منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=126330)

مستكة_مستكة 02-05-2007 01:41 PM

وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور
 
بسم الله الرحمن الرحيم




http://www.66n.com/pics/hosted/4a6r9...7ooto047wc.gif


وصفة اليوم

صنية الارز بالفراخ بالبطاطس بالحوايج ...و كبدة اسكندراني.. و ملوخية ...و الحلو موز باللبن




http://www.66n.com/pics/hosted/dahlg...yzr4ctzari.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/p08et...4jqcwjztwf.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/n7uks...2ijit4ixlb.jpg



فراخ بالأرز و البطاطس في الفرن



مقادير الفرخة

1 فرخة صحيحة حوال كيلو و نصف + زبدة + زيت + ملح + فلفل + مستكة + زعتر جاف

مقادير الأرز

2 1/2 كوب أرز مصري + بصلة كبيرة + ملح + فلفل اسود + مستكة +قليل من الماء + مكعب ماجي الأرز الأبيض

مقادير البطاطس

2 حبه بطاطس مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت

الإعداد

ورق ألمونيوم

الطريقة

أولا الفرخة

-نحضر الفرخة و تشق من الظهر

http://www.66n.com/pics/hosted/sznxo...cl88e7v05t.jpg


-نحضر صنية و نضع فيها الزبدة و الزيت حتي يسخنوا نضع المستكة حتي تذوب

-نضع الفرخة و تحمر من الجهتين لحين الحصول علي لون ذهبي جميل

http://www.66n.com/pics/hosted/y6xqx...sa7hfaqbeu.jpg

-ترفع من علي النار و ترش بالملح و الفلفل الأسود من جميع الجهات

http://www.66n.com/pics/hosted/gtzto...xatoeaxqh4.jpg

-و يوضع علي الأرز

ثانيا الأرز

.... كان أول مرحلة بدأت في إعدادها ثم الفراخ ثاني مرحلة

-نحضر حلة نضع بها السمن او الزيت و فص مستكة

-نغسل الأرز و يصفي من الماء جيدا

-نقطع البصلة و نضع عليها ملح و الفلفل اسود و تدعك جيدا

-يخلط الأرز بالبصلة و يقلب جيدا في طبق خارجي

-يضاف الأرز إلي السمن و يشوح

http://www.66n.com/pics/hosted/nr1we...qymts2xzpa.jpg

-نصع القليل من الماء و عليها مكعبات الأرز الأبيض ( حسب التعليمات الخاصة بكل كوب أرز )

http://www.66n.com/pics/hosted/xvb9t...9ss4xl8p5u.jpg

-و يقلب الخليط حتي ذوبان المكعبات

-و نغطي علي الأرز حتي يغلي

-ثم نوطي عليه النار و نضع الشياطة

-و نضع ماء كلما احتاج الأمر

-المطلوب الحصول علي أرز قريب إلي النضج ( و ليس تام النضج )

ثالثا البطاطس

-تقشر و تقطع مكعبات و تشطف و نضع عليها ملح و فلفل اسود و رشة زيت ذرة و تقلب

-التحضير


-نحضر صنيه كبيرة الحجم نغطي القاع بورق الألمونيوم

http://www.66n.com/pics/hosted/mq91f...54c3tba1xn.jpg

-نضع مقدار الأرز كله في القاع

http://www.66n.com/pics/hosted/pkqtb...mh6nncxzyc.jpg

-و نضع البطاطس النيه المكعبات

http://www.66n.com/pics/hosted/w28pv...c4n8m8fzrh.jpg

- ثم نضع الفرخة


http://www.66n.com/pics/hosted/5vnyl...hmnjhewkoq.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/41wyb...b2ke14sadm.jpg

-و نرش علي الوجه الزعتر الجاف و تغطي بالورق الفويل باحكام

http://www.66n.com/pics/hosted/7f81e...2p7kcdm1dj.jpg


-تدخل فرن ساخن في الوسط لمدة ساعة و نصف تقريبا

-( لان الفرخة كانت قريبة للنضج )

