منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=179482)

مستكة_مستكة 10-01-2009 02:57 PM

الممبار علي الطريقة المصرية بطريقتي مستكة_مستكة
 
http://www.66n.com/forums/imgcache/2332.imgcache.gif


http://www.66n.com/forums/imgcache/746.imgcache.gif


طريقة عمل الممبار علي الطريقة المصرية ( بطريقتي الخاصة )


المكونات

كيلو ممبار منظف


التسبيكة ( الصلصة )

عدد 1 بصلة كبيرة الحجم مفرية + عدد 6 حبات طماطم مخفوقة بالخلاط مع قليل من الماء + مكعب مرقة دجاج + قليل من السكر + 2 م/ك صلصة طماطم +ملح + فلفل اسود + 1 م/ط بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة ناعم + 1/2 م/ص حبهان مطحون + 1 م/طعام نعناع مجفف

الحشوة

من 4 الي 5 كوب ازر مصري مغسول و مصفي +2 حزمة شبت مفري + 2 حزمة بقونس مفري + 1 حزمة كسبرة خضراء مفري ( حسب الرغبة )

مرق سلق الممبار

2 فص مستكة +قليل من الزيت +حبة بصل مقطعة ارباع + حبات من القرنفل الصحيح + حبات من الحبهان الصحيح + ورق غار + عود من القرفة + حبات فلفل اسود + مقدار كبير من الماء

التحمير

مقدار من زيت القلي


الطريقة

الممبار

http://www.66n.com/forums/imgcache/2333.imgcache.jpg

نحضر الممبار من عند اللحام و يكون منظف جاهز و الكيلو بعد التنظيف يصبح كيلو الا ربع

و انا انقعه في ماء بدقيق لفترة و ممكن اضيف ملح و خل للتخلص من اي روائح


التسبيكة ( الصلصة )

http://www.66n.com/forums/imgcache/2334.imgcache.jpg

1- نحضر قدر نضع به قليل من الزيت و نضيف البصلة و تشوح حتي يصبح لونها ذهبي .

2- نضيف عليها عصير الطماطم و مكعب مرقة الدجاج و قليل من السكر ( لكسر حموضة الطماطم ).

3- تترك حتي تتسبك علي نار هادئة تماما و تاخذ راحتها .

4- بعد ما تسبك و يغلظ القوام نضيف صلصة الطماطم و تاخد غلوة و نطفئ عليها و نضيف التوابل الجافة المطحونة و تترك لتهدأ قليلا .


تجهيز الحشوة


الخضرة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2335.imgcache.jpg

تغسل جيدا و تقطع

و نضيف الارز المغسول و الخضرة علي التسبيكة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2336.imgcache.jpg

و هكذا الحشوة تكون جاهزة


الخطوات


قطعي الممبار الحجم حسب الرغبة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2337.imgcache.jpg

و احشيه كما بالصور

http://www.66n.com/forums/imgcache/2338.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2339.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2340.imgcache.jpg

و احنا دائما بنربط اطرافه بالخيط ( يظهر علي شكل حلقات بتكون اشيك )

http://www.66n.com/forums/imgcache/2341.imgcache.jpg

المرق


فصوص المستكة

http://www.66n.com/forums/imgcache/2342.imgcache.jpg

قليل من الزيت

http://www.66n.com/forums/imgcache/2343.imgcache.jpg

في القدر علي النار نضع حوالي معقة طعام من الزيت و المستكة و تذوب

التوبل الصحيحة تشويحة و تضاف الماء و البصلة و تترك حتي تغلي

http://www.66n.com/forums/imgcache/2344.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2345.imgcache.jpg

نضيف وحدات الممبار المربوطه


http://www.66n.com/forums/imgcache/2346.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/2347.imgcache.jpg

و اثناء السلق يخرم بالشوكه حتي نخرج منه الهواء و لا ينفجر

http://www.66n.com/forums/imgcache/2348.imgcache.jpg

http://www.66n.com/forums/imgcache/2349.imgcache.jpg

و هذا شكله بعد مرور ساعة من السلق

و كان استوي

http://www.66n.com/forums/imgcache/2350.imgcache.jpg


http://www.66n.com/forums/imgcache/2351.imgcache.jpg


و يحمر في الزيت.... انا اقوم بعمل مقدار كبير منه و بعد السلق اتركه يبرد و احفظه في اكياس بالفريزر

و عند استخدامه اخرجه من الفريزر من اول اليوم حتي يذوب التجميد و يقلي

الف هنا و شفا عليكم

رومانسيه عاطفيه 10-01-2009 03:28 PM

ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه
انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها ..
الله يعطيكي الف عافيه ..

