منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   حلقات البصل المقلية مع الفراخ البانيه من مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=185178)

مستكة_مستكة 22-04-2009 11:56 AM

حلقات البصل المقلية مع الفراخ البانيه من مستكة
 
http://mestekamesteka.googlepages.com/178.gif

http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif


حلقات البصل المقلية

المكونات

بصل سكري

الخليط

بيضة + دقيق + لبن + ملح و فلفل + بابريكا

التغطية

دقيق ذرة اصفر

الطريقة

هذا شكل البصل السكري


http://mestoka.googlepages.com/17-04...0chiounion.jpg

الخليط


نخلط البيضة مع الدقيق الابيض و اللبن و الملح و الفلفل الاسود و يقلب جيدا و يكون سميك نوعاً و يترك نصف ساعه



http://mestoka.googlepages.com/17-04...2chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...3chiounion.jpg

التغطية

نجهز طبق فيه الذرة الصفراء


http://mestoka.googlepages.com/17-04...4chiounion.jpg

و هذا شكل الكيس

http://mestoka.googlepages.com/17-04...5chiounion.jpg


يسلق البصل في ماء ساخن لمدة 30 ثانية

http://mestoka.googlepages.com/17-04...6chiounion.jpg

و يرفع و يصفي تماما


http://mestoka.googlepages.com/17-04...2chiounion.jpg

نضع البصل في الخليط

http://mestoka.googlepages.com/17-04...4chiounion.jpg

ثم نضيف الي دقيق الذرة الاصفر

البصل اثناء القلي

http://mestoka.googlepages.com/17-04...3chiounion.jpg

الشكل النهائي للبصل المقلي و مقرمش طبعا

http://mestoka.googlepages.com/17-04...7chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...8chiounion.jpg

و قدمت بجانبه البطاطس محمرة

http://mestoka.googlepages.com/17-04...0chiounion.jpg

و لي طريقة حتي تكون البطاطس مقرمشة


اضع في الزيت كمية من البطاطس كبيرة اكثر من كمية الزيت و اتركها تتحمر براحتها من التقليب من حين لاخر


و تكون مقرمشة

و قدمت بجانبهم فراخ بانية

و استخدمت في التغطية خليط من البقسماط و دقيق الذرة الصفراء

و كانت مقرمشة


الفراخ البانية

http://mestoka.googlepages.com/17-04...1chiounion.jpg

في اغلب الاحيان


نضف علي باقي تتبيلة الفراخ باقي البيض المخفوق المستخدم في تغطية الفراخ البانية مع باقي خليط البقسماط و الذرة الصفراء

لعمل كويرات من البصل


و تقلي و تقدم بجانب الفراخ البانية


و بيكون طعمها رائع فعلا

http://mestoka.googlepages.com/17-04...7chiounion.jpg


و بالهنا و الشفا

Dr.NaNnu 22-04-2009 01:03 PM

ما شاء الله

تسلم ايدك على هذه الافكار الرائعة

الله يعطيك العافية

سحابة الصحراء 22-04-2009 01:30 PM

ماشاء الله رهيبة وشهية وانا اتفرج عليها قبل وجبة الغداء سلمت يداك على الاطباق

gawlp 22-04-2009 01:41 PM

دائما مبدعة ماشاء الله عليك ..
شكل البطاطس والبانيه خطييييييييييييييير ..

لكن البصل ما بفضله كثير يارب لك الحمد ..مع ان شكله مشهي ..

الصائمة لله 22-04-2009 02:17 PM

ماشاء الله ....تبارك الله ..

تسلم يديك ياغاليتي ...وصفة ولاأروع ...بالعافية على قلبك ومن تحبين ..

أسأل الله العلي العظيم أن يحقق ماتتمنين في الدنيا والآخرة ...

اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ...

باريسا 22-04-2009 02:25 PM

روووووووعه وبجد مشهي

و متأكدة الطعم حلو وشهي

تسلم ايدك على الأفكار الحلوة

تيررا 22-04-2009 02:38 PM

ياسلااااااااااااااام عليكى يامستكه مبدعة البصل شكله راااااااااااائع ان شاء الله اجربه يعطيكى العافية ياعسل

رومانسيه عاطفيه 22-04-2009 02:47 PM

يسلموا الايادي يا عسل

cutiepie 22-04-2009 02:58 PM

روعة ...مبدعة يا مستكة...تسلم ايدك

بالعافية عليكم..

