![]() |
المكرونة بالبشاميل خطوة بخطوة وبالصور من مطبخ زوجةاحمد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يا بنات ويا مدامات :dوحشتوني كلكم :22: اليوم أنا دخلت المطبخ وعملت مكرونة بالبشاميل وقلت لازم أصورها خطوة:28:بخطوة:28: لحبيبات قلبي:)نبدأ يلا ((بسم الله الرحمن الرحيم)) أولا نفرغ محتويات حوالي كيس ونص مكرونه في ماء مغلي به ربع كوب صغير زيت ذره وملعقه كبيرة ملح http://www.alfaris.net/up/4/1221354829_Image015.jpg بعد تمام سلقها نشطفها بالماء ونصفيها بهذا الشكل http://www.alfaris.net/up/4/1221354905_Image017.jpg ثم نعمل اللحمه المفرومه(العصاج) عباره عن ملعقتين سمن وملح وفلفل أسود وبهارات حسب الرغبة http://www.alfaris.net/up/4/1221355060_Image018.jpg ونقلبها على النار الي ان تصبح بهذا الشكل http://www.alfaris.net/up/4/1221355112_Image021.jpg نقوم بعمل البشاميل نضع ثلاث ملاعق كبار سمن نسيحهم على النار ثم نضيف مج دقيق ونقلبهم هكذا على نار هادئة خلو بالكم يا بنوتات:25: http://www.alfaris.net/up/4/1221355363_Image022.jpg ثم نضيف حوالي 6 أكواب حليب وملح ونقلب http://www.alfaris.net/up/4/1221355586_Image023.jpg ونستمر في التقليب ونعلي النار اللي ان يصبح بهذا القوام بعدها نغلق النار http://www.alfaris.net/up/4/1221355696_Image025.jpg http://www.alfaris.net/up/4/1221355770_Image024.jpg نضع المكرونه في إناء (البنت تكلم عربي فصحى:d:d) ونضيف بعض من البشميل ونقلب http://www.alfaris.net/up/4/1221355997_Image000.jpg ندهن الصينيه بالسمن ثم نرش بقسماط ناعم http://www.alfaris.net/up/4/1221356067_Image020.jpg نضع نصف المكرونه في الصينيه وفوقها اللحم المفروم http://www.alfaris.net/up/4/1221356191_Image001.jpg نحضر المتبقي من البشاميل ونقلبه مع بيضه وفلفل أسود http://www.alfaris.net/up/4/1221356297_Image002.jpg نضع الباقي من المكرونه وفوقها جبنه مبشورة ثم الطبقة الاخيرة البشاميل المضروب بالبيض والفلفل http://www.alfaris.net/up/4/1221356420_Image003.jpg وندخلها الفرن وهذ الشكل النهائي http://bsmlh.net/up/uploads/bsmlh_566b5600bb.jpg http://www.alfaris.net/up/4/1221356554_Image0.jpg عجبت احمد جدااااااااااااااااااااااااااا وقال لأمي وأمه(انا مش قلقان على نفسي خالص مع (زوجةاحمد)):o:o:o:o:o:o:o:o:o:o يارب يكون عجبكم مستنياكم يا قمرات:22: http://www.alfaris.net/up/4/1221356658_Image.jpg |
روووووووووووووعة ماشاء الله تبارك الرحمن عقبال ماتسويها ببيت آحمد ..
