![]() |
¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
|
http://www.66n.com/pics/hosted/ribbd...k1l823f2zw.gif اولا تنظيف الاكارع يشق مابين الحافرين بالسكين تمسك وترفع على شعلة النار حتى يحرق الشعر وتسهل ازالته ....بدون ما يتحرق المقدم http://www.66n.com/pics/hosted/4bibe...av06l3ycir.jpg ثم يكشط الشعر بالسكين حتلاقيه خرج معاك على طول لانه اتكسر من الاحتراق http://www.66n.com/pics/hosted/7e2j5...hrphfquv87.jpg ثم تغسل الاكارع بالدقيق وتنقع فيه لمدة ربع ساعة و تشطف و يكسر عظم الاكارع عرضا مع ملاحظة عدم انفصال اجزاء الاكارع ثانيا تبيض الكوارع وذلك بوضعها في ماء بارد يكفي لتغطيتها وترفع على النار حتى يغلي ثم يستغنى عن الماء (ما سبق منقول ) و من الممكن شرائها منظفة جاهزة من الجزار و اطلبي منه ان يكسرها و لا يفصلها المقادير 6-8 اكواب ماء + بصلة كبيرة +2 حبة حبهان +2 حبة مستكة+ورقتين لورا + ملح الطريقة توضع الاكارع المعدة سابقا مع مقدار الماء ( 6-8 اكواب ) و بقية المقادير و تترك حتي تنضج مع نزع الريم ثم هادي النار واما تنقص الماء نزود وهكذا لحد ما تستوي وللعلم هي بتاخد وقت طويل.... بتاخذ نصف الوقت في قدر الضغط حوالي ساعتين وتقدم في طبق الاكارع مع الشوربة مع الليمون المقادير الاكارع : زوج اكارع + 6 اكواب ماء + جزرة + بصلة + 6 حبات فلفل اسود + ملح و فلفل خليط التتبييل : 2 م / ك زيت + 2 م / ك خل + 1 م بقدونس مفري + 1 م /ص بصل مفري الطريقة تسلق الاكارع مع الماء و الخضرة و التوابل ينزع عضمها و يترك اللحم حتي يبرد يضاف جميع مقادير خليط التتبيلة و يتبل بها لحم الاكارع و يترك لمدة نصف ساعة ترص في طبق عليه فرشه خس و تجمل بالطماطم و الليمون القادم |
السلام عليكم
مشكورة اخت مستكة_مستكة على المجهودات الرائعة وحاطلب منك تعملى لينا ملف للشيف عبدالله (الشارقة) لان شوفتو مرة وعجبنى وصفاته سهلة العمل بس مواعيده لا تناسبنى ولك جزيل الشكر وشكرا على الكوارع |
الجلاش بللحم
1 لفة جلاش 2 نصف كيلو لحم مفروم ومعصج بلبصل والبهارات 3 ربع كيلو بسلة 4 ربع كيلو جزر 5 2بيضة 6 كوب لبن+ملح وفلفل اسمر 7 نصف كوب سمن على زيت الطريقة تفرد لفة الجلاش وتقسم نصفان ندهن صينية كبيرة سمن ونبدا فى وضع طبقات الجلاش وبين كل طبقة والاخرى يرش القليل من خليط السمن على الزيت حتى ننتهى من نصف كمية الجلاش ونضع الحشواللحم العصاج وفوقة البسلة والجزر بعد سلقهم وتقليبهم فى الزبدة ولا يخلطو مع اللحم حتى يظل لونهم طبيعى ترب بيضة بلقليل من الفلفل الاسمر والملح وتوضع على العصاج والبسلة والجزر ثم نضع النصف الثانى من الجلاش وبين الطبقاتسمن على زيت حتى انتهاء الكمية ويقطع على حسب الرغبة ويرش علية خليط البيضة+كوب اللبن مع الملح والفلفل الاسمر ويوضع فى الفرن ولما يخرج يقطع مرة اخرى ويقدم ساخن الف هناء:d :d :d |
تسلمين الغالية على هذا الجهد الرائع
ننتظر المزيد جعله الله في موازين حسناتكِ |
روعة .. الله يعطيكي العافية .. حبيبتي .. مستكة_مستكة http://www.osrty1.com/vb/images/smilies/002006.gif