مستكة_مستكة 23-04-2009 03:40 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Dr.NaNnu (المشاركة 2137130)
ما شاء الله

تسلم ايدك على هذه الافكار الرائعة

الله يعطيك العافية

تسلمي حبيبتي


شرفني مرورك العسل

مستكة_مستكة 23-04-2009 03:48 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحابة الصحراء (المشاركة 2137145)
ماشاء الله رهيبة وشهية وانا اتفرج عليها قبل وجبة الغداء سلمت يداك على الاطباق

مشكورة حبيبتي


اسعدني مرورك العطر


بارك الله فيكي

سحب77 23-04-2009 05:28 PM

أنا من عشاق حلقات البصل:17:


وما شاء الله شكلها راااائعة جداً ومشهية:22:


سلمت يداااااكِ ويعطيكِ الله ألف عااااافية


تحيااااااتي

مستكة_مستكة 27-04-2009 12:27 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة gawlp (المشاركة 2137148)
دائما مبدعة ماشاء الله عليك ..
شكل البطاطس والبانيه خطييييييييييييييير ..

لكن البصل ما بفضله كثير يارب لك الحمد ..مع ان شكله مشهي ..

مشكورة حبيبتي

فعلا البطاطس بهذه الطريقة تطلع مقرمشة


و البانية خرافة و مقرمش

و فعلا البصل ده مزاج :25: فيه ناس مش بتحبه

مشكرة حبيبتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الصائمة لله (المشاركة 2137173)
ماشاء الله ....تبارك الله ..

تسلم يديك ياغاليتي ...وصفة ولاأروع ...بالعافية على قلبك ومن تحبين ..

أسأل الله العلي العظيم أن يحقق ماتتمنين في الدنيا والآخرة ...



اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ...

مشكورة حبيبتي علي الدعوات الغالية


بارك الله فيكي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة باريسا (المشاركة 2137183)
روووووووعه وبجد مشهي

و متأكدة الطعم حلو وشهي

تسلم ايدك على الأفكار الحلوة

مشكورة حبيبتي


شرفني مرورك العسل

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2137188)
ياسلااااااااااااااام عليكى يامستكه مبدعة البصل شكله راااااااااااائع ان شاء الله اجربه يعطيكى العافية ياعسل


ان شاء الله يعجبك


و تدعيلي يا قمر

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 2137206)
روعة ...مبدعة يا مستكة...تسلم ايدك

بالعافية عليكم..

مشكورة حبيبتي


شرفني مرورك العسل يا عسل

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2137829)
أنا من عشاق حلقات البصل:17:


وما شاء الله شكلها راااائعة جداً ومشهية:22:


سلمت يداااااكِ ويعطيكِ الله ألف عااااافية


تحيااااااتي

تسلمي غاليتي

دقيق الذره الاصفر فرق كتير جدا في الحصول علي القرمشة


جربيها و ان شاء الله تعجبك

الاوزون 27-04-2009 02:38 PM

ماشاء الله

الله يعطيك العافية ياحلوة

مستكة_مستكة 27-04-2009 03:32 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الاوزون (المشاركة 2139503)
ماشاء الله

الله يعطيك العافية ياحلوة

يبارك فيكي غاليتي


شرفني مرورك العسل يا عسل

Habibat Alush 27-04-2009 04:16 PM

تسلم ايدك يا مستكه

مستكة_مستكة 28-04-2009 11:54 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Habibat Alush (المشاركة 2139544)
تسلم ايدك يا مستكه

تسلمي حبيبتي


شرفني مرورك العطر


تحياتي

indienne 30-04-2009 11:33 PM

تسلم الايادي عزيزتي

وصفه مميزة

مشرفات عالم التغذية والطبخ

مستكة_مستكة 02-05-2009 11:53 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 2141213)
تسلم الايادي عزيزتي

وصفه مميزة

مشرفات عالم التغذية والطبخ

مشكورة حبيبتي

و الشكر موصول الي مشرفات عالم التغذية و الطبخ الكرام

صبا نجد 04-05-2009 06:44 PM

ماشاء الله وجبة شهية الله يعطيك العافية

مستكة_مستكة 05-05-2009 10:54 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة صبا نجد (المشاركة 2143590)
ماشاء الله وجبة شهية الله يعطيك العافية

مشكورة حبيبتي شرفني مرورك العسل

انوثة الفرس 05-05-2009 11:02 AM

مممممممممممممممممممم رووووووووووووووووووعه

helwaya 05-05-2009 03:50 PM

حلو موضوع التكويرات بتاع باقي التتبيلة .. دايما بحطه في الفريزر للمرة القادمة او برميه لما يكون قليل اوي



