منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   |--*¨®¨*--| ملف الآكلات الهندية . مترجم و مدعم بالصور ( الجزء الثاني ) |--*¨®¨*--| (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=154324)

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:13 PM

|--*¨®¨*--| ملف الآكلات الهندية . مترجم و مدعم بالصور ( الجزء الثاني ) |--*¨®¨*--|
 
http://www.almton.com/vb/images/smilies/wel115.gif

الاخوة و الأخوات


تم بحمد الله عمل ملف يضم العديد من الوصفات للمطبخ الهندي ( الجزء الاول )

و الحمد الله تم اعداد ( الجزء الثاني )


و ان شاء الله يحوز علي اعجابكم


و يكون مرجع مميز للجميع


و سنعرض في التالي الوصفات مترجمة و مدعمة بالصور




Indian Lamb Kebabs

http://www.66n.com/pics/hosted/tg2f4...6v3gtr4f1m.jpg


المقادير

لاعداد من 10:8 اصابع كباب نحتاج

http://www.66n.com/pics/hosted/9nj95...2t1spysndq.jpg

نصف ليمونة


http://www.66n.com/pics/hosted/yow16...7vzqakmglb.jpg

450 جرام لحم مفروم


http://www.66n.com/pics/hosted/pru3o...h0wddzzm5u.jpg

1 م /ط زيت خضار حوالي 15 مللي


http://www.66n.com/pics/hosted/0j2ec...k11i9ousi0.jpg

عدد 4 فصوص ثوم

http://www.66n.com/pics/hosted/4hne4...1k0kgq7uqz.jpg


3 سم جنزبيل طازج


http://www.66n.com/pics/hosted/9uj2f...be0c8yhnav.jpg

عدد 4 قرون فلفل حار

http://www.66n.com/pics/hosted/03ve2...2mi49hwfqb.jpg


25 جرام كسبرة خضراء

http://www.66n.com/pics/hosted/qb6o3...fm9i7eii1e.jpg


1/2 م / ص كسبرة مطحونة


http://www.66n.com/pics/hosted/nlx7b...xzi9nmjt7c.jpg

1 م / ص كمون مطحون


http://www.66n.com/pics/hosted/b2iyl...gw5hkrnu45.jpg




1/2 م / ص فلفل اسود


http://www.66n.com/pics/hosted/meizj...d0jo2at0m6.jpg

1/2 م / ص كركم


http://www.66n.com/pics/hosted/7ff1b...dszrdv8mpj.jpg

1/2 م / ص جرام ماسلا

http://www.66n.com/pics/hosted/2luaq...hjrbcg86ay.jpg

1 م / ص ملح


http://www.66n.com/pics/hosted/r92uc...bpnoacmuhj.jpg

اعادة للمقادير



http://www.66n.com/pics/hosted/gv9ta...xtnvgj6kdc.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/msqmb...4m7gx8u0cn.jpg



الطريقة

نقع العيدان الخشبية في الماء لمنع احتراقها


http://www.66n.com/pics/hosted/p5v5e...ruxr1puez0.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/dfi89...pcma1ir7ib.jpg



