منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   اريد طريقة عمل الجريش (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=198760)

fatoushi 23-12-2009 03:28 AM

اريد طريقة عمل الجريش
 

اخواتى مساء الفل عليكم:17:


عندى كام سؤال كده عالماشى:)

الاول انا عاوزه اعرف الجريش بينطبخ ازاى وهل له اكتر من وصفه ؟

التانى ايه هو بزار الجريش لان ما لقيته ومكون من ايه؟

التالت انا جانى هديه برطمان معجون ثمره الكشمش المتبل ماركه دابر

مش عارفه بيستعمل فى ايه بصراحه؟

ممكن اللى تعرف وصفه للمعجون ده تفيدنى

وغلاسه بقى كمان الهريس من فضلكم يعنى .......:25:

ماهو انا مش هرمى الحاجه وهى جت هدايا عشان مش بعرف اطبخها وللا ايه؟؟؟؟؟؟؟:(

ميرسى حبيبات قلبى



الاشراف / تم تعديل العنوان

مستكة_مستكة

بكر الشايب ياسمين 23-12-2009 01:19 PM

والله يا فتوشي الجريش كتير وصفاته !

في الجريش المهروس ، وفيه المضروبه , في شوربة جريش

في جريش بالزبادي


اي واحد عايزة :)

فيافي نجد 23-12-2009 01:30 PM

http://www.66n.com/forums/showthread...E1%CC%D1%ED%D4


هذي طريقتي بالجريش

سوي كليك يمين على الصور تظهر

fatoushi 23-12-2009 10:35 PM

بكوره

بتفردى عضلات على:15:
ماشى ياستى

وانا ايش عرفنى انهى واحده ، انتى كريمه وانا بستاهل
قوليهم كلهم ......:25:
ده حتى الحسنه بعشره امثالها وللا ايه؟:11:

طاب ومعجون الكشمش ده اللى جانى من بلدك حبيبتك بس من السيتى المره دى اعمل به ايه؟

اه دلينى يا صديقتى الصدوقه
تيمون وبومبا:23:



فيافى نجد مشكوووووووووووووووووووووووووره عالوصفه هجربها .......بس لا تطلبوا صور:(
جاااااااااااااااااااااااااااهله ومش عارفه رغم ان ام داليا فهمتنى بس بعيد عنكم مخى مصدى :25:

بكر الشايب ياسمين 23-12-2009 10:38 PM

لا والله يا فتوشي مش بفرد عضلاتي ابدا

اصلا انا ما عمري سويت الجريش ههه بس لقيت وصفات كثير بالنت قلت حنسخهم لك


معجون الكشمش اوول مرة اسمع فيه !

يعني اعرف الكشمش بس معجون ! :)

احساس عمري 23-12-2009 10:39 PM

:d

فتوشي ياقلبي خاطرك بجريش :)
والله ماعرف لة ولا بعمري اكلتة :25:>> بس اعرف شكلة :25:
لاني من جدة :15: وحنا الجريش مو اكلاتنا الشعبية مثل الوسط بنجد يعني الرياض
بس المرقوق :23::23:
يجننننن
تبغي الطريقة :22:
ولو عزتيها ابعتي لي قدر خاص فيني لوحدي :14::17:

fatoushi 23-12-2009 10:47 PM

بكوره ايه يا بنتى سرعه الرد دى ماشاء الله .........تكنولوجيا والله:22:

الجريش احنا بمصر اصلا ما نعرفه انا جانى كيس هديه وانا موفره فلازم استعمله طبعا ..........امال هرميه؟؟؟؟؟؟؟؟؟:25:
ده حتى ربنا يحاسبنى

ومعجون الكشمش ده هو طعمه زى مربى الكشمش بس ببهار طعمه وريحته حلوه بس مش عارفه استعمله........

ياللا هجرب فى العيال!!!!!!:25:
امال ربنا بيرزق الامهات بعيال ليه ؟
ماهو عشان تبقى حقل تجار ب لطبخاتنا اللوذعيه:29:

احساس عمرى لا انا اقولك خاطرى بأيه خاطرى بمنسف ولو انى ما اعرف ايه هو بس اسمه حلو او مندى وبرضه حد الله ولا عمرى شفته

اقولك نفسى فى ايه نفسى فى ايه ؟؟؟؟؟؟أممممممممممم:11:
ايه رايكم نفتح موضوع كل واحده نفسها فى ايه السنه دى بإذن الله والله اعمل لكم موضوع ونشوف لو ربنا احيانا اخر السنه مين حقق قد أيه نجاح

بس مش عارفه احطه فى اى قسم!!!!!!!

