منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   صدور دجاج بانية و معكرونه بالصلصة من زوجةاحمد (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=180794)

زوجةاحمد 31-01-2009 05:28 PM

صدور دجاج بانية و معكرونه بالصلصة من زوجةاحمد
 
بسم الرحمن الرحيم

طبعا كلكم عارفين ان ماما عند اختي رومانسية :(

وأنا ست البيت حاليا:22: فعملت اليوم الغداء عباره عن صدور دجاج بانيه و مكرونه بالصلصه:22:

اولا تبلت صدور الدجاج من بليل

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._947056251.jpg

وبعدين عملتها بالبيض والبقسماط

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._545108518.jpg

وهذا الشكل النهائي

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._915236867.jpg

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._146526856.jpg

المعكرونـــــــــــــــــــــــــــة

سلقت المعكرونه

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._225777089.jpg
وعملت الصلصه

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._109308219.jpg
ولما تسبكت وضعت المعكرونة

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._983950396.jpg

وهذا الشكل النهائي

http://www.iraqup.com/uploadsnew/ira..._340409258.jpg

يارب يعجبكم

:17:منتظرة تعليقاتكم:17:

رومانسيه عاطفيه 31-01-2009 05:43 PM

يسلموا الايادي
ست بيت شاطرة
ربنا معاكي

ماء القمر 31-01-2009 05:58 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله بالعافيه عليكم


بس الدجاج كان يبغالك تنشيه من الزيت مره اتشرب الزيت

مره اكره الزفر وفى ناس مايعجبهم طبخى لانه قلييل الدهون :)

بالعافيه عليكم

الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

الغربه مره 31-01-2009 06:30 PM

ميه ميه ياست العرايس

شطوره


الدجاج شكله حلو عجبني

ممكن برايك اعمله ناجيت

و يحتاج له دق ولا زي ما هو (( انتو تقولو بططيه )) صح ولا بالف من عندي مصري

الصلصه اعتقد يحتاج لها تتسبك كمان شويه
يمكن لان اولادي يحبو الصوص يكون ثقيل بلمكرونه

زوجةاحمد 31-01-2009 06:54 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2083014)
يسلموا الايادي
ست بيت شاطرة
ربنا معاكي

أهلا اهلا

يلا وري ماما خليها تطمن علينا:22:

زوجةاحمد 31-01-2009 06:55 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماء القمر (المشاركة 2083025)
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله بالعافيه عليكم


بس الدجاج كان يبغالك تنشيه من الزيت مره اتشرب الزيت

مره اكره الزفر وفى ناس مايعجبهم طبخى لانه قلييل الدهون :)

بالعافيه عليكم

الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى


اهلا استاذه الطبخ

اشكرك جدا على نصائحك

بس انا من العجله ما تركت الزيت على ورق النشاف الى ان يتشرب

نورتي حبيبتي

زوجةاحمد 31-01-2009 06:57 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الغربه مره (المشاركة 2083051)
ميه ميه ياست العرايس

شطوره


الدجاج شكله حلو عجبني

ممكن برايك اعمله ناجيت

و يحتاج له دق ولا زي ما هو (( انتو تقولو بططيه )) صح ولا بالف من عندي مصري

الصلصه اعتقد يحتاج لها تتسبك كمان شويه
يمكن لان اولادي يحبو الصوص يكون ثقيل بلمكرونه

ايوه صح نبططه:)

فعلا ماما قالتلي نفس التعليق كان محتاج يتسبك:22:

نورتي حبيبتي

زوجةاحمد 31-01-2009 08:30 PM

وينكم ما عجبكم طبخي

ملاك لكل زمن 31-01-2009 08:38 PM

جميله جدا
تسلم الايادى

أطيـــــــاف 31-01-2009 08:50 PM

زوجة أحمد

لا تخافي إن شاء الله إنتي ست بيت شطورة
(:

و الدليل الصور اللي فوق^^

سلمت يداك عزيزتي

[/table1]
منت عاجبني 31-01-2009 09:36 PM

[table1="width:95%;"]
تسلم يدك يا شطووورة ,,
وناسة دام الماما مو موجودة اكيد بتشوف ابداعات نيوو ,

والله شكل الدجاج لذيذ ,, ونفسي فيه !!

