منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   تطبيقي لبعض المعجنات بالصور من مطبخي مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=175625)

مستكة_مستكة 04-11-2008 01:44 PM

تطبيقي لبعض المعجنات بالصور من مطبخي مستكة_مستكة
 
http://mestekamesteka.googlepages.com/178.gif

خبز الفوكاشيا

اقتباس:

المقادير :

2كاس ونص دقيق
ملعقة خميرة
ملعقة سكر
2ونص ملعقه كبيرة زيت زيتون
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة بيكنج باودر
كاس ونص ماء دافئ
للوجه :
3 ملاعق زيت زيتون
ملح خشن
ملعقه صغيرة زعتر بري
ملعقه صغيرة اوريجانو
الطريقه:
تعجن مقادير العجينه حتى نحصل على عجينه طريه وناعمه ونتركها الى ان تخمر ثم تفرد على الصينيه بعد دهنها بالزيت زيتون
تترك الى ان تخمر مرة اخرى ثم تدهن بالزيت ونعمل بها ثقوب باطراف الاصابع ثم نقوم بدق الملح مع الزعتر والاوريجانو حتى تختلط جيدا ثم يرش على سطح الخبز
تدخل الفرن الى ان تستوي
اعداد بالصور

المواد الجافة اضفت عليها حبة البركة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00030.jpg

الخميرة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00035.jpg

تخمر

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00031.jpg

تخلط المواد الجافة بالخميرة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00037.jpg

و باقي المكونات

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00038.jpg

لحين الحصول علي عجينة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00039.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00040.jpg

بعد الخمران

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00041.jpg

نحضر صنيه

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00042.jpg

نفرد بها العجين

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00043.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00044.jpg

تغطي و تترك للخمران

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00045.jpg

و نقوم بعمل ضغط بالاصابع علي الوجه و يدهن الوجه زيت زيتون


انا غيرة في اضافاتي للسطح


وضعت جبن فيتا مكعبات و فلفل اخضر بارد


و وضعت دقة الزعتر

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00046.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00049.jpg

و تخبز

و هاي هي بعد الخبز

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00055.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00057.jpg


كانت رائعة فعلا


جزاها الله كل خير صاحبة الوصفة

يتبع

رومانسيه عاطفيه 04-11-2008 01:46 PM

يسلموا ايديكي ..

warda_soud 04-11-2008 01:51 PM

شكرا كتير الك
وشكله رائــــــع



بس سؤال انتي استعمليت حبة البركة؟؟؟

عاشقة عيونه 04-11-2008 01:58 PM

رررررروعة

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:13 PM

الفطير المشلتت


اخدت وصفة من احد الاخوات علي الشبكة


و اعددته منذ فترة طويلة


و جاءت الحماسة اليوم لتنزيل الموضوعات اللي عندي

اقتباس:

المقادير

كيلو طحين ننقص منه نصف كوب ونتركه جانبا لان ممكن العجينه تحتاج على حسب نوع الطحين
كوب ونصف ماء دافىء وممكن نحتاج اكتر ربع كوب مثلا لو العجينه احتاجت
ملح

عجينه الفطير عجينه سهله جدا اهم شىء فى هذه العجينه هو طريقه عجنها او بمعنى اخر مده العجن فهى تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجانه او 45 دقيقه باليد ماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت وسر نجاحها هو عجنها جيداالاول كنت بعجنها بيدى قبل ما اشترى العجانه وكانت بتطلع ممتازه

نضع الدقيق والماء والملح فى العجانه ونبدأ العجن

بعد مرور عشر دقائق مثلا نحاول نشد العجينه حنلاقيها بتتقطع مننا وده معناه انها لسه موصلتش للشكل المطلوب

وبعد ربع ساعه شوفى شكلها شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع لازم تبقى ملساء وتتشد زى اللبانه (العلكه )

اهم حاجه انها توصل لكده لانها لو كانت لسه مرمله حتتقطع مننا فى الفرد ودى ملحوظه مهمه التزموا بيها