عصير الليمون و اللحم


http://www.66n.com/pics/hosted/ckx4x...xcnh4lf35h.jpg

نضع 1 م / ط عصير ليمون 15 مللي

http://www.66n.com/pics/hosted/cweqo...0zri2d5hsm.jpg


علي 450 جرام لحم مفروم


http://www.66n.com/pics/hosted/bxi4c...govtr4p617.jpg



http://www.66n.com/pics/hosted/zbrvp...20n0rllrjq.jpg

التجهيز




4 فصوص ثوم

http://www.66n.com/pics/hosted/z7u0k...fxuvxpl0jq.jpg



تسحق فصوص الثوم و نزيل القشرة


http://www.66n.com/pics/hosted/y40az...06uuqy6wet.jpg

تهرس فصوص الثوم

http://www.66n.com/pics/hosted/v2ue4...ojcq2zjwu6.jpg

نقشر الجنزبيل حوالي 3 سم

http://www.66n.com/pics/hosted/u48xf...qtd8v2q0qb.jpg

و يبرش

http://www.66n.com/pics/hosted/7235i...jgoneobsp8.jpg


15 مللي حوالي 1 م /ط

http://www.66n.com/pics/hosted/e1kpu...uxdwc7bvsv.jpg

4 قرون فلفل حار

http://www.66n.com/pics/hosted/5gwu8...x9fjvznjsh.jpg

نزيل البذور قدر الامكان

http://www.66n.com/pics/hosted/l2s9l...lt7reh2tzc.jpg

ويقطع

http://www.66n.com/pics/hosted/8jh2w...ern5xboh92.jpg

25 جرام كسبرة خصراء تقطع صغير

http://www.66n.com/pics/hosted/09wyg...yfd85bhnvx.jpg

في طبق زجاجي نضع 1 م / ط زيت حوالي 15 مللي

http://www.66n.com/pics/hosted/97d5n...qh4zt9ur89.jpg



نضع الثوم المفروم


http://www.66n.com/pics/hosted/wwsnm...9t8068a0dw.jpg


نضع الجنزبيل المبروش

http://www.66n.com/pics/hosted/e0vd5...nqa3rbwwdg.jpg

نضع الفلفل الحار


http://www.66n.com/pics/hosted/umcrq...ow8k0t5dzo.jpg

نضع الكسبرة المفرية

http://www.66n.com/pics/hosted/clmyp...do9uwj8ynp.jpg


خلط التوابل

http://www.66n.com/pics/hosted/lrbcn...kdtu1m6qkg.jpg

1/2 م / ص كسبرة جافة

http://www.66n.com/pics/hosted/iqnq4...72b0upxvwl.jpg

1 م / ص كمون


http://www.66n.com/pics/hosted/ll2an...n5j5ull1bd.jpg



1/2 م / ص كركم

http://www.66n.com/pics/hosted/h95lg...n4c4ssdf12.jpg

1/2 م / ص جرام ماسلا

http://www.66n.com/pics/hosted/bimf5...g4y77p1ili.jpg

1 م / ص ملح


http://www.66n.com/pics/hosted/fcwsd...mjmci3407o.jpg

باقي عصير نصف الليمونة


http://www.66n.com/pics/hosted/x1uvh...wgh1mgkdgn.jpg


تجنبي نزل بذر الليمون


http://www.66n.com/pics/hosted/nd7jd...jd74pzcb2p.jpg


1/2 م / ص فلفل اسود حب توضع في الجورن ( الهاون )

http://www.66n.com/pics/hosted/tgpv5...9f0cdhsp7r.jpg

تسحق


http://www.66n.com/pics/hosted/p8l66...2qxfs3nlf3.jpg

و تضاف علي خليط التوابل


http://www.66n.com/pics/hosted/dhe40...m80rlrg4bj.jpg




يستكمل

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:14 PM

Indian Lamb Kebabs
 
خلط المكونات


http://www.66n.com/pics/hosted/elsil...9pu5o5rtab.jpg


تخلط بالاسباتيولا

http://www.66n.com/pics/hosted/euejh...h10mrhaele.jpg

نضع اللحم المفروم

http://www.66n.com/pics/hosted/fq3wt...5cjkbqc39h.jpg


و تخلط

http://www.66n.com/pics/hosted/i21gr...kt4mie2yy0.jpg

يفضل باليد ليخلط جيدا

http://www.66n.com/pics/hosted/vz9mm...xah0ojhqrj.jpg


نحضر الاعواد الخشبية و نبلل ايدينا بقليل من الماء

http://www.66n.com/pics/hosted/donq1...xmjaj1oq08.jpg


و ناخد قطعة لحم بحجم كرة البلياردو

http://www.66n.com/pics/hosted/lebk3...8v34vp4jvf.jpg

و نصبع الكفته

http://www.66n.com/pics/hosted/q48ft...cmu5fa68t2.jpg


ترص علي صنيه شبك

http://www.66n.com/pics/hosted/6env2...0c2pumsq04.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/y44uc...4fmpy5z754.jpg

تدهن بالزيت

http://www.66n.com/pics/hosted/urhek...1nr507u8ge.jpg



تدخل الفرن علي درجة حرارة متوسطة

http://www.66n.com/pics/hosted/ali2h...07jmnlpd27.jpg


بعد مرور 8 دقائق نخرج الصنية و تقلب اصابع الكفته و تدهن زيت من الجهه الاخري

http://www.66n.com/pics/hosted/qrtp6...77y679jloz.jpg

و تدخل الفرن مرة اخري لمدة 8 دقائق اخري



و هذه النتيجة


http://www.66n.com/pics/hosted/tg2f4...6v3gtr4f1m.jpg


بالهنا و الشفا

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:19 PM

Tarka Dal
 
Tarka Dal


http://www.66n.com/pics/hosted/ssc7l...0uz4x9mv7k.jpg


المقادير

300 جرام عدس


http://www.66n.com/pics/hosted/lnph4...ccnqu56qvg.jpg

850 مللي ماء

http://www.66n.com/pics/hosted/ylr1h...ixpk1d4xar.jpg

1 م / ص كركم


http://www.66n.com/pics/hosted/5secy...suwouci9ad.jpg

1/4 م / ص كسبرة جافة

http://www.66n.com/pics/hosted/8zkbf...csfew6dmxq.jpg

30 جرام زبدة


http://www.66n.com/pics/hosted/vg91t...avqu86nv69.jpg


1/4 م / ص حبوب الكمون


http://www.66n.com/pics/hosted/4sh1i...i0ac28htmq.jpg


1/4 م /ص ASAFOETIDA



http://www.66n.com/pics/hosted/aqgrc...ms9t64ru98.jpg

معلومات عنه .هو الحلتيت ...الحلتيت صمغ نبات كريه الرائحة والطعم ، مر المذاق ، أحسنه الرائق المائل للاحمـرار الذي إذا حل في الماء ذاب سريعا وجعله كالبن . وقيل أجود ما يكون منه ما كان إلى الحمرة ما هو صافياً شبيهاً بالمر قوي الرائحة ؛
وهو عبارة عن خليط متجانس يشبه مكوناته مكونات المر إلا أنه يحتوي على كبريت وفائدته أنه طارد للبلغم مضاد للمغص ولكن يجب استخدامه بكميات قليلة جدا وعدم الاستمرار في استخدامه.....( معلومات منقولة )


