منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   تطبيقي لبعض المعجنات بالصور من مطبخي مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=175625)

مستكة_مستكة 04-11-2008 01:44 PM

تطبيقي لبعض المعجنات بالصور من مطبخي مستكة_مستكة
 
http://mestekamesteka.googlepages.com/178.gif

خبز الفوكاشيا

اقتباس:

المقادير :

2كاس ونص دقيق
ملعقة خميرة
ملعقة سكر
2ونص ملعقه كبيرة زيت زيتون
رشة ملح
نص ملعقة صغيرة بيكنج باودر
كاس ونص ماء دافئ
للوجه :
3 ملاعق زيت زيتون
ملح خشن
ملعقه صغيرة زعتر بري
ملعقه صغيرة اوريجانو
الطريقه:
تعجن مقادير العجينه حتى نحصل على عجينه طريه وناعمه ونتركها الى ان تخمر ثم تفرد على الصينيه بعد دهنها بالزيت زيتون
تترك الى ان تخمر مرة اخرى ثم تدهن بالزيت ونعمل بها ثقوب باطراف الاصابع ثم نقوم بدق الملح مع الزعتر والاوريجانو حتى تختلط جيدا ثم يرش على سطح الخبز
تدخل الفرن الى ان تستوي
اعداد بالصور

المواد الجافة اضفت عليها حبة البركة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00030.jpg

الخميرة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00035.jpg

تخمر

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00031.jpg

تخلط المواد الجافة بالخميرة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00037.jpg

و باقي المكونات

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00038.jpg

لحين الحصول علي عجينة

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00039.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00040.jpg

بعد الخمران

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00041.jpg

نحضر صنيه

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00042.jpg

نفرد بها العجين

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00043.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00044.jpg

تغطي و تترك للخمران

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00045.jpg

و نقوم بعمل ضغط بالاصابع علي الوجه و يدهن الوجه زيت زيتون


انا غيرة في اضافاتي للسطح


وضعت جبن فيتا مكعبات و فلفل اخضر بارد


و وضعت دقة الزعتر

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00046.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00049.jpg

و تخبز

و هاي هي بعد الخبز

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00055.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/Image00057.jpg


كانت رائعة فعلا


جزاها الله كل خير صاحبة الوصفة

يتبع

رومانسيه عاطفيه 04-11-2008 01:46 PM

يسلموا ايديكي ..

warda_soud 04-11-2008 01:51 PM

شكرا كتير الك
وشكله رائــــــع



بس سؤال انتي استعمليت حبة البركة؟؟؟

عاشقة عيونه 04-11-2008 01:58 PM

رررررروعة

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:13 PM

الفطير المشلتت


اخدت وصفة من احد الاخوات علي الشبكة


و اعددته منذ فترة طويلة


و جاءت الحماسة اليوم لتنزيل الموضوعات اللي عندي

اقتباس:

المقادير

كيلو طحين ننقص منه نصف كوب ونتركه جانبا لان ممكن العجينه تحتاج على حسب نوع الطحين
كوب ونصف ماء دافىء وممكن نحتاج اكتر ربع كوب مثلا لو العجينه احتاجت
ملح

عجينه الفطير عجينه سهله جدا اهم شىء فى هذه العجينه هو طريقه عجنها او بمعنى اخر مده العجن فهى تحتاج حوالى ربع ساعه بالعجانه او 45 دقيقه باليد ماتستغربوش فعلا تحتاج هذا الوقت وسر نجاحها هو عجنها جيداالاول كنت بعجنها بيدى قبل ما اشترى العجانه وكانت بتطلع ممتازه

نضع الدقيق والماء والملح فى العجانه ونبدأ العجن

بعد مرور عشر دقائق مثلا نحاول نشد العجينه حنلاقيها بتتقطع مننا وده معناه انها لسه موصلتش للشكل المطلوب

وبعد ربع ساعه شوفى شكلها شوفوا بتتشد ازاى من غير ما تتقطع لازم تبقى ملساء وتتشد زى اللبانه (العلكه )

