![]() |
كباب الفرني شغل بنت معلم مشاوي خطوه بخطوه (صور)
http://www.up-00.com/uploads/JsO71228.gif طريقة عمل الكباب على أصواله من غير مايتفرط معاكي سواء حمرتي في الفرن أوشويتي على الشواية بس أتبعوني خطوه خطوه... جهزت المقادير كلها . http://www.okeeh.com/upfiles/bZR60106.jpg لحم مفروم(غنمي)+ كزبرة خضراء وبقدونس مفرومين ناعم + خضار مشكله+ بطاطس مقطعة قطع صغيرة + 2ملعقة طعام سميد ناعم + زيت+ أسياخ خشب . http://www.okeeh.com/upfiles/B2o60348.jpg بصل وثوم مفرومين ناعم+ بهارات (ملح,فلفل أسود,كمون,ملح). http://www.okeeh.com/upfiles/pGm60392.jpg حطيت في زبدية زجاج (المفرومه,البصل والثوم,الكزبره والبقدونس,البهارات والسميد ورشة زيت). http://www.okeeh.com/upfiles/WAK60425.jpg عجنت كل المقادير مع بعض لحين لما أتماسكت ولو ماعندك سميد علشان تتماسك وماتنفرط حوطيها في مصفاية ودخليها التلاجة نص ساعة حتي لما تصفى ميتها وتجمد شوية وأن شاء الله ماتتفرط معاكي من السيخ. http://www.okeeh.com/upfiles/6K760458.jpg قسمتها لكور صغيرة على حجم السيخ . http://www.okeeh.com/upfiles/93160491.jpg حطيت في زبدية ماء و وضعت يدي فيها ومسكت كورة مفرومه وشكيتها في السيخ. http://www.okeeh.com/upfiles/lY179889.jpg كبكبت المفرومه في السيخ على شكل طولي . http://www.okeeh.com/upfiles/qF380193.jpg في هذا الوقت بعد وضع الكباب في السيخ أتفننت وقسمته لثلاثه أقسام وممكن أربعه وأكتر على حسب طول السيخ. http://www.okeeh.com/upfiles/0zp80266.jpg وهذا شكل سيخ الكباب. http://www.okeeh.com/upfiles/mIr60675.jpg شوفو أسياخ الكباب ما شاء الله عليهم مرصوصين . http://www.okeeh.com/upfiles/NJW60726.jpg حطيت في زبدية زجاج البطاطس والخضار والبهارات ورشة أورجانو ممكن تحطي أي نكهه تحبيها ورشة زيت وأخلطهم مزبوط. http://www.okeeh.com/upfiles/0UB60756.jpg رشيت زيت في الصينية التي اريد أرص فيها اسياخ الكباب والخضار. http://www.okeeh.com/upfiles/PyP60822.jpg رصيت اسياخ الكباب والخضار في الصينية. http://www.okeeh.com/upfiles/R5n60860.jpg وهنا الصورة مقربة علشان تشوفي كيف أسياخ الكباب متماسكه ودخلته الفرن من تحت على درجة حراره400 فهرنهايت. http://www.okeeh.com/upfiles/gHC60927.jpg وبعد ماأسمع طشطشه أبخ ببخاخ الزيت رشة علشان ماينشف الكباب ولو تفضليه ناشف ومقمر حمريه من الوجه شويه. http://www.okeeh.com/upfiles/DjE60970.jpg وهذا شكله في الصحن http://www.okeeh.com/upfiles/C7L61252.jpg وهذا شكله في السفره.وبالعافيه http://www.okeeh.com/upfiles/ezz61011.jpg هذه طريقه لو شويته في الفرن. وفي طريقة تانية لو شويتي في الشواية أو كانون الشوي: أول شي ترصي على الشواية وبعد 10 أو5 دقائق تقلبيه على الوجه التاني بحرص وكل ماتخلصي من طرف وترجعي وتعيدي وتقلبيه من الطرف التاني ماتوقفي إلا لما يستوي الكباب وتشيليه من الشواية أوكانون الشوي ولو وقفتي التقليب أبشري أتفكفك السيخ ولا انحرق من جهه وهنا هو السر في التقليب بحرص علشان يتشمع ومايتحرق ومايتفرفط عليكي ولو المفرومه شحمتها كتير حيطلع لهب من الجمر لانو الشحم لما يسيح بينزل على الجمر ويطلع اللهب وممكن تطفي النار ببخه ماء علشان اللهب مايحرق الشوي. منقول ( بتصريف ) جزاها الله كل خير صاحبة الموضوع |
تسلم يداك
على الطبق الرائع |
اقتباس:
جزاكي الله كل خير حبيبتي مشاركتك افرحتني مشكورة يا غالية تحياتي |
تسلم يدك
|
شكله لذيــــــــــــــــذ تسلم الأيـــــــــــــادي
|
تسلميـــــــــــن يالغالية على النقل الرااااائع
أنا بصراحة وايد عجبتني الطريقة بارك الله فيكِ ولا تحرمينا من جديدك [img]http://www.***********/up/giffiles/13m02284.gif[/img] |
ماشاء الله تبارك الله
راااااااااااااائع جداً يعطيك ربي العافية |
رووووعه مشكورة على هذا النقل الرائع
|
تسلمين يا قلبي
يعطيك العافية على النقل تحياتي لكي |
اقتباس:
و ان شاء الله تستفيدي من الوصفة تحياتي |
الساعة الآن 07:57 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©