ماريا 31-01-2009 10:37 PM

يسلمو ايدي زوجة أحمد

شكلها مشهي جداً يالله تدربي كويس قبل ما تتزوجي

بس ليش هيك شرحك كتير موجز :29:

بدنا نعرف الأسرار أكتر

شو هي توابل الدجاج اللي حطيتيها ؟


زي القمر زي 31-01-2009 11:22 PM

دايما اللي تقول ما بعرف اطبخ يطلع منها المواهب

يللا ورينا شاطرتك كمان وكمان

بس عايزاكي تسبكي الطماطم شوية وتحمري الفراخ شويه علشان تقرمش ويكون لونها اغمق من الدهبي

بس ولا يهمك الفراخ والمكرونه عجبانا هاتيها بس واحنا نخلصلك عليها

زوجةاحمد 01-02-2009 12:26 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملاك لكل زمن (المشاركة 2083136)
جميله جدا
تسلم الايادى


مرورك هو الاجمل حبيبتي:)

زوجةاحمد 01-02-2009 12:27 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أطيـــــــاف (المشاركة 2083146)
زوجة أحمد

لا تخافي إن شاء الله إنتي ست بيت شطورة
(:

و الدليل الصور اللي فوق^^

سلمت يداك عزيزتي

أهلا طيوفه حبيبتي

الله يخليكي على المجامله الرقيقة

نورتي عزيزتي

زوجةاحمد 01-02-2009 12:29 AM

اقتباس:
[/table1]

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منت عاجبني (المشاركة 2083171)
[table1="width:95%;"]
تسلم يدك يا شطووورة ,,
وناسة دام الماما مو موجودة اكيد بتشوف ابداعات نيوو ,

والله شكل الدجاج لذيذ ,, ونفسي فيه !!
أهلا بمبدعه المطبخ:22:

ان شاء الله بس تحملوا إبداعاتي:25:

نورتي حبيبتي

زوجةاحمد 01-02-2009 12:31 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماريا 13 (المشاركة 2083235)
يسلمو ايدي زوجة أحمد

شكلها مشهي جداً يالله تدربي كويس قبل ما تتزوجي

بس ليش هيك شرحك كتير موجز :29:

بدنا نعرف الأسرار أكتر

شو هي توابل الدجاج اللي حطيتيها ؟


أهلا حبيبتي تسلمي يا قمر

بالنسبه للدجاج

تبلته ببصل + ملح+فلفل اسود+خل+زبادي

بس وتاني يوم بالدقيق والبيض والبقسماط

نورتي يا قمر:)

زوجةاحمد 01-02-2009 12:34 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة زي القمر زي (المشاركة 2083285)
دايما اللي تقول ما بعرف اطبخ يطلع منها المواهب

يللا ورينا شاطرتك كمان وكمان

بس عايزاكي تسبكي الطماطم شوية وتحمري الفراخ شويه علشان تقرمش ويكون لونها اغمق من الدهبي

بس ولا يهمك الفراخ والمكرونه عجبانا هاتيها بس واحنا نخلصلك عليها

أهلا حبيتي قمر

اشكرك جدا على النصائح وفعلا انا استعجلت وما صبرت لتتسبك لان اخواني:15::15: جوعانين

نورتي

عشق عبادي 01-02-2009 12:48 AM

ماشاء الله

إيه الحلاوة دي؟


عن جد طلعتي ست بيت يعتمد عليها

الله يسلم دياتك و يعطيك العافية

الصائمة لله 01-02-2009 01:05 AM

بارك الله فيك ياأحلى البنات ...

ست بيت وزوجة رائعة ..إن شاء الله ..

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ...

