منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   حلويات (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=86)
-   -   الكيكة عملتلي عقدة نفسية (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=167716)

white horse 09-07-2008 03:13 PM

الكيكة عملتلي عقدة نفسية
 
يا جماعةةة


الكيكة عملتلي عقدة نفسية.. كل مرةة اعملها و تبقى ريحتها في الفرن رائعة و اشوفها من زجاج الفرن هايشة و نافشة

بس بمجرد ما اطلعها من الفرن تهبط و تبقة طبقة صغيرة و تكش
يا ريت حد يقولى اعمل ايه عشان ما تهبطشششششششش؟؟؟؟؟

منتظراكم

-نوران- 09-07-2008 03:15 PM

أكيد انتِ بتفتحي عليها كل شوية

بعد ما تغلقي الفرن اتركيها عشر دقايق تهدى بالداخل

و ما تفتحيش عليها أبدا

نهرين 09-07-2008 03:20 PM

ياريت ي أختي العزيزة حد يجوبك فعلا لأن مشكلتك هي نفس مشكلتي التي اعاني منها منذ زمن ليس بالقصير
1- أنا ما أفتح على الكيكة
2- ما أخلطها أكثر من اللازم
3- قاعدة اغربل ال بيكنج باودر مع الطحين
4- تعقدت وما ادري شسوي
5- بطلت اسوي كيك بالبيت

salamalikum 09-07-2008 03:24 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة white Horse (المشاركة 1895327)
يا جماعةةة


الكيكة عملتلي عقدة نفسية


وانا كمااااان كل شئ بزبط الا الكيك في ناس بحكوا بتكون النار عالية فبتتحمر من الخارج و لكن من الداخل لا

زوجةاحمد 09-07-2008 03:27 PM

جربي تعمليها بمضرب البيض هوا بيخليها عاليه وهشة

ولا تفتحي عليها ابدااا الى ان تستوي

Anny-SaS 10-07-2008 09:51 PM

من اسباب هبوط الكيك:
كيك تحتوي الزبدة >>> سبب الهبوط من كثرة السكر أو السوائل أو الدهن.
كيك بدون زبدة >>> سبب الهبوط من كثرة السكر أو كثرة خفق زلال البيض أو خلط المزيج بطريقة غير صحيحة
يجب ان يكون الفرن حارا قبل الاستخدام
لا تفتحي الفرن أثناء خبز الكيك

كل الغلا 11-07-2008 01:50 AM

سر نجاح الكيكة يكون بكمية الدقيق وتوزانه مع السائل واضح أنك تكثرين السائل اكثر من الدقيق..
نادرا ماأتقيد بكمية الدقيق الموجودة بأي وصفة يعني بعد ماتخلطين السوائل اضيفي الدقيق بالتدريج حتى يتكون عندك الخليط المطلوب وحتى تعرفي ارفعي الملعقة بعد الخلط لما الخليط ينزل بسرعه من الملعقة زيدي الدقيق حتى يصير سقوطه من الملعقة متصل وغير سريع==> اتمنى فهمتي

white horse 13-07-2008 01:44 PM

يا جماعة انا متشكرة جدا لاهتمامكم و ردودكم
بجد حلول كويسة جداااااا
بس دي كلها خوفتني اكتر.. انا حاسة ان عمل الكيك معضلة.. يعني ممكن يوجد مليون سبب يخلي الكيك يهبط

ربنا معايا و هاحاول اجربها تاني و اراعي الاسباب دي كلها

تيررا 14-07-2008 12:52 AM

حبيبتى كان يصير معى نفس المشكله لدرجة انى كرهت اسويها بالبيت كانت تهبط بسرعه وكمان تكون مره مكتومه من الداخل وثقيله لكن اللى سويته الاتى اولا زودت كمية البودر اللى احطه عليها -واسوى المقادير السائله بالخلاط لمدة 5 دقائق متواصله ثم اضيفه على نصف كمية الدقيق والمخلوط بالباودر وأزيد كلما احتاج -اوقد الفرن اثناء خلطى للسوائل ويكون عالى الفرن بعدين لما ادخل الصينيه الفرن اخفض عليها النار واكون رافعه الصينيه على رف عالى وبعد ماتخلص اغلق النار ومااخرجها حتى تبرد تماما مع الفرن

جربى مره كمان وان شاء الله تصيب

ام السوسه 14-07-2008 01:02 AM

كنت مثلك


وجدتي كانت تتريق علي دايم



جتني عقده وكرهت الكيك


ولاكن بعد ماطبقت كيكه ام جمانه بالقرفه


الحمد له صارت تمام معاي


اهم شي تخلطي البيض لحاله خمس دقيق تضربيه زين


وتحطين نفس كميه المقادير


وان شاء الله تضبط معاك


الساعة الآن 01:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©