحبيبن ؛؛ ودمت بحفظ الله وتوفيقه .... |
روووووووعة
سلمت يداكِ |
تسلم الايادي
بس ممكن سؤال فين الدقيق في ناس بيضعوا ملعقة دقيق في العجة وكربوناتو |
اقتباس:
عموما جربيها من غير الدقيق والكربوناته وقولى لى رأيك وتسلمى على التعليق:22: |
أنا بحب العجة جدا
لكن بتاعتنا لونها أخضر زيادة :d إن شاء الله أطبق طريقتك , شكلها شهي بصراحة عمري ما وقفت مع ماما و هي بتعملها كنت أصحى من النوم أشم ريحتها معمولة :d تصدقي صحنك ده عندي منه ثلاثة ( الصحن البايركس ) مركونين عمري ما استخدمتهم إلا لتغطية الصحن المقعر اللي بيتباعوا معاه :15: عرفت استخدامهم آخيرا :d تسلم يدك |
الساعة الآن 01:27 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©