سحابة الصحراء 23-12-2009 10:59 PM

ماقي الد من الجريش وخاصة مع الارز في فصل الشتاء جربيه وادا حاز على دوقك اطلبي واحنا حاضرين

بكر الشايب ياسمين 23-12-2009 11:22 PM

اقتباس:

امال ربنا بيرزق الامهات بعيال ليه ؟
ماهو عشان تبقى حقل تجار ب لطبخاتنا اللوذعيه





ههههههههههههههههههههههه


بالضــــــــــــــــبط


شوفي

انا من كم يوم كنت عند صديقة لي ومسوية الجريش اكله بحرينية اسمها مضروبه


تسلق الدجاج والخضار (جزر كوسا فلفل رومي) ومعاه معجون طماطم وبهاراتك اللي متعودة عليها

بعدين لما يستوي الدجاج ترفعيه وتسحبيه من العظم وترجعيه القدر تاني


وتحطي الجريش وتطبخيه مثل الرز حتى يلين

وبعدين يجي وقت الضرب :) ... تضربي فيه بالهاون (المدقة) لغاية ما ينعم ... يعني يصير شكله عامل متل وصفة ماريا اللي حاطته (حليب بالحبوب)

وبس بالهنا والعافية :)

fatoushi 23-12-2009 11:31 PM

تسلمى بكورتى هجرب واقولك
وسحابه صحرا هشوف بجد حاضره وللا طق حنك هههههههههه مشكوره حبيبتى
بس ابعتيه DHL عشان يوصلنى ساخن

helwaya 23-12-2009 11:36 PM

الجريش يا فتوشي انا كلته كتير اوي

بس غالبا كان بالزبادي

كان طعمه بالظبط بالظبط زي الكشك الصعيدي بتاع مصر

عارفاه ؟

احساس عمري 24-12-2009 12:33 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة fatoushi (المشاركة 2309782)

ياللا هجرب فى العيال!!!!!!:25:
امال ربنا بيرزق الامهات بعيال ليه ؟
ماهو عشان تبقى حقل تجار ب لطبخاتنا اللوذعيه:29:

احساس عمرى لا انا اقولك خاطرى بأيه خاطرى بمنسف ولو انى ما اعرف ايه هو بس اسمه حلو او مندى وبرضه حد الله ولا عمرى شفته

اقولك نفسى فى ايه نفسى فى ايه ؟؟؟؟؟؟أممممممممممم:11:
ايه رايكم نفتح موضوع كل واحده نفسها فى ايه السنه دى بإذن الله والله اعمل لكم موضوع ونشوف لو ربنا احيانا اخر السنه مين حقق قد أيه نجاح


بس مش عارفه احطه فى اى قسم!!!!!!!

ههههههههههههههههههههههههه
حلوة حجرب في العيال http://www.66n.com/forums/images/icons/icon10.gif
فتوشي ياعسل
المنسف اكلة اردنية ماكلتها بس والله شكلها يدوخ :23:
هي لحم ورز وعليهم اعرف حليب :26:



http://www.z6zz.com/up/uploads/images/z04e0be7677.jpg
http://files.shabab.ps/vb/images_cas...1551289waM.jpg


اما المندي :17:
<<< ترى احساس بنت دبة :25:بس والله مو من الاكل :(
المندي معروف اكلة يمنية بحتة وسعودية وخخاصة بجدة لان اهل نجد لهم المفطح وهنا المندي :23:


http://farm4.static.flickr.com/3333/...2861a4aec7.jpg

:23::23::23::23::23::23:

والله الصورة تدوخ هههههههههههههههههههههههههههههه

اما على انا وش نفسي فية
نفسي بورق عنب مصري
:25:
والصواني المصريية :17:
وبس:24:

fatoushi 24-12-2009 02:37 AM

احساس عمرى

انا عمرى اذيتك؟؟؟؟!!!!!!!
عمرى زعلتك فى حاجه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!

طاب الصور لازمتها ايه يعنى.........قهرررررررررررررررررررررررررررررر!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!