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:44 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2066149)
ماشاء الله تبارك الله
يسلموا ايديكي شهيتيني عليه
انا بحبه جدا شكلي هوصي ماما تجيبلي معاها ..
الله يعطيكي الف عافيه ..


تسلمي يا عسل

شرفني مرورك


و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة



تحياتي

اسبريسو 10-01-2009 03:45 PM

ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايدينك

سحب77 10-01-2009 03:51 PM

تسلم الأيااااادي يا عسل

دائماً مبدعة:22:

وصفة أول مرة أسمع بها

وسؤالي ما هو الممبار؟

لكِ فائق إحترامي

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:52 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة !ام خالد! (المشاركة 2066157)
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايدينك


مشكورة غاليتي

من بعض ما عندكم :25:

اسعدني مرورك

بارك الله فيكي

مستكة_مستكة 10-01-2009 03:54 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2066161)
تسلم الأيااااادي يا عسل

دائماً مبدعة:22:

وصفة أول مرة أسمع بها

وسؤالي ما هو الممبار؟

لكِ فائق إحترامي


اهلا بالغالية و المبدعه


شرفتيني بمرورك العسل


الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة

اتمني ان اكون افدتك


تحياتي

nedaa 10-01-2009 04:00 PM

اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية

وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!!

اووه نسيت اقولك


تسلم الايادي

مستكة_مستكة 10-01-2009 04:10 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nedaa (المشاركة 2066169)
اختي اكلته في مصر عند عائلة مصرية

وتموت عليه سمعت منها تقول فيه مكسرات ..!!!

اووه نسيت اقولك


تسلم الايادي

جزاكي الله كل خير

علي مرورك العطر

انا اول مرة اسمع عن اضافة المكسرات لكن يمكن :24: معلومة مفيدة و جديدة عليا يا عسل منكم نستفيد:22:

انا اعرف جيدا في ممكن يحشي بالارز و اللحم المفروم المستوي

بارك الله فيكي

سحب77 10-01-2009 04:13 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2066164)
اهلا بالغالية و المبدعه


شرفتيني بمرورك العسل


الممبارع هو الفوارغ ( امعاء البقر و الجاموس ) او الخروف لكن الخروف امعائه بتكون رفيعة

اتمني ان اكون افدتك


تحياتي

مثل ما توقعت - بس حبيت أتأكد

جزاكِ الله خيراً على التوضيح

سلمت يداكِ للمرة الثانية

تحياااااتي

GREEN222 10-01-2009 04:32 PM

انا احشيه رز ولحم


واطبخه على الورق العنب


طيب كتير تسلم الايادي

الصائمة لله 10-01-2009 04:36 PM

ماشاء الله تبارك الله ....

تسلم يديك ياحبيبتي ؛ شكلها شهي مرة ولذيذ ...

بالعافية على قلبك ومن تحبين ...

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ...

الطير الأزرق 10-01-2009 06:35 PM

[size="5"]مشكورة كتير ع الوصفة أنا بصراحة كتير بحبها بس ما بعرف اسويها وبنطر لحتى انزل عالإجازة لحتى آكلها من تحت إدين ماما هاي الأكلة اسمها بسوريا سجقات
تسلم إديكي
[/size]

عاشقة الطفولة 10-01-2009 07:31 PM

ما شاء الله طريقة سهلة و شهية
سلمت الايادي

indienne 10-01-2009 08:26 PM

ما شاء الله تبارك الله

تسلم الأيادي عزيزتي وبالهنا والعافية عليكم

عندنا طبق يشبهه لكن يحشى لحم مفروم مع رز وبهارات وطعمه لذيذ جدا

في رعاية الله

مستكة_مستكة 12-01-2009 12:45 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة green222 (المشاركة 2066201)
انا احشيه رز ولحم


واطبخه على الورق العنب


طيب كتير تسلم الايادي

انا اول مرة اعرف انه ممكن يطبخ مع ورق العنب

مرسي يا عسل علي هذه الاضافة

شرفني مرورك



اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الصائمة لله (المشاركة 2066208)
ماشاء الله تبارك الله ....

تسلم يديك ياحبيبتي ؛ شكلها شهي مرة ولذيذ ...

بالعافية على قلبك ومن تحبين ...

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ...