|
حددددددددددددددها عجييييييييبة
اوي اوي ^,^ تصدقين عاد انا جعت الحين وتونا الفجر .. خخخ روعة شووووية عليها باجر على السحور بسويها مايبى لها تاخير حدها عجيبتني طريقتك تسلم الايادي يارب ويسلم ربي هالقمر (زوجة احمد ) لاحمد ولا لكل محبينها ربي تعطيها ماتتمنى وزيادة هي واحمد وتزوجهم بسرعه يااااااااااااااااارب علشان نشوف هالابداع المميز :d >>>>بعني لمصلحة بطني :d لا والله جد الله يجمعكم عن قرييب ياااااااااااااارب ويعجل لكم بالخير |
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
كنت مشتهيه اعمل مكرونه بشاميل على السحور وربى مااراد وبما انه طفشنا من السمبوسك واخواتها راح اعمل البشاميل فى المغرب ان شاء الله سلمت يداك واكله فظيعه محبوبه من جميع الناس فى ظنى الله يسعدك يارب مع احمد ويحفظ لك احبتك الله يعطيك العافيه لك فائق احترامى |
ماشاء الله تبارك الرحمن
تسلم يدك شكلها رووووووووعه الله يسعدك وييسر زواجك |
مشاء الله تبارك الله شو ها الابداع تسلم يدك
|
الله يسامحك انا من عشاق البشاميل
لكني صايمه وحامل كمان كده شهيتيني فيها لكن تسلم يدك يا حبيبتي من جد شكلها جنااااااااان والله يهني احمد بيكي ما شاء الله ست بيت ممتازه ربي يعطيكي العافيه وعقبال ما تعمليها ببيتك يارب |
ماشاء الله تبارك الله
يعطيكي الف عافية اختي:22: يتهنى احمد:17: |
الله الله الله ..............ده احنا بقينا عرايس حلوين قوى وبنعرف نعمل كل خاجه فى المطبخ يا بختك يا سى أحمد
رووووووووووعه حبيبتى وبالهنا والشفا |
يـــــــــــــــــــاسلام بجد ابداع ماشاء الله عليك
انا قلتها من زمان نيال احمد بيكي الله يحفظك من كل مكررررررررررررروه عاد تصدقين اني اموت بالباشميل بس عندي لك سؤال ايش فايدة البيض انا ماعمري حطيته ؟ وتسلم يداتك حبيبتي والله احمد لو يلف الكون كله ماراح يحصل مثل طيبة قلبك واخلاقك ومهاراتك بالمطبخ طبعا:22::d مشكوره يالغلا ان شاء الله اسويها بكره بنفس طريقتك واصورها وانزلها على المنتدى |
ما شاء الله هني لأحمد بزوجته
وهني لي بزوجتي برضه طباخة بجد :) |
لاا جدددععة يا بنت
طريقتك رووووعة بجربها ان شاء الله ست بيت درجة اولى :)... يا بخت احمد بيكي ... و ياربي رمضان الجاي يجي انتي تطبخي ببيبتك و لجوزك ان شاء الله ... |
اقتباس:
عشان عيونك يا قمر:22: الله يعافيكي يارب ويفرج همك ويرزقك الذريه الصالحه يا عسل إنتي:d |
اقتباس:
كلك ذوق يا حبيبتي يلا مستنين نشوف تطبيقك يا عسل نورتي |
اقتباس:
شهاده اعتز بيها من طباخه محترفه زيك:) الله يعطيكي العافيه حبيبتي لاتنسي تدعيلي بالحرم:) |
اقتباس:
انتي اروع حبيبتي يلا مستنين اطباقك انتي كمان ورينا ابداعك:22: |
اقتباس:
نورتي حبيبتي |
اقتباس:
كيف النونو:15::15: يارب يقومك بألف سلامه يا حلوة انتي ياليتني عندك وأجيبلك الطبق لحد سريرك كمان:d يلا جربيها بس لما تقوميلنا بالسلامه يارب |
اقتباس:
الله يخليكي يا حبيبتي نورتي يا اختي الغاليه |
اقتباس:
يارب تيجي تفرحينا في العيد بحملك يارب يارب يارب نورتي يا حبيبه قلبي كلك ذوق |
اقتباس:
بالنسبه للبيضه اضعها عشان تخلي الوجه يحمر زي مانتي شايفه نورتي حبيبتي |