http://www.althkra.net/pic/ep/Bow13.gif |
حبيبتي موضوع رائع
يثبت |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي علي المرور الطيب العطر ان مش متابعة البرنامج .... اكتبي التوقيت و ان شاء الله افيدك ارق التحيات مستكة_مستكة |
بسم الله الرحمن الرحيم
مشكورة اختي الكريمة ام بيسان علي الوصفة اللذيذة و في انتظار المزيد ارق التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة يا غالية علي المرور الطيب العطر ارق التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم ام علاء.... المبدعة تشرفت بمروك الكريم علي الموضوع :22: و في انتظارك جديدك المميز و المبدع و المشوق :17: :17: :17: ارق و اغلي التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم الف .. الف ... الف شكر :17: :17: :17: علي التثبيت مشكورة يا غالية اختك مستكة_مستكة |
مشكورة والله يعطيكي العافية
|
السلام عليكم
مشكورة اختى مستكة_مستكة وان شاء الله حعرف ميعاد البرنامج وابلغك واللى تعرف الميعاد من الاعضاء تبلغنا الميعاد وتسمحى لى باضافة اكلة مصرية بس فى موضوع لوحده |
بسم الله الرحمن الرحيم المقادير مقدار من خلاصة بهريز الكوارع + مقدار من الخبز المقدد+ مقدار من الارز المصري المفلفل صلصة الخل و الثوم نصف راس ثوم مفري ناعم + 1/2 ك خل ابيض + ملح + 2 م /ك سمن + 2 كبشة بهريز + 1 قرن فلفل حامي ( 2 م/ك صلصة طماطم حسب الرغبة ) الطريقة - الخبز المقدد ( يقطع مكعبات.... يحمص في الفرن او يحمر في سمن و يصفي او يدخل الفرن في صاج و يرش عليه سمن و يترك حتي يحمص ) -عمل الصلصة الخل و الثوم .. يقدح السمن و يضاف الثوم المفري( المضاف اليه الفلفل الحامي حسب الرغبة و ممكن فلفل بارد ) و يقلب حتي يصفر لونه ( في حالة استخدام صلصة الطماطم تضاف علي الثوم تحمر لمدة دقيقة ) ثم يضاف الخل و يضاف البهريز و تتبل الصلصة بالملح و الفلفل و تترك حتي تغلي -يضاف البهريز علي الخبز المقدد و توضع الصنية علي النار و تضاف حوال 1 م/ك من صلصة الخل و الثوم و يترك حتي يغلي لمدة 3 ق فقط -يرفع من علي النار و نضع الارز الابيض المفلفل عليه و نضع باقي الصلصة علي الوجه و يرش فلفل الاسود و توضع قطع من الكوارع المخلية او ( لحم مسلوق ) ( منقول بتصريف ) المقادير 2 كوب من الارز المصرى 2 م / ك من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس 2 و 1/2 كوب ماء مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين الطـــــــــــــــــــريقه - نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا - فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه - نضيف كميه الماء ثم نضيف مقدار الملح و يقلب و يترك حتى يتشرب الماء ثم نوطي عليه النار جدا و توضع تحته صاج ( الشياطة ) و يترك حتي النضج يتبع القادم ) |
العزيزة جدا جدا مستكة تسلمى على الموضوع ما شاء الله عليك دائما متجددة
بلنسبة للبرنامج كل يوم الصبح تقريبا العاشرة او العاشرة والربع على تليفزيون الشارقة الفضائية بتوقيت القاهرة وحقيقى وصفاتة سهلة ومش محتاجة غلبة ولا مكونات كتيرة جزاكى الله كل خير ام بيسان:22: :22: |
