![]() |
طاجن رز معمر مالح وصينية بطاطس بالفرن
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اليوم يابنات انا عملت معجزة مع الوحام طبعا هى انى طبخت لحم:17:والله زوجى صعب عليا من شهر مضى ماذاق اللحم حبيت اعمله طبخة والحمد لله الله قوانى فكرت ايش اطبخ طبخة مايطلع للحم فيها ريحة فورا افتكرت موضوع فتوشى الارز بالفرن وطبعا انا مدمنة عليه وزوجى فقررت اعمله الطاجن وحبيت تشاركونى فيه للاسف الخطوات الاولى ماصورتها لكن كان عندى صور من قبل حاضعها ايضا المطلوب توفره ذلك طاجن فخار لحم غنم عادى او بقر بتلو انا استخدمت غنم من لحم الاضحيه(اللحم نئ اؤكد ماهو مسلوق فتوشى والكل جربوها مش حتندموا ابدا) ملح فلفل اسود قرفة مطحونة رز مصرى حسب حجم الطاجن بحيث لا يتعدى ربع الطاجن طبعا قبل مايستوى تقيسى الكمية فى الطاجن وبعدين تبدأ تغسليه ملعقتين طعام سمن او زبدة بلدى علبة قشطة المراعى او ملعقتين قشطة بلدى حليب مغلى الكمية حسب الحاجة الطريقة ادهنى الطاجن الفخار بالسمن قليل او بالزبدة او بالزيت اى شئ وفى ناس ماتدهنه اصلا لكن ادهنه لانى اضع اللحم فى القاع اغسلى اللحم النئ ورصيه بقاع الطاجنطبعا بمصر الكل يسويه رز قليل فى القاع بعدين اللحم جربت اللحم فى القاع مرات عديدة وطلع روووعة رشى رشة ملح وفلفل اسود وقرفة على اللحم تاتى بالرز بعد غسله وتدعكينة بالقشطة وتضعيه فوق اللحم مباشرة رشى قليل من الملح والفلفل والقرفة فوق الرز والحكمة فى كدا ان الرز يصبح له لون رائع غير ماتضعيهم على الحليب اغلى الحليب على النار وضعى الملح حسب ذوقك وملعقة كبيرة سمن او زبد بلدى او تزيدى ان حبيتى وكمية الحليب يملأ لحافة الطاجن يدخل الفرن الساخن نولع النار قبل بشوية حتى ياخذ وجه ذهبى ويتشرب الحليب الا قليل جدا من الحليب يعنى مايشرب تمام يكون فيه شويه هدأى النار جدا وغطى الطاجن جيدا اما بالغطاء تبع الطاجن او بغطاء معدن او حتى بالقصدير اتركيه بالفرن لمدة ساعة الى ساعة ونصف واختبرى نضج اللحم بالسكين بعد ساعة اغرسى السكين فى الطاجن للاسفل واختبرى نضج اللحم وزيدى حليب ان احتاج لكن ماراح يحتاج اذا اتبعتى نفس خطواتى خرجى الطاجن من الفرن ولفيه مظبوط بقطعة قماش او محرمة جيدا واتركيه لمدة نصف ساعة طبعا خارج الفرن بعدين اغرفيه فى طبق التقديم واستمتعى باحلى والذ رز معمر وصدقونى باللحم النئ غيررررررررررررر واللحم طلع طرى جداااااااااااا ويذوب بيدك وكمان الرز بيكون مثل الزبدة وعملت طبعا بجانبه صينية البطاطس شويه على النار لو مستعجلة وبعدين كملى بالفرن يلا اترككم مع الصور |
تسلم يدك على الوصفه والتطبيق وبالعافيه عليكم كان عزمتينى احنا في مكان واحد:d
في وصفه خطيرة عشان ماتشمى ريحة اللحمه عشان الوحم الله يعينك تحطيها في الصينية وتدهينها بي صلصله وكتشاب وتضيفيى بهارات فلفل وكمون وملح وقليل مويه وشوية زعفران لو تحبي بس اعرف ماينفع للحوامل بلاش منو وغطيها بالقصدير وفي الفرن وخليها تستوي مرررره طعمها خطير الله يتمملك حملك على خير يارب |
تسلم ايدك يا تيرا
شاطرة حتى في اطباق المصرية انتى مصرية ولة اية |
بنت مكة تسلمى ياحلوة وان شاء الله اعمل وصفتك واقولك النتيجة مشكوررررررررررة
والله اعمل وارسلك بس انتى قولى المكان هههه ولا يهمك |
اقتباس:
انين الدنيا مشكوررررررررررررة حبيبتى طبعا مصرية 100 % بس عايشة من فترة بالسعودية واتعودت على اللهجة لكن من فترة قررت اعدل لسانى علشان ولدى :22: |
تجننن وتحفةةةةةةةةةةة جدا تسلم ايديكي
انتي عارفة اني عمري ما أكلت رز معمر:29: وخايفة اعمله ....... اويييييييي |