1 بصلة متوسطة


http://www.66n.com/pics/hosted/0ais6...5txs2sjvqz.jpg

2 فص ثوم

http://www.66n.com/pics/hosted/nd570...6mw6ca20ge.jpg

1/4 م /ص شيلي باودر


http://www.66n.com/pics/hosted/f94pk...5qa7kk6roa.jpg

1/2 م /ص جرام ماسلا

http://www.66n.com/pics/hosted/asepq...ff4o4k950p.jpg

من 20:15 جرام كسبرة طازجة

http://www.66n.com/pics/hosted/lgca9...atyh6wrhli.jpg

اعادة للمقادير


http://www.66n.com/pics/hosted/oqmsn...n16ckuefos.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/lq433...yh83v407kk.jpg


الطريقة


نضع 300 جرام عدس اصفر في مصفاه و يغسل

http://www.66n.com/pics/hosted/1s7x0...idu81r08rz.jpg



http://www.66n.com/pics/hosted/r2sfi...jw1u72v1xd.jpg


الي ان تكون المياة اللي بتنزل منه صافيه


http://www.66n.com/pics/hosted/kpm88...l1twtvtwvj.jpg

نضع 850 مللي ماء في حلة غير لاصقة و تترك لتغلي




http://www.66n.com/pics/hosted/gdblc...dbeqd7pq3b.jpg

بعد ما تغلي الماء نضع العدس



http://www.66n.com/pics/hosted/s01rh...pbqgz2hs5z.jpg

و نضع عليه مباشرة 1 م / ص كركم




http://www.66n.com/pics/hosted/3u68f...faepafkqpc.jpg

و نضع 1/4 م / ص كسبرة جافة




http://www.66n.com/pics/hosted/ydzg3...aaliedm64q.jpg

و يترك ليغلي لمدة 20:15 دقيقة


http://www.66n.com/pics/hosted/zo4px...licbdjd39i.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/yps2g...epnhhkg5jk.jpg

و يقلب من حين لاخر

http://www.66n.com/pics/hosted/0amyp...0vul80sjor.jpg


نقطع البصلة


http://www.66n.com/pics/hosted/se9cx...7quj6u21mz.jpg

نقطع الثوم


http://www.66n.com/pics/hosted/fkw8f...uvvji0l2p8.jpg



نضع 30جرام زبدة في طاسة غير لاصقة


http://www.66n.com/pics/hosted/u76t6...lofz2e7bmq.jpg

نضع 1/4 م / ص حبوب الكمون

http://www.66n.com/pics/hosted/hwjww...q9zwm20xpw.jpg

نضع 1/4 م /ص من asafoetida

http://www.66n.com/pics/hosted/n53ip...r1id62b8uo.jpg

نضع البصل و الثوم


http://www.66n.com/pics/hosted/zbrwr...ys6x9q989d.jpg

و يشوحوا علي النار لمدة 6 ق حتي تصبح البصلة بنية اللون

http://www.66n.com/pics/hosted/140f5...05n0u2cu9i.jpg


نضع 1/4 م /ص شيلي باودر


http://www.66n.com/pics/hosted/z8avm...dogjfs0q7y.jpg

خطوة اضافة العدس


http://www.66n.com/pics/hosted/m87bq...8rqpbldhc7.jpg

نضع العدس المسلوق علي خليط البصل


http://www.66n.com/pics/hosted/ypy7m...7wvlypli4a.jpg



و يشوحوا لمدة من 4:3 دقائق

http://www.66n.com/pics/hosted/3ufi1...daacrn8dnz.jpg

و يقلب من حين لاخر حتي يمتص العدس التوابل و الزبدة


http://www.66n.com/pics/hosted/s4o5b...uxw2n188kp.jpg

نضيف 1/2 م / ص جرام ماسلا


http://www.66n.com/pics/hosted/2syf5...ftp4ab2j0s.jpg:

