![]() |
عدم نجاح الكبسة والمندي, بإنتظار مساعدتكم
[size="5"]
انا هقولكم على عقدتي في عالم المندي والكبسة ]بدووووووووووووووووووووووووووووووووووون ضحك:29::29::29::29: انا اتولدت واتربيت في السعودية وعشت فيها فترة طويلة وطبعا اتعودت عالاكل السعوووووووودي وخصووصا وخصوووووووووصا المندي واي حاجة فيها كبسة انا بموووووت فيها وبعشقها وبحبها بحبها بجنووووووون انا مش من هواة او محبين الاكل اوي بس اذا حضرت الكبسة ياخرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااابي: 26::26::26: ورجعت بلدي 6 سنين وبعدين اتجوزت ورجعت السعودية تاني ورجعت عقدة الكبسة من جدييييييييييييد ورجعت لحبي الاول في الماكولات المندي والكبسة المشكلة بقى والعقدة الي مازماني اني حاولت فوق ال100 مرة اني اعمل الكبسة والمندي سواء باللحم والفراخ مافيش فايدة مابتطلعش زي مااهل البلد بيعملوها عارفين المندي والكبسة بتوع المطاعم حاجة تشرح نفسي اعرف بيعملوها ازاي بجد مهما اعمل مابتطلعش زيعم مش عارفة ليه دخلت على مواااااااااااااااااااااااااااااااااااااقع ودخلت عالمنتدى هنا وطبقت كل حاجة بالحذافير ودخلت على حبيبتي مستكة وام انس وغيرهم مافيش فايدة لدرجة ان جارتي لما عرفت الحب الازلي بيني وبين الكبسة بعتتلي طبق كبسة ومعاه فراااااااااااخ محمرة وكااااااااااااانت ماشاء الله تحفة بجد اتصلت سالتها عالطريقة بالحذافير وعملتها طلعت مختلفة خالص مش عارفة ليه هجنن؟؟؟ مع اني والله طباخة بريمو والكل بيحكي باكلي المصري بس انا مش عايزة الا الكبسة والمندي مش عارفة المشكلة في نوع الرز ولا الطريقة ولا البهارات الصحيحة مش عارفة واللهانا بناشد طباخات المنتدى:30::30::30: يكتبولي طرق الكبسة باللحم او الفراخ ومندي اللحم او الفراخ بالتفصيل الممل وبالمقادير بالظبط وبنوع الرز وكل حاجة بالتفصيييييييييييييييييييييييييييييييليمكن عقدتي تتحل ماتنسوش بالتفصيييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييي ييييييييييييييييل[/size الإشراف ; تم تعديل العنوان ليجد التفاعل المطلوب |
شوفي ياستي ترى حتى اهل البلد نفسهم مابيزبطوا اكلهم فمن الطبيعي انه تواجهك مشاكل او تفشل معك الطبخات
وللعلم ياستي الكبسه اكله سعوديه لكن المندي اكله يمنيه الان ندخل بمشكلتك اول شي ياستي لازم توصفين طريقتك في طبخ المندي خطوه خطوه وهنا نعرف العله ايش ونحلها لك وانا من فتره عملته وبانتظار أحمل الصور وانزله ولازم وحتما تتعلمين طريقته وتزبطينها وبالتوفيق |
وعليكم السلام والرحمه،،
طبق الخليجيين المفضل الكبسه :) ،، المهم في الكبسه اهم شي عندك المقاييس ان ضبطت راح تضبط معك الكبسه ،، اول شي عندك على حسب علمي افضل نوع من الرز اللي هو ابو كأس ،، في قياسك له في كاسة الجبن الكرافت الحجم المتوسط مثل هالحجم http://www.66n.com/forums/imgcache/390.imgcache.jpg المهم على كل كاسة رز 2 كاسة مويه ،، طريقة الكبسه باختصار،، اولاً وقبل كل شي تنقعين الرز مدة ساعه اقل شي " تضعينه في ماء وفي اناء مع غسله جيداً " تحطين مويه وطماطم في قدر ومعها الدجاج والبهارات حسب الرغبه انتي وقياسك عاد ،، تخلينها لحد ماتنضج الدجاجه تغرسينها طبعا في شوكه ان طلع دم معناتها مااستوت ،، بعد كذا تشيلين الدجاجه وتحطينها في صينيه في الفرن ،، الطماط تصفينه لحد مايطلع المويه تبعه وزي ماقلتلك موية الطماط تاخذينها حسب حاجتك يعني كل كوب رز عليه 2 كاس موية من الطماط ،، بعد كذا تحطين الرز وتخلينه لحد ماتشرب مويته ،، وبالعافيه:22: إن شاء الله تكون الطريقه واضحه وتضبط معك في المرات القادمه واي استفسار بالخدمه ،، موفقه خيه . |