زوجةاحمد 01-02-2009 02:24 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2083383)
ماشاء الله

إيه الحلاوة دي؟


عن جد طلعتي ست بيت يعتمد عليها

الله يسلم دياتك و يعطيك العافية



:17: خجلتيني حبيبتي:22:

الله يسلمك

apple-green 01-02-2009 02:52 AM

البانيه شكله رووعه ومبين انه طري ..
واموت على الاسباكتي ...
بس تعالي ... ذوقتي احمد ولالا؟؟؟
وتصدقين توني ادري ان رومانسيه عاطفيه اختك من لهجتها كنت احسبها شاميه ...

زوجةاحمد 01-02-2009 10:09 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الصائمة لله (المشاركة 2083417)
بارك الله فيك ياأحلى البنات ...

ست بيت وزوجة رائعة ..إن شاء الله ..

ودمت بحفظ الله وتوفيقه ...

اشكرك جا جدا يا اختي الحبيبه

رايك شهادة اعتز بها

نورتي غاليتي

همـــس القلــوب 01-02-2009 10:26 AM

رائع وجميل جدا

يادلوووعة المنتدى:26:


بس لو حطيتي شرائح بصل محرق لونه ذهبي مع صلصله طماطم

حطي بتوووني على قولتهم :d:d او معكرونه

تكون على نار هادئه جدا حتى لاتحترق مع التحريك بين الحين والآخر خلال 10 دقايق

حتشوفي طعمها جنااااااااااااااااااان :22:

الله يوفقك لكل خير

بندول إكسترا 01-02-2009 11:16 AM

بصراحة تسلم يدك بس حاسة انو مافي ابتكار وكلام الاخت ماء القمر مزبوط ياريت كنتي نشفتيه من الزيت

زوجةاحمد 01-02-2009 12:21 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة apple-green (المشاركة 2083496)
البانيه شكله رووعه ومبين انه طري ..
واموت على الاسباكتي ...
بس تعالي ... ذوقتي احمد ولالا؟؟؟
وتصدقين توني ادري ان رومانسيه عاطفيه اختك من لهجتها كنت احسبها شاميه ...


نورتي يا قمر اشكرك على المجامله الرقيقه

انا ما ذوقت احمد لانه ما بيجي عندنا طالما امي غير موجودة:29:

اختي رومانسيه طول عمرها زي الشوام في اللهجه وكل الناس تحسبها سوريه:d

زوجةاحمد 01-02-2009 12:40 PM

:)
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة همـــس القلــوب (المشاركة 2083619)
رائع وجميل جدا

يادلوووعة المنتدى:26:


بس لو حطيتي شرائح بصل محرق لونه ذهبي مع صلصله طماطم

حطي بتوووني على قولتهم :d:d او معكرونه

تكون على نار هادئه جدا حتى لاتحترق مع التحريك بين الحين والآخر خلال 10 دقايق

حتشوفي طعمها جنااااااااااااااااااان :22:

الله يوفقك لكل خير

اهلييييييين حبيبتي

اشكرك جدااااااا على النصائح

وانتظروني الايام القادمة:22:

نورتي يا عسل:)

هناااوي 01-02-2009 12:52 PM

ماشاء الله طبخة جونان وتشهي آكيد مامتك متطمنة ..

زوجةاحمد 01-02-2009 02:02 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بندول إكسترا (المشاركة 2083638)
بصراحة تسلم يدك بس حاسة انو مافي ابتكار وكلام الاخت ماء القمر مزبوط ياريت كنتي نشفتيه من الزيت


شكرا على النقد البناء:29:


وان شاء الله الابتكارات قادمه:22: لسه مبتدئه:25:

sa33 01-02-2009 02:07 PM

جميل قوى ومجهود رائع تشكرى عليه بس زى ما قالو لك الفراخ لازم تصفيها من الزيت كويس وتحطيها على ورق نشاف كده هتكون اخف ومقرمشة اكثر
والصلصة بتاعة المكرونه كانت عايزه تتسبك اكثر من كده
بس لكى مستقبل ان شاء الله
وما تنسيش تدبحى فرختين وتسلقيهم وبس وتوديهم لرومانسيه وسلمي لى عليها

