منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الكريب من مطبخي بالصور (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=184916)

زوجةاحمد 16-04-2009 10:28 PM

الكريب من مطبخي بالصور
 
http://www.alamuae.com/gallery/data/media/123/0261.gif

كيفكم يا اخواتي الحبيبات:)

كنت قبل كده دقت الكريب انا واحمد وعجب احمد جدااا وعجبني ايضا جداااا:22:

شفت طريقته في احد المنتديات

وطبقته طلع طعمه حلو:22::22:

بس تقريبا المقادير الي لقيتها مش نفس مقادير الي دقته مع احمد:11:

وهذا الي عملته ........

نضع نصف كوب طحين (دقيق ) +ملعقه ونصف زبده او سمن +نصف كوب حليب + رشه ملح + رشه سكر

بيضة

ونخلطهم جيدا

http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...1fac8e1689.jpg


ثم نحضر المقلايه التيفال ونضع بها قليل جدا من الزيت

ثم نصب مقدار من الخليط وعندما يتماسك نقلبه على الوجه الاخر هكذا (لا تجعليه يتحمر)

http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...590805073e.jpg


ونقوم بعمل عده اقراص بنفس الطريقه

ثم نحضر المكونات حسب الرغبه انا وضعت زيتون وفلفل وطماطم وكاتشاب وجبن رومي وموزاريلا ونقانق

ثم نضع المقلايه على نار هادئه ونثني القرص على شكل نصف دائره ونضع المكونات هكذا

http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...8da88dc766.jpg



بعد ان يتحمر من اسفل والجبن يسيح

نضعه في طبق ونثنيه بهذه الطريقة



http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...f8c09b37ac.jpg


http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...e882cf0d58.jpg

http://www.m5znk.com/up3/uploads/ima...758748fda2.jpg

عجب اخواني كتييييييييير

وممكن يتعمل حلو بس بينضاف للخليط فانيليا

بس بردو مش زي الي دقته مع احمد:29::29:

اتمنى يكون عجبكم:)

أم يوسف2 16-04-2009 10:34 PM

تسلم الايادي ياقمر .. اول مرة اسمع عن الكريب.. بس الطريقة سهههلههه

تنفع فطار او عشاء ...

ان شاء الله اجربها يا قمر ... بس قولي لي

في خطوة صب الخليط على التيفال ... لازم تكون سميكة و لا رفيعة ؟؟؟؟

مشكووورة ياا عسووولة و عقبال ما تطبخي ببيتك يارب

زوجةاحمد 16-04-2009 10:37 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة noora (المشاركة 2133612)
تسلم الايادي ياقمر .. اول مرة اسمع عن الكريب.. بس الطريقة سهههلههه

تنفع فطار او عشاء ...

ان شاء الله اجربها يا قمر ... بس قولي لي

في خطوة صب الخليط على التيفال ... لازم تكون سميكة و لا رفيعة ؟؟؟؟

مشكووورة ياا عسووولة و عقبال ما تطبخي ببيتك يارب

اهليييين يا حبيبتي نوره


نورتي الموضوع بطلتك الحلوة :22:

لازم يكون رقيق لا تجعليه سميك بس لايكون رفيع جدااااا

فهمتي حاجه انا مفهمتش:d:d

بوسيلي ابنك العسول يويو:15:

دلوعة..حسين 16-04-2009 11:20 PM

هلا زوجة أحمد...
الله يسامحك شهيتيني عالكريب نص الليل :(
شوفي يا ستي الكريب هاي له استخدامات عديدة...
الكريب أصلا pancake بس ثخين شوي وطبعا ممكن يؤكل كمقبل أو كحلو...
في عندنا كوفي شوب اسمه Crêpe وكله أكلاته كريب :d
اذا عندكم اياه جربي اطلبي farmhouse يكون محشي دجاج وبشاميل وتباسكو وزيتون أخضر وطعمه جنان...غير الكريب اللي بالwaffle والآيس كريم والفراولة...
يمي يمي..اشتهيته...
وانت السبب :d
تسلم دياتك عزيزتي..

فيافي نجد 16-04-2009 11:31 PM




شبيه فعلا بالبان كيك



الله يسعدك يالغاليه على هالطبق اللذيذ الخفيف

sunshine545 16-04-2009 11:53 PM

ما ظهرت الصور عندي

Loulou.. 17-04-2009 12:15 AM

السلام عليكم
تسلم ايدك انا بحبه جدااااااا بس باكله بالشيكولاتة نوتيلا و المووووز

عالية الإحساس 17-04-2009 12:27 AM

روووووووعه ماشاء الله شكله يفتح النفس وباين عليه لذيذ

تسلم الايادي ياعسل ..