حرام عليكي ياست كبسه
عامله ازمه لأبوتريكه عيب^_* !!ابوتريكه!! خلاص انا كلمت كبسه هانم وحتزبط معاكي المره الجايه بشرط تطبقي كلام متفائله السهل الممتنع!! |
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ياحلوه اتمنى انك تنزلى طريقتك بالزبط او انك تصورى لنا وراح نحط يدنا على غلطك ونعلمك الصح ان شاء الله وان شاء الله راح تزبط معاك الله يعطيك العافيه لك فائق احترامى |
والله انا كمان بموت في الكبسة وماما بتعملها غير شكل
وقبل زواجي عملتها مرتين تلاتة وكانت تحفة ومبهرة بس بعد متزوجت مازبطت معي ولا مرة بعدين انسدت نفسي عنها خلص إن شاء الله تزبط معك وتنزلي موضوع |
اؤؤيد كلام اختي ماء القمر
|
اقتباس:
اولا شكرا ياقمر على المعلومات السريعة :14::14::14::14:ثانيا هوصفلك الطريقةبتاعتي بالظبط وياريت انتي مان تنزلي طريقتك بسرعة عشان استفيد منها والفشكر لمرورك العطر |
اقتباس:
وبجد شكرررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررررر ررا على الطريقةدي اناهجربهالاني عمري ماجبت كسة بالطماطم دايما بعملها بيضة [/size] |
اقتباس:
شفتي بقى ياست ناني كبسة هانم ومندي باشا والذل الي ذالينهولي :(:(:(:(:(:(:(:( شوفيلك حل |
اقتباس:
ربنا يخليلك ابنك القمر زي ماما القمر ادعيلي بقى تظبط معايا وتبقى تحفة وجميلة بجد نفسي تظبط معايا |
اقتباس:
هوصفلكم االطريقة وامري لله ولو اني خايفة انكو تتعلمو طريقتي وتنسو طريقتكم وابوظ لكم الدنيا:):):) |
بسم الله الرحمن الرحيم انا بستعمل رز ابو كاس المقادير 2كوب ارز 3حبات ليمون اسود 4 اعواد قرفة 4حبات هيل 3 قرنفل 3 ورقات لوري {غار} ملعقة كبيرة ملح 1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود كيلو لحم مقطع قطع متوسطة {اودجاجة} بصلة حلقات شوية صفار عفران للتلوين الطريقة اضع اللحم في قدر على نار متوسطة واسيبه شوية لحد ماتنشف اللحمة او بعنى اصح تتشوح ومايبقاش فيها دم واول ماتنشف احط حلقات البصل واقلبهم مع بعض 10 دقايق تقريبا لحد مالبصل يدبل كدا وياخد ريحة اللحم وبعدين ازودهم مية واول مايغلو اضيف بقى التوابل الصحيحة من قرفة وهيل وليمون وقرنفل وورق اللوري وملح وفلفل اسود واول ماتستوي اللحم اخد من الشوربة حوالي 4 اكواب شوربة واضعها في قدر ثاني واحط فيها الرز وبكون ناقعاه تقريبا نصف ساعة قبلها واخلي النار متوسطة واول مايشرب الرز ميته اخلي النار خفيفة واغطي عليه لحد مايستوي واحمر اللحمة تحت الشواية 10 دقايق واقدمها فوق الرز هااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااااااااااااه:24::24: طمنووووووووني بعد ماتفوقو من الخضة بتاعة الكبسة هقولكو المندي بتاعي |
حبيبتي بسألك سؤال واحد
هي المشكله اللي تعاني منها تعجن الرز اذا كان هذي المشكله فالغلطة اكيد انك تقلبي الرز لما هو يطبخ على النار وهذا غلط ان شاء الله تظبط معاكي الكبسة |
:d الله يسعدك ياشيخه المقادير مزبوطه بس لازم من الطماطم والصلصه ما تطلع كبسه الا بلونها الاحمر وطعمه المميز ثاني شي ياقلبي اللحم لازم تنكبس على الارز والا ليش اسمها كبسه ياقلبي يالله المصيبه الثانيه :dقصدي الخصه الثانيه وهي المندي كيف تسوينه ؟ وادعيلي اشد حيلي وانزل الصور |
ياستي إذا عندك قدر الضغط هو إللي بيضبط الشغل ..