بسم الله الرحمن الرحيم الرقاق الجاف ( الناشف ) او الطري الرقاق الجاهز مش متوفر عندك تقدري تعمليه بسهوله جدا المقادير: http://www.66n.com/pics/hosted/wrko8...4x08d07c40.jpg 3 ملاعق كبيرة زيت كوب ماء دقيق حسب العجن الطريقة نعجن مع اضافة الدقيق بالتدريج http://www.66n.com/pics/hosted/trg74...rqznk6fe7y.jpg حتي نحصل علي عجينة متمتاسكة لا تلصق باليد ثم نقوم بعمل كور صغيرة من العجين و نفردها بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق و نقطعها حسب الحجم الذي نريده ممكن استخدام صينية لهذا الغرض و سوف تصبح بهذا الشكل http://www.66n.com/pics/hosted/ovq5w...r8lc4zjj6x.jpg نكرر نفس العمليه حتي الانتهاء من المقدار نسخن طاسة تيفال بدون زيت او زبد ثم نضع العجين مع الضغط الخفيف علي الجوانب باستخدام فوطة المطبخ و بمجرد ظهور الفقاقيع نقلبه علي الوجه الآخر http://www.66n.com/pics/hosted/q2y6m...399x6isvp9.jpg مع اعادة نفس الخطوات و سوف يصبح الرقاق جاهز للأستخدام http://www.66n.com/pics/hosted/hrmqs...y2ryi8dpp1.jpg لازم تسيبيه معرض للهوا من غير ما تغطيه او تلفيه لحد ما ينشف او يستخدم طري ... ( منقولة ) النوع الاول النوع الناشف يباع جاهز ( دائري او مربع ) http://www.66n.com/pics/hosted/9u7mw...mfierkw2ou.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/uizya...1qflua0ana.jpg المقادير تقريبا 10 رقاقات 400 جرام لحم مفروم معصجة شوربة لحم او ضان سمن ملح و فلفل الطريقة -نحضر صنية تقريبا علي اد حجم الرقاقة و تدهن سمن و من الجوانب ... و اذا لم يوجد تكسر علي ادها :25: -نحضر حلة كبيرة و نضع بها المرق و يكون دافئ و نبلل كل ورقة من الرقاق و ترص في الصنية و عن اضافة كل ورقة ترش بالقليل من السمن و الفلفل الاسود -حتي الوصول الي 5 راقات نضع اللحم المفروم المعصج و نكمل رص باقي الرقاق بنفس الطريقة حتي تكتمل و ترش بالسمن و الفلفل الاسود -يقطع الرقاق حسب الرغبة و يترك لمدة لا تقل عن ساعة قبل دخوله الفرن -فرن ساخن ... يوضع صنية الرقاق في القاع لمدة 10 ق حتي يحمر القاع -ثم ترفع في الرف اللي في الوسط حتي يحمر الوجه و يقدم ساخن -طريقة اخري ( للتسوية ) بيكون القاع مدهون سمن كتير شوية ممكن ان يسوي صنيه الرقاق علي البوتجاز مباشرة ... قومي بوضعه علي النار و بوضع كف يدك عليه و مسكه الصنية بالفوطة ...بعد 2 ق تقريبا يجف معكي و تقدري تلفي الصنية حتي يحمر القاع و يحمر و تقلب حتي يحر الوجه من الناحيتين ( بتكون لذيذة لكن دسمة من مقدار السمن المستخدم في التحمير .. بصراحة انا عمري ما عملتها كده لكن جدتي رحمها الله كانت بتعملها كده ) النوع الثاني الرقاق الطري http://www.66n.com/pics/hosted/nwvri...qg8iaad7w7.jpg المقادير 1/2 كيلو رقاق حوال 6 رقاقات طري 400 جرام لحم مفروم معضج شوربة لحم او ضان سمن او زيت فلفل اسود الطريقة -نحضر صنية تكون حجم الرقاقة و تدهن سمن و من الجوانب http://www.66n.com/pics/hosted/omsn1...8gmjln71el.jpg -نضع اول راقة من الرقاق زي ما هي ( بدولة ما تبلل في الشوربة ) -و نرش سمن او زيت ( قليل ) و نرش فلفل اسود -و من ثاني راق يبلل في الشوربة و يرص حتي الوصول الي 3 رقات http://www.66n.com/pics/hosted/jjr6x...bm5ai92plr.