![]() |
مسااااعدة..الكيكة دائما معجنة:((
السلام عليكم مشكلتي الدائمة و المتكررة انه عندما اعمل الكيك تطلع كيكتي مش مستوية من الداخل تماما-معجنة-:29: :29: طبعا طريقة اني ادخل خشبة او سكينة ما بتزبط معي..لانه لما اطلعهم من الكيكة يكونوا ناشفين بس الكيكة معجنة:( :( ..وايضا علامة ابتعاد الكيكة عن اطراف الصينية البارحة عملت كيكة و خليتها في الفرن المسخن سابقا على حرارة 200 لمدة ساعة و 20 دقيقة..وطلعت معجنة من الداخل:11: .. ملاحظة:فرني على الكهرباء ماالحل???? |
حاولي انك تغطي الكيكه
بصينيه من فوق لما تدخليها الفرن علشان تستوي على اقل من مهلها علشان ماتطلع معجنه من جوه وحاولي انك ماتفتحين عنها الا بعد عشر دقائق بالكثير حتى ماتخرب عليك ان شاء الله اني افدتك |
طبعا من الاساسي انك تنخلين الدقيق مرتين او ثلاث مرات علشان تنفش معاك الكيكه
وبعدين كميه البكنق بودر لازم تكون متناسبه مع الطحين علشان تنتفخ الكيكه مضبوط وبعدين تسخنين الفرن من قبل لا تدخلين الكيكه وتخلين الحراره 180 ولا تفتحين الفرن الا بعد ما تنخبز ان شاء الله اكون افدتك اختك بالله جينز |
و أيضاً أختي يجــب ان تتأكدي من قوامــه ما يكــون غليظ جداً ..
درجة حرارة الفرن ما لازم تكون عالية كتير 175 درجة مئوية تمام.. و ما تفتحي الفرن عليها لكي لا يهبط..و يعجن و إن شاء الله نكون قدرنا نفيدك |
الكيكه بالفرن لمدة فقط 40 دقيقه فلماذا تركتيها ساعه واكثر!
|
المشكلة بس في درجة حرارة الفرن كثير مرتفعة
|
شكرا للجميع على الردود... انا لاافتح على الكيكة ابدا قبل 40 دقيقة. يعني 200 كثير ..حاولت مرة على 180 ونفس المشكلة... طيب اعطوني قاعدة كم اخليها في الفرن ???و على اي حرارة???? لاني فعلا اصابني اليأس:29: :29: |
بقولك الحل وبعدها ادعيلي
اولا حطي البيض والفانيلا واخلطيها بمضرب البيض اليدوي وبعدها السكر وبعدين الزيت وبعدين المقادير الجامده وهذا كله بمضرب اليد لان الكهربائي يخليها معجنه واذا كيكه جاهزة خطي بيض وفانيلا واضربيها وبعده زيت وبعدين ماء وبعدين دقيق وبعد ماتخلطينها حطيها بصينيه مدهونه بطحينه او زيت ودقيق او زيت لحاله عشان ماتلصق ودخليها الفرن الي مسخن من قبل حرارته 200 او 180 كله عادي وترى حتى انا فرني كهرباء وخليها بالفرن 20 او 30 دقيقه افتحيه تاكدي من لون الاطراف واذا حمرت او صفرت طفي الي تحت وشغلي الي فوق وخليها تحمر وطلعيها بس خليها تبرد وبعدين شيليها من الصينيه وقطعيها ولا تحطين فوقها اي خليط وهي حاره عشان ماتهبط بعدها ادعيلي |
اقتباس:
|
الدقيق لاتحطي اكثر من كوب ونصف لانه اذا كان كثير مايستوي بسرعه
|
الساعة الآن 02:21 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©