منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   العجة المصرية من ايد sa33 اتفضلوا و(صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=170738)

sa33 17-08-2008 01:50 PM

العجة المصرية من ايد sa33 اتفضلوا و(صور)
 
[COLOR="SeaGreen"]حفاظا منى على أكلاتنا المصرية الأصيلة والمتميزة ( والخفيفة على جيب الكل:22:) جيت لكم النهارده بأكلة مصرية جميله ونفسى الكل يجربها ويدعى لى
المقادير:
أربع بيضات
بصلة متوسطة الحجم مبشورة
فص ثوم مهروس
عصير طماطمتين
فلفلة خضراء مقطعة مكعبات
بقدونس أخضر مفروم
ملح وفلفل وشطة وكمون
ملعقتين سمن وملعقتين زيت

وأترككم مع صورة للمقادير


[http://up3.m5zn.com/get-8-2008-akmpqy4p6op.jpg/COLOR]


http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qdej2q10xbu.jpg



الطريقة:
نشوح البصلة مع الفلفل الأخضر على النار مع السمن والزيت حتى تصفر ثم نضيف الثوم ونشوحه معاهم
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vxaqg6pkzxw.jpg

ثم نضيف التوابل ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-9e3dkio9jfv.jpg
ثم نضيف عصير الطماطم ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-j3upsfpqbx5.jpg
ثم نضيف البقدونس ونقلب
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-eapxzxgftq4.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4e2vjmadgcn.jpg
ننزل الخليط من على النار ونتركه ليبرد وفى هذه الأثناء نكسر البيض فى طبق غويط ونقلبه بالمضرب اليدوى قليلا
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-qgszssxq5ep.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-mkkqlgf9qjn.jpg
نضيف الخليط السابق على البيض ونقلبهم
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-se8eolv29li.jpg
نضبط الطعم بالملح والفلفل
ثم نحضر صينية فرن ونمسح قاعها بالسمن ثم نضع فيها خليط العجة وندخلها الفرن حرارة 180 لمدة 15 دقيقة
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-1lasj1wxpji.jpg
ولما تطلع من الفرن تكون بهذا الشكل وريحتها روعه
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-dvhxuee98v5.jpg
وبالهنا والشفا
وكنت عاملة جنب العجه كشرى أصفر دى صورته لكن طريقته هبقى أنزلها لكم مره تانيه
وبالهنا والشفا
http://up3.m5zn.com/get-8-2008-4i72wsiw0c3.jpg


يمااان 2 17-08-2008 02:12 PM

شكلها روووووووووووووعة نانا بعملها بس من غير ما اشوح الخضار يعني كله ني مع البيض بعدين اقليه بالزيت على شكل اقراص ، يتهيأ لي طريقتك اطعم حنجربها ان شاء الله ويعطيك العافية .

مدام الاء 17-08-2008 02:37 PM

يسسسسسسلمو
شكلها بيجنن
يعطيكي العافيه

ملك نفسي 17-08-2008 02:49 PM

يديكي العافيه تسلم الايادي

سحب77 17-08-2008 04:26 PM

روووووووعة:22:
سلمت يداكِ
وبالعاااااافية عليكم
لكِ تحياتي

sa33 17-08-2008 09:11 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة يمااان 2 (المشاركة 1938126)
شكلها روووووووووووووعة نانا بعملها بس من غير ما اشوح الخضار يعني كله ني مع البيض بعدين اقليه بالزيت على شكل اقراص ، يتهيأ لي طريقتك اطعم حنجربها ان شاء الله ويعطيك العافية .

يعافيكى حبيبتى وجربى هذه الطريقة وان شاء الله تعجبك

sa33 17-08-2008 09:13 PM

مدام آلاء
ملك نفسى
سحب 77
أشكركم جزيلا على الكلام الحلو والتشجيع
وانتظرونى قريبا فى أكله جنااااااااااااااااااااااااااااااان

الاوزون 17-08-2008 09:59 PM

تسلم ايدك

alhamama 17-08-2008 11:44 PM

تسلم ايدك

زوجةاحمد 17-08-2008 11:50 PM

تسلم الايادي يا حبيبتي


الساعة الآن 06:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©