منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   كباب حلة من نوجا (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=178886)

nouga masria 30-12-2008 04:22 AM

كباب حلة من نوجا
 
[CENTER][SIZE="5"][COLOR="DarkSlateGray"]السلام عليكم

اليوم علي الغدا عملت كباب حلة لذيذ جدا جدا



المكونات

لحمة مقطعة مكعبات
بصل شرائح

بطاطس مكعبات

ملح فلفل بهار حبهان فلفل اسود

اولا نضع قليل من الزيت في الحلة والبصل ونقلب وبعدين نضيف اللحمة

http://www.66n.com/forums/imgcache/1388.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/1389.imgcache.jpg

ثم البهار والحبهان والفلفل الاسود ونتركها علي النار لحد ما تقرب اللحمة تستوي مع اضافة قليل من الماء كل فترة

بعدين نضيف الملح والبطاطس ونتركها لحد ما البطاطس تستوي بس ما يكونش فيها ميه كتير


http://www.66n.com/forums/imgcache/1390.imgcache.jpg

تقدم ساحنة مع الرز الابيض

طبعا انا قدمتها مع رز بالشعرية :28:

وايه معاها الجزر والخيار كله في طبق واحد توفييييييير في الغسيل(.........):d


http://www.66n.com/forums/imgcache/1391.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/1392.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/1393.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/1394.imgcache.jpg




يارب يعجبكم

ملك نفسي 30-12-2008 10:08 AM


ماشاء الله تبارك الله تسلمي غاليتي نوغا على هالاكله الراااائعه
وبأذن الله راح اعملها
دمتي بخير

dodi_dabdoobi 30-12-2008 10:11 AM

اخ يا سلاااام

والله شهيتيني خصوصا و انا اموت في الرز المصري بالشعيرية و معاه شوية مرق اخخخخخخخخخخخخخ بس اخ

تسلم الايادي يا احلى نوجا

رومانسيه عاطفيه 30-12-2008 10:53 AM

يسلموا الايادي يا نوجا
دايما اسمع بكباب الحله بس اول مرة اشوفه واتعرف عليه
جزاك الله خيرا ورزقك الذريه الصالحه ..

الطير الأزرق 30-12-2008 12:40 PM

يسلموا الايادي

سحب77 30-12-2008 02:38 PM

تسلم الأيااااادي

وبألف عاااافية عليكم

تحياااااتي

مستكة_مستكة 30-12-2008 03:09 PM

تسلم الايادي


شكله يفتح النفس

انا ايضا اتبع نفس الطريقة


طعمها خرافة

زوجةاحمد 30-12-2008 04:34 PM

تسلم إيدك يا حبيبتي ماشاء الله ست بيت زي الفل

فعلا انا زيك مش بطبخ غير لما اضمن ان الشغاله جايه:d كل بقى:23:

بالف هنا يا قمر

msz 30-12-2008 07:40 PM

تسلم ايدك
لذيذة انا دائما بعملها
بس نحن منسميها غير اسم

nouga masria 31-12-2008 01:50 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملك نفسي (المشاركة 2058071)

ماشاء الله تبارك الله تسلمي غاليتي نوغا على هالاكله الراااائعه
وبأذن الله راح اعملها
دمتي بخير


حبيبتي ملك نفسي

الله يسلمك يارب

جربيها وقولي لي عجبتك ولا لأ

nouga masria 31-12-2008 01:53 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dodi_dabdoobi (المشاركة 2058073)
اخ يا سلاااام

والله شهيتيني خصوصا و انا اموت في الرز المصري بالشعيرية و معاه شوية مرق اخخخخخخخخخخخخخ بس اخ

تسلم الايادي يا احلى نوجا



يا دودي يا قمر تعالي بس وانا اعملك كل يوم رز بشعرية

ربنا يسعدك ويرزقك الذرية الصالحة عن قريب امييييييييين يارب

nouga masria 31-12-2008 01:55 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2058083)
يسلموا الايادي يا نوجا
دايما اسمع بكباب الحله بس اول مرة اشوفه واتعرف عليه
جزاك الله خيرا ورزقك الذريه الصالحه ..