و يقلب الخليط


http://www.66n.com/pics/hosted/bovi0...hj3i680gkq.jpg


و يقدم


http://www.66n.com/pics/hosted/lz1py...xnmely1y5b.jpg


يضاف عليه قطعتين من الزبدة


http://www.66n.com/pics/hosted/wfhol...gnixrta7dc.jpg

و يجمل بالكسبرة الخضراء


http://www.66n.com/pics/hosted/23mhx...9cymmmqo9y.jpg



بالهنا و الشفا

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:23 PM

How To Make Garam Masala
 
How To Make Garam Masala


طريقة تحصير جرام ماسلا بالمنزل

http://www.66n.com/pics/hosted/8lnbt...x2hzbaxk9b.jpg


المقادير

1 م / ص قرنقل

http://www.66n.com/pics/hosted/onf1y...3z4cl9bucq.jpg

من 4:3 ورقات غار ( لورا )

http://www.66n.com/pics/hosted/hjv1i...y31bwxodkv.jpg

2 حبة حبهان اخضر


http://www.66n.com/pics/hosted/7eeeg...qozp75gojc.jpg

4 حبات حبهان اسود

http://www.66n.com/pics/hosted/9kzbd...pklvccnzfl.jpg


12 حبة فلفل اسود حب

http://www.66n.com/pics/hosted/z74py...jsaevjtu5y.jpg

من 2:1 حبة جوزة الطيب


http://www.66n.com/pics/hosted/79wzn...qpbzqt8r6j.jpg

من 7:6 سم من acacia bark و يمكن استبداله بالقرفة

http://www.66n.com/pics/hosted/267o4...ouv1s74wdb.jpg

اعادة للمقادير


http://www.66n.com/pics/hosted/8dlpe...7uisjxdtra.jpg


الطريقة


نسحق الحبهان 4 حبات 2 اخضر و 2 اسود

و نخرج الحبوب السوداء من داخل الحبهان


http://www.66n.com/pics/hosted/2ck7y...xeu24nyo2p.jpg



نبرش جوزة الطيب حتي نحصل علي 1 م / ط

http://www.66n.com/pics/hosted/sb0vm...xghjilat0t.jpg

خطوة تحميص التوابل


http://www.66n.com/pics/hosted/ok8l3...aws6njkvxy.jpg

الحرارة تكون متوسطة


http://www.66n.com/pics/hosted/88feq...prbtuzs926.jpg

نضع 1 م /ص حبوب القرنفل


http://www.66n.com/pics/hosted/eyxgj...qkm5ys5h70.jpg

نضع 4:3 ورقات ورق غار


http://www.66n.com/pics/hosted/pvo8a...nl2rvwcg0r.jpg

حبوب 2 حبهان اخضر


http://www.66n.com/pics/hosted/swcb8...sns4a5qtoo.jpg

حبوب 4 حبهان اسود

http://www.66n.com/pics/hosted/gt58f...gjovwljtup.jpg

نضع 12 حبه فلفل اسود


http://www.66n.com/pics/hosted/dx12e...eluxnzi8h2.jpg

نضع عود acacia bark

http://www.66n.com/pics/hosted/0puk3...yls4sjy1hx.jpg

و يقلبوا علي النار لمدة 30 ثانيه
http://www.66n.com/pics/hosted/kuzfn...5s4rcntbok.jpg



ترفع الطاسة جانبا بعيدا عن النار

http://www.66n.com/pics/hosted/femp9...4ztdjyzsmk.jpg

نضع 1 م / ص من جوزة الطيب المبروشة

http://www.66n.com/pics/hosted/5bdfs...7yxcdx715g.jpg

و يقلب الخليط

http://www.66n.com/pics/hosted/uawcw...7bmhowh9u2.jpg

يصب الخليط في المطحنة

http://www.66n.com/pics/hosted/qx9r9...a0xe077tpm.jpg

و يطحن

http://www.66n.com/pics/hosted/c8p5t...tq9bmim0e5.jpg

بعد 30 ثانيه نفتح لنتأكد ان كل المكونات اصبحت ناعمة

http://www.66n.com/pics/hosted/nda2n...bk030od5zr.jpg

يوضع في برطمان حفظ التوبل

http://www.66n.com/pics/hosted/1o0b5...f60i5yixu9.jpg

يحفظ لمدة 6 شهور


http://www.66n.com/pics/hosted/hkec7...p7medug82n.jpg


انتهينا


http://www.66n.com/pics/hosted/294ie...rp9govo5kf.jpg

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:31 PM

Saffron Chicken
 
Saffron Chicken



http://www.66n.com/pics/hosted/seryq...006rl3gnne.jpg


المقادير

عدد 2 صدر فرخة فيليه

http://www.66n.com/pics/hosted/p9o67...y971rh77gm.jpg


نصف بصلة شرائح


http://www.66n.com/pics/hosted/8m7i6...d68v2drr1p.jpg


1 فص ثوم مفري

http://www.66n.com/pics/hosted/rapsw...lcui7xd0ta.jpg

1 قرن فلفل حار مجفف ( اختياري )

