منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   طاجن رز معمر مالح وصينية بطاطس بالفرن (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=198617)

تيررا 21-12-2009 01:17 AM

طاجن رز معمر مالح وصينية بطاطس بالفرن
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليوم يابنات انا عملت معجزة مع الوحام طبعا هى انى طبخت لحم:17:والله زوجى صعب عليا من شهر مضى ماذاق اللحم حبيت اعمله طبخة والحمد لله الله قوانى فكرت ايش اطبخ طبخة مايطلع للحم فيها ريحة فورا افتكرت موضوع فتوشى الارز بالفرن وطبعا انا مدمنة عليه وزوجى فقررت اعمله الطاجن وحبيت تشاركونى فيه
للاسف الخطوات الاولى ماصورتها لكن كان عندى صور من قبل حاضعها ايضا
المطلوب توفره ذلك

طاجن فخار

لحم غنم عادى او بقر بتلو انا استخدمت غنم من لحم الاضحيه(اللحم نئ اؤكد ماهو مسلوق فتوشى والكل جربوها مش حتندموا ابدا)

ملح فلفل اسود قرفة مطحونة

رز مصرى حسب حجم الطاجن بحيث لا يتعدى ربع الطاجن طبعا قبل مايستوى تقيسى الكمية فى الطاجن وبعدين تبدأ تغسليه

ملعقتين طعام سمن او زبدة بلدى

علبة قشطة المراعى او ملعقتين قشطة بلدى

حليب مغلى الكمية حسب الحاجة

الطريقة

ادهنى الطاجن الفخار بالسمن قليل او بالزبدة او بالزيت اى شئ وفى ناس ماتدهنه اصلا لكن ادهنه لانى اضع اللحم فى القاع


اغسلى اللحم النئ ورصيه بقاع الطاجنطبعا بمصر الكل يسويه رز قليل فى القاع بعدين اللحم جربت اللحم فى القاع مرات عديدة وطلع روووعة

رشى رشة ملح وفلفل اسود وقرفة على اللحم

تاتى بالرز بعد غسله وتدعكينة بالقشطة وتضعيه فوق اللحم مباشرة

رشى قليل من الملح والفلفل والقرفة فوق الرز والحكمة فى كدا ان الرز يصبح له لون رائع غير ماتضعيهم على الحليب


اغلى الحليب على النار وضعى الملح حسب ذوقك وملعقة كبيرة سمن او زبد بلدى او تزيدى ان حبيتى
وكمية الحليب يملأ لحافة الطاجن

يدخل الفرن الساخن نولع النار قبل بشوية حتى ياخذ وجه ذهبى ويتشرب الحليب الا قليل جدا من الحليب يعنى مايشرب تمام يكون فيه شويه

هدأى النار جدا وغطى الطاجن جيدا اما بالغطاء تبع الطاجن او بغطاء معدن او حتى بالقصدير


اتركيه بالفرن لمدة ساعة الى ساعة ونصف واختبرى نضج اللحم بالسكين بعد ساعة اغرسى السكين فى الطاجن للاسفل واختبرى نضج اللحم وزيدى حليب ان احتاج لكن ماراح يحتاج اذا اتبعتى نفس خطواتى

خرجى الطاجن من الفرن ولفيه مظبوط بقطعة قماش او محرمة جيدا واتركيه لمدة نصف ساعة طبعا خارج الفرن

بعدين اغرفيه فى طبق التقديم واستمتعى باحلى والذ رز معمر وصدقونى باللحم النئ غيررررررررررررر
واللحم طلع طرى جداااااااااااا ويذوب بيدك وكمان الرز بيكون مثل الزبدة

وعملت طبعا بجانبه صينية البطاطس شويه على النار لو مستعجلة وبعدين كملى بالفرن


يلا اترككم مع الصور

تيررا 21-12-2009 01:32 AM

http://www.4nw.net/upfiles/FRq33434.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/YXa33434.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/gxD33434.jpg