يعنى بقيت شبه التعلب بتاع توم اند جيرى لما عيونه تطلع ........... يا نهار ى .......... الاكل شكله يجنن ........يخرب عقلك ........:22:
طاب اتصرف انا ازاى دلوقت يعنى:23:
تصدقى الكيلو اللى نزلته طلع تانى عالصور بس........:29:


حلوايه طاب انا بحب الكشك ممكن بقى تقولى لى الجريش بالزبادى ازاى ولو تعرفى الخريس ده كمان بيتعمل ازاى يبقى كتر خيرك..........
لازم تخدمى بلدك برضه وانتى فى الغربه ........:25:
يعنى طريقة الجريش والهريس واجب وطنى تجاه ابناء بلدك
;)

helwaya 24-12-2009 06:07 AM

بوصي يا فتوشي ... انا لما دورت على طريقة عمل الجريش

لقيتها تقريبا نفس وصفة الكشك الصعيدي اللي بنعمله الفرق هو في الجريش نفسه

يعني الكشك الصعيدي بيبقى مدور وناشف ومملح

وادي صورة من عندي

http://www.mlfat4arab.com/i/00005/q4u7tju29qww.jpg

وبتنقعيه في ماية لمدة نص ساعة (بتاع 5 وحدات منه كدا) لحد مايفك وتصفيه .. وعلى فكرة بعد مابيفك بيكون شبة الجريش !

وبعدين في مرقة الفراخ تحطيه يغلي شوية لحد مايستوي ..

تكوني مدوبة شوية دقيق مع علبة زبادي (في ناس بتحط حليب بدل الزبادي بس الزبادي احلى ) وتحطيهم عليها لحد مايمسك زي كشك الماظة كدا

وفي النهاية ملعقة سمنة على بصلة محمرة ... وتحطيها فوقيهم وتقلبي

وفي ناس بتعكس .. تحمري البصلة وتحطي المرقة عليها وتسوي الكشك والخ..

وفي ناس بتحب تعمل جمبها دمعة زي بتاعة الكشري

والجريش نفس القصة بس بدل الكشك الصعيدي تقريبا بيحطوا كباية او أقل على حسب الكمية .. وكمان لاحظت انهم بيزودوا كمون ... وفلفل حار أخضر ..ونفس الحكاية في ناس تحب تفتفت فراخ واللي بيفتكسوا ويحطوا جبنة كيري والخ ..

انا الكشك ده بعمله لما بكون مستعجلة اوي وفي نفس الوقت وجبة مفيده.. وكمان في ناس بتحب تعمله بالبيض كدا لوحده

بس انا لما دقت الجريش لقيته زيه بالظبط .. بس هو بالنسبة ليّه كنت حساه اموع شوية .. الكشك تحسيه مالي مركزه .. وكل واحد على حسب ماتعود

بكر الشايب ياسمين 24-12-2009 10:55 AM

اقتباس:

جمبها دمعة زي بتاعة الكشري
!!! ؟؟؟ :) يعني شو دمعة بتاعة الكشري


امبارح كان عندي عزومة وسويت منسف ! لو عارفة كان صورته وحطيت لك الطريقة يا فتوشه ههههه

بس حاضر ان شاء الله قريبا لانه عزايم زوجي كتيرة ودايما يطلب منسف !

متفائلهـ 24-12-2009 02:03 PM

الله يكون في عون العيال:d

والجريش سهل جداً مافيه اسهل منه في الأول كنت اظنه صعب ومشوار ويبيله شغلانه طلع سهل جداً وأبسط من الكبسه وأحلى بعد :22: +++ توي اطبقه الاسبوعين اللي راحوا ،،

وطريقتنا تقريباً نفس فيافي بس نحط بصل مفروم مع نفس المويه قبل مانكب الجريش وحليب بدال الزبادي لأننا مانفضله حامض ،،

جربيها وعلمينا وش صار عليك ،،

موفقه .

fatoushi 24-12-2009 11:06 PM

متفائله يكون فى عونهم ليه حملت فيهم 9 اشهر يبقى ياكلوا اختراعاتى دون تذمر ولا اعتراض
ده حقى عليهم الله
ده انا مبدعه يا بنتى ، اخر اختراعات ، لعلمك بقى انا بس لو اركز هبقى ولا الشيف اسامه ولو انى ما بحب اكله بس يعنى الصيت ولا الغنى

بكوره الله يزيد عزايم الشايب ، انتى ابعتى بس فى صور وانا انفذ على طول يا استاذه


حلوايه جارى التنفيذ


بكوره الدمعه بتاعه الكشرى هى صلصة الكشرى

عباره عن بصله صغيره فى زيت لحد ما تصفر وبكون فى الخلاط حاطه طماطم ومعجون طماطم وفلفل حامى وثوم وملح وفلفل ومعلقه صغيره جدا كمون
واضربهم فى الخلاط واضيفهم على البصله
واسيبها لحد ما تتسبك
بس يا ستى دى الدمعه

الصائمة لله 25-12-2009 06:49 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

غاليتي ؛ fatoushi هذه طريقة الجريش بالصور ..نقلتها لك من النت ...ونفس الطريقة التي أتبعها ولكن أنا بدون جبن ؛ وأضيف لكل كاسين جريش كأس رز مصري لكي يعطيها بياض أكثر فقط ..ولكن بدونه برضو لذيذة ..