http://www.66n.com/pics/hosted/ql8sp...gh109sclcs.jpg



1/2 م / ص زعفران

http://www.66n.com/pics/hosted/yx0x2...vyvj76bs7z.jpg

1 م / ط كسبرة خضراء

http://www.66n.com/pics/hosted/a5rkl...tvcexq14jg.jpg


1 م / ط بقدونس طازج

http://www.66n.com/pics/hosted/iidn9...t1pc2hzkun.jpg

150 مللي كريمة طبخ

http://www.66n.com/pics/hosted/s3crp...gpufz50v49.jpg


4 م / ط زيت خضار


http://www.66n.com/pics/hosted/4nawe...t85xqtwcwp.jpg



حفنة من السبانخ الخضراء

http://www.66n.com/pics/hosted/egtho...9bm3nq8yeb.jpg


ملح و فلفل اسود

http://www.66n.com/pics/hosted/mfzhr...gjm3zgy9nq.jpg


اعادة المقادير

http://www.66n.com/pics/hosted/fphmt...jg6ca8ee91.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/hslim...icxe9mpgux.jpg


الطريقة


نبدأ بتتبيل الفراخ بالملح و الفلفل الاسود


http://www.66n.com/pics/hosted/olop6...vtig7e47sh.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/fmyec...7wkbvqjd65.jpg

تتبل من الناحيتين


http://www.66n.com/pics/hosted/zcqud...avtjwyyqgo.jpg

نضع طاسة غير لاصقة علي النار و نضع فيها 2 م / ط زيت

http://www.66n.com/pics/hosted/mg8n8...exs0lk1oes.jpg

علي درجة حرارة معتدلة


http://www.66n.com/pics/hosted/v4e03...flotwvpo3b.jpg



نحمر الفراخ الفيليه

http://www.66n.com/pics/hosted/10f12...e1qukddhfj.jpg

3 دقائق علي كل جانب


http://www.66n.com/pics/hosted/pvcf9...pvs4vtiunx.jpg

و ستكون اقتربت من النضج


http://www.66n.com/pics/hosted/ad12p...9iqij9md9n.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/upo6c...npzerl70i7.jpg

نرفع الفراخ

http://www.66n.com/pics/hosted/v74ar...w4j9f75j7p.jpg

في طبق جانبي

http://www.66n.com/pics/hosted/onj9y...obe66cuc49.jpg

نضع الزعفران في الهون و يطحن حتي يكون ناعم


http://www.66n.com/pics/hosted/kddrc...u57gg4qes1.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/vfqdq...ttoswaacwv.jpg



في نفس الطاسة نضع البصل

http://www.66n.com/pics/hosted/84gob...isl8ux948l.jpg

و نضيف عليه 2 م / ط زيت

http://www.66n.com/pics/hosted/vuzmp...agvblcy2uj.jpg

نضع الثوم المفري


http://www.66n.com/pics/hosted/l0rp7...3xwofoi9pu.jpg

و يحمرا حتي يصبح البصل بني اللون


http://www.66n.com/pics/hosted/lqp73...9y2jt1ulx6.jpg

نضع الكريمة


http://www.66n.com/pics/hosted/d0xrl...0iml8z8fbb.jpg

نضع الزعفران و الفلفل الحار

http://www.66n.com/pics/hosted/i695e...1fvwuexm6m.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/9v4ik...7522h53ce2.jpg

ملاحظة : اضافة الفلفل ستجعل المذاق حار


http://www.66n.com/pics/hosted/kc4yf...05or39vd26.jpg



تتبل جيدا بالملح و الفلفل الاسود

http://www.66n.com/pics/hosted/mypd7...mpv7w7imdb.jpg

و تقلب حتي تغلي و تتركز الكريمة شوي


http://www.66n.com/pics/hosted/vdtm8...1n3yrq0jfa.jpg

نضع الفراخ

http://www.66n.com/pics/hosted/i7qxq...xljbqjx62l.jpg

و تترك لمدة من 4:3 دقائق


http://www.66n.com/pics/hosted/sexzu...mc2em91rvi.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/xfscx...vnnhk7g09k.jpg

نضع الكسبرة و البقدونس


http://www.66n.com/pics/hosted/yaqsx...s3kqgst2ki.jpg

و نضع السبانخ و تقلب

http://www.66n.com/pics/hosted/u6l60...jb2oiszh9j.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/j8b38...y6vx7hc122.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/xc2ig...5it3xnbzie.jpg