اهم حاجه انها توصل لكده لانها لو كانت لسه مرمله حتتقطع مننا فى الفرد ودى ملحوظه مهمه التزموا بيها

وهنا قطعت العجين الجزء اللى حعملوا فطير مشلتت بضع كور العجينه فى طبق به زيت

نترك العجين يرتاح فتره حوالى ربع ساعه قبل الفرد ونغطيه بقطعه قماش نظيفه


مقادير الحشوه

وده اختيارى انا استخدمت لحمه مفرومه معصجه وللوجه استخدمت جبن رومى مبشور-زيتون-فلفل-طماطم-بيض


بعد ذلك نفردها بالنشابه ويكون السطح مدهون بزيت ونحاول على قد ما نقدر نجعلها رقيقه

نضيف الحشوه ونبدا بطيها


وبعد ذلك ننقلها فى صينيه وندخلها فرن حامى حوالى سبع دقائق لكل وجه

وبعدين نخرجها ونضع عليها بيضه وفلفل اخضر وطماطم وزيتون وجبنه مبشوره هكذا

ونفتح عليها الشوايه من فوق حوالى خمس دقائق فقط وانتبهى الا تحترق

وبعد ماتبرد قطعيها ورصيها فى طبق التقديم

تطبيقي بالصور

استخدمت انا قالب فخار

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0415.jpg

العجينة



http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0416.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0417.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0419.jpg

الحشوة حسب الرغبة

انا وضعت جبن رومي و طماطم و فلفل بادر و زيتون اسود

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0423.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0424.jpg

و يطبق

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0425.jpg

و يدخل الفرن الساخن

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0430.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0431.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0433.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0434.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0435.jpg

و هذه النتيجة

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0426.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.com/PHOT0428.jpg


كان رائع

لكن ملاحظتي ان العجين لابد ان يفرد ارق من هذا

حتي نتاكد من نضجه في ثنيات العجين


و بالهنا

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:18 PM

تطبيق لعجينة 10 دقائق اول يوم العيد

خلية نحل لكن بدون الشربات او القطر

و رولات الزعتر

و رولات صغير بالبسطرمه


http://mestekamesteka.googlepages.com/1102008_00022.jpg

اتمني ان تحوز اطباقي علي اعجابكم

تحياتي

دنياالروح 04-11-2008 02:24 PM

ما شاءالله عليك
تسلم ايديكي

مستكة_مستكة 04-11-2008 02:52 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2007898)
يسلموا ايديكي ..

تسلمي غاليتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة warda_soud (المشاركة 2007904)
شكرا كتير الك
وشكله رائــــــع



بس سؤال انتي استعمليت حبة البركة؟؟؟


بارك الله فيكي غاليتي


نعم استعملت البركه

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشقة عيونه (المشاركة 2007916)
رررررروعة

اسعدني مرورك عزيزتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دنياالروح (المشاركة 2007940)
ما شاءالله عليك
تسلم ايديكي


بارك الله فيكي


و ان شاء الله تستفيدو


تحياتي للجميع

gawlp 05-11-2008 01:34 AM

ماشاء الله تبارك الله ..
تسلم يدك ..
ابداااع الله يحميك ..

مستكة_مستكة 06-11-2008 10:58 AM

و هنا تطبيقي ل عجينة 10 دقائق


اعددت بها الخبز الفينو


النتيجة رائعة بمعني الكلمة

بدون اي تغيرات في الوصفة الاساسية

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00026.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00025.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00026.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00027.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00040.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00039.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00038.jpg

http://mestekamesteka.googlepages.co...0-31_00035.jpg

الموجود علي وجه الخبز دقة


اخواتنا المصريين يعرفوها

دهنت وجه الخبز بالبيض

طريقة الخبز


وضع صنية بها ماء في قاع الفرن اناء الخبز


ادخال الخبز بعد ما يسخن الفرن ب 10 دقائق


رش الخبز بعد الخبز بالماء و تغطيته فورا


اتمني ان يعجبكم تطبيقي


الساعة الآن 06:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©