منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   جمبرى بانيه (الروبيان) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=139520)

kokar_2001 26-08-2007 02:27 PM

جمبرى بانيه (الروبيان)
 
المقادير:
1\2 كيلو جمبرى (روبيان)
4 فصوص ثوم
ملعقة كبيرة صوص الصويا
ملح + فلفل
من 3 الى 4 ملاعق كبيرة كمون
ملعقة كبيرة حبة البركة
3\4 كوب دقيق
بيضة
2 ملعقة كبيرة حليب
بقسماط مطحون
زيت للتحمير

الطريقة:

نقشر الجمبرى (الروبيان) و نترك الذيل فقط (عشان نمسكه منه و احنا بناكل) و بالسكينة نفتح ظهر الجمبرى الى منتصف عمق ظهر الجمبرى و نشيل الخط الاسود اللى فى الظهر (مهم جدا نشيله عشان دى امعاء الجمبرى) و نحاول نفرد الجمبرى نجعله مبطط بدون ان نقطعه نصفين نغسل الجمبرى جيدا بالماء

نسحق الثوم و و نضعه على الجمبرى مع الملح + الفلفل + صوص الصويا + نصف كمية الكمون و نتركه فى التتبيل من 1\2 ساعة و اذا كان اكثر حيكون اطعم و نغطيه و نضعه فى الثلاجة الى وقت الطهى

عند الطهى
نضع اللبن على البيض + ملح و فلفل و نقلبهم الى ان يخطلطو
و نضع الدقيق فى طبق و نضع البقسماط المطحون فى طبق أخر و نضع عليه باقى كمية الكمون و حبة البركة و نخلطهم (ممكن نستخدم خلطة البقسماط دى فى كل انواع البانيه مثل البفتيك و صدور الفراخ)
نحضر الجمبرى من الثلاجة و نأخذ جبرياية جبرياية و نغطيعا بالدقيق ثم نضعها فى البيض باللبن ثم البقسماط المطحون و نغطيه به جيدا و عندما ننتهى من الكمية نحمرهم فى زيت غزير

و بالهنا و الشفا :22:

مستكة_مستكة 26-08-2007 03:12 PM

تسلم الايادي


جزاكي الله كل خير



تحياتي

kokar_2001 26-08-2007 05:41 PM

شكرا على المرور بس لما تجربيها ارجوكى تقوليلى رايك فيها

سر السواد 11-09-2007 04:10 AM

تسلم الايادي


جزاكي الله كل خير


الساعة الآن 07:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©