![]() |
الكريب من مطبخي بالصور
http://www.alamuae.com/gallery/data/media/123/0261.gif
كيفكم يا اخواتي الحبيبات:) كنت قبل كده دقت الكريب انا واحمد وعجب احمد جدااا وعجبني ايضا جداااا:22: شفت طريقته في احد المنتديات وطبقته طلع طعمه حلو:22::22: بس تقريبا المقادير الي لقيتها مش نفس مقادير الي دقته مع احمد:11: وهذا الي عملته ........ نضع نصف كوب طحين (دقيق ) +ملعقه ونصف زبده او سمن +نصف كوب حليب + رشه ملح + رشه سكر بيضة ونخلطهم جيدا http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...1fac8e1689.jpg ثم نحضر المقلايه التيفال ونضع بها قليل جدا من الزيت ثم نصب مقدار من الخليط وعندما يتماسك نقلبه على الوجه الاخر هكذا (لا تجعليه يتحمر) http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...590805073e.jpg ونقوم بعمل عده اقراص بنفس الطريقه ثم نحضر المكونات حسب الرغبه انا وضعت زيتون وفلفل وطماطم وكاتشاب وجبن رومي وموزاريلا ونقانق ثم نضع المقلايه على نار هادئه ونثني القرص على شكل نصف دائره ونضع المكونات هكذا http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...8da88dc766.jpg بعد ان يتحمر من اسفل والجبن يسيح نضعه في طبق ونثنيه بهذه الطريقة http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...f8c09b37ac.jpg http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...e882cf0d58.jpg http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...758748fda2.jpg عجب اخواني كتييييييييير وممكن يتعمل حلو بس بينضاف للخليط فانيليا بس بردو مش زي الي دقته مع احمد:29::29: اتمنى يكون عجبكم:) |
تسلم الايادي ياقمر .. اول مرة اسمع عن الكريب.. بس الطريقة سهههلههه
تنفع فطار او عشاء ... ان شاء الله اجربها يا قمر ... بس قولي لي في خطوة صب الخليط على التيفال ... لازم تكون سميكة و لا رفيعة ؟؟؟؟ مشكووورة ياا عسووولة و عقبال ما تطبخي ببيتك يارب |
اقتباس:
نورتي الموضوع بطلتك الحلوة :22: لازم يكون رقيق لا تجعليه سميك بس لايكون رفيع جدااااا فهمتي حاجه انا مفهمتش:d:d بوسيلي ابنك العسول يويو:15: |
هلا زوجة أحمد...
الله يسامحك شهيتيني عالكريب نص الليل :( شوفي يا ستي الكريب هاي له استخدامات عديدة... الكريب أصلا pancake بس ثخين شوي وطبعا ممكن يؤكل كمقبل أو كحلو... في عندنا كوفي شوب اسمه Crêpe وكله أكلاته كريب :d اذا عندكم اياه جربي اطلبي farmhouse يكون محشي دجاج وبشاميل وتباسكو وزيتون أخضر وطعمه جنان...غير الكريب اللي بالwaffle والآيس كريم والفراولة... يمي يمي..اشتهيته... وانت السبب :d تسلم دياتك عزيزتي.. |
شبيه فعلا بالبان كيك الله يسعدك يالغاليه على هالطبق اللذيذ الخفيف |
ما ظهرت الصور عندي
|
السلام عليكم
تسلم ايدك انا بحبه جدااااااا بس باكله بالشيكولاتة نوتيلا و المووووز |
روووووووعه ماشاء الله شكله يفتح النفس وباين عليه لذيذ
تسلم الايادي ياعسل .. |
اقتباس:
اسعدتيني بمرورك يا عسل |
اقتباس:
اسعدني مرورك حبيبتي:22: |
اقتباس:
|
اقتباس:
ان شاء الله اجرب الحلو منه نورتي يا حلوة:) |
اقتباس:
عطرتي صفحتي بمرورك:22: |
يسلام علكريب
شهيتيني ياه ،،،، تسلم ايديك يا قمر كنت احبه بللوز و الكريم و صوص الشكولاته وكمان بالكريم و الفراوله اما الوافلز مافي اطيب من الوفلز الفرنسي ببريطانيا البان كيك يكون خفيف مثل الكريب وياكلوه بلليمون و السكر ،،،، ما عجبني بس يعجب الاولاد |
ماشاء الله
شكله خطير جدا واكيد طعمه اخطر يسلموا ايديكي |
يسلمو هالايدين يا رب
شغل مرتتتتتتتتب |
تسلم الأيادي يازوجة احمد ..