و تقدم ساخنة


http://www.66n.com/pics/hosted/c7irx...52prmx07vr.jpg

مع الارز او المكرونة


http://www.66n.com/pics/hosted/m8h9e...2o6edamu9e.jpg

و هذا شكل الطبق النهائي


http://www.66n.com/pics/hosted/j6zo3...4px26v5y0e.jpg

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:40 PM

Chilli And Ginger Chutney
 
Chilli And Ginger Chutney


http://www.66n.com/pics/hosted/rs89c...tz37mdgbod.jpg

المقادير

لاعداد 2 كيلو .. المقادير التي نحتاجها


http://www.66n.com/pics/hosted/varvq...lp404c6fy7.jpg

1 كيلو سكر


http://www.66n.com/pics/hosted/7d5u9...t5hoa80096.jpg

4×500 جرام طماطم مقشرة

http://www.66n.com/pics/hosted/q8mmv...8qb2mt6mn2.jpg

400 جرام جنزبيل طازج مقشر


http://www.66n.com/pics/hosted/tqor2...emlw55eu9x.jpg



100 جرام فصوص ثوم قشرة

http://www.66n.com/pics/hosted/y8r1o...ao8s61q8ju.jpg

100 مللي خل

http://www.66n.com/pics/hosted/865ab...cj7li77pnj.jpg

5 جرام قرون فلفل حار مجففة

http://www.66n.com/pics/hosted/7rdqi...x1sxt2cjxo.jpg

اعادة للمقادير


http://www.66n.com/pics/hosted/70bwx...gjr1vao4u1.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/u5qbd...m8mdf8uo1u.jpg



الطريقة

نجهز الطماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/7bizv...ib4h2mj8zv.jpg

نتخلص من بذور الطماطم

http://www.66n.com/pics/hosted/wzmkj...gc1glzi1uk.jpg

تحت الماء يسهل التخلص من البذور

http://www.66n.com/pics/hosted/e4y4q...w4j0137g0b.jpg

نضع الطماطم في قدر


http://www.66n.com/pics/hosted/6juyq...arwb2mt165.jpg

طهي الطماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/gymwn...x1d78q4uya.jpg


علي نار متوسطة

http://www.66n.com/pics/hosted/qwczt...vvd94s4k2z.jpg

نضع قدر الطماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/7vy4s...n252ubu4nr.jpg

و نضيف اليه السكر

http://www.66n.com/pics/hosted/37y3m...6z8zdjfzon.jpg

و يقلب


http://www.66n.com/pics/hosted/sr1y9...q5pvf0i7i2.jpg

و يترك علي النار لمدة 30 دقيقة


http://www.66n.com/pics/hosted/j9fxu...vn2wrr376r.jpg



لن نكون في حاجة لاضافة ماء

http://www.66n.com/pics/hosted/3d32s...1xz2kbnmfg.jpg

لان الطماطم حتوي علي قدر كافي من السوائل لتطهي فيها


http://www.66n.com/pics/hosted/qbvse...kwhr9lniej.jpg

هنا فرم الفلفل و الثوم و الجنزبيل


http://www.66n.com/pics/hosted/wg01w...hdf3seg14i.jpg

نضع الفلفل في المفرمة

http://www.66n.com/pics/hosted/inpfi...gj0vmj3caa.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/gdzuz...pq6wn36kfs.jpg


و نخفق لمدة 10 ثانية

http://www.66n.com/pics/hosted/tjz9y...ke5uzl8stq.jpg


نضع الثوم ليخفق مع الفلفل


http://www.66n.com/pics/hosted/ttoid...5ah1qjzkcz.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/eoaim...sp0zssebli.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/hwtpa...8vz5rghj5p.jpg

نضع الجنزبيل المقشرة


http://www.66n.com/pics/hosted/vej7w...0rkbdmoltp.jpg

علي اجزاء


http://www.66n.com/pics/hosted/yxttd...ktm1n9y09m.jpg



نكمل الخفق حتي تنتهي كمية الجنزبيل


http://www.66n.com/pics/hosted/xwe2w...oqewf0s26g.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/0kqj8...a34aof70jl.jpg

نضع الخل


http://www.66n.com/pics/hosted/6224u...ojxotx7q1h.jpg

و نخلط


http://www.66n.com/pics/hosted/j5bgn...t3gyr2ersn.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/9yjxd...xrs2jjiijg.jpg

النتيجة


http://www.66n.com/pics/hosted/0n3gt...l8ewdhyxmx.jpg

نضع هذا الخليط علي الطماطم

http://www.66n.com/pics/hosted/cj980...mgmtikq1t9.jpg

بعد مرور 30 دقيقة علي الطماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/erhj1...k85vh1fknz.jpg

و نقلبه جيدا ليختلط

http://www.66n.com/pics/hosted/f2xmx...w2jdyugsx2.jpg

يترك الخليط لمدة 30 دقيقة


http://www.66n.com/pics/hosted/ww8fy...3ih38elv6n.jpg

و يغطي


http://www.66n.com/pics/hosted/6j5ji...dor5agr68n.jpg



نخفق الخليط

http://www.66n.com/pics/hosted/mk5qu...ovqqs38toz.jpg

نستخدم الخفاقة مباشرة بالقدر

http://www.66n.com/pics/hosted/aoj3q...9i6tsuqt07.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/zf6yp...d6rzzroqke.jpg

نتأكد من خلط المقدار كله و خلط قطع الطماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/ayklw...7wvey1458k.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/5njge...61s47id4vn.jpg

