منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   حلويات (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=86)
-   -   أحلي سويسرول من نوجا (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=179813)

nouga masria 15-01-2009 02:18 AM

أحلي سويسرول من نوجا
 



http://www.up.6y6y.com/uploads/8109c4f596.gif



أخواتي بمناسبة مشاركتي الألف في منتدانا الجميل حبيت اقدم حاجة مميزة :17:

وعملت سويسرول النهاردة وطلع تحفة فقلت لازم أنزله في المنتدي

ويارب يعجبكم

المقادير :

5 بيضات , كوب سكر بودرة ,كوب وربع دقيق ,ملعقة بودر , فانيليا


الطريقه زي الكيكة الاسفنجية بالظبط الصور توضح

نخفق البيض بالمضرب مع الفانيليا (انا ضفت كمان بشر برتقال ) وبعدين بعد شوية نضيف السكر

ونخفق جيدا لحد ما يتقل الخليط




http://www.up.6y6y.com/uploads/327496af67.jpg


بعدين نضيف الدقيق والبودر وكمان ذرة ملح (دي من عندي لأني من خبرتي مع الكيكة الاسفنجية لقيت لما نضيف لها ذرة ملح تطلع احلي )
نبطن صينية طويلة بورق الزبده ونصب الخليط فيها

(انا هنا عملت جزء بالشيكولاته)




http://www.up.6y6y.com/uploads/23014ca1bc.jpg


نحطها في الفرن المسخن قبل البدء
لمدة 7 دقايق (طبعا لازم تتاكدي من سواها بس اهم حاجه ما تسيبيهاش كتير علشان ما تبقاش مقرمشة لانها رقيقة)


http://www.up.6y6y.com/uploads/eb6e59c50d.jpg

نقلبها ونفك ورق الزبدة

http://www.up.6y6y.com/uploads/848bc3e0b0.jpg


نسيبها تبرد خالص مع تغطيتها بفوطه مبلله قليلا للحفاط علي ليونتها

نجهز كريم شانتي




http://www.up.6y6y.com/uploads/9f331875d6.jpg

ونسيح شيكولاتة (اللونين ابيض واسود) مع قليل من الزبدة والحليب

http://www.up.6y6y.com/uploads/ca661b971b.jpg

نخلط نص الكريمة مع الشيكولاته البيضا والنص التاني مع الشيكولاتة السودا

ونفردها علي الكيكة ( طبعا الخليط الابيض علي كيكة الكاكاو والعكس)


http://www.up.6y6y.com/uploads/559ec23fae.jpg

نلفها بالراحة علشان ما تتكسرش لو اتكسرت شوية مش مشكلة لما تجمد هتبقي كويسه
ونلفها في بلاستيك ونحكم اللفة كويس





http://www.up.6y6y.com/uploads/17c431dfa1.jpg

نسيبها في التلاجة لحد ما تتماسك انا سيبتها ساعة وما قدرتش اصبر اكتر من كده :29:

ودي بعد التقطيع



http://www.up.6y6y.com/uploads/0d361a6c33.jpg


http://www.up.6y6y.com/uploads/97af05a97a.jpg


وده بقي الشكل النهائي

طبعا طعمه يجنن والحشو بتاعه لذييييييييذ جدا جدا



http://www.up.6y6y.com/uploads/ddceee9897.jpg


http://www.up.6y6y.com/uploads/fb3036171b.jpg


http://www.up.6y6y.com/uploads/2b19f9d37b.jpg

http://www.up.6y6y.com/uploads/fe4b1d2215.jpg

مستنية رأيكم في السويسرول بتاعي:25:

بسمات الروح 15-01-2009 02:35 AM

ما شاء الله ما شاء الله

رووووووعة بكل متحملها هالكلمة من معنى

حتى طريقة التقديم فضييعة

انا ابي من الشوكلت قطعة

تسلم الايادي ياعسل

اسبريسو 15-01-2009 02:42 AM

يسلموووووووو

شكله يجنن ماشاء الله

ذكرتيني زمااااان كنت اضبطه
وللاسف نسيت طريقتي
بسويه ان شاء الله بطريقتك

nouga masria 15-01-2009 02:44 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دمعات الروح (المشاركة 2070252)
ما شاء الله ما شاء الله

