منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   كيفية التفريز استعدادا لرمضان (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=148491)

اسبريسو 13-08-2006 05:57 AM

كيفية التفريز استعدادا لرمضان
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ايش رايكم يا بنات
بما ان رمضان على الابواب(الله يبلغنا رمضان)

ان نتساعد في تبادل المعلومات في كيفية الاستعداد
للتخزين في الفريزر من حلويات ومعجنات ومحشيات
وطريقة كل وحده في التفريز
(لان كلنا يعرف ان رمضان وقت للعباده
فاذا استعدينا قبل رمضان نكون تفرغنا في رمضان للعباده
وفي نفس الوقت اسعدنا عائلاتنا بتقديم ما لذ وطاب من الاكلات)

بانتظاركن عزيزاتي

asd1234 13-08-2006 02:17 PM

طريقتي في التفريز:
1/ألف السمبوسه المحشيه باللحم أوالدجاج وأقسمها في البلاستك على شكل طبقات بينهم نايلون وأحسب عدد السمبوسه الي بطلعها كل يوم عشان أسهل لي في استخراجها من الفريزر كل طبقه لوحدها.
2/ألف سبرنغ رول وأفرزنها.
3/ألف أيضا أصابع الجبن والسمبوسه الصغيره المحشيه بالجبن.
4/أعمل معجنات من بيتزا وعش البلبل وفطائرالدجاج واللحم والسبانخ والزعتروأضعها في الفريزر.
5/أقلي باذنجان ثم أضعه في بلاستك وأضعه في الفريزر أسرع لي في عمل مسقعه أو غيرها يكون مقلي وجاهز ولايتغير طعمه.
6/اذا أشترينا ذبيحه لحم أقسمها أقسام قسم يفرم للكفته وأصلحها وتكون جاهزه وأضعها في صحن فلين وأغلفها,وقسم يقطع مكعبات ويكون للشيش طاووق وايضا أصلحه ويكون جاهز وأغلفه وقسم يكون قطع لحم بعظم للشوربه والمكرونه وقسم يقطع شرائح لعمل مقلقل,هذي تقسيماتي وكل وحده تسوي التقسيمات الي تبيها.



هذا الي أذكره ولي رجعه اذا ذكرت شي.....

روح الغالي 13-08-2006 02:43 PM

والله الفكره في بالي


ان فكرت اني اعصج اللحمه (يعني اسوي اللحمه المفروه جاهزه)


تجيبي 15 بصله مفرومه في وعاء كبير +2كيلو لحمه مفرومه +البهارات +الملح

وتجلسي تقلبي الين يستوي تماما وبعدين تخليه يبرد وتضعيه في وعاء زجاجي ومغطى وتفرزنيه


طبعا كل مااحتجتي للحمه المفرومه تلاقيها مستويه وتساعدك في اكلات سريعه اللي تحتاج لحمه مفرومه

مثل(المكرونات _المخلمه_ الفطاير)

المهم تكون اللحمه جاهزه لأي اكله تبغي تعمليها

بس تاخذي الكميه اللي تبغيها وتكملي طبختك



مشكور ياأم خالد على فكرتك ربي يسعدك ويفرج همك

وردة 2 14-08-2006 12:22 AM

هام@@@@@البصل يقطع ويحمس ويوضع في الفريزر كل كميه في علبه مثل علب الزبادي وكذلك الطماطم يطحن ويوضع في الفريزر ويؤخذ على قدر الحاجه .