يترك 60 دقيقة علي نار منخفضة


http://www.66n.com/pics/hosted/kolzw...mjj9sds2nj.jpg

و يغطي


http://www.66n.com/pics/hosted/zm2fh...zpnavvb2hg.jpg

و يقلب من حين لاخر

http://www.66n.com/pics/hosted/cd03v...il4n36w9qy.jpg

يستكمل

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:42 PM

Chilli And Ginger Chutney
 
و لابد ان نتأكد من ذوبان السكر


http://www.66n.com/pics/hosted/s5mma...to1j5dsdib.jpg

يوضع في برطمانات


http://www.66n.com/pics/hosted/o9pbe...a0wey4zhut.jpg

يرفع الخليط من علي النار


http://www.66n.com/pics/hosted/e8rwh...lgfgq6yojj.jpg

يوضع في البرطمانات و هو ساخن


http://www.66n.com/pics/hosted/v95y7...77zh0zit6j.jpg


لا يوضع الغطاء الا بعد ما يبرد

http://www.66n.com/pics/hosted/safqe...h68nu8gpye.jpg

يحفظ في الثلاجة لمدة شهر

http://www.66n.com/pics/hosted/kwlyu...hleiiqpcwz.jpg

او مدة اطول في الفريزر


http://www.66n.com/pics/hosted/cbl1a...1qw0pyixpl.jpg

يقدم بجانب اللحوم و السمك و الخضار


http://www.66n.com/pics/hosted/uaark...zadqne1jr1.jpg

و يكون مميز مع المشاوي


http://www.66n.com/pics/hosted/9pixn...mcwhc9bz9a.jpg


و هذه النتيجة

http://www.66n.com/pics/hosted/d0u6v...zwhcs4lido.jpg

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:53 PM

Crab Masala
 
Crab Masala


http://www.66n.com/pics/hosted/lrxz1...6lfcdu8mfj.jpg


المقادير


3 م / ط زيت خضار اي ( 45 مللي )

http://www.66n.com/pics/hosted/xhars...f9l0d7d6t1.jpg

3 عود قرفة

http://www.66n.com/pics/hosted/ss7f0...ffwj27fazd.jpg

قرنفل

http://www.66n.com/pics/hosted/t5ypw...ekx67ho2s9.jpg


حبهان

http://www.66n.com/pics/hosted/7gsf1...xj5cx42uiy.jpg



عدد 2 بصلة متوسطة


http://www.66n.com/pics/hosted/6g6se...ej9aqc27md.jpg

1.5 م / ط معجون الجنزبيل و الثوم



http://www.66n.com/pics/hosted/tlcpe...ofwz7mv84u.jpg


1 م / ص كركم

http://www.66n.com/pics/hosted/f0a44...5n52pktxwf.jpg


1 م / ص شيلي باودر

http://www.66n.com/pics/hosted/c2b9i...kfixy8zn1h.jpg

1.5 م / ص كسبرة مطحونة

http://www.66n.com/pics/hosted/5uydd...r7z6fracp6.jpg



3 م /ص كمون

http://www.66n.com/pics/hosted/cazj3...bcqdjo40w6.jpg

1 م / ص معجون طماطم


http://www.66n.com/pics/hosted/jul77...clsuapo4re.jpg

3 حبة طماطم

http://www.66n.com/pics/hosted/8om6m...3e79bmgrtd.jpg

رشة ملح


http://www.66n.com/pics/hosted/4vfg8...a0f7vgtil3.jpg

800 جرام كابوريا ( غير مطهية ) بالقشرة الخارجية


http://www.66n.com/pics/hosted/mpob0...scl9d65etw.jpg


كسبرة خضراء


http://www.66n.com/pics/hosted/06gah...99suhz3bn2.jpg



اعادة للمقادير

http://www.66n.com/pics/hosted/rvyjm...2j15yab7t9.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/sf4tt...pakt6wigvh.jpg


الطريقة



اولا البصل

http://www.66n.com/pics/hosted/niyr8...npb2qm8w7l.jpg


يقطع البصل

http://www.66n.com/pics/hosted/zicaa...fj9yd7tvfy.jpg

ثانيا التحمير

http://www.66n.com/pics/hosted/wt30x...rgkp3ipt6b.jpg

علي نار عالية نضع 3 م / ط زيت خضار ( 45 مللي )

http://www.66n.com/pics/hosted/mjdxz...eord65j55v.jpg

نضع عيدان القرفة + حبهان + قرنقل

http://www.66n.com/pics/hosted/3kg6r...zci87pkuls.jpg

و يتركو في الزيت لمدة دقيقة حتي تظهر النكهه

http://www.66n.com/pics/hosted/nhbf9...j56n79ya7r.jpg



نضع البصل و يترك علي النار لمدة 10 دقائق حتي يصبح بني اللون

http://www.66n.com/pics/hosted/ldkz4...7ch6swite0.jpg

و يقلب ما بين الحين و الاخر

http://www.66n.com/pics/hosted/fwuse...la3hj7zmv5.jpg


تقطيع الطماطم

http://www.66n.com/pics/hosted/7p3ec...met5tlzg4b.jpg


تقطع 3 حبات طماطم الي مكعبات صغيرة

http://www.66n.com/pics/hosted/12gbx...mtzkq9c524.jpg

خطوة اضافة المكونات

http://www.66n.com/pics/hosted/emnwg...9vf27hzwwk.jpg



نضيف 1.5 م/ ط معجون الزنجبيل و الثوم

http://www.66n.com/pics/hosted/ee8h5...g06psft8qe.jpg


و يقلب جيدا

http://www.66n.com/pics/hosted/gfhfc...ytsetsf1d2.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/xgar8...8t6lyq3m56.jpg