ودي اسألك الزبدة تكون مذابه لما تضيفيها ولا لا .. لأن الكمية تختلف حينما تكون مذابة عنها في حال كونها جامدة .. اسأله تعالى أن يجمعكِ بزوجك عاجلا غير آجل .. |
اقتباس:
ليمون وسكر؟؟ احسه فعلا ما يكون حلو:11: نورتي:) |
اقتباس:
نورتي يا حبيبتي |
اقتباس:
|
غريبه انا كمان ما طلعت عندي الصور ... شوقتوني اشوفه ...
يلا بحاول في وقت ثاني |
حتى انا الصور مش ظاهرة عندي
أقولك حاجة .. أنا جربته في رمضان وجشيته دجاج مثل ما قالت دلوعه بس ابد ما حبيته .. حسيته مش راكب على بعض الحشوة في ناحية و عجينة الكريب في ناحية ثانية أحس ما لهم علاقة في بعض عارفه الطبخه هذي تنفع حلو أفضل منها مالحة عموماً تسلم ايدك على الطبخة رغم اني ما شفت الصور |
اقتباس:
أختي باريسا لما تسوينها بالبيت يطلع طعهما غريب وغير لذيذ... بس في الكوفي شوب يعملوه بطريقة لذيذة جدا...وعجبني المالح أكثر من الحلو... |
طبق رائع وممكن تقديمه مع الشاي سلمت يداك
|
خسارة الصور مو طالعة..
بس ما دامها من ايدك اكيد رح تطلع روعة |
حاولت اظهار الصوره ولم يظهر لي بتاتا
تحياتي |
فعلا حبيبتي
الصور لم تظهر اعيدي تحمليها و انا اضعها لكي في الصفحة الاولي بانتظارك حبيبتي |
تسلم ايدك
انا بموت فيه |
اقتباس:
انا وضعتها غير مذابه تسلمي حبيبتي على المرور الرائع |
اخيراً شفتها
شكلها جنان ومرتب واكيد الطعم اروع والذ يسلمو ايديك ما تكوني انسيتي احمد وما بعثتيلو منها |
اقتباس:
:) |
تسلم يديك
بس عندى سؤال.. لما تحشى الكريب بهذه الحشوة وتضعيها فى المقلاة مرة أخرى تتركيها اد ايه وهل المقلاة بيكون فيها بقايا الزيت الأولانى والا زيت جديد وكميته اد ايه؟ وبتقلبيها فى المقلاة والا لا.؟ |
تسلم يدك روووووووووووووووعه ونا من عشاقه حلاو ومالح وهو الكريب والكانيلونى والبان كيك كلهم طريقة واحدة بمسميات مختلفة يعطيكى الغافية
|
رائع
وأذا حبيتي ضعي معه ملون للأكل..أخضر أو أحمر ..يكون مثل اللي ببعض المحلات عندنا |
اقتباس:
ومش بحط زيت تاني يكفي من المرة الاولى نورتيني اي قمر |
اقتباس:
|
اقتباس:
مرورك هو الرائع:22: |
اقتباس:
تسلمي حبيتي على مرورك |
ما شاء الله ،،،، رووووووووعة:22:
تسلم الأياااااادي وبألف هناء وعااااافية تحيااااااااااتي |
الساعة الآن 03:19 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©