![]() |
جمبرى بانيه (الروبيان)
المقادير:
1\2 كيلو جمبرى (روبيان) 4 فصوص ثوم ملعقة كبيرة صوص الصويا ملح + فلفل من 3 الى 4 ملاعق كبيرة كمون ملعقة كبيرة حبة البركة 3\4 كوب دقيق بيضة 2 ملعقة كبيرة حليب بقسماط مطحون زيت للتحمير الطريقة: نقشر الجمبرى (الروبيان) و نترك الذيل فقط (عشان نمسكه منه و احنا بناكل) و بالسكينة نفتح ظهر الجمبرى الى منتصف عمق ظهر الجمبرى و نشيل الخط الاسود اللى فى الظهر (مهم جدا نشيله عشان دى امعاء الجمبرى) و نحاول نفرد الجمبرى نجعله مبطط بدون ان نقطعه نصفين نغسل الجمبرى جيدا بالماء نسحق الثوم و و نضعه على الجمبرى مع الملح + الفلفل + صوص الصويا + نصف كمية الكمون و نتركه فى التتبيل من 1\2 ساعة و اذا كان اكثر حيكون اطعم و نغطيه و نضعه فى الثلاجة الى وقت الطهى عند الطهى نضع اللبن على البيض + ملح و فلفل و نقلبهم الى ان يخطلطو و نضع الدقيق فى طبق و نضع البقسماط المطحون فى طبق أخر و نضع عليه باقى كمية الكمون و حبة البركة و نخلطهم (ممكن نستخدم خلطة البقسماط دى فى كل انواع البانيه مثل البفتيك و صدور الفراخ) نحضر الجمبرى من الثلاجة و نأخذ جبرياية جبرياية و نغطيعا بالدقيق ثم نضعها فى البيض باللبن ثم البقسماط المطحون و نغطيه به جيدا و عندما ننتهى من الكمية نحمرهم فى زيت غزير و بالهنا و الشفا :22: |
تسلم الايادي
جزاكي الله كل خير تحياتي |
شكرا على المرور بس لما تجربيها ارجوكى تقوليلى رايك فيها
|
تسلم الايادي
جزاكي الله كل خير |
الساعة الآن 07:03 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©