حبيبتي رومانسية

ربنا يخليكي علي دعوتك الحلوة دي

وتسلمي علي مرورك الجميل

nouga masria 31-12-2008 02:29 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الطير الأزرق (المشاركة 2058133)
يسلموا الايادي


جزاك الله خيرا علي المرور الجمييييييل

nouga masria 31-12-2008 02:30 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2058189)
تسلم الأيااااادي

وبألف عاااافية عليكم

تحياااااتي


حبيبتي ام فيصل الله يسلمك

مشكورة علي المرور

nouga masria 31-12-2008 02:32 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2058220)
تسلم الايادي


شكله يفتح النفس

انا ايضا اتبع نفس الطريقة


طعمها خرافة


الله يسلمك يا مستكة

الحمد لله بنعملها بطريقة واحدة :17:

مشكورة حبيبتي علي المرور

nouga masria 31-12-2008 02:37 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 2058300)
تسلم إيدك يا حبيبتي ماشاء الله ست بيت زي الفل

فعلا انا زيك مش بطبخ غير لما اضمن ان الشغاله جايه:d كل بقى:23:

بالف هنا يا قمر

العسولة الغالية زوجة احمد

تسلمي يا حبيبتي علي مرورك

وعقبال طبخاتك اللي من بيتك يا قمر عن قريب ان شاء الله

nouga masria 31-12-2008 02:39 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة msz (المشاركة 2058405)
تسلم ايدك
لذيذة انا دائما بعملها
بس نحن منسميها غير اسم


الله يسلمك يا حبيبتي

مشكورة علي مرورك

بس ما قلتيش انتوا بتسموا الاكلة دي ايه؟؟؟

msz 31-12-2008 02:49 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nouga masria (المشاركة 2058752)

الله يسلمك يا حبيبتي

مشكورة علي مرورك

بس ما قلتيش انتوا بتسموا الاكلة دي ايه؟؟؟


بصراحة ما قلتلك شو منسمي الاكلة لانو قصة طويلة:26::26:
القصة يا ستي انو ايام زمان كانو يطبخوها بجرة من الفخار وغطاء الجرة يثبتوه بالطين ويبدو انو الفخار يعطي طعم مميز للأكلة وكذلك طريقة الاغلاق
لذلك كانو يسمو الاكلة :لحمة بالجرة أو مطينة وبقي الاسم حتى الان مع انو طريقة الطبخ اختلفت وسبب التسمية زال
وتوتة توتة خلصت الحدوتة

nouga masria 31-12-2008 06:02 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة msz (المشاركة 2058756)
بصراحة ما قلتلك شو منسمي الاكلة لانو قصة طويلة:26::26:
القصة يا ستي انو ايام زمان كانو يطبخوها بجرة من الفخار وغطاء الجرة يثبتوه بالطين ويبدو انو الفخار يعطي طعم مميز للأكلة وكذلك طريقة الاغلاق
لذلك كانو يسمو الاكلة :لحمة بالجرة أو مطينة وبقي الاسم حتى الان مع انو طريقة الطبخ اختلفت وسبب التسمية زال
وتوتة توتة خلصت الحدوتة

فعلا انا اسمع برضه ان الاواني الفخارية تعطي طعم تاني
فعلا كل حاجة زمان كان ليها طعم

علي رأي اجدادنا:)

ماء القمر 31-12-2008 11:21 AM

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله رووووعه مره شهيتينى


الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

nouga masria 31-12-2008 06:33 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماء القمر (المشاركة 2058994)
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله رووووعه مره شهيتينى


الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

الله يعافيك يا ام انس

نورتي الموضوع

الصائمة لله 02-01-2009 08:08 AM

تسلمين ياغاليتي على الوصفة اللذيذة ..

بالعافية على قلبك ومن تحبين ؛؛

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ؛؛

nouga masria 02-01-2009 05:56 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الصائمة لله (المشاركة 2060224)
تسلمين ياغاليتي على الوصفة اللذيذة ..

بالعافية على قلبك ومن تحبين ؛؛

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ؛؛


الله يعافيك يا حبيبيتي

تسلمي علي مرورك اللي عطر موضوعي

فيافي نجد 02-01-2009 06:29 PM

من نوقا وما يعجبنا


اكيد لذيذ




يسلمو

nouga masria 02-01-2009 06:55 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة فيافي نجد (المشاركة 2060430)
من نوقا وما يعجبنا


اكيد لذيذ




يسلمو

يا حبيبتي يا فيافي

ربنا يسعدك يارب

والله مرورك اسعدني جدا جدا


الساعة الآن 08:16 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©