![]() |
وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم http://www.66n.com/pics/hosted/4a6r9...7ooto047wc.gif وصفة اليوم صنية الارز بالفراخ بالبطاطس بالحوايج ...و كبدة اسكندراني.. و ملوخية ...و الحلو موز باللبن http://www.66n.com/pics/hosted/dahlg...yzr4ctzari.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/p08et...4jqcwjztwf.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/n7uks...2ijit4ixlb.jpg فراخ بالأرز و البطاطس في الفرن مقادير الفرخة 1 فرخة صحيحة حوال كيلو و نصف + زبدة + زيت + ملح + فلفل + مستكة + زعتر جاف مقادير الأرز 2 1/2 كوب أرز مصري + بصلة كبيرة + ملح + فلفل اسود + مستكة +قليل من الماء + مكعب ماجي الأرز الأبيض مقادير البطاطس 2 حبه بطاطس مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت الإعداد ورق ألمونيوم الطريقة أولا الفرخة -نحضر الفرخة و تشق من الظهر http://www.66n.com/pics/hosted/sznxo...cl88e7v05t.jpg -نحضر صنية و نضع فيها الزبدة و الزيت حتي يسخنوا نضع المستكة حتي تذوب -نضع الفرخة و تحمر من الجهتين لحين الحصول علي لون ذهبي جميل http://www.66n.com/pics/hosted/y6xqx...sa7hfaqbeu.jpg -ترفع من علي النار و ترش بالملح و الفلفل الأسود من جميع الجهات http://www.66n.com/pics/hosted/gtzto...xatoeaxqh4.jpg -و يوضع علي الأرز ثانيا الأرز .... كان أول مرحلة بدأت في إعدادها ثم الفراخ ثاني مرحلة -نحضر حلة نضع بها السمن او الزيت و فص مستكة -نغسل الأرز و يصفي من الماء جيدا -نقطع البصلة و نضع عليها ملح و الفلفل اسود و تدعك جيدا -يخلط الأرز بالبصلة و يقلب جيدا في طبق خارجي -يضاف الأرز إلي السمن و يشوح http://www.66n.com/pics/hosted/nr1we...qymts2xzpa.jpg -نصع القليل من الماء و عليها مكعبات الأرز الأبيض ( حسب التعليمات الخاصة بكل كوب أرز ) http://www.66n.com/pics/hosted/xvb9t...9ss4xl8p5u.jpg -و يقلب الخليط حتي ذوبان المكعبات -و نغطي علي الأرز حتي يغلي -ثم نوطي عليه النار و نضع الشياطة -و نضع ماء كلما احتاج الأمر -المطلوب الحصول علي أرز قريب إلي النضج ( و ليس تام النضج ) ثالثا البطاطس -تقشر و تقطع مكعبات و تشطف و نضع عليها ملح و فلفل اسود و رشة زيت ذرة و تقلب -التحضير -نحضر صنيه كبيرة الحجم نغطي القاع بورق الألمونيوم http://www.66n.com/pics/hosted/mq91f...54c3tba1xn.jpg -نضع مقدار الأرز كله في القاع http://www.66n.com/pics/hosted/pkqtb...mh6nncxzyc.jpg -و نضع البطاطس النيه المكعبات http://www.66n.com/pics/hosted/w28pv...c4n8m8fzrh.jpg - ثم نضع الفرخة http://www.66n.com/pics/hosted/5vnyl...hmnjhewkoq.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/41wyb...b2ke14sadm.jpg -و نرش علي الوجه الزعتر الجاف و تغطي بالورق الفويل باحكام http://www.66n.com/pics/hosted/7f81e...2p7kcdm1dj.jpg -تدخل فرن ساخن في الوسط لمدة ساعة و نصف تقريبا -( لان الفرخة كانت قريبة للنضج ) -و تقدم -ملاحظاتي .. بعد تمام النضج قطعت الفراخ الي اربعة و رفعت الفراج علي أركان الصنيه و فتحت الجريل علي الصنيه لانه الأرز اللي تحت الفرخة احسست انه زاد علي السوا من الماء البسيط اللي نزل من الفرخة فاردت تجفيفه عن طريق الجريل و كانت النتيجة رائعه ) http://www.66n.com/pics/hosted/uhgbj...9ot35ow8yx.jpg إضافتي الحوايج المقادير مقدار من الكبد و القوانص + بصلة + مستكة + ملح و فلفل اسود + مكعب مرقة دجاج + فص حبهان الطريقة -نحضر حلة نضع بها الزيت و فص المستكة حتى تسخن -نضع البصلة المقطعة صغير حتى يصبح لونها ذهبي http://www.66n.com/pics/hosted/5cv0y...v3ckmc37kw.jpg -نضع القوانص مقطعة مكعبات ة و تحمر http://www.66n.com/pics/hosted/z1ohg...t9jjz2fgfk.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/d79fz...yujhoj6o19.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/qtxss...49g4fkcxxt.jpg -نضع مقدار من الماء و مكعب مرقة الدجاج http://www.66n.com/pics/hosted/0hjx0...a9yoqueh5u.jpg -تترك علي النار حتى نضج القوانص -نضع عليها مقدار الكبد المقطعة و تترك حتى النضج و حتى جاف المياه http://www.66n.com/pics/hosted/d1w50...ds430d73up.