-و تقدم


-ملاحظاتي .. بعد تمام النضج قطعت الفراخ الي اربعة و رفعت الفراج علي أركان الصنيه و فتحت الجريل علي الصنيه لانه الأرز اللي تحت الفرخة احسست انه زاد علي السوا من الماء البسيط اللي نزل من الفرخة فاردت تجفيفه عن طريق الجريل و كانت النتيجة رائعه )

http://www.66n.com/pics/hosted/uhgbj...9ot35ow8yx.jpg

إضافتي الحوايج

المقادير

مقدار من الكبد و القوانص + بصلة + مستكة + ملح و فلفل اسود + مكعب مرقة دجاج + فص حبهان

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها الزيت و فص المستكة حتى تسخن

-نضع البصلة المقطعة صغير حتى يصبح لونها ذهبي

http://www.66n.com/pics/hosted/5cv0y...v3ckmc37kw.jpg

-نضع القوانص مقطعة مكعبات ة و تحمر

http://www.66n.com/pics/hosted/z1ohg...t9jjz2fgfk.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/d79fz...yujhoj6o19.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/qtxss...49g4fkcxxt.jpg

-نضع مقدار من الماء و مكعب مرقة الدجاج

http://www.66n.com/pics/hosted/0hjx0...a9yoqueh5u.jpg

-تترك علي النار حتى نضج القوانص

-نضع عليها مقدار الكبد المقطعة و تترك حتى النضج و حتى جاف المياه

http://www.66n.com/pics/hosted/d1w50...ds430d73up.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/3ofq9...8sa265uu6m.jpg

-و تحمر و نطفي عليها


-تضاف القوانص و الكبد بعد تمام النضج علي وش صنيه الارز بالفراخ بعد نضجها

كبده اسكندراني

المقادير


مقدار من القلب شرائح + مقدار من الكبدة شرائح + بصلة كبيرة + ثوم مفري + كمون مطحون + مكعب مرقة دجاج + طماطم مكعبات + فلفل اخضر مكعبات + ملعقة صلصة طماطم

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها زيت و نضع عليها القلوب فقط ( كانت مجمدة ) .. عادة عند شراء كبدة من عند الجزار لابد من وضع قلوب او كلاوي مع الكبده و كان حظنا كان معا قلوب

http://www.66n.com/pics/hosted/cr1np...xvmygjhv5z.jpg

-تشوح حتي زوبان القلوب من التجمد

http://www.66n.com/pics/hosted/5x69e...2ns0os3okc.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/pajuh...twtnh6oqdk.jpg

-نضع البصلة و الثوم و الكمون و يشوحوا مع القلوب

http://www.66n.com/pics/hosted/ga4on...sbjfwi79it.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/ktjxd...yfsftixlk8.jpg

-نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي و نوطي علية

http://www.66n.com/pics/hosted/mwxnf...l16nb50n33.jpg

-بعد نصف ساعة نتذوقه لو كان اقترب من النضج نصع مكعب المرق و يترك ليغلي شوي حتي ذوبان الكعب و لو كان غير ناضج ممكن ان نزود المياه بالقدر المعقول

-ثم نضع الكبد حتي تنزل مياهها و تشربها

http://www.66n.com/pics/hosted/h6byz...mmlifv3cfp.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/ap1jf...iy3la2q7d8.jpg

-و تشوح نضع الطماطم و الفلفل البارد و يشوحوا علي نار عالية

http://www.66n.com/pics/hosted/o4e4o...26q5fnyy0c.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/7y25v...9rg8yhyj8v.jpg

-نضع ملعقة الصلصة و يقلبوا حتى الغليان و تقدم

http://www.66n.com/pics/hosted/7ix9v...6zztqe37xy.jpg

ملوخية خضراء

المقادير

كيلو ملوخية خضراء + مرق لحم او فراخ + مكعب مرقة دجاج + حبه طماطم صحيحة + ثوم مدقوق + كسبرة جافة + ملح و فلفل اسود+زبدة