شذى2 14-08-2006 01:39 AM

فكرة خطيرة ام خالد
ورمضان الله يشرفه على الابواب
بالنسبة لي
1- اقطع خيشة بصل احمر كاملة واحمسها بالزيت ( من غير بهارات علشان اتحكم انا بمقدار البهارات وقت الطبخ) ,, وبعد الحمس اوزعه في اكياس صغيرة,, لانها ماتخذ مساحة في الفريزر
2- ايضا ابشر كمية كبيرة من الجزر واوزعها في اكياس
3- لا اعلم ان كنتن جربتن مبشور البطاطا مع حشوة سمبوسة الدجاج والخضار,,(( خطيرة)) وتعطي طراوة للحشوة ,,بالاضافة انها مغذية فهي تجعل الحشوة لذيذة جدا,, جربوها
فابشر بطاطا كثير واوزعه في اكياس بلاستيك
4- بما ان عائلتي تحب الشوربة بالدجاج اكثر من اللحم,, فانا اشتري كميات كبيرة من الدجاج البلدي واقطعه صغار مع ازالة الجلد,, وانظفه واوزعه في اكياس,, كل حسب ما ارغب,, لشوربة, او لصواني الخضار
5- ايضا حين اعمل غداء او عشاء في شهر شعبان ( ويكون مكرونة بالفرن او لازانيا) فانا اتعمد ان ازيد الكمية بحيث اعمل صينيتين او ثلاث واحتفض بها بدون خبز في الفريزر,,,, تسعفني كثيرا وقت الزنقة
6- كما اعمل اصابع السبوسة المحشوة بالجبن الابيض والمغطاة بالزعتر الاخضر وارصها في صينية بشكل مسطح ,, واتركها تتجمد في الفريزر , ومن ثم اجمع كل كمية منها ( 20 -15 اصبع) في كيس واضعه في الفريزر , وتكون جاهزة للقلي وقت التقديم
7- كذلك الكبة,, بعد تحضيرها اقليها نصف قلية,, يعني يا دوب تشقر ,, ثم اترها تنشف على ورق نشاف,, ثم ارص الكمية المرغوبة في صحن بلاستك واغلفها بالجلاد جيدا ومن ثم بالفريزر
هذا ما اتذكره الان ,, ساعود بالمزيد ان تذكرت شيئا اخر

asd1234 14-08-2006 08:21 AM

الرطب اذا وضعتيه في الفريزر طلعي منه على قدر الحاجه لاتطلعين كميه كبيره ثم يذوب ثم يرجع مرة اخرى ويفرزن هذا سبب من أسباب أسوداد الرطب,والسبب الثاني الرطب يبي تبريد صح يعني تكون بروده الفريزرعاليه...

شذى2 14-08-2006 03:28 PM

هلا بالغالين
اسعدني كثيرا انكن استفدتن من طريقتي بالتفريز
( ليست شطارة زايدة مني يا اختي ام خالد ,,,, بل الحاجة وما تسوي)
تذكرت فكرة ثانية
9- بالنسبة لمحشي ورق العنب والكرنب ,, ممكن تسويه بالكامل وتضعيه في علب بلاستيك ومن ثم بالفريزر,, وعندما تحتاجيه تخرجيه قبل بوقت قليل الى ان يذوب الثلج,, وترصيه كلمعتاد في القدر وتطبخيه عادي,,

بالنسبة لرطب,, فمو كل انواع الرطب تنفع لتفريز,, هناك رطب مدور صغير يسمى ( روثانة),, مناسب جدا للفريزر,, اخرجي كميات قليلة منه حسب حاجتك فقط عند التقديم,,

بالتوفيق دائما

ام بيسان 14-08-2006 04:29 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
موضوع رائع ياحلوين ويلا نساعد بعض انا معلوماتى ضئيلة فى التفريز بس باعمل شوية حاجات بسيطة

1-اولا المحشى اجيب الكرنب6 او 7 كرنبات لان الكرنب عندنا صغير غير البلدى واسلقة واقطعة واقسمة فى اكياس كل كيس لمرة واحدة كما اقطع كميات كبيرة من البقدونس والشبت واقسمة فى اكيس

