منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الكشرى المصرى و بطريقتى بشهادة الجميع,,,, بالصورر (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=152798)

serna 10-01-2008 09:37 PM

الكشرى المصرى و بطريقتى بشهادة الجميع,,,, بالصورر
 
http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif

امس طبخت كشرى ,, و حبيت أنقل لكم الطريقه بالمصرى



صورت و كتبت,,اللى يعجبه يدعى لى و لأبنى الله يشفيه,,

أولا طبعا و من غير ما نطول

المقادير:: تكفى لخمس أفراد

400 جرام معكرونه صغيره + 100 جرام شعريه + 100 جرام معكرونه أسباجتى

200 جرام عدس بجبه ( أسود)

400 جرام أرز

6 بصله كبيره + 5 فصوص ثوم متوسطه مفرومه

400 جرام طماطم بيوريه

زيت تباع شمس + زيت غزير للقلى

ملح + فلفل + كمون + شطه

ملعقة خل أبيض

يلا نبدأ الطبخخخ:::

نسلق المعكرونه و الشعريه و نضيف القليل من الملح, و تصفى
http://www.m5zn.com/uploads/a9cf66f8ce.jpg

نسلق العدس + قليل من الملح و يصفى
http://www.m5zn.com/uploads/4f5aecb286.jpg

يقطع 5 بصلات جو انح و يقلى فى زيت غزير
http://www.m5zn.com/uploads/0eb4abe6f6.jpg

تنشل عندما يحمر لونها, لانها تغمق عندما ترفع من على النار
http://www.m5zn.com/uploads/183cd10405.jpg

تفرم البصله السادسه و نستخدم ثلثيها,,
يحمر البصل المفروم مع ملعقتين زيت,
يغسل الأرز و يقلب مع العدس المسلوق,, و يضاف الى البصل مع التقليب ثلاث دقائق,,
يضاف ماء حتى يكون أعلى من مستوى الأرز عرض أصبع,, و يضاف ملح
http://www.m5zn.com/uploads/17ac1f23aa.jpg

باقى البصله المفرومه و الثوم المفروم ,, مع ملقتين زيت ,, يحمر و يضاف الطماطم
http://www.m5zn.com/uploads/89bb86c549.jpg

تضاف التوابل (الملح و الفلفل و الكمون و الشطه) الكميه أختيارى,, + ملعقة الخل الأبيض

http://www.m5zn.com/uploads/0a65cb5704.jpg

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,
نبدأ التقديم::

نضع الأرز أولاً
http://www.m5zn.com/uploads/9949e88280.jpg

ثم المعكرونه
http://www.m5zn.com/uploads/1be84a793a.jpg

ثم الصلصه و البصل (الورد)
http://www.m5zn.com/uploads/1cccad467e.jpg

ويقدم البصل و الصلصه بجانب الأطباق’’
http://www.m5zn.com/uploads/3bd39792a2.jpg

و يقدم هكذا
http://www.m5zn.com/uploads/2a033f8d2a.jpg

أو هكذا
http://www.m5zn.com/uploads/55f35cd19e.jpg

و بالهناء و الشفاء

هم الليالي 10-01-2008 09:47 PM

الله يعطيك العافيه وشكله امممممممممممممممممم

مزون الليل 10-01-2008 10:03 PM

تسلم ايدك شكله لذيذ الله يعطيكي العافيه

أم يوسف2 10-01-2008 10:15 PM

قلبتي عليا المواجع
نفسي بالكشري من اول ما حملت بس ذابحني
الكسل .. نفسي فيه جاهز :)

يعطيك العافية يا عسل.. و يا رب يا رب يا رب يشفي ابنك
و يعافيه و يحفظه لك من كل شر ...

serna 11-01-2008 12:08 AM

هـــم الليالي
شكرا على المرور الطيب

ماء القمر 11-01-2008 01:39 AM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

بالهناء والعافيه اليوم كنت مشتهيته مرررررررره

سلمت يداك ويعطيك العافيه

لك فائق احترامى

زوجه محبوبه 11-01-2008 01:41 AM

الله يعطيك العافيه

ام عبد الله 84 11-01-2008 01:45 AM

ما شاء الله عليكي شكله زاكي فيه شبه من المجدرة

بس مع شوية اضافات

يعطيكي العافية

جويرية22 11-01-2008 02:08 AM

جميل أنا بحب الكشري خالص

بكرة أمي حتعمله

مستنياه بفراغ الصبر :)

بس أحنا بنحط عليه حمص كمان فوق البصل


كمان في دقة بتتحط علي الكشري بتخلي طعمه أجمل

الدقة دي مكونة من ( توم - خل - ماء - ملح )




أسأل الله الصحة والعافية لأبنك و أن يحفظه من كل سوء و يقر عينك به

serna 11-01-2008 02:24 AM

اقتباس:

تسلم ايدك شكله لذيذ الله يعطيكي العافيه
تسلمى على المرور الطيب


الساعة الآن 02:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©