رووووووعة بكل متحملها هالكلمة من معنى

حتى طريقة التقديم فضييعة

انا ابي من الشوكلت قطعة

تسلم الايادي ياعسل


ما تتصوريش قد ايه ردك اسعدني

جزاك الله خيرا

يا حبيتي الصينية كلها لكي

nouga masria 15-01-2009 02:45 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة !ام خالد! (المشاركة 2070259)
يسلموووووووو

شكله يجنن ماشاء الله

ذكرتيني زمااااان كنت اضبطه
وللاسف نسيت طريقتي
بسويه ان شاء الله بطريقتك


الله يسلمك يا أم خالد دايما مشجعاني
تسلمي علي المرور

زوجةاحمد 15-01-2009 03:17 AM

تسلم ايدك يا نوجا بجد شكله شهي وشيك جدا

nouga masria 15-01-2009 03:19 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زوجةاحمد (المشاركة 2070268)
تسلم ايدك يا نوجا بجد شكله شهي وشيك جدا


الله يسلمك يا زوجة احمد يا قمر

أنين الدنيا 15-01-2009 03:49 AM

تسلم الايادي

فصلتيهم ازي وانتى بتسكبيهم في الصنية جزء الكيك شكولاتة والجزء الباقى عادى

nouga masria 15-01-2009 04:03 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنين الدنيا (المشاركة 2070284)
تسلم الايادي

فصلتيهم ازي وانتى بتسكبيهم في الصنية جزء الكيك شكولاتة والجزء الباقى عادى

الله يسلمك يا قمر

الخليط بيبقي سميك شوية لما بتحطيه في الصينية بتفردية ببملعقة او اسباتيولا في نص الصينية بس
وعلي طول تحطي الجزء التاني وتفرديه

ما تخافيش مش هيتلخبطوا علي بعض

المصرية 15-01-2009 10:32 AM

بسم الله ماشاء الله
يزيد ويبارك يارب وعقبال تورتت فررررحى ههههههههههه تجبهالى من ايدك الحلوه
تسلمى اطبق وارد تانى

mero-m 15-01-2009 11:04 AM

ماشاء الله شكلها جميل جدا
تسلم الايادى

warda_soud 15-01-2009 11:13 AM

ما اتحملت الصورة من روعتها
تسلم ايدكي
جزام الله خيرا انا من زمان وانا بدور على طريقته
الله يخليك ويحفظك

اللؤلؤةالنادرة 15-01-2009 12:25 PM

:22:و الله بجد انت تحفة يا هناه زوجك أكيد مبسوط كثير منك.:d فعلا روعة الظاهر لن أغادر المطبخ لا سبت و لا أحد لكي اجرب كل ما كتبته من وصفاتك:p

مدام الاء 15-01-2009 12:33 PM

روووووووووووعه
تسلم الايادي

[/TABLE1]
منت عاجبني 15-01-2009 12:48 PM

[TABLE1="width:95%;"]
سويسرول ولا أحلى ,, تسلم ايدك يا عسل ,,
وعااااافية على قلووبكم ,

مع إني ماحب السويسرول (بشكل عام)
ولكن اكييد عمل البيت يطلع أحلى :22:
ياااااريت تذوقيني قطعة:o

المحبة لاستغفار 15-01-2009 01:20 PM

ما شاء الله تبارك الرحمن

ان شاء الله راح اسيوها اليوم وراح ادعيلك ياقمر يا نوجا

الله يحفظك لزوجك ولعائلتك ويحميك من الحساد

مستكة_مستكة 15-01-2009 03:32 PM

ما شاء الله وصفة رائعة

انا نفس جدا جدا اعمل السويسرول

بس الطريقة اللي جبتها فيها نشا

علي العموم لي تجربة بطريقتك و بدعيلك ان شاء الله

nouga masria 15-01-2009 06:00 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية (المشاركة 2070356)
بسم الله ماشاء الله
يزيد ويبارك يارب وعقبال تورتت فررررحى ههههههههههه تجبهالى من ايدك الحلوه
تسلمى اطبق وارد تانى