2- لعمل ام على للاننا كتير بنحبها احضر ورق الجلاش واحمرة فى الفرن كمية ايضا واقسمة فى اكياس كل كيس لمرة واحدة يادوب اغلى اللبن واحلية واضعها فى الفرن بس اكيد ورق الجلاش لا يوضع فى الفريزر

3-احضر كمية من البازنجان واشويها واقشرها واضعها فى اكياس فى الفريزر لعمل سلطة البازنجان

اعصج كمية من اللحم المفروم واقسمة على اكياس لعمل المكرونة بلبشاميل او الرز بلبشاميل اواى شىء اخر
مثل البطاطس المحشية الخ

4- اكيد حبيبتى الكبة اعمل حوالى 100 واحدة واحشيها بللحم واقسمها على اكياس للمرة على حسب عدد افراد الاسرة واذا كان عندى عزومة اطلع كيسين او ثلاثة واقليه فورا

5-احضر ورق السبرنج رول اول ما تطلعية من الكيس بيكون طرى بس لو تعرض للهوا ربع ساعة بينشف ومش بتعرفى تتحكمى فية مش عارفة اللى عندكم زى اللى عندى ولا لا
المهم اعمل خلطة تعلمتها من واحدة تركية عبارة عن زيت وزبادى وبيض واضربهم فى الخلاط واضع ورقة ورقة من السبرنج رولا فى هذة الخلطة يادوب ابلها وافردها واحشيها ممكن دجاج مسحب مع جزر وبازلاء وجبنة سائلة او تونة او لحم مفروم اى شىء والفها على هيئة دائرة مثل لفائف الزعتر ل ام علاء وام خالد
واحطها فى الفرن نصف سواء واتركها تبرد وافرزه ولما اخرجه اضعها تكمل سواها مرة اخرى فى الفرن طعمها واووووووووووو روعة
نسيت اكيد مع الخلطة البيض والزبادى والزيت نضع البهارات اللى تحبيها ممكن زعتر مع اكليل وملح وفلفل اسمر

دة اللى فاكراة لى عودة ان شاء الله
ام بيسان:22:

نوووووواره 14-08-2006 04:46 PM

السلام عليكم ورحمه الله
حبيت اشاركم بالموضوع الاخوات اللي سألو عن الرطب 0كل انواع الرطب تقريبا تنفع تجميد والافضل انك تخصصين لها فريزوبكدا تظمنين ان اللون مايتغير كثير لانه كثر الفتح والتسكير للفريز بتأثر على جودته0
-ومن انواع الحلويات اللي ممكن تجمدينها السنبون بحيث ممكن تخبزينه في الفرن بعدين تتركينه يبرد وتغلفينه بالجلاد في نفس صينيته وتفرزنينه ووقت الاستخدام تسخنيه و تظيفين الصوص عليه او بدون 0
-البف باستري بجميع انواعه بنفس الطريقه0

ام بيسان 14-08-2006 09:13 PM

العزيزة ام خالد وباقى الاخوات اللى يحبو خلطة السبرنج رول

كيس السبرنج رول يحتوى على حوالى 50 ورقة
تحتاجى الى 15 بيضة+كوب واحد زيت+كوب واحد روب او زبادى احنا بنسمية زبادى+كيس بكنج باودر+ملح وفلفل اسمر
يخلط جيدا فى الخلاط ويوضع الورقة فى الخليط وتفرد وتحشى باى شىء تفضلية ولازم تكونى مغطية باقى الورق بفوطة
الحشوات
ممكن دجاج مسحب+جزر+بازلاء+جبنة سائلة او موتزاريلا
ممكن جبن ابيض+نعناع او جبن مع زعتر واكليل او جبن مع بقدونس
ممكن تونة +مايونيز+فاصوليا بيضة +حمص
ممكن لحم مفروم+بقدونس
تلف زى العمة الصعيدى زى السنبون يارب تكونى فاهمنى وتوضع فى صينية فى الفرن بدون ان تدهن باى شىء
مع حبى:22: :22:


الساعة الآن 03:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©