منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   أريد طريقة للبشامل (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=154278)

المصرية 27-01-2008 11:52 PM

أريد طريقة للبشامل
 


تحيه طيبه مني لكم
أخواتى الفنانات فى المطبخ بسم الله ماشاء الله عليكم تجوعو الشبعان:d
انا عندى طلب صغير جدا
انا عايزه اعرف طريقة البشامل
لان امى ربنا يخليها يارب مريضه والمصريه اصبحت هى الطباخه الان بركولى تحقق المراد وبقيت بدخل المطبخ
ده انا عليا نفسسسسسسس ولا ماء القمر:d
طبعا ماء القمر دى قدوتى ونفسى اكون زيها
نرجع تانى للموضوع لان مامتى ربنا يخليهالى يارب بتعمل البشامل سميين جدا لدرجه انك مش تقدرى تاكلى اى حاجه فيها بشامل غير معلقه او اتنين من الحاجه ونفسك تتسد:15: من التقل وهم اخواتى وهى بتحبه كده ومن زمان وهى بتعمله كده حتى البشامل منها بيكون لونه اصفر ليس ابيض زى اللى انتو بتعملوه
انا عايزه طريقه للبشامل تكون خفيفه وسريعه
لمبتدائات المطبخ بالتفصيييل الممل +حتى البهارات اكتبو اسمها
وتسلمولى ياحبايبى ومنتظره ردكم:cool:







الإشراف: تم تعديل العنوان

indienne

shera 28-01-2008 12:06 AM

السلام عليكم يا اختى انا لست ماهره فى فن الطبخ ولكن انا بعرف اعمل الباشميل الطريقه هى 1 \معلقتين دقيق 2\ ثلاث معلاق سمنه ثم تحمريهم مع بعض وبعدين تضيفى كيس اللبن ولو عندك مرقه لحم او دجاج اللى تفضلي هوتفضلى تقلبى حتى يغلظ قوام البشاميل وتضيفى اى شئ من البهارات الملح الفلفل الكمون الحبه البركهوهى ديه الطريقه بتاعتى ويارب اكون افدتك ويارب حد من الشاطرينيفدنا جميعا والسلام عليكم

دلوعة أحومي 28-01-2008 12:07 AM

أهلين حبيت أساعدك
عندي طريقه سهله جدآ
ضعي في الخلاط شوي دقيق وحليب سائل وشوي
ملح وفلفل أبيض واي نوع من الجبن واخلطيهم مع بعض
ثم اسكبيها في قدر وضعيها على النار وحركي الى أن تصلي الى القوام
الي تريده.

المصرية 28-01-2008 12:13 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة shera (المشاركة 1710557)
السلام عليكم يا اختى انا لست ماهره فى فن الطبخ ولكن انا بعرف اعمل الباشميل الطريقه هى 1 \معلقتين دقيق 2\ ثلاث معلاق سمنه ثم تحمريهم مع بعض وبعدين تضيفى كيس اللبن ولو عندك مرقه لحم او دجاج اللى تفضلي هوتفضلى تقلبى حتى يغلظ قوام البشاميل وتضيفى اى شئ من البهارات الملح الفلفل الكمون الحبه البركهوهى ديه الطريقه بتاعتى ويارب اكون افدتك ويارب حد من الشاطرينيفدنا جميعا والسلام عليكم

[color=FF1493]
لا انتى فنانه مش شاطره بس
لكن ياحبوبه دى نفس طريقة ماما يعنى بردو سمينه واستخدمتى سمنه فيها
بسسس بردو فنانه:22:[/color]

المصرية 28-01-2008 12:15 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دلوعة أحومي (المشاركة 1710559)
أهلين حبيت أساعدك
عندي طريقه سهله جدآ
ضعي في الخلاط شوي دقيق وحليب سائل وشوي
ملح وفلفل أبيض واي نوع من الجبن واخلطيهم مع بعض
ثم اسكبيها في قدر وضعيها على النار وحركي الى أن تصلي الى القوام
الي تريده.