زوجةاحمد 17-04-2009 12:49 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دلوعة..حسين (المشاركة 2133629)
هلا زوجة أحمد...
الله يسامحك شهيتيني عالكريب نص الليل :(
شوفي يا ستي الكريب هاي له استخدامات عديدة...
الكريب أصلا pancake بس ثخين شوي وطبعا ممكن يؤكل كمقبل أو كحلو...
في عندنا كوفي شوب اسمه Crêpe وكله أكلاته كريب :d
اذا عندكم اياه جربي اطلبي farmhouse يكون محشي دجاج وبشاميل وتباسكو وزيتون أخضر وطعمه جنان...غير الكريب اللي بالwaffle والآيس كريم والفراولة...
يمي يمي..اشتهيته...
وانت السبب :d
تسلم دياتك عزيزتي..

تسلمي حبيبتي على المعلومه:22:

اسعدتيني بمرورك يا عسل

زوجةاحمد 17-04-2009 12:51 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة فيافي نجد (المشاركة 2133631)



شبيه فعلا بالبان كيك



الله يسعدك يالغاليه على هالطبق اللذيذ الخفيف


اسعدني مرورك حبيبتي:22:

زوجةاحمد 17-04-2009 12:52 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sunshine545 (المشاركة 2133638)
ما ظهرت الصور عندي

غريبه الصور كلها ظاهرة عندي:11::

زوجةاحمد 17-04-2009 12:54 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Loulou.. (المشاركة 2133651)
السلام عليكم
تسلم ايدك انا بحبه جدااااااا بس باكله بالشيكولاتة نوتيلا و المووووز


ان شاء الله اجرب الحلو منه

نورتي يا حلوة:)

زوجةاحمد 17-04-2009 12:55 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عالية الإحساس (المشاركة 2133656)
روووووووعه ماشاء الله شكله يفتح النفس وباين عليه لذيذ

تسلم الايادي ياعسل ..

تسلمي حبيبتي

عطرتي صفحتي بمرورك:22:

الغربه مره 17-04-2009 01:13 AM

يسلام علكريب

شهيتيني ياه ،،،، تسلم ايديك يا قمر
كنت احبه بللوز و الكريم و صوص الشكولاته
وكمان بالكريم و الفراوله


اما الوافلز مافي اطيب من الوفلز الفرنسي

ببريطانيا

البان كيك يكون خفيف مثل الكريب
وياكلوه بلليمون و السكر ،،،، ما عجبني بس يعجب الاولاد

رومانسيه عاطفيه 17-04-2009 11:03 AM

ماشاء الله
شكله خطير جدا واكيد طعمه اخطر
يسلموا ايديكي

ماريا 17-04-2009 12:57 PM

يسلمو هالايدين يا رب
شغل مرتتتتتتتتب

ملاك الغربة 17-04-2009 01:05 PM

تسلم الأيادي يازوجة احمد ..

ودي اسألك الزبدة تكون مذابه لما تضيفيها ولا لا .. لأن الكمية تختلف حينما تكون مذابة عنها في حال

كونها جامدة ..

اسأله تعالى أن يجمعكِ بزوجك عاجلا غير آجل ..

زوجةاحمد 17-04-2009 01:13 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الغربه مره (المشاركة 2133677)
يسلام علكريب

شهيتيني ياه ،،،، تسلم ايديك يا قمر
كنت احبه بللوز و الكريم و صوص الشكولاته
وكمان بالكريم و الفراوله


اما الوافلز مافي اطيب من الوفلز الفرنسي

ببريطانيا

البان كيك يكون خفيف مثل الكريب
وياكلوه بلليمون و السكر ،،،، ما عجبني بس يعجب الاولاد

تسلمي حبيبتي على مرورك الرائع

ليمون وسكر؟؟ احسه فعلا ما يكون حلو:11:

نورتي:)

زوجةاحمد 17-04-2009 01:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2133801)
ماشاء الله
شكله خطير جدا واكيد طعمه اخطر
يسلموا ايديكي

شفتي بقى من بعض ما عندكم:22::22:

نورتي يا حبيبتي

زوجةاحمد 17-04-2009 04:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماريا 13 (المشاركة 2133838)
يسلمو هالايدين يا رب
شغل مرتتتتتتتتب

تسلمي يا قمر على المرور الرائع

دنياالروح 17-04-2009 05:02 PM

غريبه انا كمان ما طلعت عندي الصور ... شوقتوني اشوفه ...
يلا بحاول في وقت ثاني

باريسا 17-04-2009 06:43 PM

حتى انا الصور مش ظاهرة عندي

أقولك حاجة .. أنا جربته في رمضان وجشيته دجاج مثل ما قالت دلوعه

بس ابد ما حبيته .. حسيته مش راكب على بعض

الحشوة في ناحية و عجينة الكريب في ناحية ثانية

أحس ما لهم علاقة في بعض

عارفه الطبخه هذي تنفع حلو أفضل منها مالحة

عموماً تسلم ايدك على الطبخة رغم اني ما شفت الصور

دلوعة..حسين 17-04-2009 06:55 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة باريسا (المشاركة 2134009)
حتى انا الصور مش ظاهرة عندي

أقولك حاجة .. أنا جربته في رمضان وجشيته دجاج مثل ما قالت دلوعه

بس ابد ما حبيته .. حسيته مش راكب على بعض

الحشوة في ناحية و عجينة الكريب في ناحية ثانية

أحس ما لهم علاقة في بعض

عارفه الطبخه هذي تنفع حلو أفضل منها مالحة

عموماً تسلم ايدك على الطبخة رغم اني ما شفت الصور


أختي باريسا لما تسوينها بالبيت يطلع طعهما غريب وغير لذيذ...
بس في الكوفي شوب يعملوه بطريقة لذيذة جدا...وعجبني المالح أكثر من الحلو...

