منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   كباب الفرني شغل بنت معلم مشاوي خطوه بخطوه (صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=155443)

مستكة_مستكة 10-02-2008 03:31 PM

كباب الفرني شغل بنت معلم مشاوي خطوه بخطوه (صور)
 


http://www.up-00.com/uploads/JsO71228.gif

طريقة عمل الكباب على أصواله من غير مايتفرط معاكي سواء حمرتي في الفرن أوشويتي على الشواية بس أتبعوني خطوه خطوه...

جهزت المقادير كلها .

http://www.okeeh.com/upfiles/bZR60106.jpg

لحم مفروم(غنمي)+ كزبرة خضراء وبقدونس مفرومين ناعم + خضار مشكله+ بطاطس مقطعة قطع صغيرة + 2ملعقة طعام سميد ناعم + زيت+ أسياخ خشب .

http://www.okeeh.com/upfiles/B2o60348.jpg

بصل وثوم مفرومين ناعم+ بهارات (ملح,فلفل أسود,كمون,ملح).

http://www.okeeh.com/upfiles/pGm60392.jpg

حطيت في زبدية زجاج (المفرومه,البصل والثوم,الكزبره والبقدونس,البهارات والسميد ورشة زيت).


http://www.okeeh.com/upfiles/WAK60425.jpg

عجنت كل المقادير مع بعض لحين لما أتماسكت ولو ماعندك سميد علشان تتماسك وماتنفرط حوطيها في مصفاية ودخليها التلاجة نص ساعة حتي لما تصفى ميتها وتجمد شوية وأن شاء الله ماتتفرط معاكي من السيخ.

http://www.okeeh.com/upfiles/6K760458.jpg

قسمتها لكور صغيرة على حجم السيخ .

http://www.okeeh.com/upfiles/93160491.jpg





حطيت في زبدية ماء و وضعت يدي فيها ومسكت كورة مفرومه وشكيتها في السيخ.

http://www.okeeh.com/upfiles/lY179889.jpg

كبكبت المفرومه في السيخ على شكل طولي .

http://www.okeeh.com/upfiles/qF380193.jpg

في هذا الوقت بعد وضع الكباب في السيخ أتفننت وقسمته لثلاثه أقسام وممكن أربعه وأكتر على حسب طول السيخ.

http://www.okeeh.com/upfiles/0zp80266.jpg

وهذا شكل سيخ الكباب.

http://www.okeeh.com/upfiles/mIr60675.jpg

شوفو أسياخ الكباب ما شاء الله عليهم مرصوصين .

http://www.okeeh.com/upfiles/NJW60726.jpg

حطيت في زبدية زجاج البطاطس والخضار والبهارات ورشة أورجانو ممكن تحطي أي نكهه تحبيها ورشة زيت وأخلطهم مزبوط.

http://www.okeeh.com/upfiles/0UB60756.jpg

رشيت زيت في الصينية التي اريد أرص فيها اسياخ الكباب والخضار.

http://www.okeeh.com/upfiles/PyP60822.jpg

رصيت اسياخ الكباب والخضار في الصينية.

http://www.okeeh.com/upfiles/R5n60860.jpg






وهنا الصورة مقربة علشان تشوفي كيف أسياخ الكباب متماسكه ودخلته الفرن من تحت على درجة حراره400 فهرنهايت.

http://www.okeeh.com/upfiles/gHC60927.jpg

وبعد ماأسمع طشطشه أبخ ببخاخ الزيت رشة علشان ماينشف الكباب ولو تفضليه ناشف ومقمر حمريه من الوجه شويه.

http://www.okeeh.com/upfiles/DjE60970.jpg

وهذا شكله في الصحن

http://www.okeeh.com/upfiles/C7L61252.jpg

وهذا شكله في السفره.وبالعافيه

http://www.okeeh.com/upfiles/ezz61011.jpg

هذه طريقه لو شويته في الفرن.
وفي طريقة تانية لو شويتي في الشواية أو كانون الشوي:

أول شي ترصي على الشواية وبعد 10 أو5 دقائق تقلبيه على الوجه التاني بحرص وكل ماتخلصي من طرف وترجعي وتعيدي وتقلبيه من الطرف التاني ماتوقفي إلا لما يستوي الكباب وتشيليه من الشواية أوكانون الشوي ولو وقفتي التقليب أبشري أتفكفك السيخ ولا انحرق من جهه وهنا هو السر في التقليب بحرص علشان يتشمع ومايتحرق ومايتفرفط عليكي ولو المفرومه شحمتها كتير حيطلع لهب من الجمر لانو الشحم لما يسيح بينزل على الجمر ويطلع اللهب وممكن تطفي النار ببخه ماء علشان اللهب مايحرق الشوي.



منقول ( بتصريف )


جزاها الله كل خير صاحبة الموضوع

بنت جابر 10-02-2008 04:02 PM

تسلم يداك

على الطبق الرائع

مستكة_مستكة 10-02-2008 04:07 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت جابر (المشاركة 1725225)
تسلم يداك

على الطبق الرائع


جزاكي الله كل خير حبيبتي


مشاركتك افرحتني


مشكورة يا غالية


تحياتي

مياس الحلوه 10-02-2008 07:34 PM

تسلم يدك

زهور الدعاء 10-02-2008 09:53 PM

شكله لذيــــــــــــــــذ تسلم الأيـــــــــــــادي

شمعة الجلاس2005 11-02-2008 12:59 AM

تسلميـــــــــــن يالغالية على النقل الرااااائع
أنا بصراحة وايد عجبتني الطريقة
بارك الله فيكِ
ولا تحرمينا من جديدك
[img]http://www.***********/up/giffiles/13m02284.gif[/img]


!!حنيين!! 11-02-2008 01:03 AM

ماشاء الله تبارك الله

راااااااااااااائع جداً

يعطيك ربي العافية

gawlp 11-02-2008 02:56 AM

رووووعه مشكورة على هذا النقل الرائع

(نهر الامل) 11-02-2008 09:04 AM

تسلمين يا قلبي
يعطيك العافية على النقل
تحياتي لكي

مستكة_مستكة 11-02-2008 10:45 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مياس الحلوه (المشاركة 1725419)
تسلم يدك

تسلمي حبيبتي


و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة



تحياتي


الساعة الآن 07:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©