شوفوا كيف اللحم مستوى جدااااااااا ويذوب:22:

http://www.4nw.net/upfiles/r2i33434.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/PjV33777.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/Nf833777.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/Rba33777.jpg

http://www.4nw.net/upfiles/1C433777.jpg

بنت مكة2008 21-12-2009 01:42 AM

تسلم يدك على الوصفه والتطبيق وبالعافيه عليكم كان عزمتينى احنا في مكان واحد:d

في وصفه خطيرة عشان ماتشمى ريحة اللحمه عشان الوحم الله يعينك

تحطيها في الصينية وتدهينها بي صلصله وكتشاب وتضيفيى بهارات فلفل وكمون وملح وقليل مويه وشوية زعفران لو تحبي بس اعرف ماينفع للحوامل بلاش منو

وغطيها بالقصدير وفي الفرن وخليها تستوي مرررره طعمها خطير
الله يتمملك حملك على خير يارب

أنين الدنيا 21-12-2009 01:44 AM

تسلم ايدك يا تيرا

شاطرة حتى في اطباق المصرية انتى مصرية ولة اية

تيررا 21-12-2009 01:46 AM

بنت مكة تسلمى ياحلوة وان شاء الله اعمل وصفتك واقولك النتيجة مشكوررررررررررة
والله اعمل وارسلك بس انتى قولى المكان هههه ولا يهمك

تيررا 21-12-2009 01:49 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنين الدنيا (المشاركة 2307136)
تسلم ايدك يا تيرا

شاطرة حتى في اطباق المصرية انتى مصرية ولة اية


انين الدنيا مشكوررررررررررررة حبيبتى طبعا مصرية 100 % بس عايشة من فترة بالسعودية واتعودت على اللهجة لكن من فترة قررت اعدل لسانى علشان ولدى :22:

helwaya 21-12-2009 06:12 AM

تجننن وتحفةةةةةةةةةةة جدا تسلم ايديكي

انتي عارفة اني عمري ما أكلت رز معمر:29:

وخايفة اعمله ....... اويييييييي

بكر الشايب ياسمين 21-12-2009 10:20 AM

الله الله يا تيررا

ابداااع


انا ذقت الرز المعمر في مصر والى الآن طعمه في فمي ما انساه ..

بحاول اجرب اسويها باذن الله تضبط معايا

تسلم الأيادي


صينية البطاطا شو فيها غير البصل ؟

تيررا 21-12-2009 02:12 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة helwaya (المشاركة 2307255)
تجننن وتحفةةةةةةةةةةة جدا تسلم ايديكي

انتي عارفة اني عمري ما أكلت رز معمر:29:

وخايفة اعمله ....... اويييييييي

تسلمى حبيبتى غلطانة لازم تتذوقيه طعمه غيرررررررررررررررررر جربيه بنفس الطريقة اللى كتبتها وان شاء الله يظبط معك
واذا خايفة اللحم مايستوى اسلقيه زى فتوشى لكن شفتى كيف اللحمة طالعة معى مستوية جدا

تيررا 21-12-2009 02:16 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بكر الشايب (المشاركة 2307311)
الله الله يا تيررا

ابداااع


انا ذقت الرز المعمر في مصر والى الآن طعمه في فمي ما انساه ..

بحاول اجرب اسويها باذن الله تضبط معايا

تسلم الأيادي


صينية البطاطا شو فيها غير البصل ؟

ان شاء الله يابكور تظبط معك توكلى على الله ولماتبدأى سم الله واتبعى الخطوات بالتفصيل

صينية البطاطس (بصل حلقات وبطاطس حلقات وملعقة كبيرة صلصة طبعا بعصير الطماطم افضل كتيررررررر وملح وفلفل اسود وملعقة صغيرة زبدة وفقط)

بكر الشايب ياسمين 21-12-2009 02:25 PM

تسلمي يا تيررا .. باذن الله سيتم تجربتها :)