اقتباس:
جزاك الله خيرا |
اقتباس:
نورا حبيبتي كيفك وحشاني كتيررررررررر يارب يارب الله يسمع منك يا عسل يلا اعمليها عشان تدوقيها:15: لجبران:15::d نورتي يا غاليتي |
بجد جميله ... نفس طريقتى بالظبط
بس لو حطيتى على العصاج معلقه صلصه كمان بيبقى جميل قوى ورشيتى فوق الوش مع الجبنه رشه بابريكا بتبقى تحفه تسلم ايديكى |
طريقتك حلوة وسهله انا بعرف اعملها بس هجربها بالجبن المبشورة
|
اقتباس:
خلاص حبقى اجربها بطريقتك بس ما هوا اقتباس:
|
اقتباس:
بألف عافيه |
ما شاء الله عليك وعقبال ما تسويها في بيتكم انت واحمد ان شاء الله
|
اقتباس:
نورتي حبيبتي |
ما شاء الله عليك
روعة بس انا للا سف ما بحب البيشامل بس روعة |
يااااااااااااا سلااااااااااااااااام
عنجد روعه:22::22: بصراحه انا ما عمري عملتها لأني ما بعرف الطريقه وهلأ عروستنا الحلوه ساعدتنا عقبال يارب ما تطبخي لأحمد في بيتكم وطبعا لازم يساعدك ازا مش بالطبخ بالجلي عنجد يا حلوه دمك خفيف لما قرأت البنت بتتكلم بالفصحى ضحكت... دمك شربات:d:d ان شاء الله رح جربها قريبا جدا وبخبرك بالنتائج:d:d بس بدي أسألك أنا مره دقتها عند قريبتنا من زمان كتير حتى انا ناسيه طعمها وكأني متذكره انها حاطه صلصه حمرا على اللحمه شو رأيك مع صلصه أطيب ويلا بدون؟؟؟... |
بسم الله ماشاءالله
رائعه وبطريقه سهله ... راح اجربها ان شاءالله |
اقتباس:
بس ليه مش بحبي البشاميل:( دا هوا بيحبك خاص:d:d نورتي |
اقتباس:
ياقلبي الله يسلمك .. عااد تدرين زوجي يحبها ومااعرف آسويهاا :25: مشكورة حبيبتي ع الدعوات .. الله يوفقك .. |
بسم الله ما شاء الله الله اكبر
روووووووووووووووعه يا قلبي الله يهنيكي انتي و زوجك و يجمعكم دايما على خير يارب |
لالالا ايش الشطاره دي كلها
مانقدر على كذا ماشاءالله مررررررررررررررررررررررررره حلوه تسلم الايادي واكيد لازم اطبقها ان شاءالله انا حاسه ان رمضان حيخلص وانا وزني 100 لازم ماادخل المنتدى لمدة 3ايام علشان لاااشوف طبخاتكم الحلوه |
ما شاء الله روووووعة وشكلها شهية جداً
سلمت يداااااك ِحبيبتي وبالعاااااااااااااااااااااافية عليكم لكِ تحياتي |
ياعيني ياعيني يااااااولد
مبدعة من ورايا ماشاءالله انا بحب المكرونة بالباشامل زاكية كتير وهاي شكلها زاكية من ايديكي بس حددي الكيس ونص لكم شخص هههههه صحة وعافية بمزح معك بس قلت ياعيني وانا عاملة كيس ونص الي و لشادي انا يادوب بعمل نص كيس :d بس ليش بتستخدمي سمنة ؟؟؟ كتير حاسة حاطة سمنة خففي احسن عشان احمد مايصاب بالختمة هههه كمان مع اللحمة مش لازم سمنة حبيبتي شوية زيت تكفي ماتزعلي بس عودي عالاكل الخفيف احسسسسسسسن صحة وعافية والحمدلله انهاعجبت احمد ومش قلقان على مستقبلو معاكي :) |
دا ايه الطعامة دي؟ يا بختك يا عم :) احنا مالناش في الطيب نصيب
تسلم ايدك و عقبال ما تعمليها في بيتك و تاكليها على ضوء الشموع انت و أحمد و بس |
حبيبتى البابريكا هى الفلفل الاحمر البارد
وهى معروفه بالاسم ده لو روحتى عند محل عطاره هتلاقيه |
الساعة الآن 05:55 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©