![]() |
محشي ورق عنب وفلفل وملوخية بالدجاج أطباق مصرية من بنت مكة2008
http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif
<<فرحانه سويت شوية حركات بي الفوتوشوب:d اليوم اطباقي ماكولات مصريه متنوعه <<تعبت بس لانوا يبغالها وقت نبدا بي المحشي كان صنفين بس ((ورق عنب -فلفل رومي )) خلطتى يمكن مختلفه شويه او في احد زي مااعرف بس خلطه خطيررررة وطعم المحشي فيها غير:22: المقادير بصل مكعبات صغيره -خضار (كزبرة خضراء - بقدونس -شبت -نعناع -طماطم - كزبرة ناشفه -قليل شطة - هيل مطحون - ملح- فلفل اسود - رز مصري ) اول شي نحمر البصل وبعدين نضيف الخضار مدري فين راحت صورة البصل مع انى صورتها وظبطتها:( http://www.5h5h.com/upfiles/W7j40683.gif نحركهم سوا شويه http://www.5h5h.com/upfiles/xhO40683.gif نضيف الرز للخضار http://www.5h5h.com/upfiles/guR40683.gif ونخلط http://www.5h5h.com/upfiles/ToH40683.gif ونضيف الطماطم والبهارات وقليل مويه http://www.5h5h.com/upfiles/zCs40683.gif نخليهم ينضجوا وبعدين ناخد كميه للحشوو http://www.5h5h.com/upfiles/WMU40683.gif بدات بي ورق العنب محبوب الكل http://www.5h5h.com/upfiles/Stt40774.gif طبعا نلفوا ونرصوا في قدر ونبدا بي الطبخ نضيف مرقه دجاج <<حانرجع للدجاج بعدين :21: -زيت زيتون - قليل ملح http://www.5h5h.com/upfiles/d4040774.gif ونضيف طماطم مطحونه http://www.5h5h.com/upfiles/e9740683.gif انا اثناء الطبخ استخدم غطيين واحد داخلى على نفس الورق وواحد خارجى دا الاول http://www.5h5h.com/upfiles/xYw40773.gif دا الثانى http://www.5h5h.com/upfiles/WRc40774.gif نتركهم ينضجوا تقريبا 20 او 25 دقيقه في دا الوقت نحشي الفلفل بس ماصورت غير الشكل النهائي مايحتاج ونفس طريقة الطبخ بس غطاء واحد مايحتاج 2 ودا شكلوو http://www.5h5h.com/upfiles/Db040774.gif وهنا تقديم الفلفل والورق عنب http://www.5h5h.com/upfiles/7yh40774.gif >>رجعنا للدجاج بعد مااتسلق حطيتوا في صينيه ضيفت ملح وفلفل اسود وطماطم وقليل زيت وحمرتوا في الفرن http://www.5h5h.com/upfiles/2D240683.gif <<<باقي اكله لاحد يرد اووك:27: |
نكمل الاكله 2
ملوخيه بالدجاج <<اكيد كتير عارفين الطريقه ماشاء الله ستات بيوت شطار بس للا حابب يتعلم <<اكسب اجر ان شاء الله طبعا الملوخيه تتقطف وتتغسل وتنشف شويه وبعدين تتخرط بي المخرطه او بي ماكينة :25: دي صورة للملوخيه بعد الخرط http://www.5h5h.com/upfiles/P7z41911.gif نسلق الدجاج وبعد ماينضج نصفي المرقه ونضيف الملوخيه المخروطه للمرقه http://www.5h5h.com/upfiles/E9u41911.gif هنا بي نضيف الملوخيه للمرقه http://www.5h5h.com/upfiles/ZmM41911.gif بعد كده نحمر البصل والثوم مع قليل زيت http://www.5h5h.com/upfiles/8xe41911.gif ونضيفهم للملوخيه مع اضافه بهارات (( ملح - فلف وكمون وقليل كزبره ناشقه )) http://www.5h5h.com/upfiles/BzD41911.gif نخليهم يغلو شويات بس ونقدمهم :23: http://www.5h5h.com/upfiles/AJi41911.gif احنا لازم معها اكله اسمها مختوم http://www.5h5h.com/upfiles/bTQ41911.gif ورز ابيض http://www.5h5h.com/upfiles/Ek541911.gif وبالهنااااء والشفاء |
ما شاء الله عليكي
بجد ما شاء الله الله يحفظك نياله صاحب النصيب بس اجي مكة لازم تعمليلي من اكلاتك واجي عندك ههههههههههههههههه تسلم ايديكي يارب |
ماشاء الله تبارك الله ..
