منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   صينية البطاطس (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=143804)

(نهر الامل) 03-10-2007 08:23 AM

صينية البطاطس
 
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمته الله و بركاته

اخواتي المصريات دايما اشوف في المسلسلات المصرية:25: اكلة صينية البطاطس
و لكم جزيل الشكر :d

المصرية 03-10-2007 09:04 AM

تحبى معرفتها انا جاهزه يااختى
اولا) ..قومى بتعصيج اللحمه بالكميه المحتجاها (احضرى الحله التيفال وضعى فيها بصل متخرط صغير ناعم وضعى عليه الماء مقدار نص كبايه شاى ثم قلبى البصل فى الماء والحله بعيده عن النار ثم شيلى البصل بايدك وارميه فى سلة المهملات وضعى اللحمه الحله مع ماء اللى متشرب من ماء البصل واتركيه على النار لحد ماتغلى المايه اعصرى نص ليمونه ثم ضعى البهارات لى اللحمه واخفضى حرارة البوتيجاز حتى لا تحترق اللحمه) وبعد ان تستوى قومى بعمل ...........التالى

...........ثم قطعى بطاطس الكميه المطلوبه على شكل حلقات كبيره واغسليها وانقعيها فى ماء مع شوية ملح صغيرين..........واتركيها لحد ماكل شيئ يكتمل......وحضرى عصير طماطم مقدار كبايه متوسطه ونص كبايه
............
ثانيا )هاتى الصينيه وقطعى فى شرايح البصل وشرايح الطماطم (عل شكل حلقات) وتكون الطماطمايه كبيره والبصله ايضا ثم ضعى عليهم نص كمية البطاطس وماتنسيش تغسليها من الملح بالماء مرتين قبل ان تضعيها فى الصينيه ثم ضعى عليها اللحمهالمتعصجه كلها بالماء الفاضل فى الحله ثم ضعى باقى كمية البطاطس ثم ضعى عصير طماطم مقدار كبايه ونص كبايه +نص كباية ماء)وضعى الصينيه على نار البوتيجاز لحد ماتغلى ثم ادخليها الفرن)

وبالهنا والشفا

مستكة_مستكة 03-10-2007 01:20 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

اختي الكريمة صنيه البطاطس لها اكثر من طريقة

(1)

صنيه البطاطس باللحم

المقادير


لحم قطع + بصلة + مقدار من الماء + عصير طماطم + ملح و فلفل + صلصة طماطم + بطاطس


الطريقة

نحضر حلة و نضع فيها البصل مفري يشوح اما بسمن او زيت

اول ما يدبل نضع قطع اللحم و نشوح علي نار عاليه حتي يتغير لون اللحم نضع عصير الطماطم

و تترك اللحم حتي اقتراب النضج ( و ليس تمام النضج )

نحضر صنيه نضع فيها حلقات البطاطس بتكون حلقات سميكة اقل من عرض الاصبح


http://www.66n.com/pics/hosted/w0cg3...2bb5831fsm.jpg

و نصب عليها خليط اللحم بحرص شديدة و تترك لتغلي علي البوتجاز

ثم تغطي و تدخل الفرن في القاع 10ق ثم في المنتصف شويه ثم نفتح الجريل

و اثناء الطهي لو احتاجت ماء اضيفي القليل منه و ليس الكثير حتي لا تفقدي تسبيكة الصلصة


(2)

نفس المقادير السابقة


الاعداد


نحضر حلة و نضع فيها مقدار من الماء و البصل و ورق الغار و الحبهان تغلي الماء

نضع قطع اللحم و تسلق بالطريقة العادية

في حلة ثانية نفرم البصلة و تقلب حتي الذبول ثم نضع عصير الطماطم و مكعب مرق

و تترك لتغلي 10ق ثم نوطي عليها النار و تترك حتي تتسبك

نحضر صنيه نرص فيها حلقات البطاطس و نصب عليها الصلصة المسبكة و قطع اللحم و تترك لتغلي فوق البوتجاز و تدخل الفرن

( لو اللحم تام النضج اثناء السلق توضع اللحم في اخر 10ق للبطاطس و هي في الفرن )

(3)

المقادير نفسها



بس بدل اللحم فراخ + اضافة ثوم مفري علي الصلصة

انا افضل سلق الفراخ و شكلها بيكون شهي اكثر مع الوراك

نفس طريقة التسبيكه و نرص البطاطس في الصنيهو عليها التسبيكة تغلي فون علي البوتجاز

ثم تدخل الفرن و اخر غلوة نضع الفراخ

ممكن تكون الفراخ بدون عظم

(4)

طريقتي ...

مش نفس طعم المسبك لكنه شهي ايضا و لو مذاقه الخاص


نحضر صنيه نرص البطاطس و نضع حلقات البصل و عصير الطماطم و مكعب مرقة و ملعقة سمن ( حسب الرغبه )

و تغطي و تترك لتغلي علي النار ثم تدخل الفرن


(5)

طريقتي

صنيه البطاطس البيضاء

http://www.66n.com/pics/hosted/6cq7g...jpr4p6cf19.jpg

نفس الطريقة السابقة لكن دون عصير طماطم و نضيف ماء

و بتكون شهية لو اضفنا عليها قطع من الفراخ


الاضافة لجميع الاطباق ( قرن فلفل حامي مقطوع نصفين فقط )

او فلفل بارد ( حسب الرغبة )

و اي استفسار انا تحت الامر

تحياتي

kokar_2001 03-10-2007 03:50 PM

مستكة بسم الله ما شاء الله عليكى و تسلم الايادى انا كمان بحط كل المكونات على بعضها و بحطها فى الفرن و بعمل كل الطبيخ كدة مش بحب اسبك اهو الواحد ياكل اكل صحى

و مرة تانية تسلم الايادى

الخيااله 03-10-2007 05:03 PM

يسلمووووووووووووووووووو

(نهر الامل) 22-10-2007 03:41 PM

مشكورة اختي المصرية و مستكه على تلبيت طلبي
و لكم جزيل الشكر
kokar_2001 و الخيالة شكرا لمروركم الطيب


الساعة الآن 10:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©