ولكن جربيها بالجبن لأن الجبن دائماً يعطي مذاق لذيذ ويبرز الطعم ..


وهذه الصورة للجريش

http://safialwed.googlepages.com/jeeresh.jpg

الـمـقـاديـــر

جريش حب
بصل مقطع
زبدة المراعي
دجاج مسلوق ومفلول
ملح
كمون
لبن
زبادي
جبن مثلث


الـطـريـقـــــة

يوضع القدر على النار.
ويوضع فيه البصل والزبدة والدجاج المسلوق
والملح والكمون (ويحمس) قليلاً ثم يضاف قليلاً من الماء
ويضاف الجبن والزبادي ثم يصب عليه الكمية المطلوبة والمرغوبة من اللبن.
ثم يضاف حب الجريش عليه ويحرك باستمرار لمدة 5 دقائق حتى تذوب المحتويات في بعضها.
ثم يغطي ويترك على نار هادئة لمدة ساعة ونصف الى ساعتين حسب كمية الجريش.
مع ملاحظة انه لا بد من تحريكه كل 5 دقائق اثناء هذه الفترة حتى لا يحترق ولا يتلبك في بعضه.
حمسة الجريش وتتكون من :
(بصل , سمن , بهارات , ملح , ليمون أسود مطحون , فلفل أسود).


==============================================

وهذه طريقة اخرى ..شكلها ألذ ..:) ..لأن طعم جبن كيري قشدي ولذيذ

وتسمى { الجريش الملكي } بالجبن الكيري من غير لبن أو زبادي ..


المقادير بالصورة واضحة :-

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...60258c8c8f.jpg

المقادير:

(( 6 حبات جبن كيري مربعات - ملح , بهارات , مكعب ماجي - ماء مغلي نقي - بصل مقطع - نصف قطعة زبدة , لحم دجاج مقطع ومفتت - جريش حب مغسول ومنقوع ))

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...da19d26d91.jpg


نقوم بحمس نصف كمية البصل مع نصف كمية الزبدة (( ونخلي النصف الباقي علشان نصلح به التكشينة ))

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...0d53253b70.jpg

نضيف لحم الدجاج المفتت ونستمر في التحريك .

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...4a3743a841.jpg

نضيف البهارات والملح والماجي ونستمر في التحريك .ومن ثم الجبن


http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...6e3ed9e167.jpg

نضيف الجريش ونستمر في التحريك .


http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...737f418808.jpg


نضيف الماء المغلي إلى المكونات ونقوم بتحريكه وبشكل مستمر ثم نتركه على نار هادئة لمدة ساعة إلى ساعة ونصف - حسب الكمية - مع مراعاة أن نقوم بتحريكة كل 10 إلى 15 دقيقة .


هكذا يكون الشكل الختامي لقدر الجريش بعد أن صار جاهزاً للتقديم .

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...fba425c3c0.jpg

http://www.dehraan.com/dehraan//uplo...591bde809b.jpg

يقدم ساخناً ويوضع فوقه كشنة البصل بالزبدة والبهارات .

يالله جربي أحد الطرق على صغارك ..

وبالعافية على قلوبكم ..

أسأل الله العلي العظيم أن يوفقك ويقر عينيك في صغارك ويرزقك من غير ماتحتسبي ويجعل رزقك صباً صباً ويبارك لك فيه .

اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ..