يم يم شكل الطبخه جونان .. لاحظت الزيوت كثيره خاصه في المختوم .. ربنا يبارك لك ..ست بيت :22: هذا بالنسبه للأكل أما التصاميم فصراحه إبداع خاصه هذي http://www.5h5h.com/upfiles/c7240683.gif |
اقتباس:
ان شاء الله الله يسلمك ياااااااارب تسلمى على مرورك اقتباس:
;) تسلمى قضيت الاجازة اتعلم في الفوتوشوب مشغله البرنامج والا والا بدي اتعلم غصبن عنو اسعدنى مرورك |
ماشاء الله تبارك الله
كيف عرفتي اني من عشاق الاكل المصري يالله بسرعه ارسلي لي شويه من كل حاجه انا في الرياااااض الله لا يضرك يا قلبي ويرزقك بالزوج الصالح |
تسلم دياتك بنوته ~ ماشاءالله بجد طباخه لبى قلبك ~ ، |
يا سلام إيه الحلاوة دي يا بت
أنا مش مسدقة عنيه ما شاء الله عليك شطورة بكل شي بالفوتوشوب و بالطبخ الله يسلم دياتك و يعطيك ألف عافية |
ماشاء الله يابنت مكة الاكل رووووووووعه وكمان الصورة تسلم ايدك بس غريبه ان حطيتى بصل على الملوخيه احنا نسويها ثوم وكزبره فقط بس اى شئ من ايدك اكيد حو
|
ايه ده يابنت مكه!!!!!!!!!!!!1
ياااااي ماشااااءالله عليك طبااااخه باااارعه اشتهيت ورق العنب أبسويه ان شاء الله بس يتعبني اللف يكسر ظهري:( بس ماعليه لازم أصلحه تسلم أناملك حبيبتي |
ما شاء الله يا بنوته عيني عليكي بارده ....بس تعرفي عمري ما جربت اسوي محاشي يكون الحشو فيها مطبوخ
احنا ائما نسوي المحاشي يكون الحشو ني في ني ولازم يكون فيه لحمه مفرومه عجبتني طريقتك وان شاء الله في يوم اجربها تسلم الايادي |
اقتباس:
ابشري ارسلك شويات بي الدي اتش ال امين يارب تسلمى على مرورك اقتباس:
اقتباس:
اقتباس:
الله يسلمك ياارب في ناس تحط بصل وناس لا جربيها وشوفي الفرق بس يكون صغير جدااا |
اقتباس:
حتى انا يتعبنى بس يالله كل فتره نسوي الله يسلمك يارب اقتباس:
الله يسلمك يارب |
ما شاء الله عليكي يا بنوته طباخه شاطره...تسلم ايدك ...
|
اقتباس:
تسلمى على مرورك |
يمي ~ والله منظره لذيذ ~ يمي
شكرا على الطريقة |
اقتباس:
|
ما شاء الله
الله يعطيكي العافيه وصحتين وعافيه على قلوبكم |
رووووعة ما شاء الله
وكل طبق أحلى من الثاني سلمت يداكِ غاليتي بنوتة وبالعااااافية عليكم يا رب تحياتي يا قمر |
طريقتك في المحشي تختلف
ولكل ناس طريقه واختلاف ام الملوخيه حراااام عليك تعذيب عارفه ليه انا عايشه بالخارج وما عندنا ملوخيه ومره اشتهيتها لما رجعت اجازه في عيد الحج على طول خليت الوالده الله يحفظها تسويها لي لان من ايديها غير واحنا نسويها باللحم تطلع اطيب الله يعطيك العافيه |
اقتباس:
الله يعافيكي يارب تسلمى اقتباس:
الله يسلمك يارب شرفتى الموضوع:d اقتباس:
|
ماشاء الله تبارك الله روووووعة ست بيت من الطراز الاول يعطيكِ العافية بنوتة |
كالعااده والعااده والعااده بنت مكه مبدعه <<متأثره تو مخلصه المباره الهلال والنصر ومتحمسه:17:
يسلموا ياااقمر كل طبخه احلى من الثانيه:22: |
اقتباس:
اسعدتى تواجدك:d اقتباس:
الله يسلمك يااارب <<طلعتى هلاليه زي:25: اسعدن مرورك |
يمي يمي صرحة عملتي اكلاتين من افضل الاكلات عند
المحشي والملوخية... تسلم الايادي نـــــور22 |
الساعة الآن 10:48 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©