سحب77 01-02-2009 08:10 PM

تسلم الأياااادي يا عسل

وبالعاااافية عليكم

تحياااااتي

cutiepie 01-02-2009 08:23 PM

تسلم ايدك يا عسل شكلها روعة

مدام الاء 02-02-2009 02:48 AM

يا سلاااااام
روووووووووووووووووعه

صبا نجد 02-02-2009 03:38 PM

ما شاء الله قدها وقدود خلي امك تنبسط وتشوف اتها خلفت ست بيت

زوجةاحمد 02-02-2009 09:34 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة هناااوي (المشاركة 2083698)
ماشاء الله طبخة جونان وتشهي آكيد مامتك متطمنة ..

نورتي يا قمر

الله يسعدك ويتمملك حملك بخير

زوجةاحمد 03-02-2009 12:03 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sa33 (المشاركة 2083764)
جميل قوى ومجهود رائع تشكرى عليه بس زى ما قالو لك الفراخ لازم تصفيها من الزيت كويس وتحطيها على ورق نشاف كده هتكون اخف ومقرمشة اكثر
والصلصة بتاعة المكرونه كانت عايزه تتسبك اكثر من كده
بس لكى مستقبل ان شاء الله
وما تنسيش تدبحى فرختين وتسلقيهم وبس وتوديهم لرومانسيه وسلمي لى عليها

اهلا يا حبيبتي

نصائحكم فعلا في دماغي وان شاء الله جاري التنفيذ

نورتي حبيبتي

om mody 03-02-2009 12:33 PM

ما شاء الله تبارك الله

دي جنااااااااااااان

تسلم ايديك يا قلبي

وطمنيني كيف احتباراتك

خلصت ولا لسه؟؟؟؟

مستكة_مستكة 03-02-2009 01:23 PM

ما شاء الله عليكي شاطرة

ايه الجمال ده كله

ده ابداع

شوفي نصائحي

1- الدجاج البانية

تبلي البصلة بالملح و الفلفل الاسود و عصري فيها بيدك و اتركيها ساعتين

ثم ضعي عليها توابلك و الزبادي

2- بالنسبة للمكرونة

بصي يا ستي بعد ما تسلقي المكرونة اشطفيها بماء بارد و صفيها جيدا

و كوني مجهزة قدر به قليل من الزيت و حاولي تحركي الزيت علي جوانب القدر

و رشي علي الزيت ملح و فلفل اسود و ضعي المكرونة البيضاء علي الزيت و قلبيها تقلبتين و اطفي عليها

الطريقة دي بتكون سهلة لاتصاق الصلصة بالمكرونة ( هذه طريقتي المعتمدة )

3- الصلصة

الجديد فيها و انتي بتحمري البصلة اول ما تصفر و تذبل ضيفي عليها جزرة صغيرة مبشوة و شوحي الجزرة مع البصلة شوية

ثم ضيفي عصير الطماطم و كملي الصلصة عادي

الجزر مش هيكون ظاهر في الطعم نهائيا لكني بتعطي طعم خرافة

ممكن لو الجزر مضايقك او احد افراد الاسرة لا يحب الجرز

ممكن بعد ما تخلصي الصلصة اضربيها في الخلاص حتي تصبح ناعمة و هتكون غليطة شوية نتيجة البصل و الجزر

و بالتالي لن تسقط الصلصة من المكرونة


جربي و ادعيلي يا عسل

زوجةاحمد 03-02-2009 01:29 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2084055)
تسلم الأياااادي يا عسل

وبالعاااافية عليكم

تحياااااتي

الله يعافيكي حبيبتي

مشكورة على المرور العطر

زوجةاحمد 03-02-2009 01:31 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 2084070)
تسلم ايدك يا عسل شكلها روعة

انتي الاروع حبيبتيhttp://1.1.1.2/bmi/www.66n.com/forum...es/11umbup.gif


الساعة الآن 08:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©