جزاكي الله كل خير غاليتي

بارك الله فيكي

و الله يعافيكي يا رب

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الطير الأزرق (المشاركة 2066306)
[size="5"]مشكورة كتير ع الوصفة أنا بصراحة كتير بحبها بس ما بعرف اسويها وبنطر لحتى انزل عالإجازة لحتى آكلها من تحت إدين ماما هاي الأكلة اسمها بسوريا سجقات
تسلم إديكي
[/size]

يا رب يحفظلك امك و يخليها ليكي غاليتي

و ان شاء الله تكون عجبتك الوصفة و تطبخيها بيدك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشقة الطفولة (المشاركة 2066367)
ما شاء الله طريقة سهلة و شهية
سلمت الايادي

تسلمي غاليتي

اسعدني مرورك


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 2066414)
ما شاء الله تبارك الله

تسلم الأيادي عزيزتي وبالهنا والعافية عليكم

عندنا طبق يشبهه لكن يحشى لحم مفروم مع رز وبهارات وطعمه لذيذ جدا

في رعاية الله



جزاكي الله كل خير حبيبتي


و الله انا جرت و اشتريته مرة باللحم المفروم لم يعجبني

تقريبا اخذت عليه بالارز

مرسيه علي الافادة


بارك الله فيكم جميعا

nouga masria 13-01-2009 02:51 AM

الغالية مستكة

ما اقدرش امر علي الموضوع كده من غير ما أسيب رد
بعد تعبك في التجهيز والتصوير والتنزيل

مع اني مش بحب الاكلة دي خالص

ومع ذلك تسلم ايدك

مستكة_مستكة 13-01-2009 10:06 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nouga masria (المشاركة 2068452)
الغالية مستكة

ما اقدرش امر علي الموضوع كده من غير ما أسيب رد
بعد تعبك في التجهيز والتصوير والتنزيل

مع اني مش بحب الاكلة دي خالص

ومع ذلك تسلم ايدك

جزاكي الله كل خير حبيبتي


مشكورة علي المشاركة الجميلة :22:


و فعلا في ناس كتير مش بتحب هذه الاكلة :25:

صباحك فل

indienne 13-01-2009 01:31 PM

موضوع رائع يستاهل التميز والتثبيت

الاوزون 13-01-2009 02:00 PM

تسلم ايدك مستكه
الله يعطيك العافيه

sa33 13-01-2009 02:13 PM

تسلم ايدك وعينك على الأكلة الجميلة دى
بس أنا عندى إضافتين فى عمايل المنبار وعلى فكره هو أكلتى المفضلى جدا
أولا انى بأحشيه بقمع بلاستيك وده بيسهل ويسرع عملية الحشو جدا مهما كان حجم المنبار صغير
ثانيا انى بأقطعه قطع صغيره كل قطعه بتكون تقريبا 10 سم وأتركها مفتوحة من الناحيتين وأول ما غلى المياه اللى بالتوابل أبدا تنزيل وحدات المنبار وحده وحده فتقفل هى من الطرفين من نفسها ولكن تترك فتحتين صغار جدا يدخل من خلالهما المرقة ويخرج الهواء فبالتالى ولا واحدة تنفجر ومن غير ما أخرمهم بالشوكة ولا حاجة
وطبعا المفروض اننا ما نملاش المنبار بالحشوة كثير علشان نسيب مكان للرز لما ينتفخ ويستوى
ومشكووووووووووووورة على الأكلة المميزة

مستكة_مستكة 13-01-2009 04:11 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 2068705)
موضوع رائع يستاهل التميز والتثبيت


جزاكي الله كل خير مشرفتنا الغالية

علي التثبيت و الشعار


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الاوزون (المشاركة 2068741)
تسلم ايدك مستكه
الله يعطيك العافيه

تسلمي غاليتي

من بعض ما عندكم

مستكة_مستكة 13-01-2009 04:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sa33 (المشاركة 2068755)
تسلم ايدك وعينك على الأكلة الجميلة دى
بس أنا عندى إضافتين فى عمايل المنبار وعلى فكره هو أكلتى المفضلى جدا
أولا انى بأحشيه بقمع بلاستيك وده بيسهل ويسرع عملية الحشو جدا مهما كان حجم المنبار صغير
ثانيا انى بأقطعه قطع صغيره كل قطعه بتكون تقريبا 10 سم وأتركها مفتوحة من الناحيتين وأول ما غلى المياه اللى بالتوابل أبدا تنزيل وحدات المنبار وحده وحده فتقفل هى من الطرفين من نفسها ولكن تترك فتحتين صغار جدا يدخل من خلالهما المرقة ويخرج الهواء فبالتالى ولا واحدة تنفجر ومن غير ما أخرمهم بالشوكة ولا حاجة
وطبعا المفروض اننا ما نملاش المنبار بالحشوة كثير علشان نسيب مكان للرز لما ينتفخ ويستوى
ومشكووووووووووووورة على الأكلة المميزة


تسلمي غاليتي

فعلا موضوع الحشوة بالقمع بتكون سهلة

لكني بستمتع بحشوه باليد :22:

و لا احب الممبار الرفيع الضاني :21: و لذلك لا اضطر لاستخدام القمع

و بالنسبة لموضوع ربطه انا تعودت من بيت امي حفظها الله ان يكون شكل الممبار دائري شكله بيكون شيك جدا جدا :18:

