![]() |
{ الفلافل } الطعمية المصرية على أصولها رائعة وبالصور ..}}
http://www.al-wed.com/pic-vb/1038.gif
http://i128.photobucket.com/albums/p...tures/p177.gif حياكم الله ..نقلت لكم طريقة عمل الطعمية المصرية على أصولها يعني الفلافل :) شكلها مرة لذيذ والمدارس تفتح غداً تنفع سندويشات للطلاب والطالبات ؛ إن شاء الله تحوز على رضاكم .. المقادير:- كيلو فول مقشر اسمه (فول مقشور ) كيلو حمص http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223078048 حزمه كبيره لكل من (كزبره خضراء- شبت -بقدونس-بصل اخضر) 4ملاعق كبيره كزبره ناشفه مطحونه + و كمون مطحون + 1 ملعقه شطه مطحونه ملح + 2 بيض + للسندوتشات + سلطه خضراء حسب الذوق + سلطه طحينه + خبزشامي ابيض . الطريقه :- ينقع الفول والحمص لمده 24 ساعه مع تغير ماء النقع بعد 12 ساعه وبعد 24 ساعه يغسل جيدا ويصفى تقطع الكزبره الخضراء والبقدونس والبصل والشبت على الفول والحمص تفرم المقادير السابقه في مفرمه كهربائيه كمافي الصوره او يدويه http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223077010 يضاف الملح والكمون والكزبره الناشفه المطحونه http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223076339 تضاف بيضتين على الكميه الموجوده في الصوره تقريبا ملئ كف اليد (لا تقلقوا البيض ما يظهر له طعم فقط عشان تنفش الفلافل وتبقى هشه) و تقلب بالشوكه .. http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223076417 تصبح العجينة خفيفه شوي http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223076855 ثم تشكل وتقلي في زيت غزيز .. http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223077182 شوفو كيف هشه من الداخل http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223077442 وهذه الكميه اللي عملتها للحفله http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223077514 تحشى في خبزابيض و هي حاره و يضاف لها سلطه الطحينه والسلطه الخضراء http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223077715 http://forum.hawaaworld.com/attachme...1&d=1223078048 مارأيكم إن شاء الله الوصفة حازت على إعجابكم ..وبالعافية على قلوبكم إن شاء الله ... ملاحظة :- @ - ممكن تفرزني جزء منها إذا كانت أسرتك صغيرة ولما تحتاجي تخرجينها من الفريز بوقت ومن ثم تشكلينها وتقلينها كالمعتاد .. اللهم صلي على نبينا محمد صلى الله عليه وسلم ... .. |
ماشاء الله تبارك الرحمن
http://stashbox.org/256060/1382eb61d...62753b0105.gif يسعدك ربي كأنك حاسة فيني أني احب الطعميه :d:22: الله يجزاك بالجنه ولايحرمنا منك يالغاليه ......... من بكره اسويها ان شاء الله جاري الحفظ ومن ثم التطبيق ...... دمتي بود |
تسلم الايادى
|
تسلم ايدك وبالهنا والشفا
لكن اسمحى لى بتعديل بسيط احنا فى مصر مش بنعملها بالحمص خالص يعنى بتبقى فول مدشوش وكرات وبصل اخضر وثوم وكزبرة خضراء وبقدونس (اختيارى) والتوابل (كزبرة كمون شطة حمراء ملح ) وكمان مش بنضيف بيض لها بنضيف كمية قليلة جدا جدا حوالى نصف ملعقة شاى على النصف كيلو طعمية من بيكربونات الصوديوم ده بيخليها هشه ومقرمشه شرط انك تظبطى الكمية . لكن طريقتك جميلة وبها تجديد وهأجربها ان شاء الله . تسلمى . |
روعة أختي الصائمة لله
أختي sa33 هل بامكانك وضع المقادير بالضبط للطعمية الأصلية؟ و جزاك الله خيرا |
اقتباس:
جزاك الله خيراً على دعائك ولك بالمثل ؛ جربيها وبالعافية على قلبك ومن تحبين ؛؛ مرورك العطر أسعدني جداً ؛ ودمت بحفظ الله وتوفيقه ؛؛ |
اقتباس:
مرورك أسعدني ؛ ودمت بحفظ الله وتوفيقه ؛؛ |
اقتباس:
أنت أهل مصر ادرى بالطريقة على أصولها :) ؛؛ وشكراً لإفادتك .. أنا نقلتها من عضوة مصرية أيضاً ..ولكن طعمها لذيذ جداً ومميز ممكن الحمص والشبت مضبط المذاق . وخاصة مع المخلل ..والسلطة النوعين ؛ جربيها وبالعافية على قلبك ومن تحبين ياغاليتي ؛؛ ياريتك لما تلقي عندك وقت تعرضي لنا الفلافل { الطعمية بطريقتها الأصلية } الله يسعدك ويوفقك مرورك العطر أسعدني ؛ ودمت بحفظ الله وتوفيقه .. |
اقتباس:
حياك الله أختي الكريمة مدمتة منتدى ؛؛ الأروع مرورك العطر ياعزيزتي .. جربيها وبالعافية على قلبك ومن تحبين ؛؛ ودمت بحفظ الله وتوفيقه ؛؛ |
ما شاء الله تبارك الرحمن
الله يعطيكي الف عافيه مشكوره تحياتي لك |
الساعة الآن 11:05 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©