وهنا قطعت العجين الجزء اللى حعملوا فطير مشلتت بضع كور العجينه فى طبق به زيت

نترك العجين يرتاح فتره حوالى ربع ساعه قبل الفرد ونغطيه بقطعه قماش نظيفه


مقادير الحشوه

وده اختيارى انا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن رومى مبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيض


بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد ما نقدر نجعلها رقيقه

نضيف الحشوه ونبدا بطيها


وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكل وجه

وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطم وزيتون وجبنه مبشوره هكذا

ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق

وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبق التقديم

تطبيقي بالصور

استخدمت انا قالب فخار

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0415.jpg

العجينة



http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0416.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0417.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0419.jpg

الحشوة حسب الرغبة

انا وضعت جبن رومي و طماطم و فلفل بادر و زيتون اسود

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0423.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0424.jpg

و يطبق

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0425.jpg

و يدخل الفرن الساخن

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0430.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0431.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0433.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0434.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0435.jpg

و هذه النتيجة

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0426.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0428.jpg


كان رائع

لكن ملاحظتي ان العجين لابد ان يفرد ارق من هذا

حتي نتاكد من نضجه في ثنيات العجين


و بالهنا

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:18 PM

تطبيق لعجينة 10 دقائق اول يوم العيد

خلية نحل لكن بدون الشربات او القطر

و رولات الزعتر

و رولات صغير بالبسطرمه


http://mestekamesteka.googlepages.com/1102008_00022.jpg

اتمني ان تحوز اطباقي علي اعجابكم

تحياتي

دنياالروح 04-11-2008 02:24 PM

ما شاءالله عليك
تسلم ايديكي

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:52 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2007898)
يسلموا ايديكي ..

تسلمي غاليتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة warda_soud (المشاركة 2007904)
شكرا كتير الك
وشكله رائــــــع



بس سؤال انتي استعمليت حبة البركة؟؟؟


بارك الله فيكي غاليتي


نعم استعملت البركه

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشقة عيونه (المشاركة 2007916)
رررررروعة

اسعدني مرورك عزيزتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دنياالروح (المشاركة 2007940)
ما شاءالله عليك
تسلم ايديكي


بارك الله فيكي


و ان شاء الله تستفيدو


تحياتي للجميع

gawlp 05-11-2008 01:34 AM

ماشاء الله تبارك الله ..
تسلم يدك ..
ابداااع الله يحميك ..

مستكة_مستكة 06-11-2008 10:58 AM

و هنا تطبيقي ل عجينة 10 دقائق


اعددت بها الخبز الفينو


النتيجة رائعة بمعني الكلمة

بدون اي تغيرات في الوصفة الاساسية

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00026.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00025.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00026.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00027.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00040.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00039.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00038.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00035.jpg

الموجود علي وجه الخبز دقة


اخواتنا المصريين يعرفوها

دهنت وجه الخبز بالبيض

طريقة الخبز


وضع صنية بها ماء في قاع الفرن اناء الخبز


ادخال الخبز بعد ما يسخن الفرن ب 10 دقائق


رش الخبز بعد الخبز بالماء و تغطيته فورا


اتمني ان يعجبكم تطبيقي

مستكة_مستكة 06-11-2008 11:01 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة gawlp (المشاركة 2008783)
ماشاء الله تبارك الله ..
تسلم يدك ..
ابداااع الله يحميك ..

مشكورة حبيبتي الغالية


شرفني مرورك العسل


من بعض ما عندكم يا جميلة



تحياتي

white horse 06-11-2008 11:33 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2010066)
[color="blue"][size="6"]و هنا تطبيقي ل عجينة 10 دقائق


طريقة الخبز


وضع صنية بها ماء في قاع الفرن اناء الخبز


ادخال الخبز بعد ما يسخن الفرن ب 10 دقائق


رش الخبز بعد الخبز بالماء و تغطيته فورا


اتمني ان يعجبكم تطبيقي

واوووووووووووو ماشاء الله عليك روعةةةةةةةةة
انا باموت فى المعجنات بس يا ريت توضحي موضوع الماء مع الفرن ده انا مش فاهمة اوي
انا جربت عجينة ال10 دقائق في الفينو بس لم تعجبني... طلع مفرول و مش طري.. اتمنى انك فهمتي قصدي

