منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   بطاطا حلوه بطريقتي وبالصور (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=179698)

اسبريسو 13-01-2009 07:40 PM

بطاطا حلوه بطريقتي وبالصور
 
بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


اولا قطعته وتبلته بملح وفلفل وزيت زيتون وبهارات واوريغانو وبردقوش طايحه فيهم:d
http://www.66n.com/forums/imgcache/2899.imgcache.jpg



http://www.66n.com/forums/imgcache/2900.imgcache.jpg

غلفته بقصدير ووضعته على الجمر
http://www.66n.com/forums/imgcache/2901.imgcache.jpg

والطعم صار خطير ويجنننن

http://www.66n.com/forums/imgcache/2902.imgcache.jpg

nouga masria 13-01-2009 07:59 PM

تسلم الايادي يا ام خالد

بس انا مش متخيلة الطعم لاننا دايما بنأكل البطاطا مسكرة

مش عارفة لما تكون مالحة هتكون ازاي


هجربها ان شاء الله

اسبريسو 13-01-2009 08:10 PM

ياهلا فيك اخت نوجا

وياليت تكتبين لنا طريقتكم بمصر
لمن جيت لمصر كنت اشم ريحتها وهي تنشوي وانجن من حلاتها
لكني ماشريتها للاسف

زوجةاحمد 14-01-2009 07:45 AM

طريقتك جديده واحنا فعلا بمصر تكون طعمها محلي

وطريقتها ولا اسهل


نضعها في الفرن الى ان تستوي بس كده

nouga masria 14-01-2009 08:15 AM

فعلا زي ما قالت زوجة احمد بنحطها في الفرن وبس كده

انتي ممكن تحطيها علي الشواية اللي عندك دي وتسيبيها لحد ما تستوي

طعمها هيبقي تحفة ان شاء الله

وعلي فكرة ممكن كمان تعمليها مسلوقة تحطيها في حلة علي نار هادية ومعاها قليل جدا من الماء وتسيبيها لما تستوي

رومانسيه عاطفيه 14-01-2009 12:23 PM

يسلموا الايادي

ماريا 14-01-2009 01:13 PM

نفسي أعرف طعم البطاطا الحلوة لكن عمري ما جربتها لأني ما عندي فكرة عنها

أم خالد يسلمو ايديكي

هل هناك بديل عن الجمر عندما يكون غير متاح ممكن نستخدم الفرن او أي شي تاني و شو هو ؟


مستكة_مستكة 14-01-2009 03:10 PM

تسلم الايادي شكلها خرافة



بارك الله فيكي


تحياتي

اسبريسو 14-01-2009 03:26 PM

ياهلا فيكم جميعا بنات

اقتباس:

أم خالد يسلمو ايديكي

هل هناك بديل عن الجمر عندما يكون غير متاح ممكن نستخدم الفرن او أي شي تاني و شو هو ؟
اهلين ماريا
الاخوات المصريات ذكروا انم يحطوها بالفرن حت تستوى
اوممكن تسلقيها
انا بصراحه كنت بمصر وكنت اشوفها بالشوارع تنشوى على الفحم
فاخترعت هالطريقه وسويتها وطلعت تحفه
ماكنت اعرف انهم ياكلوها مسكره

الصائمة لله 14-01-2009 04:56 PM

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله تبارك الله ..

تسلم أيديك على هذه الوصفة اللذيذة ...وصحية مرة وفوائد البطاطا الحلوة كثيرة جداً ..

بالعافية على قلبك ومن تحبين ...

ودمت بحفظ ربي ورعايته ...

فوفو الأميرة 14-01-2009 06:12 PM

والله فكرة جديدة بس احنا عندنا في مصر بنغسلها كويس ونسلقها مع ماء وسكر او نشويها في الفرن
وانا برضوا هجرب الطريقة الجديدة بتاعتك شكرا على اطباقك الجديدة
:17:

عالية الإحساس 14-01-2009 06:15 PM

الله يعطيك العافيه على الاكلات الرائعه .

هناااوي 15-01-2009 01:46 AM

جوناان تسلم الاياادي ..

apple-green 17-01-2009 03:55 PM

انا ااكلها زي مصر حاليه وتطلع جونان...
طبعا هي بنفسها حاليه بدون اضافات ...
وزي ماتفضلوا الخت نوجا وزوجة احمد ... يانحطها بالفرن يانسلقها بشوية ماااااء

اسبريسو 17-01-2009 05:21 PM

ياهلا فيكم جميعا
انا اشتريت مره ثانيه حتى اجربها بطريقه اهل مصر

ماء القمر 19-01-2009 08:38 AM

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته




بطاطس حلوه (جزر يامانى) بملح وفلفل اسود وبهارات


كيف طلع الطعم

انا اشويه فى الفرن بدون اى اضافات وبدون تقطيع


بالعافيه عليكم

لك فائق احترامى

(أم جمانة) 19-01-2009 09:05 AM

ام خالد

اول مرة اسمع ان الجزر اليماني ينطبخ بالملح!!!

معقولة ما تعرفيه؟؟


طريقته معروفة عندنا وعند أهل مصر نفس الطريقة ياإما نشويه بالفرن أو نسلقه بماء فقط بقشره مثل البطاطس وبعد مايستوي نقشره ونأكله ويطلع لذيذ وأنا احبه جدااااا

والشغالة عندنا تقطعه شرائح وتغمسه في الدقيق وتقليه ويطلع لذيذ

ألف شكر لك ياأم خالد وجربيه بالفرن أو مسلوق وبتدمنيه

بس كيف طعمه وهو مالح ؟؟؟

اسبريسو 19-01-2009 10:12 AM

ماء القمر
ام جمانه

ههههههههه
صحيح اني اخترعت بس والله تجربه حلوه وطالع يهبل
ماقدرت اوقف تذكرت دعايه برنقلز لماتفك ماحتسك

مدام الاء 20-01-2009 12:03 PM

ما شاء الله تسلم الايادي

اسبريسو 21-01-2009 06:45 AM

ياهلا فيك اخت الاء

شاكره مرورك


الساعة الآن 02:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©