منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008 (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=206798)

بنت مكة2008 23-04-2010 07:56 PM

محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008
 
http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif
<<فرحانه سويت شوية حركات بي الفوتوشوب:d

اليوم اطباقي ماكولات مصريه متنوعه
<<تعبت بس لانوا يبغالها وقت

نبدا بي المحشي

كان صنفين بس ((ورق عنب -فلفل رومي ))

خلطتى يمكن مختلفه شويه او في احد زي مااعرف بس خلطه خطيررررة وطعم المحشي فيها غير:22:

المقادير
بصل مكعبات صغيره -خضار (كزبرة خضراء - بقدونس -شبت -نعناع -طماطم - كزبرة ناشفه -قليل شطة - هيل مطحون - ملح- فلفل اسود - رز مصري )

اول شي نحمر البصل وبعدين نضيف الخضار

مدري فين راحت صورة البصل مع انى صورتها وظبطتها:(

http://www.5h5h.com/upfiles/W7j40683.gif


نحركهم سوا شويه

http://www.5h5h.com/upfiles/xhO40683.gif

نضيف الرز للخضار

http://www.5h5h.com/upfiles/guR40683.gif

ونخلط

http://www.5h5h.com/upfiles/ToH40683.gif

ونضيف الطماطم والبهارات وقليل مويه

http://www.5h5h.com/upfiles/zCs40683.gif

نخليهم ينضجوا وبعدين ناخد كميه للحشوو

http://www.5h5h.com/upfiles/WMU40683.gif

بدات بي ورق العنب محبوب الكل

http://www.5h5h.com/upfiles/Stt40774.gif

طبعا نلفوا ونرصوا في قدر ونبدا بي الطبخ نضيف مرقه دجاج
<<حانرجع للدجاج بعدين :21:

-زيت زيتون - قليل ملح

http://www.5h5h.com/upfiles/d4040774.gif


ونضيف طماطم مطحونه
http://www.5h5h.com/upfiles/e9740683.gif

انا اثناء الطبخ استخدم غطيين واحد داخلى على نفس الورق وواحد خارجى

دا الاول
http://www.5h5h.com/upfiles/xYw40773.gif


دا الثانى
http://www.5h5h.com/upfiles/WRc40774.gif

نتركهم ينضجوا تقريبا 20 او 25 دقيقه

في دا الوقت نحشي الفلفل بس ماصورت غير الشكل النهائي مايحتاج

ونفس طريقة الطبخ بس غطاء واحد مايحتاج 2

ودا شكلوو

http://www.5h5h.com/upfiles/Db040774.gif

وهنا تقديم الفلفل والورق عنب



http://www.5h5h.com/upfiles/7yh40774.gif


>>رجعنا للدجاج بعد مااتسلق حطيتوا في صينيه ضيفت ملح وفلفل اسود وطماطم وقليل زيت وحمرتوا في الفرن
http://www.5h5h.com/upfiles/2D240683.gif



<<<باقي اكله لاحد يرد اووك:27:

بنت مكة2008 23-04-2010 08:04 PM

نكمل الاكله 2

ملوخيه بالدجاج


<<اكيد كتير عارفين الطريقه ماشاء الله ستات بيوت شطار بس للا حابب يتعلم

<<اكسب اجر ان شاء الله

طبعا الملوخيه تتقطف وتتغسل وتنشف شويه وبعدين تتخرط بي المخرطه او بي ماكينة :25:

دي صورة للملوخيه بعد الخرط

http://www.5h5h.com/upfiles/P7z41911.gif
نسلق الدجاج وبعد ماينضج نصفي المرقه ونضيف الملوخيه المخروطه للمرقه

http://www.5h5h.com/upfiles/E9u41911.gif



هنا بي نضيف الملوخيه للمرقه

http://www.5h5h.com/upfiles/ZmM41911.gif


بعد كده نحمر البصل والثوم مع قليل زيت
http://www.5h5h.com/upfiles/8xe41911.gif


ونضيفهم للملوخيه مع اضافه بهارات (( ملح - فلف وكمون وقليل كزبره ناشقه ))

http://www.5h5h.com/upfiles/BzD41911.gif


نخليهم يغلو شويات بس ونقدمهم :23:

http://www.5h5h.com/upfiles/AJi41911.gif

احنا لازم معها اكله اسمها مختوم

http://www.5h5h.com/upfiles/bTQ41911.gif


ورز ابيض

http://www.5h5h.com/upfiles/Ek541911.gif


وبالهنااااء والشفاء

بنبونتة 23-04-2010 09:21 PM

ما شاء الله عليكي

بجد ما شاء الله

الله يحفظك

نياله صاحب النصيب

بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك

ههههههههههههههههه

تسلم ايديكي يارب

في الإنتظار 23-04-2010 09:23 PM

ماشاء الله تبارك الله ..

يم يم

شكل الطبخه جونان ..


لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم ..