باين عليها خفيفه لكن حبيبتى متاكده انها فى النهايه هاتبقى بشاميل
يارب تكون كده فى الاخر بخاف انا:d

مياااااااااا 28-01-2008 12:23 AM

انا اسويها نفس اختي شهيرا مع اختلافات بسيطه يعني احط زيت بدال السمنه واسخن الحليب قبل مااضيفه وغير كذا اضيف جبنه موزريلا وبيضه الى بيضتين

المصرية 28-01-2008 12:38 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مياااااااااا (المشاركة 1710580)
انا اسويها نفس اختي شهيرا مع اختلافات بسيطه يعني احط زيت بدال السمنه واسخن الحليب قبل مااضيفه وغير كذا اضيف جبنه موزريلا وبيضه الى بيضتين


أختى ممكن الطريقه بالترتيب
لانى لاادرك شيئ عن المطبخ
ارجوكى بالترتيب واحده واحده ممكن

ترستال 28-01-2008 12:50 AM

تحية طيبة اختى فى الله طريقة عمل البشاميل المقادير: المقادير:

3 كأسات ماء
4 ملاعق حليب بودره
ملعقة نشاء
3 ملاعق طحين
3 ملاعق زيت
مكعب ماجي
ملعقتان جبن سائل أو حبتان جبن مثلثات
شريحتان جبن شيدر
ملعقة زيت طعام






الطريقة:

تخلط جميع المقادير في الخلاط
ثم توضع على النار حتى تثقل المقادير لعمل طريقة اخرى
1 كأس حليب بودرة
2 كأس ماء
3 ملاعق كبيرة دقيق أبيض
نصف كيس جبن مازرولا
الطريقة
يوضع الحليب والماء والدقيق في الخلاط

ثم يوضع على نار هادئة مع التحريك المستمرالى أن يثخن المقدار

ثم نضع جبن المازرولا ويحرك قليلا ليمتزج مع الخليط

ثم يسكب على أي طبق يعمل به الباشميل





مع التحريك المستمر
وبالهنا والشفا

روزبري 28-01-2008 12:53 AM

اهلين اختي
عندي طريقة مررررررررة لذيذه وسهله جربيها وادعي لي
الطريقة
تحطي ثلاث ملاعق زيت مع ثلاث ملاعق دقيق وتحركيهم على النار بعدين تحطي ثلاث اكواب مويه كل كوب تحطي فية
ملعقتين نيدو مليانه بس كل مره تصب كوب وتحركي بعدين تحطي الكوب الثاني وهكذا وشوي ملح وفلفل اذا تحبي
بس مررررررررره لذيذه لدرجه احب اكلها كذا
وبالعافية على قلوبكم

مياااااااااا 28-01-2008 01:00 AM

انت تامري امر حبيبتي


شوفي لازم تحطي ببالك الكميه اول شئ يعني انا راح اعطيكي مقادير للصينيه الكبيره واذا كنتي راح تعمليها في صينيه صغيره خوذي نصف المقدار

اربع ملاعق طحين

خمس ملاعق زيت

اربع كاسات حليب ( كل كاسه نضع فيها ملعقتين حليب نيدو ونملي الكاسه موياء )

3 الى 4 بيض

نصف كوب او ثلاثة ارباع جبنة موزريلا او حسب الرغبه

ملح ,,فلف,,اجي ابيض


الطريقه

نضع الحليب في قدر على النار الى ان يغلي ثم نضعه على جنب بعد ذلك نضع الزيت في قدر ونعمل على تسخينه ثم نضع عليه الطحين ونحرك جيدا راح تتكون عندك عجينه سايله جدا ثم نقوم بوضع الحليب والتحريك بسرعه حتى لاتتكون عندك كتل وعندما تغلظ قوامها نطفئ النار ونتركها خمس دقائق ثم نضع عليها البيض ونحركه جيدا ثم البهارات ( ملح _ اجي _فلفل) ثم الجبن وومكن تذوقيها وتشوفي اذا ناقصها حاجه والا لا وبالهناء والعافيه واي سؤال انا في الخدمه


الساعة الآن 10:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©