![]() |
المرتديلا بالصور من مطبخى( أحلى من الجاهز)
http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif
أخواتى الحبيبات امبارح عملت المرتديلا لأول مره فى البيت وطلعت روعه جربوها وعلى ضمانتى المقادير نصف كيلو لحم بقرى أو دجاج مخلى من العظم كوب بقسماط بيضه 4 فصوص ثوم ملعقة صغيرة ملح نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود ملعقة متوسطة توابل مشكله الطريقة 1- يفرم اللحم مع الثوم فرما ناعما جدا بالمفرمة الكهربائية او الكبة 2- يضاف له البقسماط والبيضه والملح والفلفل والتوابل 3- يعجن الجميع جيدا جدا حتى يمتزجوا تماما 4- نأتى بورق بلاستيك حرارى اى يتحمل درجات الحرارة العاليه ونضع فيه الخليط ونكبسه جيدا حتى لا يكون هناك اى هواء بداخل اللحم ونلفه على شكل اسطوانه ونربطها من الجانبين جيدا http://www8.0zz0.com/2009/06/04/16/411073927.jpg 5- نلف الكيس بورق القصدير ونضعه فى حله بها ماء وملعقة كبيرة خل ابيض وملعقة ملح 6- نتركة على النار الهادئة من ساعة ونصف الى ساعتين 7- بعد الاستواء نتركه يبرد فى الثلاجة تماما 8- نقطعه الى حلقات دائرية 9- وتستمتعى بأحلى مرتديلا( لنشون) وبالهنا والشفا http://www8.0zz0.com/2009/06/04/16/173564278.jpg http://up3.m5zn.com/photo/2009/6/4/09/csnhbrn6a.jpg/jpg http://up3.m5zn.com/photo/2009/6/4/09/fnd34cg8o.jpg/jpg http://up3.m5zn.com/photo/2009/6/4/09/r7a0oyjvi.jpg/jpg http://up3.m5zn.com/photo/2009/6/4/09/fs7yzpac7.jpg/jpg http://up3.m5zn.com/photo/2009/6/4/09/q4dtpgt59.jpg/jpg |
ما شاء الله تبارك الله
شكلها رائع فعلا والله اشتهيتها ان شاء الله ساجربها لكن لي سؤال حبيبتي التوابل المشكله بيكون فيها اي توابل ؟ تسلم الايادي عزيزتي وبالف هنا وعافيه عليكم |
يمي يمي يا أم عمار ما شاء الله انتِ مبدعة وشطورة.. اشتهيتها تسلم دياتك.. |
ماشاءالله لزيزة ويسلمو ايديكي
طيب عملتيها باللحم ولا الدجاج عشان انا بتهيئلي باللحم البقري ممكن حتطلع زي الكفتة لانو المرتديلا البقري بعرف كتير مصنعة وفيها تصنيع كبير لتطلع زي هيك بس الدجاج فعلا بتطلع زي الجاهزة وازكا انت عملتي باللحم وكيف طلعت؟؟؟؟ووشكرا الك ماشاءالله شكلها يممممم انا بحب المرتديلا |
عزيزتى الغالية Indienne تسلمى على كلامك الحلو
وبالنسبة للبهارات المشكله أنا بأعملها فى البيت وبيكون فيها حبهان وقرنفل وورق لورا وقرفه وكركم وكزبره وكمون وفلفل اسود وشطه وزنجبيل وليمون اسود وزعتر ونعناع وحبة البركه بأطحن الجميع معا فى المطحنة الكهربائية وأضعهم ببرطمان زجاج وآخذ منهم مع الخضار ومع خلطة الشوى سواء سمك ام دجاج ام لحم بتكون رائعة. عزيزتى دلوعة حسين مشكورة على كلماتك الحلوة ويالله جربيها وأكلى منها حسين كمان.:d حبيبتى ملك شادى أنا عملتها باللحم البقرى وطلعت تجنن وريحتها وطعمها زى الجاهزه بالضبط ولايمكن تفرقيهم الا طبعا فى النظافه وانك عارفه انتى حاطه فيها ايه بالضبط (ماشاء الله ابنى اتجنن عليها ومارضاش يأكل طول اليوم الا ساندويتشات منها) اتمنى تجربيها وانتى بنفسك هتحكمى انها أحلى من الجاهزه. |
تسلم يدك حبيبتى والله جات بوقتها من سمعنا بانفلونزا الخنازير قطعناها تماما لكن ولدى يحبها مرررررررررة وكنت محتارة اجيب دجاج منها ولا ايش حلتى لى الموضوع مشكورررررررررررررررررررررررررررة
|
بألف هنا وشفا عزيزتى تيرا جربيها ولن تندمى وعلى ضمانتى
|
أم عمار .. ماشاء الله وش هالزين كله .. تسلم إيديكي والله يعطيكي العافيه .. أبغى أجربها بس بس ياريت تشرحي لي خطوات اللف في الكيس الحراري بتفصيل أكثر .. إيش هو نوع وشكل هذه الأكياس الحراريه ؟ وبشو ربطتيها من الجوانب ؟ وكيف صارت معك إسطوانيه بهذا الشكل ؟ |
ما شاء الله شغل رتب ...وما كنت اتوقعها بهالسهوله هذي ...وعندي نفس استفسارات مشاعر مرهفه
تسلم الايادي |
ما شاء الله يسلمو ايديكي
زكرتيني بأيام الطفولة كانت أمي تعمل لنا المرتديلا في البيت لما كانت موضة جنون البقر ههه فعلا أنكه و ألذ من الجاهزة |
ماشاء الله ...تبارك الله ..