سحابة الصحراء 17-04-2009 10:50 PM

طبق رائع وممكن تقديمه مع الشاي سلمت يداك

cutiepie 17-04-2009 11:46 PM

خسارة الصور مو طالعة..

بس ما دامها من ايدك اكيد رح تطلع روعة

همـــس القلــوب 17-04-2009 11:53 PM

حاولت اظهار الصوره ولم يظهر لي بتاتا

تحياتي

مستكة_مستكة 18-04-2009 12:02 PM

فعلا حبيبتي

الصور لم تظهر

اعيدي تحمليها

و انا اضعها لكي في الصفحة الاولي


بانتظارك حبيبتي

Dr.NaNnu 18-04-2009 04:37 PM

تسلم ايدك

انا بموت فيه

زوجةاحمد 18-04-2009 05:03 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملاك الغربة (المشاركة 2133843)
تسلم الأيادي يازوجة احمد ..

ودي اسألك الزبدة تكون مذابه لما تضيفيها ولا لا .. لأن الكمية تختلف حينما تكون مذابة عنها في حال

كونها جامدة ..

اسأله تعالى أن يجمعكِ بزوجك عاجلا غير آجل ..


انا وضعتها غير مذابه

تسلمي حبيبتي على المرور الرائع

دنياالروح 18-04-2009 11:06 PM

اخيراً شفتها

شكلها جنان ومرتب واكيد الطعم اروع والذ
يسلمو ايديك ما تكوني انسيتي احمد وما بعثتيلو منها

زوجةاحمد 19-04-2009 12:07 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دنياالروح (المشاركة 2134766)
اخيراً شفتها

شكلها جنان ومرتب واكيد الطعم اروع والذ
يسلمو ايديك ما تكوني انسيتي احمد وما بعثتيلو منها

تسلم حبيبتي على المرور الرائع
:)

Omm Goayrea 19-04-2009 01:01 PM

تسلم يديك

بس عندى سؤال..

لما تحشى الكريب بهذه الحشوة وتضعيها فى المقلاة مرة أخرى تتركيها اد ايه وهل المقلاة بيكون فيها بقايا الزيت الأولانى والا زيت جديد وكميته اد ايه؟

وبتقلبيها فى المقلاة والا لا.؟

تيررا 19-04-2009 02:22 PM

تسلم يدك روووووووووووووووعه ونا من عشاقه حلاو ومالح وهو الكريب والكانيلونى والبان كيك كلهم طريقة واحدة بمسميات مختلفة يعطيكى الغافية

mem00 19-04-2009 04:27 PM

رائع
وأذا حبيتي ضعي معه ملون للأكل..أخضر أو أحمر
..يكون مثل اللي ببعض المحلات عندنا

زوجةاحمد 19-04-2009 11:06 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة واحة مصر (المشاركة 2135045)
تسلم يديك

بس عندى سؤال..

لما تحشى الكريب بهذه الحشوة وتضعيها فى المقلاة مرة أخرى تتركيها اد ايه وهل المقلاة بيكون فيها بقايا الزيت الأولانى والا زيت جديد وكميته اد ايه؟

وبتقلبيها فى المقلاة والا لا.؟

بتركها حوالي خمس دقايق كده لما بحس ان الجبنة ساحت

ومش بحط زيت تاني يكفي من المرة الاولى

نورتيني اي قمر

زوجةاحمد 19-04-2009 11:08 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2135082)
تسلم يدك روووووووووووووووعه ونا من عشاقه حلاو ومالح وهو الكريب والكانيلونى والبان كيك كلهم طريقة واحدة بمسميات مختلفة يعطيكى الغافية

نورتيني بمرورك يا قمر:22:

زوجةاحمد 19-04-2009 11:09 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة mem00 (المشاركة 2135132)
رائع
وأذا حبيتي ضعي معه ملون للأكل..أخضر أو أحمر
..يكون مثل اللي ببعض المحلات عندنا


مرورك هو الرائع:22:

زوجةاحمد 20-04-2009 01:22 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Dr.NaNnu (المشاركة 2134532)
تسلم ايدك

انا بموت فيه


تسلمي حبيتي على مرورك

سحب77 21-04-2009 03:06 PM

ما شاء الله ،،،، رووووووووعة:22:


تسلم الأياااااادي


وبألف هناء وعااااافية


تحيااااااااااتي


الساعة الآن 03:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©