![]() |
بطاطا حلوه بطريقتي وبالصور
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اولا قطعته وتبلته بملح وفلفل وزيت زيتون وبهارات واوريغانو وبردقوش طايحه فيهم:d http://www.66n.com/forums/imgcache/2899.imgcache.jpg http://www.66n.com/forums/imgcache/2900.imgcache.jpg غلفته بقصدير ووضعته على الجمر http://www.66n.com/forums/imgcache/2901.imgcache.jpg والطعم صار خطير ويجنننن http://www.66n.com/forums/imgcache/2902.imgcache.jpg |
تسلم الايادي يا ام خالد
بس انا مش متخيلة الطعم لاننا دايما بنأكل البطاطا مسكرة مش عارفة لما تكون مالحة هتكون ازاي هجربها ان شاء الله |
ياهلا فيك اخت نوجا
وياليت تكتبين لنا طريقتكم بمصر لمن جيت لمصر كنت اشم ريحتها وهي تنشوي وانجن من حلاتها لكني ماشريتها للاسف |
طريقتك جديده واحنا فعلا بمصر تكون طعمها محلي
وطريقتها ولا اسهل نضعها في الفرن الى ان تستوي بس كده |
فعلا زي ما قالت زوجة احمد بنحطها في الفرن وبس كده
انتي ممكن تحطيها علي الشواية اللي عندك دي وتسيبيها لحد ما تستوي طعمها هيبقي تحفة ان شاء الله وعلي فكرة ممكن كمان تعمليها مسلوقة تحطيها في حلة علي نار هادية ومعاها قليل جدا من الماء وتسيبيها لما تستوي |
يسلموا الايادي
|
نفسي أعرف طعم البطاطا الحلوة لكن عمري ما جربتها لأني ما عندي فكرة عنها
أم خالد يسلمو ايديكي هل هناك بديل عن الجمر عندما يكون غير متاح ممكن نستخدم الفرن او أي شي تاني و شو هو ؟ |
تسلم الايادي شكلها خرافة
بارك الله فيكي تحياتي |
ياهلا فيكم جميعا بنات
اقتباس:
الاخوات المصريات ذكروا انم يحطوها بالفرن حت تستوى اوممكن تسلقيها انا بصراحه كنت بمصر وكنت اشوفها بالشوارع تنشوى على الفحم فاخترعت هالطريقه وسويتها وطلعت تحفه ماكنت اعرف انهم ياكلوها مسكره |
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
ماشاء الله تبارك الله .. تسلم أيديك على هذه الوصفة اللذيذة ...وصحية مرة وفوائد البطاطا الحلوة كثيرة جداً .. بالعافية على قلبك ومن تحبين ... ودمت بحفظ ربي ورعايته ... |
والله فكرة جديدة بس احنا عندنا في مصر بنغسلها كويس ونسلقها مع ماء وسكر او نشويها في الفرن
وانا برضوا هجرب الطريقة الجديدة بتاعتك شكرا على اطباقك الجديدة :17: |
الله يعطيك العافيه على الاكلات الرائعه .
|
جوناان تسلم الاياادي ..
|
انا ااكلها زي مصر حاليه وتطلع جونان...
طبعا هي بنفسها حاليه بدون اضافات ... وزي ماتفضلوا الخت نوجا وزوجة احمد ... يانحطها بالفرن يانسلقها بشوية ماااااء |
ياهلا فيكم جميعا
انا اشتريت مره ثانيه حتى اجربها بطريقه اهل مصر |
وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته
بطاطس حلوه (جزر يامانى) بملح وفلفل اسود وبهارات كيف طلع الطعم انا اشويه فى الفرن بدون اى اضافات وبدون تقطيع بالعافيه عليكم لك فائق احترامى |
ام خالد
اول مرة اسمع ان الجزر اليماني ينطبخ بالملح!!! معقولة ما تعرفيه؟؟ طريقته معروفة عندنا وعند أهل مصر نفس الطريقة ياإما نشويه بالفرن أو نسلقه بماء فقط بقشره مثل البطاطس وبعد مايستوي نقشره ونأكله ويطلع لذيذ وأنا احبه جدااااا والشغالة عندنا تقطعه شرائح وتغمسه في الدقيق وتقليه ويطلع لذيذ ألف شكر لك ياأم خالد وجربيه بالفرن أو مسلوق وبتدمنيه بس كيف طعمه وهو مالح ؟؟؟ |
ماء القمر
ام جمانه ههههههههه صحيح اني اخترعت بس والله تجربه حلوه وطالع يهبل ماقدرت اوقف تذكرت دعايه برنقلز لماتفك ماحتسك |
ما شاء الله تسلم الايادي
|
ياهلا فيك اخت الاء
شاكره مرورك |
الساعة الآن 02:50 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©