شكلها مشهي مرة ... الله يعطيك العافية على هذه الوصفة اللذيذة والصحية ... أسأل الله العلي العظيم أن يجعل النجاح والفلاح والسعادة نصيبك في الدنيا والآخرة .. اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ... |
أختى الحبيبة مشاعر
الأكياس اللى عندى عبارة عن رول زى رول القصدير بالضبط ولكنة كيس مش قصدير ومكتوب عليه إنه يصلح لدخول الفرن والميكروويف وبيكون سعره حوالى 15 ريال سعودى أو 23 جنيه مصرى تقريبا حسب المكان اللى بتشتريه منه وهأصور لك اللى عندى وأوريه لكى بس يارب الصورة تبان لأن كاميرتى بايظه شويه أما عن طريقة اللف فهى سهله جدا ، انتى أصلا وانتى بتعجنى اللحليط كله هتلاقيه متماسك جدا ويعتبر ناشف مش لين قوى فممكن تقعدى تلفيه على طاوله عندك او على الرخامة فى الأول لحد ما يأخذ شكل اسطوانه وتتأكدى ان مافيش اى فراغات او هواء فى وسط العجينه علشان ما تطلعش من جوا مخرمة بعد ما تستوى وبعدين تجيبى الورق البلاستيك وتفرديه قدامك على الرخامة وتضعى به اسطوانة اللحم وتلفى الورق حولها باحكام وبعدين تمسكى الطرفين بتوع البلاستيك بايديكى الاثنين وتبرميهم كويس جدا لحد ما ياتصقوا تماما باللحم ويقفلوا عليها جدا وتحسى انهم ضغطوا اللحم جوا كويس وما عادش فيه اى فراغات فى اللحم ولا بين اللحم والبلاستيك وتحسيها بقت ناشفه وماسكه نفسها كويس (بتكون شبه السجق اللى هو النقانق يعنى بس على كبير) وبعدين لإما تربطى الطرف وتعقدية عقدة منه فيه يعنى تعقدى طرف الكيس أو انك تجيبى دوباره اى فتله عريضه مخصصه لربط اللحم وتربطى بها الطرفان باحكام وأنا عقدت الطرف على بعضه فى واحده وربطته بدوبارة فى التانيه اللى فى الصورة وبعد كده لفيته كمان بقصدير فوق الكيس لضمان عدم التسريب ولكن لم يكن بحاجه لربطة فى القصدير فالكيس حرارى وتحمل ولم ينفجر أختى توته 2 تسلمى على المرور واتمنى اكون جاوبت بشكل واضح على التساؤلات واى سؤال انا فى الخدمة أختى ماريا شكرا على مرورك وربنا يخلي لك الوالده أكيد عمايلها أحلى من عمايلى مليون مرة واتمنى تجربيها لأولادك |
أختى العزيزة الصائمة لله مرورك أسعدنى ومشكوره على الاطراء والدعوات الحلوة ولكى بالمثل يارب
وأتمنى تجربيها هتعجبك جدا ان شاء الله |
بالعافيه عليكم بس حبيت اشوووف بس انا مااكلها ابداا
تسلمى |
سلمت يداكِ عزيزتي
|
ما شاء الله تسلم الايادي
ايه الافكار الجميلة دي ما شاء الله عليكي شاطرة |
والله تسلم ايديكي علي الوصفه:22: انا كان نفسي اعرفها لان جوزي مبيحبش الانشون الجاهز الي بيتباع في المحلات ان شاء الله اجربها |
أخواتى الحبيبات
بنت مكة أطياف مستكة مستكة مشتاقه الف شكر لمروركم الكريم واطرائكم واتمنى تجربوها |
وصفة تستحق التميز
مشرفات عالم التغذية والطبخ |
اقتباس:
بس انتي شو ناقصك ما شاء الله شغلك مرتب بذكر فقط فرق في الشكل انه الوالدة كانت تحط بين اللحم قلب فستق حلبي فلما تقسمها بطلع شكل لفستق جواها و طعمه كتير لذيذ جربيها ;) |
ماشاء الله
يسلموا ايديكي يا قمر |
أخواتى مشرفات عالم الطبخ
أشكركم على وضع شعار التميز وتفاعلكم الطيب مع الموضوع أختى ماريا مشكورة كثير على الكلام اللى يفتح النفس وفعلا هى هتكون أطيب مع الفستق وممكن كمان اضافة الزيتون أو الفلفل الأسمر الحب أختى رومانسية عاطفيه مشكوره على التشجيع واتمنى تجربيها هتعجبك جد ان شاء الله. |
الساعة الآن 01:03 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©