منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   فطائر بعجينة العشر دقائق بالصور (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=177098)

nouga masria 27-11-2008 04:42 PM

فطائر بعجينة العشر دقائق بالصور
 
السلام عليكم يا أخواتي

امس عملت عجينة العشر دقائق وسيبتها في التلاجه للنهارده الصبح

عملت بيها سينابون وأبل باي و فطيرة بالجبنه والزيتون والطماطم


بصراحة عجينة رووووووووووووعة :22:

ماشاء الله

مشكورة اختي مستكة علي طريقة العجينة

واختي منت عاجبني لان السينابون بتاعها فتح نفسي انى أجربه بالعجينه دي

بلاش رغي بقي:27: واليكم الصور



مستكة_مستكة 27-11-2008 04:46 PM

ما شاء الله

تطبيق رائع

تسلم الايادي و الف هنا و شفا عليكم

بس لي سؤال

انا و لا مرة جربت اتركها بالثلاجة لليوم التالي

هل تاثرت العجين ؟


في انتظارك غاليتي

رومانسيه عاطفيه 27-11-2008 04:50 PM

يسلموا ايديك
شغل ولا اروع
ماشاء الله

رومانسيه عاطفيه 27-11-2008 04:52 PM

ممكن خلطه الحشو بتاعه الابل باي
لو من غير تعب تكتبي الطريقه بالتفصيل

nouga masria 27-11-2008 04:53 PM

تسلمي يا مستكه يا غالية علي مرورك العسل


بالعكس العجينة طلعت تحفة انا حطيتها في التلاجه بعد ما خمرت لاني مكنش عندي وقت اعملها

ولقيتها الصبح ماليه الطبق اللي انا كنت حطاها فيه يعني خمرت علي الاخر واكنت شكلها روعه

وعلي فكرة انا ماعملتهاش كلها الباقي سيبته في التلاجه برضه

nouga masria 27-11-2008 05:00 PM

حبيبتي رومانسية تسلمي علي مرورك الجميل

طبعا العجينة نفسها عجينة العشر دقائق

والحشو (تفاح مقطع شرائح وكراميل وقرفة وشويه سكر بودرة)

هوه العادي اننا بنحط السكر علي النار لما يبقي كراميل لكن انا عندي كراميل جاهز فاستعملته

تحطي الكراميل علي نار هاديه ومعاه ملعقة ماء علشان ما يتحرقش

عليهم تحطي التفاح والقرفة وتقلبي شوية وتطفي النار (ممكن تحطي نقطتين عصير ليمون للطعم اختياري )
وسيبهم لما يبردوا

تفردي العجينه وتحشيها وتلفيها وتدهنيها بالسمنه وتحطيها في الفرن لما تستوي وبعدين تسيبيها تبرد شويه وتقطع

ممكن ترشيها بالقرفة والسكر البودرة لو تحبي

زوجةاحمد 27-11-2008 05:34 PM

تسلم الا يادي ماشاء الله ايه الجمال ده

فين طبقي بقى كل مره تضحكي عليا

ربنا يهنيكي يارب

ساندي حبيب 27-11-2008 05:41 PM

ما شاء الله تسلم إيدك.

شكله بيشهي. ما شاء الله

nouga masria 27-11-2008 07:25 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 2031328)
تسلم الا يادي ماشاء الله ايه الجمال ده

فين طبقي بقى كل مره تضحكي عليا

ربنا يهنيكي يارب


تسلمي يا قمر علي مرورك الجميل

طبعا طبقك موجود يا حبيبتي بس انتي تعالي :23:

nouga masria 27-11-2008 07:26 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ساندي حبيب (المشاركة 2031333)
ما شاء الله تسلم إيدك.

شكله بيشهي. ما شاء الله


تسلمي يا ساندي علي مرورك العسل

Dr.NaNnu 27-11-2008 08:32 PM

بالهنا والشفا يا نوجا

فطار شهي فعلا

على فكرة انا جربت العجينة في السينابون

بس للاسف طلعت ناشفة شوية

اياد كان بيبكي وعقبال ما رحت شفتو واكلتو نشفت في الفرن

قوليلي انت رأيك طعمها حلو؟؟

nouga masria 27-11-2008 09:36 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr.nannu (المشاركة 2031437)
بالهنا والشفا يا نوجا

فطار شهي فعلا

على فكرة انا جربت العجينة في السينابون

بس للاسف طلعت ناشفة شوية

اياد كان بيبكي وعقبال ما رحت شفتو واكلتو نشفت في الفرن

قوليلي انت رأيك طعمها حلو؟؟



تسلمي يا أم اياد علي مرورك الجميل

بالعكس طلعت طعمها روعة وطرية جدا جدا وفضلت طرية لحد دلوقتي انا عملاها الصبح ودلوقتي احنا باليل ولسه تحفة

جربيها تاني بس اياد يكون نايم :24: وان شاء الله تظبط معاكي

سحابة الصحراء 27-11-2008 10:23 PM

صحة وعافية اطباق روعة

ملك نفسي 27-11-2008 10:28 PM

يديكي الف عافيه اختي نوجا

شغل مرتب ويفتح النفس

وفعلا عجينه العشر دقائق رااااائعه ومااستغنى عنها

وسؤال الغاليه مستكه عن وضع العجينه بالثلاجه هل يؤثر على طعمها

انا لمى تزود العجينه اضعها في كيس وبالفريزر وطعمها مايتغير

لكي مني جزيل الشكر

دمتي بخير

nouga masria 28-11-2008 12:52 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحابة الصحراء (المشاركة 2031509)
صحة وعافية اطباق روعة


تسلمي حبيبتي علي مرورك الجميل

nouga masria 28-11-2008 12:54 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملك نفسي (المشاركة 2031515)
يديكي الف عافيه اختي نوجا

شغل مرتب ويفتح النفس

وفعلا عجينه العشر دقائق رااااائعه ومااستغنى عنها

وسؤال الغاليه مستكه عن وضع العجينه بالثلاجه هل يؤثر على طعمها

انا لمى تزود العجينه اضعها في كيس وبالفريزر وطعمها مايتغير

لكي مني جزيل الشكر

دمتي بخير


ملك نفسي اشكرك جدا علي مرورك يا عسل

انا بعمل زيك كده اني بحط العجينة في الفريزر
لكن لو هستعملها تاني يوم بسيبها في التلاجه عادي وبتيقي روعه
تحياتي لكي


الساعة الآن 12:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©