منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   محشي الكرنب " الملفوف " بالطريقه المصريه المضمونه ......................... (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=136694)

نور الجنة 01-08-2007 11:26 PM

محشي الكرنب " الملفوف " بالطريقه المصريه المضمونه .........................
 
حبيباتي


أبغى طريقه محشي الملفوووف


المجربه والمضمووووووووووووووونه


وخاصة اخواتي المصريات


لأني لاحظت إن محشي الملفوف من اخواتي المصريات

فيه سر لذيييييييييييييييذ

ياليت تذكرووووولي

الطريقه




ولاتبخلوا علي .......................




تقبلوا تحياااااااااااااااااااااااااااتي ...........

sunshine545 01-08-2007 11:55 PM

معليش انتي طلبتي من المصريات

لكن رح اعطيكي طريقتنا

طبعا انت عارفة خطوات السلق والتقطيع واللف

رز شقحة اعتقد هو الرز المصري لا ادري ماذا تستخدمون فالمحاشي غير لذيذة بالرز الامريكي

لحمة فرمة وسط (لا ناعمة ولا خشنة)

كمون ،، يجب ان يكون ظاهر طعمه ونكهته

بهار،، هال،،،

ملح ،،،،زيت مازولا

قليل من السمن النباتي

في قاع الطنجرة نضع لحمة ريش (كستليته) لكن ضجنيها بالاول

تباشري بوضع طبقات الملفوف المحشي وتضعي بينها اسنان ثوم ورشة بسيطة من الملح والكمون وهكذا لكل طبقة او طبقتين على الوجه ضعي ملعقة السمنة

ملاحظة : قبل وضع الماء نتركه فترة قليلة (ثلث ساعة) على نار هادئة جدا و لا تكثري ماء عليه

في اخر بع ساعة من الطهي ضيفي ثوم مدقوق (مهروس) وعصير ليمون حسب الكمية والحاجة واذا كان عندك زِفر (خشخاش )حبة او حبتين اعصري مع الليمون بيعطيه نكهه رائعه

ان شاء الله اكون افدتك

ام من شبرا 02-08-2007 01:03 AM

تعالى يا hanooonah غاليه و الطلب رخيص


المقادير و الطريقه على بعضهم ( محشى بقى ):)

واحده حبة كرنب او ملفوف كما يسميه البعض

قطع الرأس ثم تفكك اوراقها بحرص شديد

تسلق الاوراق فى ماء مغلى مضاف له كمون

تطبق كل ورقه نصفين و نقطع الجزء الجامد اللى فى منتصف الورقه ( بنسميه العروق ) ثم تبرم الورقه و تقطع صغيرا او كبيرا على حسب الرغبه انا بفضلها لا تزيد طولها عن خمسه سم

ثم تفردى كل جزء مبروم و تبدأى تقطعيه قطع فى حجم ثلث كف يدك او يزيد قليلا
و هكذا حتى تنهى اللاوراق كلها

و اثناء التقطيع ترتبى الورق الاخضر فوق بعضه
و الورق المتين فوق بعضه و الورق الضعيف فوق بعضه


نيجى بقى للخلطه و هاسيب مقاديرها لكى على حسب حجم الكرنبه ( يعنى بالنظر كده ) :

ارز مصرى مغسول و مصفى جيدا

على النار ضعى بصل يتحمر فى شوية سمن و زيت حتى يذبل فقط

ثم يضاف له عصير طماطم ثقيل ( و ممكن تقطعيها قطع صغيره )

تترك لتتسبك نصف تسبيك

ترفعى من على النار

ثم يضاف خضرة مغسوله و مقطعه صغير جدا عبارة عن بقدونس و كسبرة خضراء و شبت و تقلبى جيدا

ثم تضيفى الملح و البهارات الخاصه بعمل المحشى او بدلا منها تحطى كمون + فلفل اسود + شطه على حسب الرغبه

ثم تضيفى الارز و تقلبى جيدا

ممكن تضيف كميه من اللحم المفروم و المعصج مسبقا او ممكن تستغنى عنه على حسب الرغبه

و تقلبى كل الخليط السابق جيدا و تضبطى ملحه

ثم تأتى خطوطة الحشو نفر الورقه فى صحن او على كف يدك و تضعى كميه صغيرة و مناسبة من الخلطه فوق سطح الورقه و تلفى ( يعنى تبرمى ) الورقه جيدا

و ترصى فى حله مبطنه بورق فويل او ممكن تستفيدى بالعروق التى سبق ازالتها من الورقه و تضعى منها فى قاع الحله ثم ترصى المحشى فوقها طبقات

ملحوظة : تبدأى بحشو الورق الاخضر الاول و يكون اسفل ثم الورق المتين ثم الورق الضعيف يكون فوق الوجهه
بعد ان تنتهى من الكميه صبى كمية من مرق اللحم او الدجاج المتوفر لديك بيحيث يغطى سطح الحله