1 م / ص كركم

http://www.66n.com/pics/hosted/2rnxd...lfbfnlvr63.jpg

1 م / ص شيلي باودر

http://www.66n.com/pics/hosted/iu0cr...e86x4xax0y.jpg

1.5 م / ص كسبرة

http://www.66n.com/pics/hosted/91tpp...vd6kgzmdyl.jpg



3 م / ص كمون


http://www.66n.com/pics/hosted/y9fvm...w0lo6a90dc.jpg

نخفض النار

http://www.66n.com/pics/hosted/dn3zw...hxjyqs3u4l.jpg

و نقلب جيدا لسهولة احتراق المكونات الجافة
http://www.66n.com/pics/hosted/ca88b...2sfxt3zy02.jpg

نضيف الطماطم المقطعة

http://www.66n.com/pics/hosted/3lih7...as4jm3dg3m.jpg

نرفع درجة حرارة النار و نقلب


http://www.66n.com/pics/hosted/fzpy1...bvrrtls4hx.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/gq76n...miea8sjm2q.jpg

و نقلب لمدة من 3:2 دقيقة

http://www.66n.com/pics/hosted/4twjb...1ajfy8b7f5.jpg



نضيف القليل من الماء


http://www.66n.com/pics/hosted/vr7sf...homdqcgqdh.jpg


و نقلب لمدة من 3:2 دقائق

http://www.66n.com/pics/hosted/nn54z...c5x3zj0o9m.jpg

و اذا احتاج ماء نضيف القليل منه

http://www.66n.com/pics/hosted/gw24o...v9eyich2u4.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/7y0jw...pw1ay6sd0p.jpg



نضيف 1 م /ص معجون طماطم للحصول علي لون

http://www.66n.com/pics/hosted/d4pki...509h6hrcga.jpg

و نقلب لمدة 2 دقيقة

http://www.66n.com/pics/hosted/fcqmh...6pigzdj3eo.jpg

يستكمل

مستكة_مستكة 28-01-2008 12:54 PM

Crab Masala
 
نضيف نصف ملعقة ملح و نقلب


http://www.66n.com/pics/hosted/lluw2...zszzu670zy.jpg

نضيف مقدار الكابوريا


http://www.66n.com/pics/hosted/pnps6...l6od4g1glf.jpg



و نقلب جيدا


http://www.66n.com/pics/hosted/4y2af...pjh5wcgshp.jpg

نخفض درجة الحرارة و نضع القليل من الماء

http://www.66n.com/pics/hosted/shgk3...a0hse4iki1.jpg

و نقلب جيدا

http://www.66n.com/pics/hosted/jlpf9...brfgygidm8.jpg

و يغطي القدر

http://www.66n.com/pics/hosted/xjoil...grboze6a59.jpg

و يترك لغلي لمدة من 8:6 دقائق

http://www.66n.com/pics/hosted/4vwf4...6knkihq9nj.jpg


بعد مرور 5 دقائق نضيف القليل من الماء و نغطي عليه

http://www.66n.com/pics/hosted/jecgs...xlvi4wqdzf.jpg


تجهيز الكسبرة الخضراء للتزيين


http://www.66n.com/pics/hosted/4a95j...mif4t2kjlt.jpg

معلومة


http://www.66n.com/pics/hosted/8cnfl...9bp9h02jue.jpg



توضع الكسبرة المفرية قدر طبق به ماء بارد

http://www.66n.com/pics/hosted/ivf9o...27lr3ufvlo.jpg

و تترك لمدة 30 ثانيه

http://www.66n.com/pics/hosted/wr5h2...bi1sa804sb.jpg


ما يطفو علي السطح منها هو الكسبرة الطازجة الخضراء

ترفع منا الطبق

http://www.66n.com/pics/hosted/v49dq...569p8r8n2s.jpg

و توضع في طبق جانبي حتي تجف

http://www.66n.com/pics/hosted/729z4...6co049pdvl.jpg

و يزين بها الطبق

http://www.66n.com/pics/hosted/eiyt2...kx1onukg35.jpg

و بالهنا و الشفا

sunshine545 30-01-2008 04:02 PM

سلمت يمناكي

اتحفتنا بالوصفات


الساعة الآن 02:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©