![]() |
الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة
http://www.66n.com/forums/imgcache/2332.imgcache.gif
http://www.66n.com/forums/imgcache/746.imgcache.gif طريقة عمل الممبار علي الطريقة المصرية ( بطريقتي الخاصة ) المكونات كيلو ممبار منظف التسبيكة ( الصلصة ) عدد 1 بصلة كبيرة الحجم مفرية + عدد 6 حبات طماطم مخفوقة بالخلاط مع قليل من الماء + مكعب مرقة دجاج + قليل من السكر + 2 م/ك صلصة طماطم +ملح + فلفل اسود + 1 م/ط بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة ناعم + 1/2 م/ص حبهان مطحون + 1 م/طعام نعناع مجفف الحشوة من 4 الي 5 كوب ازر مصري مغسول و مصفي +2 حزمة شبت مفري + 2 حزمة بقونس مفري + 1 حزمة كسبرة خضراء مفري ( حسب الرغبة ) مرق سلق الممبار 2 فص مستكة +قليل من الزيت +حبة بصل مقطعة ارباع + حبات من القرنفل الصحيح + حبات من الحبهان الصحيح + ورق غار + عود من القرفة + حبات فلفل اسود + مقدار كبير من الماء التحمير مقدار من زيت القلي الطريقة الممبار http://www.66n.com/forums/imgcache/2333.imgcache.jpg نحضر الممبار من عند اللحام و يكون منظف جاهز و الكيلو بعد التنظيف يصبح كيلو الا ربع و انا انقعه في ماء بدقيق لفترة و ممكن اضيف ملح و خل للتخلص من اي روائح التسبيكة ( الصلصة ) http://www.66n.com/forums/imgcache/2334.imgcache.jpg 1- نحضر قدر نضع به قليل من الزيت و نضيف البصلة و تشوح حتي يصبح لونها ذهبي . 2- نضيف عليها عصير الطماطم و مكعب مرقة الدجاج و قليل من السكر ( لكسر حموضة الطماطم ). 3- تترك حتي تتسبك علي نار هادئة تماما و تاخذ راحتها . 4- بعد ما تسبك و يغلظ القوام نضيف صلصة الطماطم و تاخد غلوة و نطفئ عليها و نضيف التوابل الجافة المطحونة و تترك لتهدأ قليلا . تجهيز الحشوة الخضرة http://www.66n.com/forums/imgcache/2335.imgcache.jpg تغسل جيدا و تقطع و نضيف الارز المغسول و الخضرة علي التسبيكة http://www.66n.com/forums/imgcache/2336.imgcache.jpg و هكذا الحشوة تكون جاهزة الخطوات قطعي الممبار الحجم حسب الرغبة http://www.66n.com/forums/imgcache/2337.imgcache.jpg و احشيه كما بالصور http://www.66n.com/forums/imgcache/2338.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2339.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2340.imgcache.jpg و احنا دائما بنربط اطرافه بالخيط ( يظهر علي شكل حلقات بتكون اشيك ) http://www.66n.com/forums/imgcache/2341.imgcache.jpg المرق فصوص المستكة http://www.66n.com/forums/imgcache/2342.imgcache.jpg قليل من الزيت http://www.66n.com/forums/imgcache/2343.imgcache.jpg في القدر علي النار نضع حوالي معقة طعام من الزيت و المستكة و تذوب التوبل الصحيحة تشويحة و تضاف الماء و البصلة و تترك حتي تغلي http://www.66n.com/forums/imgcache/2344.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2345.imgcache.jpg نضيف وحدات الممبار المربوطه http://www.66n.com/forums/imgcache/2346.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2347.imgcache.jpg و اثناء السلق يخرم بالشوكه حتي نخرج منه الهواء و لا ينفجر http://www.66n.com/forums/imgcache/2348.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2349.imgcache.jpg و هذا شكله بعد مرور ساعة من السلق و كان استوي http://www.66n.com/forums/imgcache/2350.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2351.imgcache.jpg و يحمر في الزيت.... انا اقوم بعمل مقدار كبير منه و بعد السلق اتركه يبرد و احفظه في اكياس بالفريزر و عند استخدامه اخرجه من الفريزر من اول اليوم حتي يذوب التجميد و يقلي الف هنا و شفا عليكم |
ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها .. الله يعطيكي الف عافيه .. |
اقتباس:
تسلمي يا عسل شرفني مرورك و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة تحياتي |
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي
تسلم ايدينك |
تسلم الأيااااادي يا عسل
دائماً مبدعة:22: وصفة أول مرة أسمع بها وسؤالي ما هو الممبار؟ لكِ فائق إحترامي |
اقتباس:
مشكورة غاليتي من بعض ما عندكم :25: اسعدني مرورك بارك الله فيكي |
اقتباس:
اهلا بالغالية و المبدعه شرفتيني بمرورك العسل الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة اتمني ان اكون افدتك تحياتي |
اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية
وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!! اووه نسيت اقولك تسلم الايادي |
اقتباس:
علي مرورك العطر انا اول مرة اسمع عن اضافة المكسرات لكن يمكن :24: معلومة مفيدة و جديدة عليا يا عسل منكم نستفيد:22: انا اعرف جيدا في ممكن يحشي بالارز و اللحم المفروم المستوي بارك الله فيكي |
اقتباس:
جزاكِ الله خيراً على التوضيح سلمت يداكِ للمرة الثانية تحياااااتي |
انا احشيه رز ولحم
واطبخه على الورق العنب طيب كتير تسلم الايادي |
ماشاء الله تبارك الله ....