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/yg8xu...keqm27zzg4.jpg نضع اللحم المفروم المعصج http://www.66n.com/pics/hosted/030gq...ehqq78iiwi.jpg و نرص باقي 3 رقاقات ( مع مراعاه ان تبلل كل ورقة في الشوربة ) -يرش علي السطح حوالي 2 كبشة مرق و سمن او زيت و فلفل اسود و يقطع حسب الرغبة -يترك لمدة ساعة للراحة ثم يدخل الفرن نفس الطريقة السابقة في التسوية ملاحظة ... للحصول علي رقاق طري يغطي عند خروجه من الفرن مباشرة ....ممكن عمل اي من الطرقتين بالزيت .. حتي تدهن الصنية ( انا بعمله كده و لن تشعري بالفرق ) و بالهنا و الشفا ( الصور ...منقولة ) القادم |
مشكوره أختي مستكه
والله يعطيج العافيه |
أختنا في الله مستكة_مستكة
أشكرك جزيل الشكر على هذه الأكلات الجميله الرائعه وخاصتاً فتة الكوارع بارك الله فيك وتسلم أيدك أختنا وأشكرك على فكرة عمل ملف كامل للأكلات المصريه حتى يصبح مرجع للجميع بارك الله فيك أختنا شيف المنتدى وجزاك الله خيراً أخوك في الله |
تسلمي يالغاليه
مشكوره يعطيك العافيه |
مشكورة حبيبتى مستكة على الملف الرائع ماتنسى تكتبيلنا طريقة الكبابى المصرى(الكفتة)مش اللى قلتيها قبل كدة اقصدالاقراص
|
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي علي المرور الطيب ارق التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم اخي الكريم مشكور علي المرور الطيب العطر دائما و كلماتك الطيبة ارق التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحين مشكورة غاليتي .... جزاكي الله كل خير علي المرور الطيب العطر ارق التحيات مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي علي مرورك الطيب العطر و في الطريق طريقة الكباب المصري ( هروح للحاتي:27: :27: و اسرق الخلطة :23: :23: ) تحت امرك يا جميل :d :d ارق التحيات مستكة_مستكة |
تسلم ايديكى وعنيكى
جوزى بيحب الاكلات المصرية و اختك فاشلة فيها تماما ان شاء الله استفيد منك الله يعطيكى العافية |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم تسلمي يا غالية و ان شاء الله تستفيدي من الوصفات و اي طلب انا تحت الامر ارق التحيات مستكة_مستكة |
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/g8gvz...knjrctmt69.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/5xru1...160qyiow3i.jpg المقادير 2 ك عدس اصفر منقي و مغسول + 1 بصلة كبيرة مقطعة مكعبات + عدد 2 جزرة مبشورة + عدد2 طماطم كبيرة مكعبات + 4 فص ثوم صحيح+ 8 ك ماء + ملح + فلفل + مكعب مرق دجاج + كمون + شطة ( حسب الرغبة ) + عيش محمص ( مقلي ) +( اضافتي.....