![]() |
يا بنات اللى يعرف طريقة عمل الملوخيه الجافه يفيدنى
عندى كميه من الملوخيه الناشفه و لما دوبت شويه منها فى الشوربه طلعت لزجه قوى و لم تعجبنى فياريت اللى يعرف الطريقه المظبوطه لعملها يقولى يعنى ازاى انظفها و كام ملعقه من الملوخيه لكل كوب شوربه و لكم جزيل الشكر مقدما |
أولا تضعى أربع ملاعق ملوخية جافة و تقلبيها فى قليل من السمن السائح على البارد يعنى تبسيها حوالى ملعقتين سمن سائح قبل عمل الملوخية بساعة
ثم عند العمل تضعى 2 كوب شوربة يغلوا على النار وياريت لو تضيفى مكعب مرقة دجاج ثم ضعى قليل من الثوم المدقوق بالكسبرة الجافة و الكمون والشطة و الفلفل ثم أضيفى الملوخية و سيبيها تغلى شوية ونزليها من على النار ثم حمرى باقى الثوم على النار حتى يصفر ثم طشى به الملوخية وغطيها ولو لقيى الملوخية سميكة ضيفى لها سوية شوربة وحطيها شوية على النار حتى تبدأ تقلب لكن لا تتركيها تغلى على النار حتى لو بتسخنيها للأكل |
اختى حنان سليمان اشكرك كل الشكر على مرورك و اهتمامك بالرد
اللى جه فى وقته كنت قربت ارميها خلاص لكن اكيد هاجرب طريقتك ده و ان شاء الله تطلع حلوه |
أنا ما أعرف طريقة عمل الملوخية ولكن عندي معلومة قرأتها قبل فترة عن الملوخية الجافية
الملوخية الجافة أكثر فائدة من الطازجة وأكثر ألياف وفائدة ولكن أكثر سعرات حرارية من الطازجة فلو كنتي من اللي بيسوو رجيم أنصحك كليها طازجة |
بارك الله فيك اختى سمو الاميرة على المعلومه
|
اختى العزيزة لكى منى ملوخية هتاكلى صوابعك وراها وهى ملوخية بطريقة اهل الصعيد
حمرى الثوم المطخون بالملح واول ما يصفر اضيفى 1 لاكوب طماطم معصورة واتركية لغاية ما يتسبك او ممكن تضيفى اكتر حسب طلبك وبعد كدة ضيقى الشوربه على حسب مقدار العيلة يعنى نقول 2:3 كوب شوربو ونتركة يغلى ثم نضع الملوخية بحذر مع التقلب لغاية مل تظبتى القوام اللى تحبية زوممكن تعملى توم بكزبة وتقدحيهم بالهنا والشفا تحذير : ما تخليش الملوخية تغلى لان ذلك سبب فشلها اختك ام سجده |
بارك الله فيك حبيبتى ساجدة و فى كل اهل الصعيد
تصدقى حسيت بلزة طعمها و ريحتها و ان بقرأ وصفتك يبقى لما هاجرب هاعمل ايه ؟؟ تسلم ايدك يا قمر |
بالف هنا وشفا مستنية ردك
ام سجده |
الساعة الآن 05:42 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©