منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   حلويات (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=86)
-   -   حلويتنا فى ليبيا الحبيب (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=105723)

marwazubi 18-10-2006 04:42 PM

حلويتنا فى ليبيا الحبيب
 
حبيبنا فى منتدانا الغالى كل عام وانتم والامة الاسلامية بخير

ليبيا بلد عربى كبير جميل واصيل ربما لا يعرفه الكتير المطلوب التعريف باليبيا من خلال اطباق ليبية فالطعام لغة سهلة قريبة يفهمها الجميع

فيااخوتى واخواتى اللبيين وغير البيين ارجو منكم الدخول والمشاركة وبما اننا على ابواب عيد الفطر فاسنكتفى باطباق الحلو كل عام وانتم بخير مع حبى:17:

marwazubi 18-10-2006 06:19 PM

السلام عليكم
 
ايه معقولة :confused ولا رد واحد الكل مطنش:25: ووولالالالا مشغولين بالاكل:d
على العموم انا مش زعلانة منكم وصحة وهنا مع حبى:17:

marwazubi 18-10-2006 07:05 PM

االسلام عليكم
 
المقروض الليبى

تتعدد جنسيات هدا الطبق وهو صنف من اصناف الحلويات العربية فامنه التونسى ومنه المغربى والجزائرى واليوم اقدم لكم المقروض الليبى
المقادير 5 اكواب دقيق السميدينة الناعمة 1 كوب دقيق ابيض عادى 2 كوب زيت درة ملعقة كبيرة سمن ملعقة كبيرة بيكنج بودر نصف كيلو تمر وممكن نزيد شوية ماء دافى للعجن

قطر او شيرة او شربات الطريقة اولا نضع المقادير الجافة اولا الدقيق السمدينة والخميرة تم نضيف الزيت والسمن ونعجن جيدا نغطى الخليط
ونتركه على جنب
نجهز التمر ودلك بنزع النوى وطحن التمر وطبعا نختار نوع جيد من التمر وبعد ماتطحنيه تضيفى عليه شوية زيت زيتون او اى زيت فقط للترطيب وشوية قرفة وتعجنيه جيدا
تم تشكليه على هيئة اسطوانات طويلة فى سمك الاصبع طبعا الاصبع الرجالى وليس النسائى
بعدين تقسمى خليط الدقيق والزيت الى 6 اقسام تاخدى القسم الاول وتفصلى فى طبق اخر على حدا وتصبى عليه القليل من الماء الدافى وتعجنى وممكن تزيدى كمية الماء لو العجينة يابسة المهم ماتكترى
ولو حيتى انك كترت الماء والعجينة طرية كتير ضيفيلها شوية من خليط الدقيق والزيت واعجنى بعدين شكليها على هيئة اسطوانة غليضة نوعا ما وبايدك اصنعى حفرة طولية فى نصف الاسطوانة
تم ضعى التمر واغلقى مجددا وساوى الاسطوانة وبواسطو سكين حاد غير مشرشراقطعى الاسطوانة بالعرض الى قطع متساوية طبعا قطع وليس شرائح وبواسطة المنقاش ننقش وجه كل قطعة ونصفها فى صينية الفرن متقاربة وليست متلاصقة ونكرر نفس العملية مع باقى الاقسام اى قسامخليط الدقيق والزيت ثم نضعه فى فرن متوسط الحرارة وبعد ان يخرج مباشرة يسقى بالقطر او الشيرة او الشربات
البارد ويتم سكب كمية وافرة من القطر واتركيه فى القطر لمدة يوم كامل تم اخرجيه من القطر ورشى عليه سمسم ابيض وقدميه
ملاحظة القطر يجب ان لا يكون خفيف ولاتقيل وممكن نضيف عليه شوية عسل نحل وكل عام وانتم بخير مع حبى:17:

اسبريسو 18-10-2006 07:54 PM

للاسف ما نعرف شي عن المطبخ الليبي

بانتظار وصفاتك

وان شاء الله راح نطبقها


شكرا لك يالغاليه

marwazubi 19-10-2006 12:31 AM

االسلام عليكم
 
شكرا حبيبتى الغالية ام خالد على مرورك الكريم وساتابع بادن الله كتابة الوصفات من داخل المطبخ اللبيى كل عام وانتم بخير مع حبى :17:

rima 19-10-2006 03:40 PM

هلا حبيبتي تابعي واحنا معك

ننتظرك يا غالية

marwazubi 19-10-2006 10:29 PM

السلام عليكم
 
حبييبتى ريما شكرا على مرورك الغالى احبائى فى منتدانا الغالى كل عام وانتم جميعابخير


اليوم سامحونى مش هاقدر اكتب شى للا نى كان عندى عزومة والحمدالله مرت بدون ضحايا اشوفكم بكرة بادن الله مع حبى :17:

marwazubi 22-10-2006 01:04 AM

االسلام عليكم
 
السلام عليكم احبائى جيبالكم اكتر الحلويات شعبية فى ليبيا هو الكعك الحلو و الكعك المالح

مقادير الكعك الحلو 2 كوب زيت درة 1 كوب ماء 1 كوب سكر عادى ملعقة كبيرة ينسون ملعقة كبيرة خميرة البيكنج بودر ملعقة صغيرة مش مليانة خميرة النشادر وادا غير متوفر مش مهم 4 كوب دقيق الطريقة الزيت والماء والسكر مع بعض فى العجانة وتحمرى الينسون الصحيح يعنى مش مطحون فى ملعقة زيت وتضيفيهم للمقادير فى العجناة تم ضيفى الدقيق والخمائر

واعجنيه كويس تم شكليه على شكل الحلق وسويه فى الفرن وخلاص خلصنا وبالهنا والشفا
الكعك المالح
1 كوب زيت زيتون 1 كوب زيت درة 1 كوب ماء ملعقة كبيرة كمون الشمر ملعقة صغيرة ملح ملعقة صغيرة خميرة بيرة ملعقةصغيرة بيكنج بودر 4 ونصف كوب دقيق
الطريقة انك تحطى السوائل مع بعضها تم اضيفى الدقيق والخميرة والملح والشمر وتعجنى كويس جدا تم تشكليها على شكل حلق وتشرشرى شويى بالسكين حطى فى فرن متوسط وبالهنا والشفا

جربوه سهل جدا ومقاديره متوفرة دائما ونتيجة حاوة مع حبى:17:

مستكة_مستكة 22-10-2006 01:50 PM

بسم الله الرحمن الرحيم


تسلم الايادي


و في انتظار المزيد


جزاكي الله كل خير


و كل عام و انتم بخير


ارق التحيات



مستكة_مستكة

marwazubi 23-10-2006 05:02 PM

االسلام عليكم
 
حبيبتى مستكة شكرا على ردك الرقيق وجزاك الله خيرا اشوف الردود قليلة على موضوعى الظاهر انه موضوع :confused:



اكن انا مش هاياس ابجدا للانه لالالالالالالالا ياس مع الحياة ولالالالالالالالالالالالالالالالالالا حياة فى من انادى هاهاهاهاهاها معلش اضحك معاكم ده بس غيزى
بس معلش احبكم مهما تعملوا مع حبى:17:


الساعة الآن 06:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©