( عدد 2 م/ك شعرية + 2 بصلة كبيرة مفرية + سمن ) الطريقة -نغسل العدس جيدا و يوضع في حلة عميقة و يضاف اليه مقدار الماء و يضاف له البصلة + الجزر + الطماطم + الثوم و يترك علي النار حتي يغلي ثم نهدء عليه النار حتي النضج .. لو احتاج ماء ممكن نضيف له -يترك ليبرد قليلا ثم يجزأ و يضرب في الخلاط و يصفي -ناخد الخليط المصفي و يوضع في حلة علي النار ثم نضع مكعب مرق الدجاج و تذوب و تضيفي ملح حسب الحاجة و الرغبة و الفلفل الاسود و الكمون.... و شطة ( حسب الرغبة ) -و يترك حتي يغلي و يقدم -يقدم مع خبز بلدي مقطع و محمر في زيت غزير او سمن -اضافتي في طاسة صغير نضع ملعقة من السمن و نضع عليها 2 بصلة مفرية و تشوح حتي الزبول فقط يضاف اليها الشعرية و يحمروا حتي الحصول علي اللون الذهبي يضاف هذا الخليط الي الشوربة و يترك علي النار لمدة 3 ق فقط و يقدم بجانب الخبز و الليمون http://www.66n.com/pics/hosted/fa2y4...5hwdajhosm.jpg نفس الطريقة السابقة حتي مرحلة ضربه بالخلاط و تصفيته و وضعه علي النار و اضافة الملح و التوابل .... الطريقة - ثم نضيف عليه 2 م /ك ارزمصري مغسول - يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز ملحوظة ... هذا الطبق يكون غليظ القوام و من الممكن اضافة ماء حسب الحاجة مع مرعاه الاحتفاظ بالسمك الغليظ بعد نضج الارز تضاف علي التقلية طريقة التقلية نحضر طاسة توضع علي النار نضع فيها 2 م /ك سمن و عدد 2 بصلة مقطعة صغير تحمر و يضاف عليها فلفل اسود و ملح بسيط ( اذا كنتي ضبطي الملح في العدس لا تضيفي ملح ) و تضاف التقلية علي الوش و يقدم .... ملحوظة هذا الطبق يغمس http://www.66n.com/pics/hosted/02jo2...l88tx5ohto.jpg نفس الطريقة السابقة حتي مرحلة ضربه بالخلاط و تصفيته و وضعه علي النار و اضافة الملح و التوابل الطريقة -نحمص عيش او يقلي في زيت او سمن ( حسب الرغبة ) يوضع في صنية و يضاف اليه شوربة العدس ( المصفاه و المتبلة ) و يوضع علي النار حتي يغلي تضاف اليه تقليه الخل و الثوم طريقة التقلية نحضر طاسة نضع فيها 4 -6 فص ثوم مفري مع فلفل اخضر حامي مع الملح و الفلفل و يشوح في قليل من السمن و يضاف اليه الخل المخفف بقليل من الماء و يترك ليغلي ثم يضاف الي الفته و يقدم بالهنا و الشفا يتبع |
السلام عليكم
الله ينور يا مستكة_مستكة مجهود جبار ده كفاية موضوع الرقاق اللى بيتعمل انا كنت فاكره انه صعب وبالنسبة للملوخية انا كنت نوية اضيفها بس لا انا حاتركها ليكى وبقى قوليها بنوعيها الخضرة والناشفة والبرنامج الحمد لله فى اخت مشكورة قالت على ميعاده وان شاء الله تحضرى موضع جديد منه مشكوررررررة |
بسم الله الرحمن الرحيم المقادير واحد و نصف كوب عدس اصفر + 1 ك ارز مصري + مقدار من الماء + ملح + فلفل + 2 ملعقة كبيرة سمن + 2 بصلة كبيرة مفرية + بيض ( نيء ) حسب عدد الاسرة ( اضافتي ) الطريقة - نحضر حلة نضع فيها السمن و البصل و تحمر - يضاف لها مقدار العدس الاصفر و الارز المغسولين و يقلب - يشوح ثم نضع الملح و الفلفل و نضع مقدار الماء مثل الارز بس لا نكتر الماء لانه ( بيلب ) - بعد وضع الماء و يترك ليغلي و نضع تحته الشياطة و نوطي النار علي الهادئ و بعد 5 ق تقريبا نفتح عليه و نضغط بالملعقة لعمل حفر مش غويطة علي حسب عدد البيض نضع البيض ( نيء ) علي الوجه و يرش بالملح و الفلفل و يغطي و يترك حتي النضج يقدم مع مخلل الطماطم