الله الله يا تيررا
ابداااع انا ذقت الرز المعمر في مصر والى الآن طعمه في فمي ما انساه .. بحاول اجرب اسويها باذن الله تضبط معايا تسلم الأيادي صينية البطاطا شو فيها غير البصل ؟ |
اقتباس:
واذا خايفة اللحم مايستوى اسلقيه زى فتوشى لكن شفتى كيف اللحمة طالعة معى مستوية جدا |
اقتباس:
صينية البطاطس (بصل حلقات وبطاطس حلقات وملعقة كبيرة صلصة طبعا بعصير الطماطم افضل كتيررررررر وملح وفلفل اسود وملعقة صغيرة زبدة وفقط) |
تسلمي يا تيررا .. باذن الله سيتم تجربتها :)
|
يلا يابكر ننتظر تطبيقك
|
تسلم الايادي يارب والله يعطيكي الف عافيه
وان شاء الله بتقوميلنا بالسلامه |
ما شاء الله تيررا
الله يعطيك العافية على الأطباق ومبروك الحمل ربي يتمم لك على خير |
تسلم ايديكي تيررا
شكلها أكلة من تراثكم ؟؟ ما شاء الله شكلها مشهي :23: لكن سؤال طاجن ماذا تعني بالضبط شكل الوعاء أو نوعه أو فقط اسم الطبق ؟ و أي لهجة هي؟ مغربية ؟؟ |
اقتباس:
الاكلة مصرية يا مرمر والطاجن دة اسمه الفخار دايما الستات اللى في الريف مشهورين بالطواجن البطاطس والرز المعمر والباميا اللى بالسمن البلدى في الفرن البلدى بتبقى تحفة جدا طعمها جنان احسن من فرن البوتجاز الفرن البلدى بتشوفيه في التلفزيون لما بيحطوا فيه صوانى الخبز والفطير والكعك |
اقتباس:
الله يسلمك يالاء وتقومى انتى كمان بالسلامة يارب |
اقتباس:
|
اقتباس:
تسلمى ماريا هى فعلا اكلة مصرية صميمة من التراث ولكنها ايضا دائما موجودة سواء فى القديم او فى المنيو المصرى الحديث:d بالنسبة لسؤالك طاجن هى كلمة من اصل يونانى تعنى الاناء الفخار ويستخدمها المصريين والمغاربة يمكن لوجود او استمرار استخدام هذه الانية الفخارية ومثل ماقالت النين الدنيا هى بمصر مشهور انواع كثيرة من الطواجن مثل طاجن البامية طاجن الرز المعمر (حلو ومالح ) طاجن التورلى _مجموعة خضروات مطبوخة بالطاجن) طاجن المسقعة طاجن لسان العصفور طاجن العكاوى طاجن السبيط او الجمبرى طاجن السمك او الصيادية وهكذا...... |
مشكورررررررررة انين الدنيا جزاك الله خير
|
شكله مشهي .. الله يعطيك العافية .
|
ما شاء الله عليكي يا حلوة
انا مصرية اهو عمري ما عملت الارز المعمر مع اني من عشاقه بيجي لنا من البلد الارياف انا اخذت طريقتك و هجربها يا قمر و هدعيلك حبيبتي |
اقتباس:
ويعافيكى حبيبتى مشكورررررررررررة |
اقتباس:
مشكوررررة مستوكة انا كمان كنت لما يجى لنا من مصر او لما انزل اجازة واكله او لما ماما تطبخه قلت لازم اتعلمه وفعلا ومن يومها ادمنت على طبخه لانه سهل جدا وتنسيه بالفرن وطبعا الطعم خيااااااااااال |
اقتباس:
شكرا للتوضيح بشوفها كتير و بسمع فيها بس صراحة اول مرة بعرف هالمعلومة !! و بسورية بعتزوا أجدادنا بالتنور اللي ما عاد له وجود و بقولوا انه أفضل بكثير من الافران الحالية |
اقتباس:
توضيح رائع و متل ما توقعت احساسي بالكلمة بتشبه الكلام المغربي مو بعيدة عنه مشكورة |
مشكوره ماريا على مرورك الحلو
|
ماشاء الله طبخه روعه وشكلها لذيذه:)
سؤال00 الفخاار خشب ولا ايش نوعيته انا عندي مثل الي في الصوره بس نوعيتها صين 00 وفيه وحده نوعيتها خشب بس بدون غطاء والله يعطيك العافيه على الطبخه 00 :22: |
تسلم الايادي يارب وان شاء الله تقومي بالسلامه
|
عااااااارفة إني واصلة متأخرة:24:
لكن تصل متأخراً أفضل من أن لا تصل بالمرة:d تسلم الأياااااادي يا قمر:23: وبالعاااااافية عليكم تحياااااااتي |
تسلمى حبيبتى سحب ولا يهمك ياحلوة زى ماقلتى المهم وصلتى هههههههه
|
الساعة الآن 10:32 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©