و اكيد طريقتك لن تسبب انفجار حبة الممبار و فعلا لا يحشي كثيرا

بارك الله فيكي علي الاضافة و الله مفيدة فعلا

تحياتي

زوجةاحمد 14-01-2009 07:09 AM

تووووووووحفه

اكلتي المفضله بموت فيها

حناكلها بكرة على حسك يا رومانسيه يا قمر

تسلم ايدك

عشق عبادي 14-01-2009 11:26 AM

يميييييييييييييييييييييييييييييييييييي


شهيتينا


شكله روووووووووووووووووووووووعة

الله يسلم دياتك و يعطيك العافية

(نهر الامل) 16-01-2009 09:31 PM

يعطيك العافية
و تسلم الايادي انا اول مرة اشوف هذي الاكله
بس شكله يشهي و تسلمين
تحياتي

apple-green 17-01-2009 03:43 PM

الصراحه البمبار من اروع الاكلات ... وتعتبر من اكلاتي المفضله جدا لي ولزوجي ...مع انه كان مايطيق يشوفه بس لما ذاقه غير رايه تماما ...
بالنسبه لي انا اقطعه زي ماتفضلت الاخت سا 33...

وافرزه بالفريزر لاني اسوي كميات ... ومن لذته ان زوجي تخلى عن مبدأه العظيم وهو انه استحاله يدخل المطبخ ويسوي اي اكله ... لكن البمبار غير ... تخيلوا اذا جا من الدوام وانا موموجوده يدخل المطبخ ويشد حيله ويحمي الزيت ويقلي وياسلام ...

انصح الجميع ان يتذوقوه ...

نسيت اقول شي ... اول مرة اسمع ان معه مكسرات .. يمكن الاخت ملخبطه ..

gawlp 18-01-2009 09:41 AM

تسلم إيدك شيف مستكة ..
أكله ولا أروع ..
الله يعطيك ألف عاااافية..

مستكة_مستكة 18-01-2009 03:58 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 2069475)
تووووووووحفه

اكلتي المفضله بموت فيها

حناكلها بكرة على حسك يا رومانسيه يا قمر

تسلم ايدك

الحمد الله ان الوصفة عجبتك

و بالهنا و الشفا مقدما

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2069583)
يميييييييييييييييييييييييييييييييييييي


شهيتينا


شكله روووووووووووووووووووووووعة

الله يسلم دياتك و يعطيك العافية


مشكورة غاليتي اسعدني مرورك

و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة soha44 (المشاركة 2071454)
يعطيك العافية
و تسلم الايادي انا اول مرة اشوف هذي الاكله
بس شكله يشهي و تسلمين
تحياتي

ان شاء الله تعجبك


و جربيها

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة apple-green (المشاركة 2071966)
الصراحه البمبار من اروع الاكلات ... وتعتبر من اكلاتي المفضله جدا لي ولزوجي ...مع انه كان مايطيق يشوفه بس لما ذاقه غير رايه تماما ...
بالنسبه لي انا اقطعه زي ماتفضلت الاخت سا 33...

وافرزه بالفريزر لاني اسوي كميات ... ومن لذته ان زوجي تخلى عن مبدأه العظيم وهو انه استحاله يدخل المطبخ ويسوي اي اكله ... لكن البمبار غير ... تخيلوا اذا جا من الدوام وانا موموجوده يدخل المطبخ ويشد حيله ويحمي الزيت ويقلي وياسلام ...

انصح الجميع ان يتذوقوه ...

نسيت اقول شي ... اول مرة اسمع ان معه مكسرات .. يمكن الاخت ملخبطه ..

مشكورة غاليتي علي مشاركتك

و الف هنا و شفا عليكم

فعلا هي اكلة مميزة جدا جدا و تفتح النفس

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة gawlp (المشاركة 2072718)
تسلم إيدك شيف مستكة ..
أكله ولا أروع ..
الله يعطيك ألف عاااافية..

مشكورة مشرفتنا الغالية

اسعدني مرورك الغالي

Dr.NaNnu 18-01-2009 07:09 PM

تسلم ايدك يا مبدعة

perla1 21-01-2009 01:08 AM

ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايديك

مستكة_مستكة 21-01-2009 02:57 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr.nannu (المشاركة 2073056)
تسلم ايدك يا مبدعة

تسلمي غاليتي


بارك الله فيكي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة perla1 (المشاركة 2075119)
ماشاء الله عليك يامستكه شكله شهي

تسلم ايديك


مشكورة غاليتي علي مرورك العطر


ان شاء الله تعجبك الوصفة


الساعة الآن 10:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©