صماطم علي حسب عدد الاسرة....... تشق من اعلي زي علامة ( + ) http://www.66n.com/pics/hosted/y6crh...gxjj30ri7f.jpg الخلطة ثوم مفري مع فلفل اخصر حامي + ملح + فلفل + كمون + خل و تحشي الطماطم بالخطلة السابقة و تقدم بجانب الكشري و بالهنا و الشفا **** تعد هذه الاكلة مصرية الاصل لانها من اختراعي :23: :23: المقادير نصف كيلو لحم مفروم ناعم + بصلة كبيرة ناعمة + ملح + فلفل اسود + بهارات لحم + قرفة + جنزبيل + 2 حزمة شبت + 2 م/ك ارز الطريقة 1- يسلق الارز اولا حتي تمام النضج 2 - تجهز البصلة و نضيف اليها التوابل و تدعك جيد و تضاف الي اللحم المفروم 3- نضع اللحم المفروم في الكبة لضمان اختلاط البصلة 4- نفرم الشبت في الكبة و يضاف الي اللحم المفروم و تقلب جيدا 5- يضاف اليها الارز المسلوق و تقلب و تترك في الثلاجة طوال الليل 6-تصبع الكفته و توضع في دقيق و بيض و بقسماط 7- و تقلي و تقدم بحانب مكرونة و بالهناء و الشفاء القادم |
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/i3aiz...00yml95zjs.jpg المقادير لكل زوج من الحمام نحتاج الى من 1/2الى3/4 كوب فريك أو رز ... او حسب الحاجة عدد 2 بصلة كبيرة مفرومة 2 ملعقة صغيرة سمن ملح + فلفل أسود للسلق ( ماء + مستكة + 1 م/ص سمن + حبهان + ورق لورا + حبات من الفلفل الاسود ) حلقات من البطاطس و البصل + ملح + فلفل ورق فويل الطريقة يغسل الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ثم يشطف و يصفي نجهز الحشوة نحضر حلة نضع فيها السمن او زيت حتي يقدح في طبق خارجي ..... نضع فيها عدد 2 بصلة كبيرة مفرية و عليها الملح و الفلفل و تدعك و يضاف عليها الفريك ( مغسول و منقي جيدا ) او خليط من الفريك و الارز المصري او الارز المصري فقط حسب الرغبة نضع الفريك في الحلة و يشوح مع السمن و يبهر حسب رغبتك ( انا بعمله بالارز فقط و بضيف عليه مكعب ماجي للارز الابيض ) http://www.maggime.com/arabic/images...e_rice_arb.jpg ثم يضاف اليه مقدار من الماء يغطيه .. ثم يكمل مثل الارز... و يكون جاهز للاستعمال بالنسبة للحمام نحضر الحمامة و بلطف نفصل الجلد عن اللحم يتبل الحمام بالملح و الفلفل و يدعك من الداخل و الخارج نضع الجناح في الخلف كما بالصور http://www.66n.com/pics/hosted/ffknh...ca66blv2g2.jpg نخلط الحشوة بالحوايج و يحشي بها الحمام ما بين اللحم و الجلد http://www.66n.com/pics/hosted/irhq9...szsn7uu8c3.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/2rrti...pxdnvnueo2.jpg و يحشي بها الحمام من الداخل ( كما بالصورة ) و ما بين اللحم و الجلد ( غير مصورة ) http://www.66n.com/pics/hosted/ai76p...yiztad0nzp.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/jtfuu...bpxt39rho2.jpg ثم ندخل رجليه في الفتحة اللي في ناهية الحمام ( غير مصورة ) او يخيط http://www.66n.com/pics/hosted/zwwzp...nq11s6yjpo.