الله يسلمك يا حبيبتي

وعقبال تورتة فرحك ان شاء الله وتبقي احلي تورتة يارب

مستنية تطبيقك

nouga masria 15-01-2009 06:02 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ****-m (المشاركة 2070368)
ماشاء الله شكلها جميل جدا
تسلم الايادى


الله يخليكي يا ميرو

تسلمي علي المرور الجميل

nouga masria 15-01-2009 06:04 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة warda_soud (المشاركة 2070372)
ما اتحملت الصورة من روعتها
تسلم ايدكي
جزام الله خيرا انا من زمان وانا بدور على طريقته
الله يخليك ويحفظك


تسلميلي يا وردة يا قمر علي مرورك الجميل ده

ان شاء الله تجربيه و يعجبك

nouga masria 15-01-2009 06:05 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اللؤلؤةالنادرة (المشاركة 2070399)
:22:و الله بجد انت تحفة يا هناه زوجك أكيد مبسوط كثير منك.:d فعلا روعة الظاهر لن أغادر المطبخ لا سبت و لا أحد لكي اجرب كل ما كتبته من وصفاتك:p


والله اسعدني ردك جدا جدا يا لؤلؤة

لو جربتيه وعجبك لازم تقوليلي

تسلمي علي المرور

nouga masria 15-01-2009 06:08 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدام الاء (المشاركة 2070406)
روووووووووووعه
تسلم الايادي

الله يسلمك يا مدام الاء

مرورك الأروع يا جميل

nouga masria 15-01-2009 06:11 PM

اقتباس:
[/table1]

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منت عاجبني (المشاركة 2070416)
[table1="width:95%;"]
سويسرول ولا أحلى ,, تسلم ايدك يا عسل ,,
وعااااافية على قلووبكم ,

مع إني ماحب السويسرول (بشكل عام)
ولكن اكييد عمل البيت يطلع أحلى :22:
ياااااريت تذوقيني قطعة:o
الله يسلمك علي مرورك يا عسل

والله طعمه تحفة غير اللي بره خالص جربيه وان شاء الله يعجبك

ان شاء الله لما اجي أزور البحرين(طبعا حبيتها من صورك اللي تجنن) اجيبلك معايا :23:

nouga masria 15-01-2009 06:13 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المحبة لاستغفار (المشاركة 2070430)
ما شاء الله تبارك الرحمن

ان شاء الله راح اسيوها اليوم وراح ادعيلك ياقمر يا نوجا

الله يحفظك لزوجك ولعائلتك ويحميك من الحساد

يارب يكرمك ويخليكي علي الدعوات الحلوة دي

تسلمي علي مرورك العسل

nouga masria 15-01-2009 06:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2070521)
ما شاء الله وصفة رائعة

انا نفس جدا جدا اعمل السويسرول

بس الطريقة اللي جبتها فيها نشا

علي العموم لي تجربة بطريقتك و بدعيلك ان شاء الله

يا اهلا بيك يا مستكة في موضوعي

نورتي

جربيها ويارب تعجبك ان شاء الله

sa33 15-01-2009 10:30 PM

روعه وشوقتينى اعمله
تسلم ايدك

المصرية 16-01-2009 04:34 AM

5 بيضات , كوب سكر بودرة ,كوب وربع دقيق ,ملعقة بودر , فانيليا

الطريقه زي الكيكة الاسفنجية بالظبط الصور توضح....هل أيضا كيكة التورت نفس المقادير

لماذا البيض كثير جدا وايضا الدقيق قليل؟

ولماذا سكر بودره؟

بتعلم حتى أطبقها صح

nouga masria 16-01-2009 05:48 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sa33 (المشاركة 2070715)
روعه وشوقتينى اعمله
تسلم ايدك


الله يسلمك يا قمر

ان شاء الله تجربيه ويعجبك

مشكورة علي المرور

nouga masria 16-01-2009 05:52 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية (المشاركة 2070939)
5 بيضات , كوب سكر بودرة ,كوب وربع دقيق ,ملعقة بودر , فانيليا

الطريقه زي الكيكة الاسفنجية بالظبط الصور توضح....هل أيضا كيكة التورت نفس المقادير