ربنا يبارك لك ..ست بيت :22:

هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع

خاصه هذي

http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif

بنت مكة2008 23-04-2010 10:24 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنبونتة (المشاركة 2404941)
ما شاء الله عليكي

بجد ما شاء الله

الله يحفظك

امين ياااارب

نياله صاحب النصيب

:o

بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك

ههههههههههههههههه

تسلم ايديكي يارب

\

ان شاء الله

الله يسلمك ياااااااارب
تسلمى على مرورك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة في الأنتظار (المشاركة 2404943)
ماشاء الله تبارك الله ..

يم يم

شكل الطبخه جونان ..


لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم ..

دا في التصوير بس لانو الشمس عاكسه البوتجاز تحت الشباك حتى انا لاحظت:21:


ربنا يبارك لك ..ست بيت :22:

تسلمى ياعسل

هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع

خاصه هذي

http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif


;) تسلمى قضيت الاجازة اتعلم في الفوتوشوب مشغله البرنامج والا والا بدي اتعلم غصبن عنو

اسعدنى مرورك

صباح الليل 23-04-2010 10:45 PM

ماشاء الله تبارك الله
كيف عرفتي اني من عشاق الاكل المصري
يالله بسرعه ارسلي لي شويه من كل حاجه انا في الرياااااض

الله لا يضرك يا قلبي ويرزقك بالزوج الصالح

dant!L ~} 23-04-2010 10:51 PM




تسلم دياتك بنوته ~

ماشاءالله بجد طباخه لبى قلبك ~


،

عشق عبادي 23-04-2010 10:53 PM

يا سلام إيه الحلاوة دي يا بت

أنا مش مسدقة عنيه

ما شاء الله عليك شطورة بكل شي بالفوتوشوب و بالطبخ

الله يسلم دياتك و يعطيك ألف عافية

تيررا 24-04-2010 01:19 AM

ماشاء الله يابنت مكة الاكل رووووووووعه وكمان الصورة تسلم ايدك بس غريبه ان حطيتى بصل على الملوخيه احنا نسويها ثوم وكزبره فقط بس اى شئ من ايدك اكيد حو

جمااال الروح 24-04-2010 02:40 AM

ايه ده يابنت مكه!!!!!!!!!!!!1

ياااااي ماشااااءالله عليك طبااااخه باااارعه اشتهيت ورق العنب أبسويه ان شاء الله بس يتعبني اللف يكسر ظهري:( بس ماعليه لازم أصلحه تسلم أناملك حبيبتي

toota2 24-04-2010 03:10 PM

ما شاء الله يا بنوته عيني عليكي بارده ....بس تعرفي عمري ما جربت اسوي محاشي يكون الحشو فيها مطبوخ

احنا ائما نسوي المحاشي يكون الحشو ني في ني ولازم يكون فيه لحمه مفرومه

عجبتني طريقتك وان شاء الله في يوم اجربها

تسلم الايادي

بنت مكة2008 24-04-2010 04:47 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة صباح الليل (المشاركة 2404985)
ماشاء الله تبارك الله
كيف عرفتي اني من عشاق الاكل المصري
يالله بسرعه ارسلي لي شويه من كل حاجه انا في الرياااااض

الله لا يضرك يا قلبي ويرزقك بالزوج الصالح


ابشري ارسلك شويات بي الدي اتش ال

امين يارب تسلمى على مرورك
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dant!L ~} (المشاركة 2404989)


تسلم دياتك بنوته ~

ماشاءالله بجد طباخه لبى قلبك ~


،

الله يسلمك يارب ويوفقك عقبال مااشوف طباخك

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2404992)
يا سلام إيه الحلاوة دي يا بت

أنا مش مسدقة عنيه

:25:

ما شاء الله عليك شطورة بكل شي بالفوتوشوب و بالطبخ

الله يسلم دياتك و يعطيك ألف عافية

ويسلمك يارب ياشفيتنا المبدعه

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2405115)
ماشاء الله يابنت مكة الاكل رووووووووعه وكمان الصورة تسلم ايدك بس غريبه ان حطيتى بصل على الملوخيه احنا نسويها ثوم وكزبره فقط بس اى شئ من ايدك اكيد حو


الله يسلمك ياارب في ناس تحط بصل وناس لا جربيها وشوفي الفرق بس يكون صغير جدااا

بنت مكة2008 24-04-2010 04:51 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جمااال الروح (المشاركة 2405152)
ايه ده يابنت مكه!!!!!!!!!!!!1


:11:
ياااااي ماشااااءالله عليك طبااااخه باااارعه اشتهيت ورق العنب أبسويه ان شاء الله بس يتعبني اللف يكسر ظهري:( بس ماعليه لازم أصلحه تسلم أناملك حبيبتي


حتى انا يتعبنى بس يالله كل فتره نسوي
الله يسلمك يارب
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة toota2 (المشاركة 2405379)
ما شاء الله يا بنوته عيني عليكي بارده ....بس تعرفي عمري ما جربت اسوي محاشي يكون الحشو فيها مطبوخ

احنا ائما نسوي المحاشي يكون الحشو ني في ني ولازم يكون فيه لحمه مفرومه

ابو اللحمه المفرومه لازم ني نسمي محشي سعودي ورز وخضار مصري شويه يستوى مو كتير مايتعب عشان ماياخد وقت على النار

عجبتني طريقتك وان شاء الله في يوم اجربها

تسلم الايادي

ان شاء الله
الله يسلمك يارب

الجوريه الحمراء 25-04-2010 01:49 PM

ما شاء الله عليكي يا بنوته طباخه شاطره...تسلم ايدك ...