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/flxdp...05qc18m738.jpg طريقة التسوية المعتاد سلق الحمام نحضر حلة نضع بها حبات من المستكة مع ملعقة ضغيرة سمن و تذوب ثم نضيف الماء بحرص و يضاف عليها بصلة متوسطة مقطعة اربع + حبات من الهيل + ورق لورا + حبات من الفلفل الاسود و تترك حتي تغلي و نضع بها الحمام تقريبا بياخد ساعة علي النار ثم يرفع عن تمام السلق و يترك ليصفي و يبرد التحمير و يحمر في السمن من جميع الجهات و يقدم طريقتي .. في الفرن نحضر ورق فويل و يقطع مربعات اكبر من حجم الحمام نقشر حبات من البطاطس و تقطع حلقات تدعك ببصلة حلقات عليها ملح و فلفل اسود و توضع علي الورقة الفويل ( تقسم الكمية علي عدد الحمامات الموجودة عندك ) المطلوب ان تغطي البطاطس و حلقات البصل قاع الحمامة ... و نضيف ملعقة من خليط الحشوة ( فريك او فريك و ارز او ارز فقط ) نضع عليها الحمامة و تغلق باحكام بالورق الفويل يرص الحمام في صنيه و يدخل الفر في الوسط بدون ماء او اي اضافات يترك ساعة في الفرن ثم نفتح ورقة الفويل علي كل واحدة و نفتح الجريل و ندهن وش كل حمامة بالسمن ( ممكن اضافة قطرات من الليمون و بعض حبات حبة البركة ) ملحوظة فكرة الفويل تجنبك من انفجار اي حمامة اثناء السلق ( و هذا يحدث كثيرا ) ان شاء الله هعمله قريبا و اصور طريقة الاعداد بالنسبة للتسوية بالفويل الصور فقط ....منقولة و بالهنا و الشفا |
تسلم ايدك يامستكة انتى هايلة وانا فى انتظار طريقة الكبابى اعتقد مابيكون عند الحاتى عالعموم انا فى انتظارك حبيبتى مشكورة عالاكلات اللى تجنن
|
على فكرة اختى مستكة اناجربت فكرة السكرمع الصلصة وطلعت ممتازة يعطيكى العافية
|
الف شكر حبيبتي مستكة اكلات تجنن تسلم ايديكي
وجزاكي الله خيرا |
فعلا اكلات رائعة تسلم ايدك
فعلا المطبخ المصرى لذيذ جداااااااااا انا اتمنى ان تضعى لنا فى الملف ... المسقعة الساخنة والباردة وطريقة عمل البصارة والكشك كلها اكلات تفتح النفس تسلم ايدك ومشكورة على هذا المجهود الجبار لك ارق التحيات رقة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبت روان علي مرورك الطيب جايز انا فهمت غلط ما هو المقصود ب ( الكبابي ) هل هو الكباب ؟ ام الكبيبة ؟ ام كفته ؟؟ في انتظار توضيحك اختك مستكة_مستكة |
اقتباس:
بسم الله الرحمن الرحيم مشكورة حبيبتي من بعض ما عندكم :18: :18: |
اقتباس:
منورة يا غالية انتظري الوصفات اختك مستكة_مستكة |
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/r09z2...fmaj54yvgf.jpg يعتبر من الاكلات الشهية بالنسبة للتنظيف المفروض انك بتشتريه منظف جاهز ما عليكي سوي وضعه في القليل من الماء و الملح لمدة 20ق و يشطف و يكون جاهز للحشوة و هنالك عدة طرق للخلطة الخلطة 1 كيلو الا ربع ممبار ( لان الكيلو بعد ما ينظف يصبح تقريبا كيلو الا ربع ) يقطع الي حوالي 19 قطعة طول القطعة ( شبر كف اليد ) + 4 و 1/2 ك ارز مصري + عدد 2 بصلة كبيرة + 5-6 حبات طماطم كبيرة + 1 م/ك سمن او زيت + مكعب مرقة دجاج + صلصة طماطم + شبت و بقدونس + قرن فلفل حامي ( حسب الرغبة ) + ملح + فلفل + بهار + رشة قرفة + نعناع ناشف الطريقة الاولي -نحضر حلة غويطة و نضع فيها عدد 1 بصلة مفرية مع السمن و تشوح علي النار ثم نضع عليها عصير الطماطم (5-6 حبات طماطم