تسلمي على الافكار والاكل الجميل

مستكة_مستكة 06-05-2009 10:04 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة انوثة الفرس (المشاركة 2144066)
مممممممممممممممممممم رووووووووووووووووووعه

بارك الله فيكي غاليتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة helwaya (المشاركة 2144167)
حلو موضوع التكويرات بتاع باقي التتبيلة .. دايما بحطه في الفريزر للمرة القادمة او برميه لما يكون قليل اوي



تسلمي على الافكار والاكل الجميل

مشكورة غالتي علي مرورك

احنا علي طول تتبيلة البانية او الاسكالوب تخلط باقي المكونات و نقليها

و طعمها بيكون رائع فعلا


و بتكون ظريفة لو تحبي تاكليها ثناء القلي:25:

ملَك شادي 16-05-2009 11:59 PM

يسلمو ايديكي رائع
بدي اسالك مستكة
لو سلقنا بطاطا تلات ارباع سلق
وقطعناها شرائح متوسطة وكملنا الخطوات زي حلقات البصل بنفع ولا؟؟؟

حابة اعمل بطاطا بانيه

ملَك شادي 17-05-2009 12:17 AM

معلش انا لخبطت انا كان قصدي تنفع بدل البصل بطاطا ولاكيف

والبطاطا البانيه بتنعمل بهرس بطاطا مسلوقة مع بقسماط و ملح وتوابل و بقدونس مفروم وتشكل وتقلى صح ولا انا غلطانة؟؟؟
طبعا بعد غمسها في البيض و البقسماط

صح ولا انا غلط؟
او بدل البيض نغمس في خليط البيض الي ذكرتيه للبصل انما ببانيه بطاطا
ينفع؟؟؟

واسفة لازعاجك

وحشتيني يامصر 17-05-2009 03:25 AM

مارضيت ارد الا لما اجربها

والله رووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووعة ياناس بس انا ماسلقت البصل

ولا حطيت بابريكا

وبرضك تجنننن

مستكة_مستكة 17-05-2009 02:33 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملَك شادي (المشاركة 2151789)
معلش انا لخبطت انا كان قصدي تنفع بدل البصل بطاطا ولاكيف

والبطاطا البانيه بتنعمل بهرس بطاطا مسلوقة مع بقسماط و ملح وتوابل و بقدونس مفروم وتشكل وتقلى صح ولا انا غلطانة؟؟؟
طبعا بعد غمسها في البيض و البقسماط

صح ولا انا غلط؟
او بدل البيض نغمس في خليط البيض الي ذكرتيه للبصل انما ببانيه بطاطا
ينفع؟؟؟

واسفة لازعاجك

شوفي حبيبتي

بالنسبة للبطاطس اعتقد انك تقصديها

في اكثر من نوع

1- بطاطس مسلوقة و مهروسة مضاف لها بيضة و بقسماط و توابل و تشكل اصابع ثم توضع في البيض و البقسماط و تقلي .( احيانا اضيف لها ملعقة باشميل معد مسبقاً)

2- نفس المكونات السابقة و اضيفي لها لحم مفروم مستوي

شوفي انا جربتها خرافة بمعني الكلمة

جربيها و ان شاء الله تعجبك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ابو تريكة (المشاركة 2151910)
مارضيت ارد الا لما اجربها

والله رووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووعة ياناس بس انا ماسلقت البصل

ولا حطيت بابريكا

وبرضك تجنننن


الف هنا و شفا عليكي يا قمر

كان نفسنا نشوف الصور

بارك الله فيكي

بكر الشايب ياسمين 17-05-2009 02:52 PM

ذبحتيني يا مستكه بالصور والوصفات

الله يعطيك العافية

رووعة

بجربها باذن الله

مستكة_مستكة 17-05-2009 03:10 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بكر الشايب (المشاركة 2152173)
ذبحتيني يا مستكه بالصور والوصفات

الله يعطيك العافية

رووعة

بجربها باذن الله


مشكورة غاليتي


و ان شاء الله تستفيدي من الوصفات


بارك الله فيكي

ام الأرانب 18-05-2009 12:12 AM

موضوع جميل ويستحق التميز فعلا

مستكة_مستكة 18-05-2009 12:49 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام الأرانب (المشاركة 2152718)
موضوع جميل ويستحق التميز فعلا


مشكورة غاليتي


بارك الله فيكي


تحياتي


الساعة الآن 11:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©