![]() |
بمناسبة قرب رمضان .. اهديكم أسراري المتواضعه في الطبخ .........
كيفكم حبيباتي حبيت أفيدكم بتجاربي في المطبخ :17: راح أقول ثلاث أسرار نتائجها مضمونه بإذن الله :22: وللامانه اخذتها من كتب طبخ ومواقع على النت:d ............. فحبيت أفيدكم السر الاول :30: عجينة العشر دقااااااااااااااااااااااااااائق ........... مميزاتها : هشه :22: طريه:17: والأهم سريييييعه التحضير :22: طريقتها : فنجان سكر رشة ملح 2 ملعقه خميرة 2 كوب دقيق 2 كوب ماء دااااااااافي " تخلط مع بعضها وتترك لمدة عشر دقاااااااائق " ثم نضيف عليها 3 أكواب دقيق 1/2 كوب زيت "تعجن جيدا وابدئي باستخدامها مباااااااااااااشرة ":22: " المقدار كبير وتقدري تسوي فيه أكثر من صنف .. واذا حبيتي تستخدمي نصف المقادير تعطيكي نفس النتيجه الحلوة " .................................................. ...... السر الثاني ::30: ماعندك حليب مركز " نستله ":( تقدري تسويه في البيت وبسهوله:17: .. الطريقة : 3/4 كوب ماء 5 ملاعق نيدوا 1/2 5 فناجين سكر تخلط مع بعض وتوضع على النار تغلي حتي يثقل الخليط:22: ........ " ينفع في حالات الطواريء :22: " ....................................... السر الثالث :30: الباشاميل طريقه سريييييييييييييييعه :22: وبدون كتل :23: الطريقه: كوب ماء 3 ملاعق نيدوا 2 ملعقه دقيق تخلط مع بعض وتوضع على النار حتى تغلي وتثقل :22: وبالعاااااافيه ............... تقدري تستخدمي كوب حليب ملعقه دقيق تخلطيهم مع بعض وتستخدميه بدل "قشطه الخفق" في الوصفات المتعدده ................ .................................................. .. حبيباتي الأسرار لا تنتهي وعندي المزيد المتواااااضع :28: ولكن أعلم جيدا أن هناك فناااااااااااااااااااااااانات في الطبخ في منتدانا:22: :22: :22: واتمنى من كل من يدخل الى صفحتي أن يتذكر الطبخه التي دااااااااائما تضبط معه ويذكر طريقته في تحضيرها :27: ........... تقبلوا تحياااااااااااااااااااااتي ................... |
الله يعطيك العافيه يالغلا
ويسلمك ربي ويوفقك |
ماشاء الله رووعه
واذا تسمحين لي اضيف سر الا وهو البف باستري انا اسويه بحماصه التوست الي تجي مقطعه مثلثات يطلع مقطع مثلثات ومقرمش ومشقر والاهم ان الطريقه سريعه وماتاخذ وقت واحشيه قشطه وارشه بشيره مره لذيذ واذا حبيتيه مالح رشي على الوجه قبل التحميص جبنه بارميزان او زعتر الله يلحقنا رمضان ويتقبل مننا |
شكرا
يعطيك العافية وصفاتك السرية روعة ومنكم نستفيد |
عشرة على عشرة
|
اممممممممممممممممممممممممممممممممم
الحمدلله صـــررت أحب المطبـــخ من وووورااء اييديكم *_* الله يعطيج العاافيـــــةةةة أختـــج الصغيـــررةةة جووووووولي |
موضوع شيق
يثبت و لي رجعه تحياتي |
بصراحة وصفات رااااائعة
أنا أستخدم السر الثالث (البشاميل) ، لكن بصراحة سر الحليب المركز و كريمة الخفق ،، أكثر من رااااااااائع يوجد في بلادنا كريمة الخفق و الحليب المركز لكن بصراحة أسعارهم عالية ، و أحياناً الميزانية لا تسمح و بيبقى في أكلات حلوة نفسي أجربها و أضطر أأجلها لأول الشهر :29: يكون الواحد قبض :d و كان نفسي فعلاً أعمل شئ يديني نفس المذاق بصراحة مش عارفه أشكرك إزاي ،،، جزاك الله خيراً بالنسبة للأسرار :: :22: أحياناً بأضيف رشة ماجي على اللحم المفروم و هو بيتعصج (العصاج) ، صحيح بتحتاجي يقعد شوية على النار علشان بتتكون فيه مية زيادة و بتحتاجي تنشفيها ، لكن بيكون طعمه خيال كمان في سر تاني ،، لما تيجي تعملي الكفته في البيت ، بعد ما تتبليها (بالملح و الفلفل و البهارات و البصل) حطي فحمه (اللي بيستخدم للشواء) على النار و احرقيها و بعد كده ورق ألمونيوم (فويل) و اعمليه على شكل طبق و حطي فيه شوية زيت ، و بعد ما الفحمة تتحرق حطيها في الفوي (فوق الزيت) و حطيها في وسط اللحمة المتبلة (و هي لسه نيئة) و غطيها بغطاء محكم و سيبيها لغاية لما الدخان اللي عملته الفحمه مع الزيت ينتهي ... و بعد كده قلبيها و ابدئي اعمليها صوابع و سويها في الفرن ،،، تطلع زي بتاعة الحاتي بالضبط ، و بألف هنا ممكن تستخدمي الفحمة دي كمان مع أي نوع من أنواع اللحوم اللي تحبي تضفي عليها نكهة الشواء ده اللي في بالي دلوقتي لكن إن شاء الله إذا افتكرت حاجه تانية هرجع أكتبها |
اقتباس:
الله يعافيك يارب ألف شكر على المرور ............. |
اقتباس:
آمين اللهم آمين الله يبلغنا الشهر الفضيل والجميع بخير وعااافيه ......... عجبتني فكرة الحماصه الله يسعك ياعسل ........... ألف شكر على المرور ........... |
الساعة الآن 09:30 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©