الصائمة لله 25-12-2009 07:09 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عدت ..:)

وهذه طريقة عمل الهريس السعودي
..ياعزيزتي .. fatoushi

http://www.3sl3.com/up/upfiles/lmo13606.jpg


الهريسه طبق شعبي في السعوديه
وله عدة طرق وهذه احداها

المقادير

- حبة دجاج كامله من دون جلد مقطع ؛ وممكن باللحم الفخذ بدون عظم ؛
- ثنين كاس هريسه والهريس حبوب القمح وتباع في المحلات
- اربع حبات طماطم0
- حبة ماجي0
- م ونص ملح0
- 12 كاس ماء ممكن نزيد اونقلل

الطريقة

1- نغسل حب الهريس ونتركه على جنب
2- نضع الماء في قدر على النارونضع الدجاج
والطماطم بعد التقطيع والماجي والملح ونتركه على النارحتى يغلي
3- نضع حب الهريس ونتركه على النار حتى الاستواء
4- وبعد الاستواء نضرب الهريسه
5- توضع في طبق التقديم وتوضع الزبده عليها المذابه ممكن نزيد
كمية الزبده اونقليل على حسب الرغبه


جربيها وإن شاء الله تنجح معك جميع الطرق لأنها سهلة ولذيذة ومغذية جداً ...

وبالعافية على قلبك وقلب صغارك ومن تحبين ..

أسأل الله العلي العظيم أن ييسر لك الخير حيثما كنت ؛ ويحفظك الله بما حفظ السموات والأرض ....

اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ..

الغربه مره 25-12-2009 04:33 PM

فتوشي اسهل شي و علشان تريحي حالك

اعمليها اذا كان الجريش ناعم (( او اطحنيها بلمطحنه ))

اعمليها كبه يعني نفس طريقه الكبه بلبرغل بس اعمليها بلجريش

و ممكن تسلقيها بدل ما تقليها و تطلع روعه مع مخلل المنجا و السلطه

و ممكن بعد ما تسلقيها او تقليها تحطيها مع المسقعه بدل اللحمه تطلع ،،،،، واو

جربيها ،،،،،، و تدعيلي

بلنسبه للاولاد من يقولولي اعمليلنا عيد ميلا د (( احنا ما نحتفل بعيد الميلاد ))
و جيبيلنا هدايا

اقول لهم انا الي خلفتكم انتو الي تجيبو لي هديه باعياد ميلادكم (( شكر وعرفان ))

مش بس ياكلو الي انا اخترعه ده يكون قمه الحنيه و الحب

مشكلتي اصدق 25-12-2009 04:49 PM

الصائمه لله

ماشاء الله محل ما تدخلين تنورين

تصدقين لقيت وصفاتك ومباشره فصلت الشاحن من الجهاز وسييييييييييييييييييييييييييييييييده ع المطبخ


بداية التطبيق


بس ملحوظه الهريس والجريش الذ الف مره مع اللحم ولكن لايوجد الا الدجاج الان

كله خير ونعمه

يعطيكي العافيه يا قلبي انتي وفتوشي الرائعه على فتح واثراء هالموضوع

ولا يهونون البقيه


ياحبي لكم من جد مبدعات

أم الشبل الصغير 25-12-2009 09:33 PM

تصدقين
مسويه جريش من شهر وعامله صور وأكشن عشان أنزله هنا
بس أتفرغ وأضبط الصور مع الطريقة كامله
يمي يمي

fatoushi 26-12-2009 03:29 AM

الغربه مره
آههههههههههههههههههههههههههههههه

والله انا بجيب بالميلاد والنجاح والطهور كمان هههههههههههه
وما يفتكرونى
يفتكروا ابوهم
انتى عارفه الشيخ البعيد سره باتع - باتع يعنى قوى
فالحين بس طلبات طلبات.........هعمل ايه ؟ بحبهم ربنا يخليهم لنا ولا يحرم حد من ضناه
مشكوره عالطريقه


اما الصائمه لله فعلا مش عارفه اقولك ايه
جوعتينى!!!!!!!!!!!!!!
مجهودك رائع
يارب يكرمك

مشكلتى اصدق زى القطوه انتى تطلعى تتحركشى شوى وتختفى!!!!!!!!!!وينك
نورتينى والله بجد.........اوعدك هجرب

fatoushi 26-12-2009 03:30 AM

الوان حابه اتفرج على ابداعك بطلى كسل بقى

الصائمة لله 26-12-2009 06:33 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مشكلتي اصدق (المشاركة 2311068)
الصائمه لله

ماشاء الله محل ما تدخلين تنورين

تصدقين لقيت وصفاتك ومباشره فصلت الشاحن من الجهاز وسييييييييييييييييييييييييييييييييده ع المطبخ


بداية التطبيق


ماشاء الله عليك ياغاليتي ...أنت رائعة :22:

بالعافية على قلبك ومن تحبين ...

ودمت بحفظه الله ورعايته


الساعة الآن 10:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©