بدون قشرة مضروبة في الخلاط مع قليل من الماء ) و نضع مكعب مرق دجاج و تترك لتتسبك - نضع عدد 2 م /ك صلصلة طماطم و تقلب تترك لتغلي و نطفئ عليها - تترك لتبرد قليلا - نضع عليها الارز مغسول و الشبت و البقدونس ( مقطعين صغير ) - نحضر البصلة ( الثانية ) تقطع صغير و تتبل بملح و الفلفل و البهار و القرفةو النعناع الناشف و تدعك جيدا و تضاف علي الخلطة و تقلب جيدا - يحشي الممبار بها - ملاحظات .... لا تملئي الممبار بالارز ... يكون فاضي شوية ... عددة طرح لقفله .. بعض الناس تتركه علي هذه الهيئة و مجرد ما ينزل الماء المغلي تقفل اطرافه لوحدها ( كما بالصورة ) ..... بعض الناس تقفله بالسواك ..... انا بربطه بالخليط ليصبح مثل الحلقات ( هي شغلانة شوية لكن شكله افضل في التقديم و لسهولة الامر دوري علي حد يساعدك في الربط ) الطريقة الثانية نحضر طبق كبير نضع فيه عدد 2 بصلة مفرية و عليها التوابل و لا تنسي الملح و تقلب نضع الطماطم مقطعة مكعبات صغيرة و عليها الصلصة و تقلب و نضع عليها الشبت و البقدونس و تقلب و نضع مقدار الارز و نضع عليها حوال 2 م/ ك زيت و تقلب -ثم تستخدم للحشو الطريقة الثالثة -نحضر حلة علي النار و نضع فيها عصير الطماطم (5-6 حبات طماطم بدون قشرة مضروبة في الخلاط مع قليل من الماء ) و نضع مكعب مرق الدجاج و تترك لتتسبك -نضع عليها صلصة الطماطم و تقلب حتي تغلي و ترفع من علي النار و تترك لتبرد -نضع عليها 2 بصلة مفرية و متبلة بالتوابل كلها و الشبت و البقدونس و الارز و مقدار من الزيت -ثم تستخدم للحشو السلق -نحضر حلة غويطة توضع علي النار نضع فيها 1 م/ص سمن و نضع 2 فص مستكة و تذوب -ثم نضيف عليها مقدار كبير من الماء -و نضع ورق لوار و حبهان و تترك لتغلي -نضع فيها حلقات الممبار و تترك للنضج ( اثناء ذلك نحضر ابرة و نشك كل واحدة اثناء السلق حتي يخرج منها الهواء ) بعد غليه نوطي النار شوية بسيطة -بياخد تقريبا من ساعة الي ساعة و نصف علي النار -يرفع و يترك ليبرد ( ممكن حفظه في الفريز لحين استخدامه ) -ثم يحمر في زيت ساخن غزير و لا يترك كثيرا علي النار حتي لا ينشف -يقدم مع البقدونس و رشة فلفل اسود و بالهنا و الشفا |
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/2vxla...818mh5vvvn.jpg المقادير 6-8 بيض + 2 حزمة بقدونس + ملح + فلفل + 1 م ب ب + فلفل بارد مقطع صغير + فلفل حامي ( حسب الرغبة ) + 2 بصلة كبيرة + زيت الطريقة نحضر طاسة نضع فيها مقدار من الزيت و نضع عدد 2 بصلة مقطعة صغير و تشوح حتي يحمر لونها تترك لتبرد قليلا في طبق خارجي نضع البيض و يخفق و يضاف اليه البقدونس مفري + و الملح و الفلفل و الب ب و الفلفل الحامي و البارد ثم نضيف البصل و يقلب المقدار كله نسخن الفرن نحضر صنية او طاجن يوضع علي النار ( البوتجاز ) و نضع فيه زيت يغطي القاع تقريبا بس مش كتير و يترك الزيت حتي يقدح ( خطوة مهمة جدا ) نضع الخليط السابق برفق و يترك الخليط علي النار حتي يغلي من الجوانب يدخل الفرن لمدة 20ق و يقدم ساخنا بالهنا و الشفا |
الساعة الآن 02:01 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©