تيررا 21-12-2009 06:04 PM

يلا يابكر ننتظر تطبيقك

مدام الاء 21-12-2009 06:07 PM

تسلم الايادي يارب والله يعطيكي الف عافيه
وان شاء الله بتقوميلنا بالسلامه

colors 22-12-2009 01:51 AM

ما شاء الله تيررا

الله يعطيك العافية على الأطباق

ومبروك الحمل ربي يتمم لك على خير

ماريا 22-12-2009 11:37 AM

تسلم ايديكي تيررا
شكلها أكلة من تراثكم ؟؟

ما شاء الله شكلها مشهي :23:
لكن سؤال طاجن ماذا تعني بالضبط شكل الوعاء أو نوعه أو فقط اسم الطبق ؟ و أي لهجة هي؟ مغربية ؟؟

أنين الدنيا 23-12-2009 03:41 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماريا 13 (المشاركة 2308307)
تسلم ايديكي تيررا
شكلها أكلة من تراثكم ؟؟

ما شاء الله شكلها مشهي :23:
لكن سؤال طاجن ماذا تعني بالضبط شكل الوعاء أو نوعه أو فقط اسم الطبق ؟ و أي لهجة هي؟ مغربية ؟؟

بعد اذن صاحبة الموضوعة

الاكلة مصرية يا مرمر والطاجن دة اسمه الفخار

دايما الستات اللى في الريف مشهورين بالطواجن البطاطس والرز المعمر والباميا اللى بالسمن البلدى في الفرن البلدى بتبقى تحفة جدا طعمها جنان احسن من فرن البوتجاز
الفرن البلدى بتشوفيه في التلفزيون لما بيحطوا فيه صوانى الخبز والفطير والكعك

تيررا 23-12-2009 09:54 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدام الاء (المشاركة 2307654)
تسلم الايادي يارب والله يعطيكي الف عافيه
وان شاء الله بتقوميلنا بالسلامه


الله يسلمك يالاء وتقومى انتى كمان بالسلامة يارب

تيررا 23-12-2009 09:55 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة colors (المشاركة 2308018)
ما شاء الله تيررا

الله يعطيك العافية على الأطباق

ومبروك الحمل ربي يتمم لك على خير

الله يبارك فيك كولرز وعقبالك يلا شدى حيلك وانضمى لينا

تيررا 23-12-2009 10:03 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماريا 13 (المشاركة 2308307)
تسلم ايديكي تيررا
شكلها أكلة من تراثكم ؟؟

ما شاء الله شكلها مشهي :23:
لكن سؤال طاجن ماذا تعني بالضبط شكل الوعاء أو نوعه أو فقط اسم الطبق ؟ و أي لهجة هي؟ مغربية ؟؟


تسلمى ماريا هى فعلا اكلة مصرية صميمة من التراث ولكنها ايضا دائما موجودة سواء فى القديم او فى المنيو المصرى الحديث:d

بالنسبة لسؤالك طاجن هى كلمة من اصل يونانى تعنى الاناء الفخار ويستخدمها المصريين والمغاربة
يمكن لوجود او استمرار استخدام هذه الانية الفخارية
ومثل ماقالت النين الدنيا هى بمصر مشهور انواع كثيرة من الطواجن مثل
طاجن البامية
طاجن الرز المعمر (حلو ومالح )
طاجن التورلى _مجموعة خضروات مطبوخة بالطاجن)
طاجن المسقعة
طاجن لسان العصفور
طاجن العكاوى
طاجن السبيط او الجمبرى
طاجن السمك او الصيادية
وهكذا......

تيررا 23-12-2009 10:04 AM

مشكورررررررررة انين الدنيا جزاك الله خير

أنا المتمردة" 23-12-2009 12:54 PM

شكله مشهي .. الله يعطيك العافية .

مستكة_مستكة 24-12-2009 12:43 PM

ما شاء الله عليكي يا حلوة

انا مصرية اهو عمري ما عملت الارز المعمر مع اني من عشاقه

بيجي لنا من البلد الارياف

انا اخذت طريقتك و هجربها يا قمر

و هدعيلك حبيبتي

تيررا 24-12-2009 09:35 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنا المتمردة" (المشاركة 2309420)
شكله مشهي .. الله يعطيك العافية .