لماذا البيض كثير جدا وايضا الدقيق قليل؟

ولماذا سكر بودره؟

بتعلم حتى أطبقها صح


حبيبتي المصرية

هيه نفس طريقة الكيكة الاسفنجية بتاعة التورتة بالظبط

حبيبتي البيض مش كتير ولا حاجة ولا الدقيق قليل انتي عارفه في الكية الاسفنجية العادية بنحط كوب دقيق واحدة وكوب سكر لكل 5 بيصات

لان البيص هوه اللي بينفش الكيكه

ولاحظي كمان انه مفيش سوائل في الكيكة غير البيض

بالنسبة للسكر طبعا بنستعمل السكر البودرة مع الكيك الاسفنجي علشان يتماسك مع البيض

وكمان السكر العادي مش بيدوب بتلاقيه بيقرمش في الكيكة

اتمني اشوف تطبيقك بكرة

واي سؤال انا جاهزه يا قمر

المصرية 16-01-2009 08:40 AM

بإذن الله هطبقها بعد ماانزل أشترى الشيكولا
لكن هل فى نوع شيكولاته تحبينها
ام اشترى الخام أجد أختى تستعملها عند عمل التورتات

لكن انا بحب اسئلكم انتم سبحان الله
مع ان أختى خبيره فى الحلويات

وبعد التطبيق هنزل الصور بإذن الله

سحب77 16-01-2009 03:57 PM

رووووووووووووووعة

تسلم الأياااااادي

وبالعاااااافية عليكم

تحياااااتي

ورد الأرجوان 16-01-2009 04:18 PM

بصراحه شكلها رووووعه ..الله يعطيك العافية ...

مدمنة المنتدى 16-01-2009 05:32 PM

سويسرول رائع
تسلم ايدك

رومانسيه عاطفيه 16-01-2009 05:45 PM

ماشاء الله تحفه
كتير شهي وحلو
تسلم الايادي

nouga masria 16-01-2009 06:14 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية (المشاركة 2071055)
بإذن الله هطبقها بعد ماانزل أشترى الشيكولا
لكن هل فى نوع شيكولاته تحبينها
ام اشترى الخام أجد أختى تستعملها عند عمل التورتات

لكن انا بحب اسئلكم انتم سبحان الله
مع ان أختى خبيره فى الحلويات

وبعد التطبيق هنزل الصور بإذن الله


مصرية يا عسل انا بستعمل الشيكولاتة الخام اي نوع كلهم واحد

عايزة اشوف التطبيق بقي :17:

nouga masria 16-01-2009 06:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2071249)
رووووووووووووووعة

تسلم الأياااااادي

وبالعاااااافية عليكم

تحياااااتي



الله يسلمك يا ام فيصل

تسلمي علي مرورك الرائع

nouga masria 16-01-2009 06:16 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ورد الأرجوان (المشاركة 2071271)
بصراحه شكلها رووووعه ..الله يعطيك العافية ...


الله يعافيك يا ورد

مرورك أروع يا قمر

nouga masria 16-01-2009 06:17 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدمنة المنتدى (المشاركة 2071312)
سويسرول رائع
تسلم ايدك



الله يسلمك يا حبيتي

ربنا يخليكي علي مرورك الجميل ده

nouga masria 16-01-2009 06:19 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2071321)
ماشاء الله تحفه
كتير شهي وحلو
تسلم الايادي


ايه يا رومانسية انتي فين من زمان والله اشتقت لك

طمنينا علي مامتك يا قمر يارب تكون وصلت بالسلامة

يارب تولدي بيسر وسلامة

امين يارب

وتجيبلنا علي وتبقي انتي بقي أم علي :25:

رومانسيه عاطفيه 16-01-2009 06:29 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nouga masria (المشاركة 2071351)

ايه يا رومانسية انتي فين من زمان والله اشتقت لك

طمنينا علي مامتك يا قمر يارب تكون وصلت بالسلامة

يارب تولدي بيسر وسلامة

امين يارب

وتجيبلنا علي وتبقي انتي بقي أم علي :25:

انا بخير الحمد لله بس النت كان فاصل عندي بقاله يومين
ماما وصلت النهارده الحمد لله وانا باقيلي بالكتير 10 ايام
ربنا يسهل .. ويرزقك الذريه الصالحه


الساعة الآن 10:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©