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/3ofq9...8sa265uu6m.jpg -و تحمر و نطفي عليها -تضاف القوانص و الكبد بعد تمام النضج علي وش صنيه الارز بالفراخ بعد نضجها كبده اسكندراني المقادير مقدار من القلب شرائح + مقدار من الكبدة شرائح + بصلة كبيرة + ثوم مفري + كمون مطحون + مكعب مرقة دجاج + طماطم مكعبات + فلفل اخضر مكعبات + ملعقة صلصة طماطم الطريقة -نحضر حلة نضع بها زيت و نضع عليها القلوب فقط ( كانت مجمدة ) .. عادة عند شراء كبدة من عند الجزار لابد من وضع قلوب او كلاوي مع الكبده و كان حظنا كان معا قلوب http://www.66n.com/pics/hosted/cr1np...xvmygjhv5z.jpg -تشوح حتي زوبان القلوب من التجمد http://www.66n.com/pics/hosted/5x69e...2ns0os3okc.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/pajuh...twtnh6oqdk.jpg -نضع البصلة و الثوم و الكمون و يشوحوا مع القلوب http://www.66n.com/pics/hosted/ga4on...sbjfwi79it.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/ktjxd...yfsftixlk8.jpg -نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي و نوطي علية http://www.66n.com/pics/hosted/mwxnf...l16nb50n33.jpg -بعد نصف ساعة نتذوقه لو كان اقترب من النضج نصع مكعب المرق و يترك ليغلي شوي حتي ذوبان الكعب و لو كان غير ناضج ممكن ان نزود المياه بالقدر المعقول -ثم نضع الكبد حتي تنزل مياهها و تشربها http://www.66n.com/pics/hosted/h6byz...mmlifv3cfp.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/ap1jf...iy3la2q7d8.jpg -و تشوح نضع الطماطم و الفلفل البارد و يشوحوا علي نار عالية http://www.66n.com/pics/hosted/o4e4o...26q5fnyy0c.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/7y25v...9rg8yhyj8v.jpg -نضع ملعقة الصلصة و يقلبوا حتى الغليان و تقدم http://www.66n.com/pics/hosted/7ix9v...6zztqe37xy.jpg ملوخية خضراء المقادير كيلو ملوخية خضراء + مرق لحم او فراخ + مكعب مرقة دجاج + حبه طماطم صحيحة + ثوم مدقوق + كسبرة جافة + ملح و فلفل اسود+زبدة الطريقة -تقطف الملوخية و تغسل الأوراق و تجف في الهواء -تفرم في الكبه حتى تنعم -في حلة نغلي مقدار المرق و نضع مكعب مرقة دجاج لضبط الطعم -نضع علي المرق حبة طماطم مقطوعة من علي فقط صحيحة http://www.66n.com/pics/hosted/y9y5l...naeqhwe284.jpg -و تترك الشوربة لتغلي -ناخد 2 كبشة من الشوربة نضعها علي الملوخية المفرية في طبق جانبي و تقلب بالشوكة للتخلص من التكتل الموجود بها http://www.66n.com/pics/hosted/52juo...83hkrv633z.jpg -نقلل من مقدار المرق في حلة صغيرة جانبيه -نضع مقدار الملوخية علي المرق المغلي و تقلب http://www.66n.com/pics/hosted/xbr0r...6v9dz1oe6s.jpg -حتي الحصول علي القوام المطلوب و اذا احتجتي مرق خدي من المقدار اللي المجنب من المرق -اول ما تغلي الملوخية نطفي عليها -التقلية http://www.66n.com/pics/hosted/vfcoh...oxi4elk5el.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/1un40...oni65ollms.jpg -في طاسة صغيرة نضع الثوم المفري و ملح و فلفل و الكسبرة الجافة ( المطحونة حديثا للحصول علي افضل نكهه ) و يحمروا في الزبد حتي تلون قطع الثوم الصغير الي اللون الذهبي -و توضع علي وجه الملوخية -و لا تغطي ولا تقلب الا عند التقديم http://www.66n.com/pics/hosted/ncw4s...d7lul94erg.jpg الحلو موز باللبن http://www.66n.com/pics/hosted/c6699...3fd1okg0ai.jpg المقادير 1 1/2 كوب لبن حليب بارد + عدد 6 موزة + 2 م /ط سكر ابيض عادي + نقط من عصير الليمون + عدد 3 م /ك كريمة مخفوقة + شيكولاته سائلة للتزين الطريقة -في الخلاط نضع مقدار اللبن البادر و عليه السكر و نخلط جيدا -نضع الموز و يخلط -نضع الكريمة المخفوقة و يضرب -في النهاية نضع نقط من الليمون و يخفق -في الكوب نضع الشيكولات السائلة ( انا استخدمت صوص الشيكولاته الخاصة بالايس كريم ) و يجمل بها الكوب -يصب الخليط في الكوب و تكون النتيجة رائعة -ملاحظة .. -بخصوص الكريمة صراحة كانت متبقية عندي مخفوقة ( كريم شانتيه انا بشتريها بالكيلو من درب البرابرة ) و لكن بعد ذلك - اصبحت اضع اللبن البارد في الخلاط ثم الكريمة بودر حوالي 2 م/ط و اخفق لمدة دقيقة ثم اضع السكر و الموز و الليمون و بالهنا و الشفا تحياتي |
ممممممممم ،، يا عيني يا عيني
ده الحاجات التحفة دي ما شاء الله الله أكبر عليك تسلم الأيادي |
ما شاء الله اطباق رووووووووووووووووووووووعه
تسلم ايديكي يارب |
سلمت يداك
اخيرا وجدت وصفة الفراخ المصرية :d يعطيك العافية |
رهييييييييييييييييب والله روعة
موضوع مميزززززززززززززززز وتستاهلي تسلم الايادي يا غالية وجزاكي الله خيرا |
ما شاء الله روعة روعة روعة ..
|
|
رووووووووووووووعه
مشكوووووووره على الطبخات اللي تفتح النفس |
تسلم ايدك على الطبخات
تبدو لذيذةةةةةةةةةةةة |
تسلم ايديك اكله روعه
|
الساعة الآن 07:17 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©