بنت مكة2008 25-04-2010 05:02 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الجوريه الحمراء (المشاركة 2405981)
ما شاء الله عليكي يا بنوته طباخه شاطره...تسلم ايدك ...

الله يسلمك يارب

تسلمى على مرورك

& بنت ابوها & 26-04-2010 09:02 PM

يمي ~ والله منظره لذيذ ~ يمي
شكرا على الطريقة

بنت مكة2008 27-04-2010 04:14 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة & بنت ابوها & (المشاركة 2407162)
يمي ~ والله منظره لذيذ ~ يمي
شكرا على الطريقة

العفو ياعسل اسعدنى تواجدك تسلمى

مدام الاء 27-04-2010 05:15 PM

ما شاء الله
الله يعطيكي العافيه
وصحتين وعافيه على قلوبكم

سحب77 01-05-2010 03:32 PM

رووووعة ما شاء الله

وكل طبق أحلى من الثاني

سلمت يداكِ غاليتي بنوتة

وبالعااااافية عليكم يا رب

تحياتي يا قمر

أم راغده 02-05-2010 10:39 PM

طريقتك في المحشي تختلف

ولكل ناس طريقه واختلاف

ام الملوخيه حراااام عليك تعذيب عارفه ليه

انا عايشه بالخارج وما عندنا ملوخيه ومره اشتهيتها

لما رجعت اجازه في عيد الحج على طول خليت الوالده الله يحفظها تسويها لي لان من ايديها غير

واحنا نسويها باللحم تطلع اطيب

الله يعطيك العافيه

بنت مكة2008 02-05-2010 11:25 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدام الاء (المشاركة 2407648)
ما شاء الله
الله يعطيكي العافيه
وصحتين وعافيه على قلوبكم


الله يعافيكي يارب

تسلمى
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2410117)
رووووعة ما شاء الله

وكل طبق أحلى من الثاني

سلمت يداكِ غاليتي بنوتة

وبالعااااافية عليكم يا رب

تحياتي يا قمر


الله يسلمك يارب

شرفتى الموضوع:d

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم راغده (المشاركة 2411462)
طريقتك في المحشي تختلف

ولكل ناس طريقه واختلاف


اكيد
ام الملوخيه حراااام عليك تعذيب عارفه ليه

انا عايشه بالخارج وما عندنا ملوخيه ومره اشتهيتها

:26: تصدقي انى اسويها من احسن مايكون بس مااحبها طيب ماتجيكم مفرزنة يعنى مشي حالك لو فيه طبعا هي الطازة وبس دورى كبديل

لما رجعت اجازه في عيد الحج على طول خليت الوالده الله يحفظها تسويها لي لان من ايديها غير

واحنا نسويها باللحم تطلع اطيب


عندنا الكبار في العيله يحبوها باللحم بس جيلنا محبي الدجاج
الله يعطيك العافيه

الله يعافيكي يارب والله يرجعك بلدك لاهلك

انتظار الفرج 03-05-2010 12:19 AM



ماشاء الله تبارك الله

روووووعة

ست بيت من الطراز الاول

يعطيكِ العافية بنوتة

مش مجرد كلام 03-05-2010 12:48 AM

كالعااده والعااده والعااده بنت مكه مبدعه <<متأثره تو مخلصه المباره الهلال والنصر ومتحمسه:17:

يسلموا ياااقمر كل طبخه احلى من الثانيه
:22:

بنت مكة2008 03-05-2010 01:08 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة انتظار الفرج (المشاركة 2411548)

ماشاء الله تبارك الله

روووووعة

ست بيت من الطراز الاول

يعطيكِ العافية بنوتة

الله يعافيكي يارب تسلمى

اسعدتى تواجدك:d

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مش مجرد كلام (المشاركة 2411569)
كالعااده والعااده والعااده بنت مكه مبدعه <<متأثره تو مخلصه المباره الهلال والنصر ومتحمسه:17:

يسلموا ياااقمر كل طبخه احلى من الثانيه:22:


الله يسلمك يااارب

<<طلعتى هلاليه زي:25:

اسعدن مرورك

نور 22 21-05-2010 02:00 AM

يمي يمي صرحة عملتي اكلاتين من افضل الاكلات عند
المحشي والملوخية...

تسلم الايادي
نـــــور22


الساعة الآن 10:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©