الكبسة ما تكون كبسة لو انعملت في غير القدر الضغط.. نقلت لك هالطريقة المصورة إن شاء الله تفيدك .. بصل مقطع + بهارات كبسة +زيت + ماجي + معجون طماطم أو طماطم مفرومة + لومي + قرفة + رز مغسول ومنقوع + الدجاج او اللحم http://www.66n.com/forums/imgcache/503.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/504.imgcache.jpg نحمر البصل في الزيت ونضيف البهارات http://www.66n.com/forums/imgcache/505.imgcache.jpg نضيف الدجاج او اللحم والمويه حتى نغطي اللحم .. http://www.66n.com/forums/imgcache/506.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/507.imgcache.jpg نضغط القدر ونرفعه على النار لمدة 10 دقايق للدجاج و 20 دقيقة للحم http://www.66n.com/forums/imgcache/508.imgcache.jpg بعد ما يستوي نطلع الدجاج في صينية ونحمره في الفرن .. http://www.66n.com/forums/imgcache/509.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/510.imgcache.jpg ونضيف الرز ..ونتأكد من كمية المويه ..بغرس ملعقة في الرز ..إذا مالت دليل ان المويه كثير ..وإذا تمت واقفة تمام http://www.66n.com/forums/imgcache/511.imgcache.jpg نقفل القدر لمده 7 او 5 دقايق ..والنتيجة .. أحلى كبسة . http://www.66n.com/forums/imgcache/512.imgcache.jpg لاحضي الكبسة هذه في البر ..فالدجاج مش متحمر ..لكن ما فيه مشكله كمان لذيذ http://www.66n.com/forums/imgcache/513.imgcache.jpg وبالعافية عليك مقدماً .. بإذن الله تستفيدي من إضافتي |
اقتباس:
شكرا لمرورك ياحبيبتي ب انا مش مشكلتي ان الارز بيطلع متعجن لا خاااااااااااااااالص س مابسش بطعم التوابل كدا في الرز قادرة تفهميني؟؟ بحس زي مايكون طعم الكبسة خفيف ومش باين مش عارفة:(:( |
اقتباس:
المهم ان المقادير مظبوطة:22::22: :14::14::14: بس هو لازم الطماطم امال ليه المطاعم بتبقى كبستها لونها ابيض ومع ذلك طعمها تحفة؟؟؟ واول مرة اعرف ان اللحمة لازم تتكبس مع الارز انتظري بقى المندي المزيكا من الشيفة ابو ترييييكة :15::15::15: ويفضل حجز غرفة مقدما في السعودي الالماني:25::25: تحسبا لحدوووووووووووووووث تسمم مفاجئ لاحد الاعضاء او ذويهم:20::20: |
اقتباس:
انتي كاتبة لوووووومي ايه هو اللومي ؟؟ وايه بقى الحاجات الجامدة دي:17::17: دنتي مظبطاهم :22::22: وماشاء الله عليكي واخدة كل حاجة بس انا عتبانة عليكي في حاجة واحدة:(:( مش عارفة ياشيخة تديني ميسد كوووووول اجيلكو ياوحشة :27::27: من هنا ورايح كل ماتروحو البر انا معااااااااااااااااااااااكو :15::15: فيها لا اخفيها:25::25: وربنا يخليكي بجد وبشكرك دا جدا على اهتمامك لانك تعبتي نفسك ووضحتيلي بالتفصيل دا ادعيلي بس اعرف اطبق الحلاوة دي وتسلم ايييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييدك |
اقتباس:
أختى اللى في الصورة هذا حمام مش دجاج اللومى هو الليمون الاسمر :25: |
اهلا وسهلا اختي ابوتريكه
راح اكتبلك طريقتي في عمل الكبسه وانا متأكده انها راح تزبط معكي لو عملتيها زي ماراح اكتبها في البدايه تقطعي البصل قطع صفيره وتكشنيه بالبصل على نار هاديه حتى يذبل البصل وحطي معاه فص ثوم وبعدين اضيفي الدجاج او اللحمه وقلبي تقريبا لمده عشر دقائق ثم اضيفي طماطم مقطعه قطع صغيره وقلبيها مع الدجاج حتى تذبل وشويه معجون طماطم تقريبا ملعقه اكل واضيغي التوابل الناعمه وهي كسبره ناشفه مع فلفل اسود وكمون وشيه قرفه وكمون طبعا كلها مطحونه مع بعض تقريبا ملعقه اكل وخليها تتسبك وبعدين غطيها بالماء وخليها تستوي وبعدين اضيف الرز بعد ماتنقعيه لمده ربع ساعه في ماء حار ولازم بعد الاستواء تخليه قبل الغرف شويه حتي يطلع الطعم احلى اتمنى تجربيها |
http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=170653
على هذا الرابط طريقة الكبسة ومشكلتك في نكهة الكبسه لازم تحمسي البهارات مع البصل علشان ريحة البهارات تطلع |
عافية عليك يا انين الدنيا ..انا عارفة انه حمام لكن كتبت دجاج حتى ما تحوس الست ابو نريكة ..
ونمشى في المقادير حبة حبة ..شاكرة لك تنبيهك يا قمر .. نرجعلك يا ست ابو تريكة .. اللومي زي ما قالت انين هو الليمون الأسود .. وللعلم الشغل هذا منقول ..يعني انا لاطلعت ولا طبخت ..نسخت ولصقت من النت .. عرفتي يا حلوة.. |
اللي بالصوره كبسة فري!!!!
): جديده هاذي!! |
بعد كل الى فوق بشرينا زبطت معاك ولا لا
|
اقتباس:
انا بس بتلكك عشان حد يعملي حبيبتي الكبسة وتسلم ايدك عالقص والنقل :22::22: وهجربها وابعتلك طبق:25::25: |
اقتباس:
|
الساعة الآن 11:11 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©