مستكة_مستكة 06-11-2008 03:25 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة white horse (المشاركة 2010098)
واوووووووووووو ماشاء الله عليك روعةةةةةةةةة
انا باموت فى المعجنات بس يا ريت توضحي موضوع الماء مع الفرن ده انا مش فاهمة اوي
انا جربت عجينة ال10 دقائق في الفينو بس لم تعجبني... طلع مفرول و مش طري.. اتمنى انك فهمتي قصدي

بصي حبيبتي

بالنسبة للخبز انا احضرت لكي صورة هي نفس الفكرة بالضبط

http://www.66n.com/pics/hosted/6yeie...2hlkiy2dbc.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/zxwqn...46iwtmao31.jpg


تشغلي الفرن

و تضعي صنيه بها ماء كما بالصورة


و تتركي الفرن لمدة 10 دقائق

فكرة الحمام المائي تجعل الوسط داخل الفرن به رطوبة

مما يحافظ علي نجاح الخبز و طرواته


انا اعتمدت خلاص هذ الطريقة للمعجنات و جربتها طبعا مع التشيز كيك



الحاجة الثانية

انا اعددت العجينة اكثر مرة لدرجة اني حفظت المقادير

علي غير العادي في العجين هذه العجينة لا اكثر من عجنها

يعني بعد ما بخمر العجين بعد المرحلة الاولي

اضيف مكونات المرحلة الثانية و هي الزيت و باقي الدقيق و اقلب


بتكون في اغلب الاحوال العجينة طرية جدا و غير متشكلة و هذا بيكون علي حسب نوع الدقيق

اضيف قليل من الدقيق و اعجن باليد بمجرد ما يختفي الدقيق


اجعل العجينة اقرب للالتصاق باليد


و اضيف علي يدي زيت و اكور العجين قدر الامكان في طبق و اغطيها و اخمرها مرة اخري


الفكرة في هذه الخطوة

انني عند فرد العجين و تشكيله اضيف للسطح الرخامة الخاصة بالمطبخ دقيق

حتي استطيع فردها و لا تلتصق

وجدت ان هذا يكون اكثار للدقيق في العجينة

و بالتالي عند ترك العجين تلتصق باليد شوي


و ارش دقيق علي الرخام و افرد العجين


كده العجينة بيكون طرية جدا

و لا ينشف


و في النهاية


تكون العجين اتخمرت 3 مرات


اول مرة تخمير في المرحلة الاولي ( اي مكونات المرحلة الاولي ) 10 دقائق


في المرة الثانية بعد اضافة المكونات كلها و تكون العجينة كلها مدهونة زيت خفيف اتركها حتي يتضاعف حجمها


في المرة الثالثة بعد التشكيل ( اي نشكلها حسب الرغبة ) اتركها ايضا لتضاعف الحجم

و التخمير بيكون ي فرن دافئ غير مشتعل و تكون العجينة مغطاه

( و بعد الخمران الاخير ممكن ادهن سطها بيض مخفوق بحرض شديد )


كل هذا يجعل العجين مرتاح و خفيف


و لا تكون العجينة قاسية و دخل بها كمية من الهواء جيدة


و ممكن ايضا تضفي 4 ملاعق كبيرة حليب بودرة للعجين في المرحلة الاولي


الحليب البودة يعطي طراوة للعجين

بصي حبيبتي

مهم ايضا جدا انه بعد الخبز استعمال بخاخ ماء

اول ما يطلع الخبز من الفرن و هو بالصنية علي طول ارش مياه اكثر من بخة و اغطيه بفوطه و اتركه


