منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   العجة المصرية من ايد sa33 اتفضلوا و(صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=170738)

sa33 17-08-2008 01:50 PM

العجة المصرية من ايد sa33 اتفضلوا و(صور)
 
[COLOR="SeaGreen"]حفاظا منى على أكلاتنا المصرية الأصيلة والمتميزة ( والخفيفة على جيب الكل:22:) جيت لكم النهارده بأكلة مصرية جميله ونفسى الكل يجربها ويدعى لى
المقادير:
أربع بيضات
بصلة متوسطة الحجم مبشورة
فص ثوم مهروس
عصير طماطمتين
فلفلة خضراء مقطعة مكعبات
بقدونس أخضر مفروم
ملح وفلفل وشطة وكمون
ملعقتين سمن وملعقتين زيت

وأترككم مع صورة للمقادير


[http://up3.m5zn.com/get-8-2008-akmpqy4p6op.jpg/COLOR]


http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qdej2q10xbu.jpg



الطريقة:
نشوح البصلة مع الفلفل الأخضر على النار مع السمن والزيت حتى تصفر ثم نضيف الثوم ونشوحه معاهم
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vxaqg6pkzxw.jpg

ثم نضيف التوابل ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg
ثم نضيف عصير الطماطم ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-j3upsfpqbx5.jpg
ثم نضيف البقدونس ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-eapxzxgftq4.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4e2vjmadgcn.jpg
ننزل الخليط من على النار ونتركه ليبرد وفى هذه الأثناء نكسر البيض فى طبق غويط ونقلبه بالمضرب اليدوى قليلا
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qgszssxq5ep.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-mkkqlgf9qjn.jpg
نضيف الخليط السابق على البيض ونقلبهم
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-se8eolv29li.jpg
نضبط الطعم بالملح والفلفل
ثم نحضر صينية فرن ونمسح قاعها بالسمن ثم نضع فيها خليط العجة وندخلها الفرن حرارة 180 لمدة 15 دقيقة
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-1lasj1wxpji.jpg
ولما تطلع من الفرن تكون بهذا الشكل وريحتها روعه
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-dvhxuee98v5.jpg
وبالهنا والشفا
وكنت عاملة جنب العجه كشرى أصفر دى صورته لكن طريقته هبقى أنزلها لكم مره تانيه
وبالهنا والشفا
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4i72wsiw0c3.jpg


يمااان 2 17-08-2008 02:12 PM

شكلها روووووووووووووعة نانا بعملها بس من غير ما اشوح الخضار يعني كله ني مع البيض بعدين اقليه بالزيت على شكل اقراص ، يتهيأ لي طريقتك اطعم حنجربها ان شاء الله ويعطيك العافية .

مدام الاء 17-08-2008 02:37 PM

يسسسسسسلمو
شكلها بيجنن
يعطيكي العافيه

ملك نفسي 17-08-2008 02:49 PM

يديكي العافيه تسلم الايادي

سحب77 17-08-2008 04:26 PM

روووووووعة:22:
سلمت يداكِ
وبالعاااااافية عليكم
لكِ تحياتي

sa33 17-08-2008 09:11 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة يمااان 2 (المشاركة 1938126)
شكلها روووووووووووووعة نانا بعملها بس من غير ما اشوح الخضار يعني كله ني مع البيض بعدين اقليه بالزيت على شكل اقراص ، يتهيأ لي طريقتك اطعم حنجربها ان شاء الله ويعطيك العافية .

يعافيكى حبيبتى وجربى هذه الطريقة وان شاء الله تعجبك

sa33 17-08-2008 09:13 PM

مدام آلاء
ملك نفسى
سحب 77
أشكركم جزيلا على الكلام الحلو والتشجيع
وانتظرونى قريبا فى أكله جنااااااااااااااااااااااااااااااان

الاوزون 17-08-2008 09:59 PM

تسلم ايدك

alhamama 17-08-2008 11:44 PM

تسلم ايدك

زوجةاحمد 17-08-2008 11:50 PM

تسلم الايادي يا حبيبتي

cutiepie 18-08-2008 03:27 AM

تسلم ايدك و بالعافية عليكم

مستكة_مستكة 18-08-2008 09:52 AM

http://www.66n.com/pics/hosted/t9nli...m6g9stznzy.gif



http://www.66n.com/pics/hosted/bmg68...rkiqxy3ncj.gif

ابكتني ذنوبي 18-08-2008 10:14 AM

مشكورة عالطبق اللذيذ ده وانا من زمان نفسي اتعلم العجة واللحين عرفتهه وراح اطبقها
جزيتي خيرا..

أطيـــــــاف 22-08-2008 03:39 AM

تسلم ايديكي حبيتي

الصائمة لله 22-08-2008 04:05 PM

ماشاء الله ...تبارك الله ...

تسلم أيديك أختي الكريمة ..من جد وصفة رائعة ومشهية ..والرائحة بالإيحاء وصلت ..

وفي إنتظاز وصفتك الجيدة ؛؛ الله يحفظك بما حفظ السموات والأرض ومن تحبيبن ؛؛

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ....

سر السواد 23-08-2008 11:46 AM

روووووووعة
سلمت يداكِ

nadasteel 23-08-2008 12:20 PM

تسلم الايادي

بس ممكن سؤال

فين الدقيق في ناس بيضعوا ملعقة دقيق في العجة وكربوناتو

sa33 24-08-2008 03:33 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nadasteel (المشاركة 1945332)
تسلم الايادي

بس ممكن سؤال

فين الدقيق في ناس بيضعوا ملعقة دقيق في العجة وكربوناتو

لأ يا حبيبتى عمرى ما عملتها بدقيق وكربوناته ( كده بقت فطيره:d)
عموما جربيها من غير الدقيق والكربوناته وقولى لى رأيك وتسلمى على التعليق:22:

-نوران- 25-08-2008 03:12 AM

أنا بحب العجة جدا

لكن بتاعتنا لونها أخضر زيادة :d

إن شاء الله أطبق طريقتك , شكلها شهي

بصراحة عمري ما وقفت مع ماما و هي بتعملها

كنت أصحى من النوم أشم ريحتها معمولة :d

تصدقي صحنك ده عندي منه ثلاثة ( الصحن البايركس )

مركونين عمري ما استخدمتهم إلا لتغطية الصحن المقعر اللي بيتباعوا معاه :15:

عرفت استخدامهم آخيرا :d

تسلم يدك


الساعة الآن 01:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©