و الكميه متوقفه على حالة ورق الكرنب نفسه لو كان قوى بعد السلق ارفعى مقدار الشوربه فوق سطح الكرنب ب 3 سم اما ازا كان الورق انهرى ( يعنى اصبح متهالك _ اى مهترىء ) فى السلق فقللى كمية الشوربه حتى لا تزيدى من تهالكه فى السوا و يبقى عجينه

و ضعيه على النار حتى يغلى اخفضى النار زى ما بتسوى الارز

حتى يتشرب كمية الشوربه يعنى مدة ساعه تقريبا

ثم اختبريه بأن تأخذى واحده او اكثر فى طبق حتى تبرد ثم تذوقيه لو استوا يبقى خير و بركه اما اذا كان نىء ضيفى كميه بسيطه من الشوربه و اتركيه حتى النضح



الكتابه اسهل بكتييييييييييييييير من دوشة العمل

اتمنى ان اكون قدرت اوصلك بطريقه سهله و مفهومه
و اى استفسار انا فى الخدمه

و بألف هنا و شفا

نور الجنة 02-08-2007 01:21 AM

حبيباتي


مراقبتنا الغاليه


sun shine


غاليتي


أم من شبرا


ألف ألف شكر على الوصفات الرااائعه


بس حيرتووووووووووووووووووني


كل طريقه مختلفه عن الثانيه تمااااااااااااااااااااااااااااما



حبيت اسألك يا أم من شبرا


طريقتك مافيها ليمون أو ثوم ؟






الله يسعدكم


كما اسعدتموني بمروركم الكريم ...........



تقبلا تحيااااااااااااااااتي ...............

مستكة_مستكة 02-08-2007 12:03 PM

جزاكم الله كل خير اخواتي


اختي الكريمة ام من شبرا

طريقتك نفس طريقتي

و لكن اضع التوابل ...... فلفل اسود + بهارات ( الجاهزة تباع عن العطار ) + قرفة مطحونة + نعناع اخضر مفروك

و النتيجة بتكون رائعة


جزاكم الله كل خير


اختي الكريمة hanooonah

حسب معلوماتي لا نضع ثوم او ليمون علي محشي الكرنب

تحياتي

ام من شبرا 02-08-2007 09:52 PM

حبيبتى hanooonah اتمنى الطريقة تكون واضحه و سهله بالنسبه اليكى
اما عن الثوم و الليمون بصراحه لم اجرب وضعهم مع الخلطه من قبل
يعنى ممكن تجربى و تضيفى قليل من الثوم المفروم النىء لنصف الخلطه و تتركى النصف الاخر بدون ثوم و تسوى كل كميه بعد الحشو لوحدها
ثم تقارنى و تعرفى مين طعمه الذ من التانى

و على فكرة هى دى طريقة معظم المصريات فى عمل محشى الكرنب
يعنى مع بعض الاختلافات البسيطه
اه .. على فكرة طريقه فيه البعض بيعملها و هى خلط كل المكونات السابقه نىء فى نىء ( يعنى بدون اى تحمير او تسبيك ثم تقومى بالحشو
و لكى الاختيار بينهما

و لكى كل تحيه

ام من شبرا 02-08-2007 10:04 PM



عروس المنتدى الجميله مستكة

بالتأكيد لى الفخر ان تكون طريقتى هى نفس طريقتك
و فعلا انا اقصد البهارات الجاهزه الخاصه بالمحشى ... لكن سوف اجرب مسألة القرفه و خصوصا انى بحب طعمها كتير
و اكيد بتكون رائعه

:14: :14: :14: و يا رب يتمم لك على الف خير و يسعد حياتك :14: :14: :14:

نور الجنة 06-08-2007 07:32 PM

حبيباتي




مستكه



أم من شبرا







ماحبيت أرد الابعد ما سويته


طلع روووووووووووووووعه




الله يعطيكم العاااافيه



ألف ألف شكر على المساعده ........




تقبلن تحيااااااااااتي ........

اسبريسو 06-08-2007 09:42 PM

انا امس سويت محشي كرنب

وطلع يجننن

عملته بنفس طريقه ورق العنب

لكن مشكلته ان الحبه صارت كبيررررررررررره جدا

مدري المشكله من حجم انالورقه انه كبير؟
او ان الحشوه كثيره!!!

ام من شبرا 06-08-2007 10:08 PM

حبيبتى حنونه
الف الف هنا على قلبك انت و اسرتك
و الحمد لله ان الطريه ظبطت معاكى
و اى وصفات مصريه احنا بالخدمه .. تأمرى يا قمر


الساعة الآن 06:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©