الطريقة

-تقطف الملوخية و تغسل الأوراق و تجف في الهواء

-تفرم في الكبه حتى تنعم

-في حلة نغلي مقدار المرق و نضع مكعب مرقة دجاج لضبط الطعم

-نضع علي المرق حبة طماطم مقطوعة من علي فقط صحيحة

http://www.66n.com/pics/hosted/y9y5l...naeqhwe284.jpg

-و تترك الشوربة لتغلي

-ناخد 2 كبشة من الشوربة نضعها علي الملوخية المفرية في طبق جانبي و تقلب بالشوكة للتخلص من التكتل الموجود بها

http://www.66n.com/pics/hosted/52juo...83hkrv633z.jpg

-نقلل من مقدار المرق في حلة صغيرة جانبيه

-نضع مقدار الملوخية علي المرق المغلي و تقلب

http://www.66n.com/pics/hosted/xbr0r...6v9dz1oe6s.jpg

-حتي الحصول علي القوام المطلوب و اذا احتجتي مرق خدي من المقدار اللي المجنب من المرق
-اول ما تغلي الملوخية نطفي عليها


-التقلية

http://www.66n.com/pics/hosted/vfcoh...oxi4elk5el.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/1un40...oni65ollms.jpg

-في طاسة صغيرة نضع الثوم المفري و ملح و فلفل و الكسبرة الجافة ( المطحونة حديثا للحصول علي افضل نكهه ) و يحمروا في الزبد حتي تلون قطع الثوم الصغير الي اللون الذهبي

-و توضع علي وجه الملوخية

-و لا تغطي ولا تقلب الا عند التقديم

http://www.66n.com/pics/hosted/ncw4s...d7lul94erg.jpg

الحلو موز باللبن

http://www.66n.com/pics/hosted/c6699...3fd1okg0ai.jpg


المقادير

1 1/2 كوب لبن حليب بارد + عدد 6 موزة + 2 م /ط سكر ابيض عادي + نقط من عصير الليمون + عدد 3 م /ك كريمة مخفوقة + شيكولاته سائلة للتزين


الطريقة

-في الخلاط نضع مقدار اللبن البادر و عليه السكر و نخلط جيدا

-نضع الموز و يخلط

-نضع الكريمة المخفوقة و يضرب

-في النهاية نضع نقط من الليمون و يخفق

-في الكوب نضع الشيكولات السائلة ( انا استخدمت صوص الشيكولاته الخاصة بالايس كريم ) و يجمل بها الكوب

-يصب الخليط في الكوب و تكون النتيجة رائعة


-ملاحظة ..

-بخصوص الكريمة صراحة كانت متبقية عندي مخفوقة ( كريم شانتيه انا بشتريها بالكيلو من درب البرابرة ) و لكن بعد ذلك

- اصبحت اضع اللبن البارد في الخلاط ثم الكريمة بودر حوالي 2 م/ط و اخفق لمدة دقيقة ثم اضع السكر و الموز و الليمون

و بالهنا و الشفا


تحياتي

Sun_of_me 02-05-2007 03:17 PM

ممممممممم ،، يا عيني يا عيني

ده الحاجات التحفة دي

ما شاء الله الله أكبر عليك

تسلم الأيادي

indienne 02-05-2007 03:48 PM

ما شاء الله اطباق رووووووووووووووووووووووعه
تسلم ايديكي يارب

moonlight2007 02-05-2007 03:50 PM

سلمت يداك

اخيرا وجدت وصفة الفراخ المصرية :d

يعطيك العافية

rima 02-05-2007 04:25 PM

رهييييييييييييييييب والله روعة

موضوع مميزززززززززززززززز وتستاهلي

تسلم الايادي يا غالية وجزاكي الله خيرا

barcha123 02-05-2007 04:45 PM

ما شاء الله روعة روعة روعة ..

بنت جابر 02-05-2007 04:55 PM

http://islamroses.com/zeenah_images/NHJH.gif

اسبريسو 02-05-2007 07:18 PM

رووووووووووووووعه

مشكوووووووره على الطبخات اللي تفتح النفس

dandy666 02-05-2007 11:04 PM

تسلم ايدك على الطبخات
تبدو لذيذةةةةةةةةةةةة

babylady 03-05-2007 08:26 AM

تسلم ايديك اكله روعه


الساعة الآن 07:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©