مهم اوي و بيحافظ علي طراوه الخبز و اظل مغطياه و اخذ منه طلبي


و اغطيه تاني


بصي حبيبتي

انا استعملت الخبز في عمل سندوتشات

و كان طري جدا لدرجة انك تقولي انه افضل من الجاهز


انا لفيته مش زي السويسرول


احتمال تكون طريقة اللف مختلفة او اعطتني نتيجة افضل

بصي كما بالصورة التوضيحية

اولا تخدي قطعة من العجين في حجم البرتقال الصغيرة

و تفردها مستطيل

http://mestekamesteka.googlepages.com/untitled.jpg

تخدي الجنب رقم (1) و تطبيقه و الجنب رقم (2) و تطبيقه

و كده الجانبين يكون امام بعض

باصابعك في المكان رقم (3) علي علي طرف الجزء المثني اضغطي باصابعك كانك وضعه حشوة بالدخل و عايزة تقفلي عليها

طبعا نضغط عليها من الناحيتين

خلاص كده

خدي الطرفين رقم (4) و ضميهم لبعض


هيكون الشكل عندك اصبح اسطواني رقم (5) و ابدئي بيديكي الاثنين

بتحركي العجينو هو علي شكل اسطوانه مع المحافظة علي الشكل الاسطواني


المطلوب بقدر الامكان ذتوبي الفارق بين الجانبين

و تضغي الخبز في الصنية و الفاصل ده بيكون لاسفل

و اي استفسار انا حاضرة

white horse 06-11-2008 03:46 PM

و الله يا اخت مستكة اخجلتينى بردك المفصل الكافى الوافي
جعله الله في ميزان حسناتك باذن الله
هاجربها و اقولك النتيجة باذن الله
شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا

مستكة_مستكة 06-11-2008 04:04 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة white Horse (المشاركة 2010265)
و الله يا اخت مستكة اخجلتينى بردك المفصل الكافى الوافي
جعله الله في ميزان حسناتك باذن الله
هاجربها و اقولك النتيجة باذن الله
شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا شكرا

لا شكر علي واجب غاليتي

و علي فكرة انا استعمل الخمرة الطازجة من عند افران الخبز



و اي استفسار انا حاضرة

عشق عبادي 06-11-2008 04:09 PM

ما شاء الله عليك

الله يسعدك و يعطيك الف عافية

ساندي حبيب 06-11-2008 04:18 PM

ما شاء الله إبداعك يوم عن يوم بيزيد.

الله يقويكي حتى تتحفينا أكتر وأكتر.

الطير الأزرق 06-11-2008 07:32 PM

تسلم ايدينك

سحب77 07-11-2008 05:10 PM

رووووووعة ما شاء الله:22:

فناااااااانة وطباخة متميزززززززززة

سلمت يداااااكِ

تحياتي

مستكة_مستكة 08-11-2008 10:42 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2010283)
ما شاء الله عليك

الله يسعدك و يعطيك الف عافية


بارك الله فيكي غاليتي


اسعدني مرورك العطر

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ساندي حبيب (المشاركة 2010289)
ما شاء الله إبداعك يوم عن يوم بيزيد.

الله يقويكي حتى تتحفينا أكتر وأكتر.

مشكورة حبيبتي علي كلماتك المشجعة


و ان شاء الله تستفيدي من الاطباق

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الطير الأزرق (المشاركة 2010404)
تسلم ايدينك


تسلمي غاليتي


جزاكي الله كل خير علي مرورك الطيب العطر

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2011086)
رووووووعة ما شاء الله:22:

فناااااااانة وطباخة متميزززززززززة

سلمت يداااااكِ

تحياتي

مشكوة حبيبتي الغالية

من بعض ما عندكم

ما شاء الله عليكي

مبدعه



تحياتي للجميع

مدام الاء 08-11-2008 11:56 PM

ما شاء الله
تسلم الايادي
الله يعطيكي العافيه

مستكة_مستكة 09-11-2008 12:48 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدام الاء (المشاركة 2012664)
ما شاء الله
تسلم الايادي
الله يعطيكي العافيه


مشكورة حبيبتي


اسعدني مرورك


تحياتي


الساعة الآن 02:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©