ويعافيكى حبيبتى مشكورررررررررررة

تيررا 24-12-2009 09:38 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة (المشاركة 2310225)
ما شاء الله عليكي يا حلوة

انا مصرية اهو عمري ما عملت الارز المعمر مع اني من عشاقه

بيجي لنا من البلد الارياف

انا اخذت طريقتك و هجربها يا قمر

و هدعيلك حبيبتي


مشكوررررة مستوكة انا كمان كنت لما يجى لنا من مصر او لما انزل اجازة واكله او لما ماما تطبخه
قلت لازم اتعلمه وفعلا ومن يومها ادمنت على طبخه لانه سهل جدا وتنسيه بالفرن وطبعا الطعم خيااااااااااال

ماريا 05-01-2010 03:00 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أنين الدنيا (المشاركة 2309181)
بعد اذن صاحبة الموضوعة

الاكلة مصرية يا مرمر والطاجن دة اسمه الفخار

دايما الستات اللى في الريف مشهورين بالطواجن البطاطس والرز المعمر والباميا اللى بالسمن البلدى في الفرن البلدى بتبقى تحفة جدا طعمها جنان احسن من فرن البوتجاز
الفرن البلدى بتشوفيه في التلفزيون لما بيحطوا فيه صوانى الخبز والفطير والكعك


شكرا للتوضيح
بشوفها كتير و بسمع فيها بس صراحة اول مرة بعرف هالمعلومة !!
و بسورية بعتزوا أجدادنا بالتنور اللي ما عاد له وجود
و بقولوا انه أفضل بكثير من الافران الحالية

ماريا 05-01-2010 03:02 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2309340)
تسلمى ماريا هى فعلا اكلة مصرية صميمة من التراث ولكنها ايضا دائما موجودة سواء فى القديم او فى المنيو المصرى الحديث:d

بالنسبة لسؤالك طاجن هى كلمة من اصل يونانى تعنى الاناء الفخار ويستخدمها المصريين والمغاربة
يمكن لوجود او استمرار استخدام هذه الانية الفخارية
ومثل ماقالت النين الدنيا هى بمصر مشهور انواع كثيرة من الطواجن مثل
طاجن البامية
طاجن الرز المعمر (حلو ومالح )
طاجن التورلى _مجموعة خضروات مطبوخة بالطاجن)
طاجن المسقعة
طاجن لسان العصفور
طاجن العكاوى
طاجن السبيط او الجمبرى
طاجن السمك او الصيادية
وهكذا......

الله يعطيك العافية تيررا
توضيح رائع
و متل ما توقعت احساسي بالكلمة بتشبه الكلام المغربي مو بعيدة عنه
مشكورة

تيررا 07-01-2010 04:48 PM

مشكوره ماريا على مرورك الحلو

*دنيا الوفا* 07-01-2010 06:31 PM

ماشاء الله طبخه روعه وشكلها لذيذه:)
سؤال00 الفخاار خشب ولا ايش نوعيته
انا عندي مثل الي في الصوره بس نوعيتها صين 00 وفيه وحده نوعيتها خشب بس بدون غطاء
والله يعطيك العافيه على الطبخه 00 :22:

مدام الاء 07-01-2010 06:40 PM

تسلم الايادي يارب وان شاء الله تقومي بالسلامه

سحب77 10-01-2010 03:32 PM

عااااااارفة إني واصلة متأخرة:24:

لكن تصل متأخراً أفضل من أن لا تصل بالمرة:d

تسلم الأياااااادي يا قمر:23:

وبالعاااااافية عليكم

تحياااااااتي

تيررا 16-01-2010 03:35 AM

تسلمى حبيبتى سحب ولا يهمك ياحلوة زى ماقلتى المهم وصلتى هههههههه


الساعة الآن 10:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©