منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   عندي مشكله مع البطاطس المقلي ممكن مساعده (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=125299)

فراوله 2007 24-04-2007 02:16 PM

عندي مشكله مع البطاطس المقلي ممكن مساعده
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتي انا زوجي يحب البطاطس المقلي ولكن المشكله لما اقليه في الزيت مايطلع مقرمش يطلع كأنه مطبوخ وانا سمعت انو فيه بطاطس مخصص للقلي هل هذا صحيح طبعا انا ابغى البطاطس العادي لانو احنا مانحب البطاطس الامريكاني المقطع والجاهز اللي ينحط بالفريزر اتوقع فهمتوا قصدي.

قهوة مغلية 24-04-2007 02:22 PM

هو في طبعا بطاطس للقلي

جربي وضع البطاطس في ماء ساخن وخل قبل قليها مباشرة ، بتفرق

فراوله 2007 24-04-2007 02:27 PM

مشكوره حبيبتي على الرد بس البطاطس حق القلي تقصدين المقطع الجاهز يعني

ميني ماوس 24-04-2007 02:37 PM

السلام عليكم

اختي انا استعمل البطاطس العادي اللي انا اقشرم من الصندوق و يطلع معاي كريسبي لان ولدي الصغير يحبة كذا .....

قشري البطاطس و قطعية طوال ( اصابع ) و انقعية بماء و ملح قبل قلية بشوي ( حوالي 5 دقايق ) بعدين سخني الزيت و صفي البطاطا من الماء و حطية بالزيت و لا تقصرين النار علية و خلية لحد ما يصير اشقر و يطلع مقرمش مره ........... انا هذي طريقتي اتمنى تضبط معاك ...

عشق عبادي 24-04-2007 03:14 PM

بعدين يا عزيزتي لما تشتري البطاطا لا تكون بيضة من الداخل هذه بتكون حلوة حقة طبخ مو قلي

ابو ربيعة 24-04-2007 03:36 PM

اذاتبينه مقرمش قطعي شرايح رقيقة جدا واقليه لين يصير اشقر

قطرة مطر2 24-04-2007 04:06 PM

انا سمعت ان البطاطس الي تكون قشرتها بيضاء هي الي تكون خاصة بالقلي..

مستكة_مستكة 24-04-2007 05:56 PM

بسم الله الرحمن الرحيم


بصي يا ستي

احنا هنا في مصر

لما بنروح نشتري الخضار بنطلب بطاطس تحمير هي زي البطاطس العادية بالضبط

لكن انا مش عارفة الفرق فين ؟؟

المهم في حالة وجود بطاطس عادية عندك

هديكي الحل و ان شاء الله تضبط معكي

قشري البطاطس و قطعيها صوابع و ضعيها في ماء بخل

حضري حلة بها مقدار من الماء و اتركيه يغلي و ضعي عليه مقدار من الملح و ضعي عليه البطاطس مصفاه من الماء بالخل و ارتكيها علي النار لمدة 2 ق فقط ( ليس المطلوب ان تسلق )

وترفع و تصفي تماما من الماء و تقلي بالزيت الحار علي طول و ستجدي النتيجة رائعة

لو تركتيها بعد السلق مدة ممكن لونها يتغير

اللي قالي هذه الوصفة صاحب محل خضار :27: :27:

و اصبحت الان العميلة سهلة و لا ضرورة من شراء البطاطس الخاصة بالتحميري و هي طبعا اغلي

و ليس المقصود شراء البطاطس الجاهزة ( النصف مقلية ) :29: :29:

اعتقد اننا اتطورنا بقي فيه بطاطس للطبخ و بطاطس اللتحمير :23: :23:

اتمني ان اكون افدتك


تحياتي

فراوله 2007 24-04-2007 06:12 PM

الله يجزاكم خير ويسعدكم دنيا واخره شكرا على الردود

البتول 24-04-2007 06:20 PM

اضافة الى ما ذكرته الاخوات قللي الكمية في المقلاة لكي لا تتعجن البطاطا من داخلها . جربي ضعي نصف الكمية التي اعتدتِ على وضعها وستلاحظين الفرق.


الساعة الآن 10:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©