تسلم يديك ياحبيبتي ؛ شكلها شهي مرة ولذيذ ... بالعافية على قلبك ومن تحبين ... ودمت بحفظ الله وتوفيقه ... |
[size="5"]مشكورة كتير ع الوصفة أنا بصراحة كتير بحبها بس ما بعرف اسويها وبنطر لحتى انزل عالإجازة لحتى آكلها من تحت إدين ماما هاي الأكلة اسمها بسوريا سجقات
تسلم إديكي [/size] |
ما شاء الله طريقة سهلة و شهية
سلمت الايادي |
ما شاء الله تبارك الله
تسلم الأيادي عزيزتي وبالهنا والعافية عليكم عندنا طبق يشبهه لكن يحشى لحم مفروم مع رز وبهارات وطعمه لذيذ جدا في رعاية الله |
اقتباس:
مرسي يا عسل علي هذه الاضافة شرفني مرورك اقتباس:
بارك الله فيكي و الله يعافيكي يا رب اقتباس:
و ان شاء الله تكون عجبتك الوصفة و تطبخيها بيدك اقتباس:
اسعدني مرورك اقتباس:
جزاكي الله كل خير حبيبتي و الله انا جرت و اشتريته مرة باللحم المفروم لم يعجبني تقريبا اخذت عليه بالارز مرسيه علي الافادة بارك الله فيكم جميعا |
الغالية مستكة
ما اقدرش امر علي الموضوع كده من غير ما أسيب رد بعد تعبك في التجهيز والتصوير والتنزيل مع اني مش بحب الاكلة دي خالص ومع ذلك تسلم ايدك |
اقتباس:
مشكورة علي المشاركة الجميلة :22: و فعلا في ناس كتير مش بتحب هذه الاكلة :25: صباحك فل |
موضوع رائع يستاهل التميز والتثبيت
|
تسلم ايدك مستكه
الله يعطيك العافيه |
تسلم ايدك وعينك على الأكلة الجميلة دى
بس أنا عندى إضافتين فى عمايل المنبار وعلى فكره هو أكلتى المفضلى جدا أولا انى بأحشيه بقمع بلاستيك وده بيسهل ويسرع عملية الحشو جدا مهما كان حجم المنبار صغير ثانيا انى بأقطعه قطع صغيره كل قطعه بتكون تقريبا 10 سم وأتركها مفتوحة من الناحيتين وأول ما غلى المياه اللى بالتوابل أبدا تنزيل وحدات المنبار وحده وحده فتقفل هى من الطرفين من نفسها ولكن تترك فتحتين صغار جدا يدخل من خلالهما المرقة ويخرج الهواء فبالتالى ولا واحدة تنفجر ومن غير ما أخرمهم بالشوكة ولا حاجة وطبعا المفروض اننا ما نملاش المنبار بالحشوة كثير علشان نسيب مكان للرز لما ينتفخ ويستوى ومشكووووووووووووورة على الأكلة المميزة |
اقتباس:
جزاكي الله كل خير مشرفتنا الغالية علي التثبيت و الشعار اقتباس:
من بعض ما عندكم |
اقتباس:
تسلمي غاليتي فعلا موضوع الحشوة بالقمع بتكون سهلة لكني بستمتع بحشوه باليد :22: و لا احب الممبار الرفيع الضاني :21: و لذلك لا اضطر لاستخدام القمع و بالنسبة لموضوع ربطه انا تعودت من بيت امي حفظها الله ان يكون شكل الممبار دائري شكله بيكون شيك جدا جدا :18: و اكيد طريقتك لن تسبب انفجار حبة الممبار و فعلا لا يحشي كثيرا بارك الله فيكي علي الاضافة و الله مفيدة فعلا تحياتي |
تووووووووحفه
اكلتي المفضله بموت فيها حناكلها بكرة على حسك يا رومانسيه يا قمر تسلم ايدك |
يميييييييييييييييييييييييييييييييييييي
شهيتينا شكله روووووووووووووووووووووووعة الله يسلم دياتك و يعطيك العافية |
يعطيك العافية
و تسلم الايادي انا اول مرة اشوف هذي الاكله بس شكله يشهي و تسلمين تحياتي |
الصراحه البمبار من اروع الاكلات ... وتعتبر من اكلاتي المفضله جدا لي ولزوجي ...مع انه كان مايطيق يشوفه بس لما ذاقه غير رايه تماما ...
بالنسبه لي انا اقطعه زي ماتفضلت الاخت سا 33... وافرزه بالفريزر لاني اسوي كميات ... ومن لذته ان زوجي تخلى عن مبدأه العظيم وهو انه استحاله يدخل المطبخ ويسوي اي اكله ... لكن البمبار غير ... تخيلوا اذا جا من الدوام وانا موموجوده يدخل المطبخ ويشد حيله ويحمي الزيت ويقلي وياسلام ... انصح الجميع ان يتذوقوه ... نسيت اقول شي ... اول مرة اسمع ان معه مكسرات .. يمكن الاخت ملخبطه .. |
تسلم إيدك شيف مستكة ..
أكله ولا أروع .. الله يعطيك ألف عاااافية.. |
اقتباس:
و بالهنا و الشفا مقدما اقتباس:
مشكورة غاليتي اسعدني مرورك و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة اقتباس:
و جربيها اقتباس:
و الف هنا و شفا عليكم فعلا هي اكلة مميزة جدا جدا و تفتح النفس اقتباس:
اسعدني مرورك الغالي |
تسلم ايدك يا مبدعة
|
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي
تسلم ايديك |
اقتباس:
بارك الله فيكي اقتباس:
مشكورة غاليتي علي مرورك العطر ان شاء الله تعجبك الوصفة |
الساعة الآن 10:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©