![]() |
مطلوب طريقة عمل عرايس اللحمة
يا بنات ارجو مساعدتكم من تعرف طريقة عمل عرايس اللحمة وشكرا
الإشراف: تم تعديل العنوان indienne |
اهلا اختي ولايهمك
بتحضري الاتي ::: لحمة مفرومة بصل مبشور ثوم مفروم طماطم مقطعة قطع صغيرة بعد ازالة الماء الي جواها فلفل اخضر حار مفروم بقدونس مفروم بهارات وفلفل اسود ملح زيت خبز (مش لبناني انما الخبز العادي الي سمكو متوسط يعني خبز عربي لكن مش رقيق كتير متل اللبناني اتمنى يكون وصلك المعنى) ------- تخلطي كل المقادير ماعدا الزيت والخبز بتحضري خبزة نص رغيف وبتدهني من برة وجوة بالزيت وبتحشيها باللحمة تغلفي كل عروسة بالفويل بيبر (القصدير)وبترصيهم في صينية وبتحطيهم بالفرن ممكن تشوى عالشواية الكهربائية هاي طريقتي وكتير طيبة |
تسلمي يا حبيبتي
|
بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة طريقة عمل عرايس اللحم ( الحواوشي ) المكونات لحم مفروم + بصلة مفرية ناعم + ملح + فلفل اسود + رشة حبهان ناعم + قرفة مطحونة + بهارات لحم + طماطم مكعبات + فلفل بارد+ سماق الطريقة 1- نفرم البصلة و نضع عليها ملح و فلفل اسود و حبهان مطحون 2- تدعك جيدا و تترك علي الاقل ساعتين ( حتي تكتسب البصلة نكهه طيبة ) 3- نضع علي البصلة بهارات اللحم و القرفة المطحونة ( حسب الرغبة ) 4- ضع البصل علي اللحم المفروم النئ و يقلب جيدا و يترك لثاني يوم في الثلاجة 5- انا اضيف عصير نصف ليمونة علي اللحم المفروم لكي اتخلص من رائحة اللحم 6- نحضر خبز اسمر ( المصري ) او خبز ذو قاع غليظ شوي 7- يحشي الخبز باللحم 8- يوضع عليه بالداخل طماطم مقطعة و فلفل بارد مقطع 9- نرش عليه سماق ( اضافة حسب الرغبة ) 10- يدهن الرغيف من الناحيتين بالزيت 11 - و يرش عليه فلفل اسود و سماق 12- يلف الرغيف في ورق زبدة و يغلق جيدا 13- يبلل الرغيف و هو مغطي بورق الزبدة بقليل من الماء ( حتي لا يحترق ورق الزبدة ) 14- يدخل الفرن في الرف اللي في الوسط لمدة 30ق ثم يقلب علي الناحية الثانية لمدة 30ق اخري و يقدم بالهنا و الشفا ملحوظة .... انا لا احب ان اضيف الطماطم و الفلفل و بيكون طعمه روعة اتمني ان تعجبك الوصفة تحياتي |
الساعة الآن 03:55 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©