منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   العيش البلدى (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=160643)

ام الضفائر 12-04-2008 11:33 PM

العيش البلدى
 


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اريد ان اعرف طريقة عمل الخبز المصرى (العيش البلدى بالرضه)
لو فى مصريه تعرفه يا ريت تكتبه لى
بس يا ريت المقدار يكون صغير
ولكم كل الشكر

أنين الدنيا 13-04-2008 12:56 AM

المقادير
كاسة دقيق
ملعقة ونصف كبيرة ردة او نخالة
ملعقة كبيرة خميرة
كوب وربع ماء
نصف ملعقة كبيرة ملح

الطريقة

تعحن المقادير السابقة مع بعضها ثم تترك لتختمر 45 دقيقة
تقطع العجينة وتفرد على شكل اقراص دائرية
توضع اقراص الخبز في صواني بها ردة -نخالة-
ثم توضع في فرن حرارته 250 د م لمدة 8 دقائق في الرف الاخير الاقرب الى النار

شمعة الجلاس2005 13-04-2008 01:59 AM

تفضلي أختي هذه الطريقة من النت


طريقة عمل الخبز

المقادير:

كيلو دقيق

ملعقة خميرة فورية صغيرة

ملعقة سكر

ذره ملح

3 ملاعق اكل لبن بودره

وماء دافئ للعجن حسب نوعيه الدقيق


http://img166.imageshack.us/img166/3074/aishru1.jpg

الطريقة:

في طبق بلاستيك يفرغ كيلو الدقيق ونضع عليه ملعقه خميره فوريه والسكر وذره الملح ولبن البودره

يعني كل المقادير الجافه ماعدا الماء

وبعد خلط المواد الجافة نضع الماء تدريجيا لحين تصير عحينة متماسكة

بمعني العجينة تكون مش لازقة في الطبق

ونتركها تخمر لمده ساعتين او 3

بعد ذلك ناخذ قطعة من العجينة واكورها وافردها علي الطاولةبالنشابه

ووقت ما تكوني بتنشبي العجينة تكوني حاطه طاسه عالنار ممسوحة بمنديل او قماشه نظيفه مبلله بقليل من الزيت

ونترك الطاسه تسخن وبعد ذلك نضع العجينة المنشوبة في الطاسه وتهدي النار

وثواني وتقلبي علي الناحيه الاخري


ويارب تكون هذه الطريقة المطلوبة

مستكة_مستكة 13-04-2008 12:51 PM

طريقه عمل الخبز البلدي المصري


المقادير


3 كوب دقيق اسمر
1/2 كوب دقيق ابيض
2ملعقه خميره جافه(فوريه)
1 ملعقة سكر
1 ملعقة ملح
كوب ماء (أو على اد ماتاخد العجينه)


الطريقة


نخلط ملعقة السكر مع الخميره مع ربع كوب ماءونتركها جانبا
ننخل الدقيق الاسمر والابيض
نخلط الدقيق مع الملح ونقلبه
يكون فات على زوبان الخميره حوالى 10إلى 15 دقيقه
هنلاقيها اترفعت نحطها على الدقيق ونقلبها كويس
وبعدين نحط الميه شويه بشويه مع العجن المستمر
لغاية ماتصبح غير ملتصقه بايد
نظل نعجن فيها حوالى 15 دقيقه او اكتر شويه
لغاية ماتبقى ناعمه وطرية
نغطيها كويس ونسيبها ساعه على الاقل علشان تخمر
وبعد ماتخمر هنلاقييها ذادت جدا وتضاعفت
نفرش طاوله بالرده ونقطع العجينه عليها كور بحجم البرتقاله
اوعلى حسب ماتريدوا
وبعد مانخلص تقطيع نسيبها ترتاح 10دقايق
وبعدين نبتدى نفرد الكور بالنشابه بداية من اول كوره تم تقطيعها
والفرد برضو يكون على الرده
نفردها بسمك 1/2سنتيمتر او اقل على حسب الرغبه
بحيث لا تزيد عن 1/2 سم
وبعد ماننتهى من فرد الكور كلها نتركها ترتاح 1/2ساعه
فى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجة حراره عاليه جدا
حوالى 280درجه مئويه
واما الفرن يوصل لدرجة الحراره المطلوبه
نشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق للرغيف
مع ملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتين
لو كان يحتاج الفرن لتعديل درجة الحرارهوتكونى مشغله الفرن والشوايه معا
وبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الى الانتهاء من الخبز
ثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طريا

وبالف هنا وشفا


منقول

مستكة_مستكة 13-04-2008 01:14 PM

السلام عليكم ..
طبعا اكيد ما في انظف ولا اشهى ولا الذ من الخبز البيتي المصنوع ببيتيك ..انا قليل لما اشتري الخبز من المخبز عادة انا بعمله بالبيت لانه سهل ولذيذ وطعمه غيييييييير ....
والطريقه ولا اسهل :
المقادير:
6 اكواب ( ماجات mugs)دقيق او طحين منخله ..
5 ملاعق صغيره خميره
4 ملاعق صغيره ملح
3 ملاعق صغيره سكر
واكيد ما دافئ للعجن ..


http://www.66n.com/pics/hosted/k7xr0...1djpw8759w.jpg



نضع المقادير مع بعض ونعجنها بالماء الدافئ..حتى تتشكل عجينه متماسكه طريه ..



http://www.66n.com/pics/hosted/xvu9t...9awo3t9epb.jpg


نتركها تتخمر في مكان دافئ لمدة ساعه تقريبا حتى تخمر بهذا الشكل:


http://www.66n.com/pics/hosted/ntqyj...fil6vh9xal.jpg


نقطع العجينه دوائر ونتركها ونغطيها بقطعه قماش ونتركها ترتاح ..


http://www.66n.com/pics/hosted/o2m4n...y1vw65q1x5.jpg



وبعد فتره تكون قد تغير حجمها نفردها او نرقها على شكل ارغفه وتترك لمدة نصف ساعه مغطاه ..


http://www.66n.com/pics/hosted/hy5v9...lbkrs5il8p.jpg


نخبزهم بالفرن من فوق وتحت واليكم النتيجه:


http://www.66n.com/pics/hosted/s5r9q...je04q9fasd.jpg



http://www.66n.com/pics/hosted/kau48...zgefi9k1bu.jpg



وصحتين وعافيه .. ..

لما ارقه ما اضع تحته طحين لانه العجينه بتكون متماسكه ولا تلتصق لا بالمرق ولا باليد .. اذا غلبتك ممكن تضعي طحين ..
ولما اقطعها دوائر او كور اتركها تقريبا نصف ساعه او ساعه الا ربع بعد هيك شكلها بيبان انها خمرت ..



منقول

ام الضفائر 14-04-2008 02:07 AM

جزاكم الله كل خير والله ما قصرتم

دلوعة مؤمن 14-04-2008 01:30 PM

حقيقى مشكورين كلكم لانى انا كمان كان نفسى اعرف الطريقة يجعله فى ميزان حسناتكم

نوارتي 14-04-2008 04:49 PM

يعطيكم الف عافيه راح اسويها


الساعة الآن 04:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©